Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018 EKPSS Başvuru Kılavuzu Açıklandı

Ben başvurumu yaptım yardımcı olmamı isteyen arkadaşlar twitterdan ulaşabilir bana cloudishere7

Life

Çok teşekkürler, bugün tüm evrakları hazırlayıp gönderdim. Dilekçemin durumunu, evrak referans numarası üzerinden mi takip edeceğim acaba?

arkadaşlar ilk okul mezunları şuan başvuru yapmıyorlarmış mart da demişler doğrumu net bilen varmı

açıklise okuyupta lise düzeyinden sınava giren var mı?
öğrenci durum belgesini e devlet üzerinden mi yoksa halkeğitim üzerinden mi almak gerek?
bu konuda başvuran kimse yok mu?

@bir

Evet evrak referans numarası ile takip edebilirsin

@emre0808

İlkokul, ortaokul ve ilköğretim mezunları kuraya başvuru yapabiliyor, kura tarihleri 2 -16 Mayıs 2018

@Emrdyl

Mezun olabilecekseniz lise düzeyinden başvuru yapabilirsiniz, e-devlet üzerinden de alabilirsiniz ancak transkript almanız da gerekli yani mezun olacağınızı belgelemeniz gerekli bunun için halk eğitim merkezine giderek öğrenci belgesi ile beraber transkript de alın.

Life

çok teşekkür ederim bilgilendirme ve yardım için. bu durumda ben tercih yaparken Branş Bazında Sıralamama bakarken aşağıdakilerden hangisi benim kaçıncı sırada olduğumu daha doğru gösterir ;

EKPSSP1 Puan Türünde 75,23036 puan ile ALANI YOK / DALI YOK alan(lar)ında 948. sıradasınız

EKPSSP1 Puan Türünde 75,23036 puan ile DİĞER / DALI YOK alan(lar)ında 4. sıradasınız

Mezvun olduğum son kurum başvurudaki eğitim kısmında aşağıdaki şekilde görünmektedir.

11017 - LİSE (RESMİ VE GÜNDÜZ ÖĞRETİMİ YAPAN LİSELER)
6311 - YABANCI DİL (Dal: -1 - DALI YOK)

Mr.Şahbaz

Üstteki puan türü doğru gösteriyordur alttaki 4. diyor bu mümkün değil çünkü çok kısa bir puan aralığında yüzlerce kişi olabiliyor

arkadaşlar ilk okul mezunlarının basvuruları martta dedıler doğrumu

Ek süre alıp almadığımız nerede ve ne zaman görünecek?

Arkadaşlar ösym başvuru belgemiz de direk 60 dk yazıyor. Ayrıca Genel Engelli ibaresi Ösym belgesinde olmuyor. Daha önce sınava girmiş olan bir arkadaş ve site yöneticilerinden bilgi bekliyorum...

Daha başvuru yapmadım 2018 ekps için.
E Devlet'ten ÖSYM kayıt bilgilerim var, daha önce 2012 Ömss bilgileri var, kimlik bilgilerim adres bilgileri var, yeni adrese taşındım, telefon numaram değişti,
adres bilgilerimi ve telefon numaramı guncelleyemiyorum neden?
ÖSYM Bürosuna gitmek zorunda mıyım?
Lütfen bilgi veriniz?

@emre0808

[FONT=sans-serif]Kuraya başvuracak adayların başvuruları [/FONT]2-16 Mayıs 2018 tarihleriarasında alınacaktır.
He-man

Adres bilgilerini mernisten alması gerekiyor normalde ama sistemde sorun olabilir riske girmeyin, Ösym başvuru merkezine giderek hem sınav başvunuzu yapar hem de bigilerinizi güncelletebilirsiniz.

Ön kabul ve taahhüt belgesi doldurulurken yazılanlar doğru mu?

“Ön kabul ve taahhüt belgesi”nde, Özür Grubuna: Genel, Engel 1 kısmına: Süreğen(Kronik) Hastalık, Engel 2 kısmınada hastalığın adını yazdı memur. ÖSYM sistemine de Genel-Süreğen(Kronik) olarak girildi. Bir sıkıntı yok değil mi işlemlerde? Yani Engel 2 kısmına hastalığın adının yazılması sıkıntı olur mu?

EKPSS başvuru şartları nedir?

Merhaba arkadaşlar ekpss ye başvuru şartlarını yazabilecek olan varmı
kılavuz karışık geldi
sade bi şekilde ne yapmamız gerektiğini yazabilen olursa çok sevinirim
çok teşekkürler

engelinizin %40 ve üstü olması gerek
ilk defa başvuruyorsanız Aile ve Sosyal politikalar baknlığından ön tahayyüt belgesi alınması lazım sanırım ösym başvuru merkezlerine gidip kayıt yaptırmanız gerek merkezde genelde bulunduğunuz yerde ki okullardan biridir öğrenebilirsiniz şu an aklıma başka gelmedi bi bakıyım

TEŞEKKÜR EDERİM.İLK BAŞVURUM DEĞİL AMA ÖSYM BAŞVURU MERKEZİNE HANGİ EVRAKLARLA GİTMEM GEREK? Cereniko_

ben ikinci kez gircem aday başvuru formu
engelli raporu
nüfus cüzdanı
diploma
bu evraklarla en yakın ösym merkezine mi gidicem Life

ERKİNSOY daha önce başvuru yaptıysan engel raporun aynı ise mezuniyet durumun aynı ise Aile ve sosyal politikalar müd. gitmene gerek yok AİS üzerinden başvurunu yapabilirsin parayı net. üzerinden ödersin bu iş bu kadar kolay

Benim durum ruhsal duygusal. Başvuru bilgelerimde sınıflanmayan sürekli yazıyor doğru mudur? Bilgisi olan varmı?

@Life gerçekten diploma gerekiyor mu?
Ben daha kayıt olmadım, e Devlet'ten bakınca 2012 de girdiğim sinav bilgilerim çıktı,
Ben lise diploma aslını kaybettim, okuldan dilekçe ile diploma örneği almıştım, onuda noter onaylı mühürlettim,ve 2012 yılında politika Müdürlüğü aldı.
Ben de diploma örnek fotokopi var olur mu geçer mi?

He-man

Daha önce başvurduğun için ösym sınav başvuru merkezine gitmene gerek yok aşağıdaki linkten başvurunu yapabilirsin, ancak raporun ve öğrenim durumun değiştiyse sınav başvuru merkezine mecburen gitmek zorundasın, normalde diploma yada aslının aynıdır onaylı nüshasını istiyorlar çok mecbur kalırsan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden iste fotokopi çekit aslının aynıdır onaylasın onu al, ya da e-devletten mezuniyet belgeni çıkarmayı dene oradan da alabilirsin,

https://ais.osym.gov.tr/

@Emrdyl

Aşağıdaki yazıların üzerine tıklayın açılır

EKPSS/KURA BAŞVURULARINDA ADAYLARIN İZLEYECEĞİ YOL

ENGEL BİLGİ FORMU İÇİN TIKLAYIN

2018 - EKPSS ADAY BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM BAŞVURU MERKEZLERİ İÇİN TIKLAYIN

@engeller

Aşağıda belirttiğim şekildeyse doğru,

Sınavda 4 engel grubu vardır.

1) Genel engelliler *
2) Görme engelliler
3) İşitme engelliler
4) Zihinsel engelliler**

*Ortopedik, Ruhsal ve Duygusal, Süreğen (kronik) Hastalıklara Sahip Engelliler, Yaygın
Gelişimsel Bozukluğu Olanlar (Otizm Spektrum Bozuklukları (OSB), Asperger, RETT Sendromu,
Dezintegratif Bozukluk vb.), Özgül/Özel Öğrenme Güçlüğü Olanlar (Dikkat Eksikliği,
Hiperaktivite, disleksi vb. olanlar), Dil ve Konuşma Bozukluğu Olanlar, CP hastası olanlar.

** Engelli Sağlık Kurulu Raporunda ZİHİNSEL, RUHSAL, DAVRANIŞSAL
BOZUKLUKLAR alanında, Özür Oranları Cetveline uygun olarak belirlenmiş Zekâ İşlev
bozuklukları (Sınırda mental kapasite (IQ: 70-80), Hafif (IQ: 50-69), Orta (IQ: 35-49), Ağır (IQ:
20-34), Çok ağır (IQ: 20 nin altında) vb. zekâ işlev bozukluğu) belirtilmiş adaylar için engel grubu
alanında Zihinsel engelliler yazılmalıdır.

Engelli sağlık kurulu raporunda ZİHİNSEL, RUHSAL, DAVRANIŞSAL BOZUKLUKLAR alanında yukarıda belirtilen zekâ işlev bozuklukları dışında ruhsal, duygusal bozukluklar belirtilmiş adaylar için engel grubu alanında Genel engelliler yazılacak, engel durumu bilgisi alanında ise Ruhsal ve Duygusal yazılacaktır.

Life

hayır sorum o şekilde değildi
bunları nerden alacağız?
çıktımı alıp dolduracağız yoksa aile ve soyal politikalar müdürlüğünde mi doldurulacak

Emrdyl

Çıktı alın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne gidin yardımcı olurlar

Üst Alt