Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018 EKPSS Başvuru Kılavuzu Açıklandı

Merhabalar:

2012 ÖMSS'ye başvurmuştum. 2014 ataması ile Lisans türünden Memur olarak atandım. Daha sonra bir gün sistemde bilgilerimi kontrol ederken engelli bilgilerimin görünür durumdan görünmez duruma geçtiğini gördüm. Engel Bilgi Formu doldurup ÖSYM'ye göndermem gerekli olduğunu söylediler. Yaptım. Kısa bir sürede görünür hale geldi. Hatta YGS-LYS ye bile girdim.

Sadede gelecek olursam, 2018 EKPSS yi bekliyordum. Öğretmen olarak atanmak istediğim için. Dün sistem açılınca baktım ki AİS Sisteminde Engelli bilgilerim görünürken, 2018 EKPSS ye başvuru yapmak için adım adım giderken, sıra Engel bilgilerime geldiğinde Engel yüzdem yine görünmüyor.

Daha önce başvuru yaptığım için(2012) tekrar Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğüne gitmeme gerek var mı? Yoksa bir sınav merkezine Engel Bilgi Formu ile gidip düzelttirip mi başvuru yapmalıyım?

Evet aslında şöyle oldu, hastane heyet raporu Ankaraya gitti Ankara yeni raporu Maliyeye yollamış aslı gibidir diye posta geldi bende heyete girdiğim hastaneye götürdüm bunu napayım diye, tamam raporun onaylanmış dedi içeri gitti Ankaraya gönderdikleri rapordan 3 tane aslı gibidir diye onayladı, hem hastaneden aldigim aslı gibidir hemde Ankaranın kendi gonderdigi aslı gibidir var elimde, herkes bu şekilde mi aldı ekpss ye giremiycem diye korkuyorum

Başvurumu yaptım, ais üzerinden paramı yatırdım. Yalnız sınav süresi 60 dk yazıyor. Ben bir yerde 90dk okumuştum. Sınava tek girmek istemediğimden kabul etmedim. Kayıt ücreti 5 ₺ alıyorlar. 30 ₺ hariç..

Serdar060

30+60 olan okuyucu ve işaretleyici istemeyen Fakat en az %25 oranında vücuda görme kayıbı ve bozukluğu olanlar için geçerli

Life Ben 2016 da lisans düzeyinde sınava girdim şimdi ise engelli rapor oranim değişti internetten bilgileri mi nasıl degistirebilirim yardımcısı olursanız çok sevinirim.

kardelen.

İnternetten engelli bilgilerinizi siz değiştiremezseniz

Bunun için Önce ASP il7 ilçe Müdürlüğünden aldığnı taahhüt belgesiyle OSYM başvuru merkezinde 5 TL ücret ödeyerek değiştirebilirsiniz.

Arkadaşlar bir sorum olacaktı. 2016 EKPSS'ye önlisanstan girmiş bir aday önlisans mezunu ve halen lisans son sınıfta okumakta. Bu aday 2018 EKPSS'ye lisanstan girerse ve lisanstan bu yıl mezun olamazsa 2016 EKPSS önlisans puanıyla tercih yapabilir mi? (Örneğin 2018 temmuz-ağustos gibi bir alım olduğunu var sayarsak)

Silverline teşekkürler osym yi aradim farklı bir rahatsızlık olmadıysa yuzdeligin değişmesinin onemi yokmuş başvurunuzu yapin dediler.

@sessizcığlık

Engel bilgi formunu aşağıdan indirebilirsin, kuraya ilkokul, ilköğretim ve ortaokul mezunları katılabiliyor

ENGEL BİLGİ FORMU İÇİN TIKLAYIN

2018 - EKPSS ADAY BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYIN

@omer44

En üst düzeyden mezun olma şartı var, zaten mezun olamayacaksanız başvuru yapamazsınız çünkü başvuru esnasında öğrenci belgesi ve transkript vermek zorundasınız bu sebeple önlisanstan başvuru yapmanız gerekir

@kardelen.

Raporunuz yenilendiyse veya öğrenim durumunuz değiştiyse ösym başvuru merkezlerine giderek bilgilerinizi güncelletmeniz gerekir

@bayramteacher

Sınav başvuru merkezlerine diplomanızı, raporunuzu ve nüfus cüzdanınızı alarak gidin ve bilgilerinizin güncellenmesini talep etmeniz yeterli, aşağıdaki linkten aday başvuru formunu ve engel bilgi formunu alabilirsiniz.

ENGEL BİLGİ FORMU İÇİN TIKLAYIN

2018 - EKPSS ADAY BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYIN

Merhaba ben pazartesi başvurumu yaptım.ilk kez gireceğim.aday işlemleri sisteminde hala engel bilgilerim yok.neden?

Arkadaşlar çoğu kişi aynınsoruyu soruyo önceki sayfalarda hepsi yazıyor.ekranda bilgisi olmuyan ösym gtcek

kbenly arada bibakın bazen yükleniyo herkes kayıt ypyo ondan gene çıkmazsa ösym bisorun telden

Matematik öğretmenliği mezunuyum ben. İlk defa sınava gireceğim.

Engel oranlarım;

Görme 32
Kas iskelet 8
Kardiyovasküler 10

Toplam oran 44

Bugün sınava başvurdum Aile Sosyal Politikalarında çalışan abla en yüksek görme olduğu için görmeden gireceksiniz dedi. Yardımcı istiyor musunuz ? Kodlama yapacak birini istiyor musunuz falan soruları sordu. Benim sağ göz komple görmüyor ama sol göz doğal. Gerek yok dedim. Sonra başvuru merkezine gittim. Engel oranına gözün oranını tek yazdı 32 . Başvurumu yaptı, ben de para yatırdım. Acaba başvurum tamam mı bilgi verebilir misiniz lütfen.

Werze

Bir sorun yok başvurunuz tamamlanmış, hayırlı olsun.

Life Dediğiniz gibi yaptım. Bir sınav merkezine gittim. Onlar beni başka bir sınav merkezine arabayla götürdüler. Orası da "Önce ASPB'na gideceksin sonra bize geleceksin" dedi. ASPB'ye vardığımda saat 16.57 olmuştu. Yetişmedi tabiki.
Yarın nasipse biter.

@bayramteacher

Önceki mesajında sınava ilk defa gireceğim sırayla neler yapmam gerekyor demediğin için belgelerinle beraber başvuru merkezine giderek başvurunu yapabilirsin demştim, ekpss'ye ilk defa başvuranlar aspb il müdürlüğüne giderek ön kabul ve taahhüt beyanı belgesi dolduruyor sonrasında da başvuru merkezine giderek başvuru yapıyorlar. Aşağıdaki resimde de anlatımını yapmıştım.

life,
mesaj kutunuz dolu. bakar mısınız?

size kontenjan en az bin mesaj olmalı hocam benim bile mesaj kutum yetmiyor iken sizin mesaj kutunuzu düşünemiyorum bile ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN

Life

bu yazıyı fotoyu nerden buldun link verirmisin ösym sayfasında göremedim

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM

Geçmiş yıllarda ösym bu şekilde yol göstermişti adaylara, bunu kendim düzenledim yükledim sınava girecek adaylar için

Başvuru merkezinden ösym den başvuru yaptıktan sonra belgeleri almadılar

Neden almadılar almaları lazım miydi?

Üst Alt