Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018 EKPSS'ye nasıl çalışmalıyım?

Imsherlocked

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba. Lisans mezunuyum, inşallah 2018'de EKPSS'ye gireceğim nasıl bir çalışma programı önerirsiniz? Sınav zorluğu nasıl? Konu dağılımı belli mi?

Kazanan arkadaşlar öneri ve tavsiyelerde bulunsalar çok güzel olur. 2016 EKPSS'nin tüm sorularına ulaşamadım elinde olan varsa özelden atabilir mi?

Ayrıca Lisans mezunları olarak bu konu altında fikir alışverişi yapabiliriz isterseniz.

Arkadaşım anladığım kadarıyla ilk kez gireceksin ekpss ye. Eğer normal kpss bilgin varsa ekpss de zorlanmasın. Konu dağılımı normal kpss ile ayni sadece çağdaş Türk tarihi yok. Çok iyi bi puan almak istiyorsan normal kpss kitaplarından çalışmanı tavsiye ederim. Çok fazla soru da çözerek bunu basarabilirsin. Çok fazla kendini kasma rahat ol yapacağına inan ve çalış...

ekpss2018 de kadrolar çok fazla olacak tahminim ise şöyle; -başkanlık seçimi olacak ve iyi bir alım her kesimin işine yarayacak.-engelli öğretmen alımı çok fazla oldu ilk atamada yerleşen memurlardan öğretmen olup istifa edenlerde çok olmuştur, bunların boş kadroları daha öğretmenliğe başlamadıkları için zaten dolu bu seneye yetişemeyeceğini düşünüyorum 2018 bereketli olacak gibi. eminim yine en az lisans mezunu alınır orası da ayrı tabi. iyi çalışmalar bizlere.

Selqm. B3n de 2018 de lisans mezunu olacağım basvuru icin ekpss ile ilgili tam bilgi icin hangi kuruma gitmeliyim?

Başvuru zamanında başvuru merkezinde başvurunu yaparsın
Mezun oldugun zaman sistemde ototmatik olarak görünecektir

Önceki yılların çıkmis sorularına nasıl ulaşabiliriz?

selamlar.bende lise düzeyinde gireceğim.önerebileceğiniz kitaplar var mı? tarih sorularının 13 tanesi atatürk inkilapları 3 tanesi normal tarih ise o bölüm için normal kpss-ekpss kitapları yerine atatürkçülük ve inkilapları kitabı alıp onu alıp çalışsam daha iyi olmaz mı? konu dağılımı hakkında bir süpriz çıkması ve içeriğin değişmesi gibi bir durum olur mu? bir kaç hafta sonra bir işe başlayacağım ve haftada 6 gün çalışacağım.üstelik açık liseden yeni mezun oldum ve seneye açıktan üniverstede okumaya devam edeceğim..ekpss için şimdiden kitaplar alıp çalışmaya başlamak istiyorum.soru bankası kitapları yerine konu anlatımı kitapları daha iyi olur diye düşünüyorum.mesala atatürkçülük ve inkilapları kitabı alıp baştan sona okumalıyım diye düşünüyorum...önerebileceğiniz kitaplar var mı? şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:
Hemofili hastasiyim.ve sınava başvuru için neler gerek. Fiziksel olarak bir sıkıntım yok ama genetik olarak rahatsızlığım var. Ve yüzde 80 rapor. Başbakanlık özürlü kartı vs hepsi de var . Sınav için tekrar heyete gözükmem falan gerekiyor mu ? Çünkü son raporumu 2010 da çıkarmıştım. Alanim edebiyat . öğretmenlik için sınava gireceğim.
Yani kısaca başvuru için neler gerekiyor, öğretmenlik alan sınavından sorumlu muyum ? Her ikisine girip tercih yapma şansım var mi ?

Bende ilk kez gireceğim hangi kaynak tavsiye edersiniz murat yayınları lisans ekpss çıkmış fakat stokta yok onun dısında normal kpss set çalışma nasıl olur benim bilgiler 0 yani mezun olalı çok oldu bilgilerim taze değil çoktan unutuldu normal kpss kitapları zorlayabilir beni sence nasıl yol izlemeliyim

İstanbul da ekpss kursları var mı belediyelerin açtığı?

ben 2000 yılındaki raporla başvuru yaptım bende talasemi majörüm senın raporun ömür boyu geçerli sadece aile sosyale gittim oradan başvuru yaptm diğer konulara bir şey diyemem ben atandığımda raporumu yenilettim

Ekpss 2018

Öncelikle herkese selamun aleyküm abilerim kardeşlerim ablalarım, ben bu sene anadolu lisesinden mezun oldum,ygs barajını geçtim ama lys ye bilerek girmedim çünkü çalışmamıştım..Ben bu sene yapılacak ekpss ye girmek istiyorum,fakat hangi konulara çalışacağımı bilmiyorum , yada hangi test kitaplarını almalıyım pek bi bilgim yok . Amacım nisanda olan sınav için benim şubat aylarında konuları bitirip mart ve nisan aylarında deneme çözmek, zaten konuları bitirdikçe test çözücem,bana girmiş tecrübeli birileri yorumlarda nasıl çalıştığı , gerektiği zaman telefon sms facebook vb yerlerden iletişime geçebileceğim birileri lazım , ya da ekpss için whatsapp grupları varsa girebilirim. Amacım en az +80 almak ve inşALLAH amacıma çok çalışarak ulaşmak istiyorum , sizlerinde bilgileriyle , bilgime bilgi katmak istiyorum lütfen tecrübelerinizi benimle paylaşın bende kendime çalışma programı oluşturacağım... Yorumlarınızı bekliyorum sevgilerle..

Elindeki ygs ve lys tarih Coğrafya konulu anlatimlara calis bol test cok coz daha iyi bir puan alirsin

EKPSS 2018'e hazırlanmak niçin neler yapıyorsunuz?

Evet arkadaşlar sınava yaklaşık olarak 240 gün kaldı ve zaman gittikçe yaklaşıyor

nasıl gidiyor çalışma durumları

hangi bölümden gireceksiniz, ben önlisans adalet, sözel derslere çalışmaya başladım şimdiden

inşallah ilerleyen zamanlarda, geçmişe dönüp bu yazıları okuduğumuz zaman atanmış oluruz ve güzel bir hatıra kalmış olur

ne dersiniz ;)

ben de yaklaşık 1 aydır çalışıyorum. çok zaman varmış gibi gözüküyor ama çok hızlı geçecek aslında. :D önlisans tıbbi görüntüleme mezunuyum ben de. umarım başaracağızzz. :)

ön lisans tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik yavaş yavaş başladım eylül de tam başlıyacam kursa gidiyorum Allah herkesin gönlüne göre versin

RachelGreen

puanları düşük sanırım yanlış hatırlamıyorsam :))
Efebru01

2'inci üni olarak o bölüme yazıldım ataması harika hayırlı olsun memursunuz :))

eğer bu seferde atanamazsam 2018 e zihinsel engelliler grubundan girecem .....
aslında bu 2016 daki sınava zihinsel engelli grubundan girmiştim ama sonra kafamı karıştırdılar keşke değiştirmeseydim..... :( :( :(

normal kpss 83 le en düşük puanla kapattı ekpss de düşük puanlarla kapattı bizim bölüm diğer bölümlerde durum ne bilmiyorum

Lise mezunu olarak normal KPSS kitaplarından çalışıyorum. Siz hangi kitaplardan çalışıyorsunuz?

@acıların çocuğu
hastalığınız nedir yani zihinselseniz nasıl değiştirdiniz anlayamadım

@yalnizadam
önlisans olarak normal eski kpss kitaplarına çalışıyorum ekpss felan almadım alabilirim belki

@Efebru01
kendi bölümünüzden alım olursa düşük puan olur 70 puan alırsanız gözü kapalı istediğiniz yer gelir. benim bölümümden de +73 lazım

ama bölümden açılmaz ise +75 almak lazım ki atanma şansımız olsun

Şu an konulara çalışarak pekistiriniz

Son 3 ay kala sürekli soru çözün ki sınavda zaman sorunu yaşamayın
Kpps kitaplarindan geçmiş sınav sorularını çözerek tek bir kaynaktan degil çeşitli kaynaklardan çalışarak istediğiniz puani alabilirsiniz.

Başarılar diliyorum

Ekpss de herkes bitirdigi okuldan degerlendirilse cok daha adaletli olmazmi.
muhasebe mezunlarina sadece muhasebe isletme.iktisat.konulu sorular genel kultur sorularida genel ekonomi sorulari gibi.15 sene. Once Gordugim tarih matematik bilgisiyle beni olçmek sacma geliyor bana .

Skolyoz23

epilepsi hastasıyım ...

ama sosyal hşzmetlerdeki memur beni zihinsel grubundan yazmış... sonra burdaki çok bilmişler kafamı karıştırdı dilekçe yazıp sınav grubumu değiştirdim keşke değiştirmeseydim belkide şimdiye memurdum... :(

acıların çocuğu

hayırlısı orada ne yazıyorsa oradan girecektin yazık etmişsin, bakalım bu sefer yine öyle yapacaklar mı, çünkü zihinsel hastalıklar için artık ayrı rapor belirtilmesi gerekiyor, ıQ testi vs gibi
hayatının hatasını yapmışsın kardeşim

Skolyoz23

herkes bir şey diyor arkadaş o zaman bu frumdakiler de diyordu ki zihinsel olmadığı halde zihinsel grubundan girenlerin sınavı iptal olacak 2 sene boşuna gidecek efendime söylim atandığın kurum raporunu kontrol edecek zihinsel olmadığın anlaşılırsa ataman iptal olacak bilmem ne dediler...

başkası da dediki beyinle alakalı hastalığı olan herkes zihinsel oluyor diyor ...

şansıma tükürim.....

acıların çocuğu

yok kardeşim oradaki kayıt esnasında ki kişi karar veriyor, mesela benim raporumda zihinsel yazmıyor ama kaydımı alan memur zihinselden girmemi uygun görmüş öyle karar vermişse, bu başka bir kişiyi ilgilendirmez + kimse kazanılmış bir hakkı ortada hile ikrar yani senlik bir şey yok ise geri alamaz

bu sene şansını dene inşallah zihinsel yaparlar ama zor çünkü düzenleme geldi artık ıQ testi vs raporların olacak ve kitapta yazan dereceler arasında olacak yoksa zihinsel işaretleyemiyorlar
geçmiş olsun ama şöyle düşün sen gerçekten zihinsel değilsin ve başka birinin hakkına girmemiş oldun tebrik ederim

2012 deki sınavda bir suru zihinsel olmayan çoğu kisi memur oldu çünkü sorular tam bir komediydi.99lar 100 ler cok hak geçti o sinavda.

Üst Alt