Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018 EKPSS Lisans kategorisinde çıkmış sorular?

AYAZ1

Kesinlikle sesimizi duyurmalıyız. BÅ‘ylesi bir sınav da bu bizim hakkımız

TDK sitesine baktim parantezli soru elinde olmadan- istemeye istemeye olmasi gerekiyor.

yas42

Aşşağıdak anlaşmalardan hangisi yanılız iki büyük ülke gibi bir ibare vardı aralarında yapılmıştır

Kalender ŞAH

Teşekkür ederim. ben b usoruda hatırlanmayan şık vardı onu sormuştum. o da sanırım lozanmış kimse net hatırlamıyor.

macasi nasıl Mondros yok kardeş. ben Mondros yaptım. E şıkkındaydı hatta bende. yanlışmış.ordan biliyorum. hatta hepsinde .... antlaşması yazıyodu, sadece mondros'ta mütarekesi yazıyodu. eminim yani

anrlka0101

E şıkkında yer alan ve mütareke olarak belirtilen Mudanya. Ben de bu soruda hataya düşüp aynı şıkkkı işaretledim çünkü.

macasi

Yav öyle diyorsunuz da, o bir şıkkı göremeyince insan ne cevap verdiğini bilemiyor işte bazen. Kitapçıklar görüntülense d3e herkes rahatlasa. ben o soruyu başka bir sitede gördüm. benim hatırladığım şeyler değil bunlar.. tamamı şu şekilde.
ekpss-tarih

1- divanı lügatit türkün

özelliklerinden değildir

a-sav sagu vb yer verilmiştir

b-türk dünyaını göstren harita

vardır

c-siyasal öğütler verilmiştr.

d-türkçenin ve türk ddilinin

özellikleri

e-türkce nin farsca ile

karşılatırmas

2- seyitin elindeki bilgiler

sunlardır

* malazgirt savaşında selçuklu

tarafına gecmişlerdir

*biznsta paralı askerlik

yapmışlardır

*caka bey zamanında ist

kusatmasına katılmışlardır. bahsedilen türk kimdrir.

a-kıpcak b-bulgar c-avar

d-peçenekler e-hazarlar

3- 1917 bolşevik

ihtilali sonrası kars ardahan ve batumu rusya hangi antlaşma ile osmnalıya

bırakmıştır.

a-kars b-batum c-moskova d-brest-litowsk e-ankara

4-asagıdaki ünvanlardan hangini fatih sultan mehmet

kullanmmamıştır.

a-han b-sultan c-hakan d-kayser e-kağan

5-misakı milli kararı nerde alınmıştır

a-amasya görüşmleri b-havza c- tbmm d-osmnalı mebusan

6-paris büyükelçisi iken serbest cumhuriyet partisini

kurması için görevlendirilen

a-k.karabekir b-rauf orbay c- refet bele d-fethi okyar

e-ismet inönü

7-ittihak ve terakki partsine muahlif parti

a-hüüriyet ve ihtilaf partisi b-terakkiperver c-ahali

d-ahrar

8-hangisi iki devlet arasındda belge niiteliğindeir

a-moskova b-sevr c- mudanya müterekesi d-mondrs

9- fransanın güney cepheyi boşaltması hangisi sonrası

a-1.inönü b-2.inönü c-kütahya-eskiş ?d-lozan e-sakarya

10-tbmm?nin seyh sait isyanın sonrası iç isyanlara karsı

aldığı tedbirler

a-tekalifi milliye b- takriri sukun ?c-bölgede seferberlik-

hıyanati vataniye kanunu- hükümet değişikliği

11- musul meselesi ile ingilterre ve tbmm nin yaptıgı

konferasn

a-haliç b-lahey c-yalta

12-1929 ekonomik buhranı sonucu tbmm tarafından alınan

önlmlerden degildir.

a-yabncı yatırımcıyı teşvik

macasi
işte odediğiniz her zaman öyle olmuyor. bu 4 şık arasında moskova'yı işaretlemişimdir, başkaca kafamı çeldiren bir şık yoksa.. kafamda net sayımı belirleyip her sonuca hazırlıklı olmak amaç.. hayırlısı tabi ama kitapçıkların görüntülenmesi bu hafta olsa güzel olur. bu uygulamayı bize çok görüyorlar anlamıyorum

Arkadaşlar 80 civarı bir puan alıyorum. Bu sene inşallah sınıf öğretmenliği mezunuyum. Bu puanla atanabilir miyim? Sonuçlar herkese şimdiden hayırlı olsun.

Arkadaşlar Lisans - Genel soru kitapçığında 15. sorunun doğru cevabı yalnız II olması gerekmiyor mu?

naptın baktın mı sorulara senden çok ben sevindim sorulara ulaştığın için :) 52.5 net var öğretmenlik için başvuracağım umarım branşımda alım olur.
Baktım baktım ama hala muallaktayim. Oo iyi maşallah. insallah istediğiniz yere yerlesirsiniz hocam

Amin cumlemize insallah. Yok hocam ne kırılması sıkıntı yok, oluyor bazen öyle. Sınav stresi vesaire.

arkadaşlar paragraf oluşturma sorusuda cevap olan III madde 24 saat açık olan kutuphane... IV yani d şıkında olan varmıydı? ben de yapmıştı cumleyi hatırlamıyorum.

Bende IV olarak işaretledim diye hatırlıyorum açıkçası..

Cevaplar açıklandı hepimiz hakkında hayırlısı olsun arkadaşlar inşallah hepimiz emeklerinizin karşılığını alırız.

Santiaqo

valla bende 4 işaretledim de d şıkkı ama cumleler değişmiş yerleri. ondan karıştırdım. inş dogru olur. ama yanlış dıye hesapladım

Sınava kaç kişi girdiği artık belli mi?

37.5 net kac puan getirir sizce.
Internette puan hesapla pek saglikli sonuç vermiyor sanki ?

TURK. 7D 8Y
MAT. 13D 2Y
TAR. 6D 4Y
COĞ. 3D 2Y
YURT. 5D 1Y
GUNCEL 6D 0Y

79.4 puan almanız muhtemeldir. Önemli olan sıralama puan değil

Arkadaşlar ekpss'de TEK bir atama olabilir mi ? Yoksa mutlaka 2 atama gerçekleşir mi ?

Santiaqo

Mutlaka 2. atama olacaktır diye dűşÅ±nűyorum ve Å‘nceki atamalara bakınca haksızlılk olmaması adına 3. atama da olmalı.

Umarım 2. Atama olur hatta dediğin gibi hakkımız olan 3. Atamayı da alırız.

3. Atamayi alirsak çoğu kisinin atanma imkani olacak muhakkak almamiz lazim 3 atamayi.

Birde birsey merak ediyorum herkes bu sinava cok kolay diyor 2016 daki sinav cok mu zordu ilk defa giriyorum da

Umarım 2. Atama olur hatta dediğin gibi hakkımız olan 3. Atamayı da alırız.

İnşallah

3. Atamayi alirsak çoğu kisinin atanma imkani olacak muhakkak almamiz lazim 3 atamayi.

Birde birsey merak ediyorum herkes bu sinava cok kolay diyor 2016 daki sinav cok mu zordu ilk defa giriyorum da

Şuan kaçıncı atamada atanırım bilmiyorum ama daha őnlisanstan gitip 71 kűsűr puanla atanamış ve yeniden bu sefer lisans olarak sınava hazırlanmış biri olarak o sűrecin ne kadar yorucu ve yıpratıcı olduğunu malesef ki çok iyi biliyorum. Bu nedenle kaçıncı atamada atanırsam atanayım 3. atama için elimden geleni yapacağım çűnkű şimdiye kadar 3 atama yapıldı ve bu sınav 2 sene bir olmakta bizlerde engelimiz nedeniyle kısıtlı çalışma imkanına sahip bireyler olarak bu sınava cerdiğimiz emeğin karşılığını fazlaca hakediyoruz. İnşallah emeklerinizin karşılığını alırız. Ve tűm sınava firenlerden rica ediyorum ki puanınız ve atanma ihmaliniz kaç olursa olsun 3. atama için destek olunuz arkadaşlar.

Ayrıca tűm yapılması gerekenlerden de beni de haberdar ederse çalışmalar yapan arkadaşlarımız çok sevinirim.

Son düzenleme:
Puanımı hesaplayamadm arkadaşlar sizce kac puan gelir.
T.10d 5 y
Mat.3d 3 y
Genelkultur. 24d 2y

Son düzenleme:
Arkadaşlar Lisans'ta atanmak için aldığın puan kadar girmiş olduğun bölüm ve açılan kadro durumları da çok önemli diye düşünüyorum. 90 puan alıp az kadro açılan bir bölüm ve tercihi çok olan bir bölüme girmek zorken.. 75 puan alıp bölümden az kişinin girdiği bir bölüme sahip olmak ve kadro sayısının ideale yakın olması avantajlı duruma sokabiliyor.

Bu durum da aklıma şöyle bir soru geliyor.. Ösym, kadroları belirlerken standart bir rakam ile mi kadro açıyor yoksa sınava giren meslek gruplarının yüzdesine bakarak mı hareket ediyor ? Bu konuda bilgisi olan var mı ?

Zeyneps

Siz 2016 daki sinava girdiniz mi son atamasinda 67 puan 68 puan civari cok atanan oldu 71 puanla atanamadiniz mi?

Bulunduğunuz yeri tercih etmisseniz atanamamis olabilirsiniz belkide. Bu sinavda kac puan civari bekliyorsunuz ben ilk defa girdim 77 ile 79 puan arasi bekliyorum insAllah hepimiz icin hayirlisi olur ve ataniriz. Yanliz su var kac senedir engelim oldugum halde rapor verilmeyerek hakkim yendi. Normal kpss ile memur olmaya ugrastim hep normale bakinca gercekten ekpss de biraz olsun umutluyum. Umudunu kaybeden herseyini kaybetmistir. Hep birlik olup yapılmasi gereken ne varsa yapmaliyiz...

Üst Alt