Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018 EKPSS Başvuru Kılavuzu Açıklandı

Esilaa

İlk kez başvuru yapıyorsan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne ön kabul ve taahhüt beyanı belgesi almak ve doldurmak için gitmen gere o belgeye de raporundaki engelin neyse onu yaz engel bilgi formunu doldururken de o şekilde doldur, başvuru merkezinde de bunu oradaki görevliye de belirt ve o şekilde kaydetmesini talep et, bu şekilde yaparsan sanırım dikkate alacaklardır.

He-man

Bilip bilmeden konuşmayın! Ben zihinsel mi dedim şimdi??? GENEL'den gireceğim ben.

@bir aynen bana da sordular hayır ben istemiyorum toplu salonda girmek istiyorum dedim zaten evde sürekli gürültü eşliğinde ders çalışıyorum evimiz baya kalabalık bir aileyiz

sessizlik nedir bilmiyorum etkilemez beni de, ama ne bileyim kendini iyi hissedeceksen tek gir ne olacak ama ben çevremde insan olsun isterim :))

skolyoz

Ben de öyle düşünüyordum ama o an etki altında kaldım işte. Neyse, ne yapalım, iyi olur inşallah.
Yorumlarınızı okudum, ne yaptınız, düzetebildiniz mi yanlışlığı?

@Life sorun değil tesekkur ederim cvb için genel grubundan mı gireceğim yani hmm işitme sanıyordum ben raporun aslı gibidir planlarıyla iş görülür dimi

İşitmeden girenler i nasıl anlıyorsun canım engeli sadece işitme olanlar mı giriyor o kategoriden @flora19

bir evet bugün gittim hallettim işimi bende mi tek salonda girseydim acaba :)

Skolyoz23
Hayırlısı olsun, gözünüz aydın. Siz kalabalığa alışmışsınız, yalnız başına olunca sıkıntı yaşarsınız belki :) Ben sessiz kütüphanede bile dikkati dağılan biriyim, ondan öyle düşündüm. Gerçi tek başıma, başımda 2 gözetmen ile kendimi gözetim altında hissederim diye de korkuyorum ama neyse yapacak bir şey yok artık.

Son düzenleme:
Benim anladığım şekilde:
Ek süre'yi alabilmen için Özel Durumlar kısmında "Görme sistemi,Göz hastalıkları, Görme bozukluğu vb Oranı %25 ve Üzeri" yazması gerekecek. Bu yazıyı hem aile bakanlığı hem ösym merkezinde özellikle belirttim öyle yaptım. Sonuç olarak ais'te böyle görünüyor.

0El23o.jpg

Skolyoz23 bi sorum daha olacak bu sınava tek girmek engeli ne olursa olsun herkes için mi gecerli yoksa görme engelli yada özellikle belirtilmiş bi engelli için mi benim dikkatim cabuk dağılır da tekmil girsem diye düşünüyorum yorumlardan sonra sessizlik te calışıyorum ben dersi genelde Life bir sorum daha olacak hatta iki :) birincisi dogustan engelli olduğumu söylüyorlar doktorlar sınava İşitmeden giremez iyim konuşma bozukluğu da var diye birden fazla engel olduğu için mi genelden mi giriyorum sınava
İkincisi de sınava tek salonda girebilir mi isteyen kişi

Son düzenleme:
Skolyoz23

Şimdi forumda eski bir konuyu okudum da moralim bozuldu biraz. Biri tek kişilik salonda girmiş, deneyimlerini yazmış:
".... yan odalardan gürültü fazla geliyordu, Görme Engelliler için Okuyucu verilmiş adam soruları bağıra bağıda okuyordu ulan adam Görme engelli niye bu kadar bağırıyorsun?"
yazmış.

Son düzenleme:
acı gerçek işitme değilmi engelin işitmeden gircen sınava çocukken testin dıruyosa ilköğretim işitme yazıyolarmış.

Aslında yanlış bir sınav sistemi.
her farklı engelliler ayrı tarihte Sınava girmeleri daha iyi olurdu.

acı gerçek işitme değilmi engelin işitmeden gircen sınava çocukken testin dıruyosa ilköğretim işitme yazıyolarmış.

Yok kuzum bilmem n kac senesinin odyo test i yok ki benim küçükken bi kere yapılmıştı onuda kim bilir yırttık attık mı naptık bilmem ilköğretim falan yazmazlar bana odyotesti yok anlatmıştım reklam yapar gibiydi küçükken doktor su kartı al sana cihaz versinler falan dedi dediydim doktor inandırıcı gelmediydi test ne alemde hiç bilmiyorum ki
Ayrıca konuşma bozukluğu da var işitme olması için sadece ondan oranın olması gerek diye biliyorum birden fazla engel varsa genel e giriyor diye biliyorum ne kadar doğru bilmiyorum ama Life Skolyoz23 siz biliyor musunuz bu konuda bir şey

Son düzenleme:
@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM

Siz 2016'da tek başınıza mı girdiniz?

acı gerçek anladım cnm

Konuşmada kbbnin işitme yazarlar:D

3nüde yazcam ne yazarsa artık

flora19 evet KBB nin de ne yazacağını bilmiyorum bakalım görelim gari aile sosyal politikalar bakanlığı belirliyormuş ya

Life

teşekkür ediyorum. bir şeyler daha soracağım bilginiz varsa. engel grubunu belirten belge diyor. bu ne oluyor tam olarak benim böyle bir belgem yok? bir de bu kura işi nasıl oluyor sınava girmeyenler için mi kura ?

kbenly evet bende öyle yapmıştım ön kabul belgesinin bir nüshasını ösym bürosundaki memur yanlışlıkla almış dün gittim geri aldım ödemeyi de yaptım

kunta kardesım kuraya ne zaman gırecez 2014 gırdım en son ekpp 2016 osym yenılemedım
ne yapmam lazım

Sınavda ek süre.

İyi günler.Sınava başvuru kılavuzunda DİL VE KONUŞMA BOZUKLUĞU engel grubundakilere de 20 dakikalık ek süre verilmesi bigi bir hak olduğu yazıyor. Bu engel grubunda olup da ek süre alan var mı ? ilk başvuru yapılırken bunu bizim mi belirtmemiz lazım? Sistem nasıl işliyor?

merhaba.bende işitme engelliyim.ben aisösymden başvuru yapamıyordum, hata veriyordu..ösym merkezine gittim ve oradaki kadın sisteme girip benim adıma başvuruyu yaptı.yanlız bana işitmemi okul öncesi yaşından küçükken mi kaybettin diye bir şeyler sormadı.(sonradan orta okula giderken kaybetmiştim) sınavda herhangibi bir ek süre görünmüyor.engel oranı tüm vücut 65,işitme 52 diye yazıyor. sınava hangi gruptan gireceğim falanda yazmıyor ama sanırım genelden gireceğim demek bu bilgiler. görevlinin işitmemi ne zaman kaybettiğimi sormaması sıkıntı olur mu?

Arkadaslar bana Ankaradan gelen raporumu devlet hastanesine götürdüm, hastane kendi raporunu içeriden buldu aslı gibidir diye 3 tane verdi, ben aile ve sosyal politiklara gidince benden hangisinin aslını isterler?

Zenryou

2 ayrı rapormu var? Hastaneden aldığınız sürekli olan bir rapor varsa onu kullanın.

Üst Alt