Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018 EKPSS Lisans kategorisinde çıkmış sorular?

Santiaqo

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Herkese geçmiş olsun Sınav da aklınız da kalan soru ve güvendiğiniz doğru cevapları yazarsak faydalı olur düşüncesindeyim.

2018 EKPSS/lisans Çıkmiş Sorular

Arkadaslar aklimizda kalanları buraya yazalim. Graben ovasi olmayan hangisi olucaktı?

Carşamba ile acipayam arasinda kaldim

Münir özkulun oynamadigi film neydi?

Son düzenleme:
herkes için hayırlısı olsun
benim hatırladığım sorular
son anayasa değişikliği ile milletvekili seçilme yaşı kaçtır
hangi ülkenin adi ve başkenti aynıdır /Cezayir

- 18 yaş olarak işaretledim.
- Münir Özkul'un oynamadığı film Tosun Paşa olması gerek.
- Bizans'ta paralı askerlik yapmış olan vs. Peçenekler olabilir.
- Hakim ve Savcılar kurulu atama yapan yer olacakti gibi
- Musul meselesi 2 devlet arasında nerede görüşülmüştür diye bir soru vardı. Cevaplardan sadece Haliç Konferansını hatırlıyorum.

Herkese hayırlısı olsun.
Matematik basitti.
Akilda kalanlar;)
Emmanuel Macron
Güreş
Tosun paşa (münir özkul)
18 yaş millet vekilliği
Hurriyet ve itilaf
Gümrü ( iki devlet arasinda)
Moskova
Çarşamba
Denetleme kurulu / cumhurbaşkanı
Haliç

Bu yıl kaybettiğimiz ünlü sinema oyuncumuz Münir Özkul aşağıdaki filmlerin hangisinde yer almamıştır?
Gülen Gözler, Tosun Paşa, Neşeli Günler, Bizim Aile, hatırlamadığım bir şık. (Doğru cevap Tosun Paşa)

Aşağıdakilerden hangisi yalnızca iki devlet arasında imzalanmıştır? gibisinden bir soru vardı, şıklara hep birden fazla devlet arasında imzalanan anlaşmaları koymuşlar şıklara (Yanılmıyorsam doğru cevap Moskova antlaşmasıydı)

Rusya Osmanlı'dan aldığı yerleri geri vererek hangi antlaşmayla savaştan çekildi? gibi bir soru vardı. (Doğru cevap Brest Litovsk)

Spor sorusu vardı bir tane, Olimpiyatlarda Türkiye en çok hangi branşta altın madalya kazanmıştır gibisinden. (Doğru cevap Güreş)

Bizans'ta paralı askerlik yapan, Malazgirt savaşında taraf değiştirenler? (Doğru cevap Peçenekler)

Yeni seçilen Fransa Cumhurbaşkanı kimdir? (Doğru cevap Macron)

Cumhurbaşkanı yurtdışına çıkınca yerine kim vekalet eder? (Doğru cevap TBMM Başkanı)

Zeugma Antik Kenti & Çingene kızı mozaiği hangi ilimizde? Mardin'i işaretledim yanlış yaptım. (Doğru cevap Gaziantep)

Ele güne karşı, Ali Desidero vs. şarkıları kime ait? (Doğru cevap Mazhar-Fuat-Özkan)

Trans Anadolu doğal gaz boru hattı kime ait ya da kimin gazlarını taşıyacak? gibisinden bi soru vardı (Doğru cevap Azerbaycan)

Zeytinli fındıklı çaylı muzlu bi soru vardı hatırlamıyorum şimdi kalıbını, yorum yaptım Zeytin işaretledim. Hangisi doğru bilmiyorum.

Bu kadar aklıma gelen.

Son düzenleme:
Blue way er siz matematikçi misiniz?

Ben matematikçiyim muhtemelen fulledim matematiği

merhabalar.
Açıkçası en çok Türkçe'de kendime güveniyordum ama onda zorlandım mat ve genel kültür güzeldi.
Genel kültür cevaplarım; Macron, Tosun Paşa, Mazhar-Fuat-Özkan, Cezayir, Güreş
Vatandaşlık cevaplarım; 18 yaş, Hakimler Savcılar Kurulu, Danıştay(idari temyiz merci sorusu), Devlet Denetleme Kurulu sorusu Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı olmadığında yerine TBMM başkanı vekalet eder vs.

tosun paşa
azerbeycan
18 yaş
millet vekili dokunulmazlığı
peçenekler
macron
cezayir
cumhurbaşkanı
tbmm başkanı
brest-litovsk
matematikte başarı olan yüzde 74

acıpayam . mfö. ddt cumhurbaskanı. sakarya .ankara ant moskow ıkılı ant. brest lit. macron .pecenek. zeugma antep cezayır cezayır

fatih sulta mehmet sorusunu ne yaptınız

Mat sorusu başarılı başarısız kız erkek sorusu vardı cevabı ne buldunuz ben 560 mıydı 580 mi hatırlayamadım bir tek ondan emin değilim

Bende başı dönen arıya benzettim kendimi Türkçede :)

Denklemde k kactir 6 buldum
Kısa kenar sorusu 8 buldum
7 de ikisini gittikten sonra 120km gitmiştir diye soruyu 560
Hergün bionceki günden 1km fazla gidiyor diye soruyu 70km buldum

Türkçe bir tek bana zor gelmedi değil mi, zamanımın yarısı orda geçti diğer kısımlar tık tık hemen bitti . Gerçi ben heyecan yapıp uyumayıp sıfır uykuyla girdiğim için zor gelmiş olabilir

Esilaa cevabım sizeydi k.bakmayın telden yazıyorum ondan

Fatih Sultan Mehmet sorusu Kağan idi değil mi? :)

Ya ben 5 dakika veya daha fazla erken bitirdim ilk defa

12 dk erken bitirdim. Döndüm baktim tekar 2 dogrumu yanlis a cevirdim. Kaderrr kismet hayirlisi

Esilaa turkce ve tarih zordu gerisi basit. fatih sultan mehmet sorusu kafamı cok kurcaladı

@ahmet22 yok ne kusuru, 560 cevaplı soruyu da doğru yaptığıma göre mat full doğru sanırım benim. :)

@pirlo21 tarih benim şimdilik full doğru gibi ama türkçe yanlışlar çıkar, fsm sorusu bence Kağan , Bu ünvan sadece ilk Türk devletlerinde vardı.

Üst Alt