Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018 EKPSS'ye nasıl çalışmalıyım?

EKPSS için Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi çalışıyor musunuz?

Bu yıl sınava girecek arkadaşlarım "çagdaş tarih" ve türk islam devletleri, osmanli "siyasi tarih" çalisiyor musunuz? Ben sadece kültür medeniyet ve inkilap tarihi çalıstim.

inklap tarihi ve islamiyet öncesi türk tarihine çalıştım.biraz da ilk tür islam devletleri.osmanlı çalışmayacağım.1 soru kalsın

ben hepsini çalıştım baştan sona sistematik bir şekilde. tüm çalışmalarım geçen hafta bitti. toplam 6 ayımı aldı çalışmalar. şimdi kalan zamanda da bütün notlarımı falan en baştan her gün tekrar edip, soru çözüp, deneme sınavı yapacağım kendime.

aynen benim de osmanlı hariç dersler bitti.vatandaşlık ve coğrafya da tamam.türkçem iyi.tekrar ve deneme kaldı.matematik pek iyi sayılmaz yüklenmem lazım.gerçi 6-7 soru yeter.çağdaş tarih çıkmıyor.

Jasohan
evet ikinci dünya savaşı sonrası dünya tarihi ve türkiye tarihi. türkiye askeri darbeleri, iktidarlar, referandumlar, turgut özal, kıbrıs barış harekatı, dünyadaki ve türkiye'nin katıldığı ulusal örgütler, kore savaşı, afganistan savaşı, sovyetler, soğuk savaş vs. hepsini çalıştım.

vieuxpoesie

Onlar çıkmıyor ama fazla bilgi iyidir.1 tane islam öncesi türk tarihi 1 tane ilk türk islam devletleri 1 tane osmanli.10tane de inklap tarihi var.o kadar

kbenly

ah evet haklısın bu konuda, ben de bir kaç yerde okumuştum soru dağılımının öyle olduğunu. lakin benim okumaya olan merakım birazcık da işitme engelimden dolayı. konuşma yetimi geliştirmek amacıyla sürekli okuyorum.

ben özellikle coğrafya ve matematik sorularını merak ediyorum. çünkü diğerlerinden bağımsız bir şekilde bu iki dersin her türlü seviyeye açık.

matematik soruları 5 üzerinden kaç zorlukta olacak mesela merak konusu. bakalım tüm konular bitti eksikler giderildi. ben şahsen ortaöğretimden gireceğim. matematiğin en son seviye zorluğu 5 üzerinden 5 oldu diyelim, benim beklentim ortaöğretimden 5 üzerinden 3 olacak. bakalım, hakkımızda hayırlısı :)

kbenly

evet öyle olabilir sanırım. ama şunun altını çizmek istiyorum, sorular kimine kolay kimine zor olabilir arkadaşlar. yani özellikle bu bir sıralama sınavı,herkesin kapasitesi farklı. bana çok zor gelen bir soruyu benden daha az çalışmış birisi yapabilir. aynı şekilde tam tersi de olabilir.

isterim ki herkes az da olsa çalışsın bu sınava. herkes tüm kozlarını döksün ortaya. yapabileceklerimizi görelim. çok istiyorum bu ülkede engelli insanların bir şeyler başarmasını. elimden gelen ne ise onu yapmak istiyorum. memur olunca engelli insanların devlet dairelerinde çektiği sıkıntıları bilip onlara kolaylık sağlamaya çalışmak istiyorum. umudunuzu lütfen kaybetmeyin. 5.günün şafağında hepimiz olalım. :)

Merhaba abilerim ablalarım ben liseden geçen sene mezun oldum bu sene e kpss ye gireceğim tarihte ataturkun hayati ataturk ilke ve inkilaplari ve kurtuluş savaşına çalıştım bunlar çikar mi? Bir de ortaöğretim den gireceğim sanirim sorular cok zor olmaz değil mi?

2018 ekpss konuları hangi konulara bakmam gerek

iyi günler ben 2018 ekpss ye girecemde 74 puan almam için kaç net yapmam gerek ve türkçe ve tarih konuları bilmiyorum yardımcı olurmusunuz nereye kadar çalışmam gerek

@enginbey8108 Türkçe'den soru çözün bol bol, Tarih'te ise Meşrutiyet döneminden Cumhuriyet dönemine yoğunlaşın.

Neden 74 olsun ki, bu birkaç tercih dönemi beklemeniz anlamına gelir. Alımlar düşebilir vs. vs. hiç riske girmeyin. Siz kendinizi daima 80 üzerine hazırlayın.

enginbey8108

bence de tek puana yoğunlaşmayalım hedefi ne kadar yükseğe koyarsak o kadar iyi olur. Bir dahaki sınavda belki istediğin kadro daha az açılcak ya da daha yüksek alan başka birileri yerleşecek. Velhasıl ne kadar iyi yaparsak şansımız o kadar yüksek olur. Siz çalışın başarı elbet gelir. Sağlıcakla

Arkadaşlar ben ingilizce öğretmeni olarak atanmak istiyorum sizce kaç puan almam gerek ya da kaç net yapmam gerek?

Engelli insanların memur olmalarının ilk adımı olan EKPSS sınavının kaldırılacağı geçtiğimiz yıllardan bugüne kadar tartışılmış bir çok kez kaldırılacağı söylentileri yükselmişti. 2020 yılında da yapılacağı kesinleşen EKPSS sınavı tarihi ve başvuru tarihleri yayınlanan 2020 ÖSYM Takvimi ile birlikte belli olacak.
KAMUAJANS - MemurHaber Memurlar Biz ve Kamudan Haber

EKPSS kitaplarında konular eksik nasıl çalışmalıyız?

bende kpss kitabı mevcut ama konular az olduğu için ekpss kitabından zaman kazanmak için hazırlanıyorum ben şimdi ne yapmalıyım ? kpss kitabındanmı hazırlanayım ekpss kitabındanmı engelli olduğum için tüm derslere en başından hazırlanacağım bazı sitelerde ekpss konuları verilmiş onlara hazırlanın diyor NE YAPMALIYIM ARKADAŞLAR ?

zurka kpss kitapları biraz daha detaylı bilgi verir ekpss çok detaylı bilgi yok eğer herşeyi tam öğreneyim dersen kpss kitabından çalış eksik olduğun konulardan başla.

Demir60

kazanma şansım nedir ? millet okuldan hatırlıyo yapıyolar ben sıfırdan başlıyorum türkçem iyidir matematik coğrafya tarih vatandaşlık bunlara çalışacam arkadaşım okuduktan sonra bi prestijin oluyo okumak şart 2020de olmadı 2022de girerim yapacak bişey yok çalışmak lazım

ekpssye pratik notlarla çalışmak

en kısa ve en faydalı çalışma olsa gerek ekpssye girenler üniversite okumayacak ya internetten kısa kısa notları deftere yazıpta çalışsak daha mantıklı değilmi arkadaşlar tarih 1000 soru coğrafya türkçe 1000 soru cevap diye var internette niye hocaları dinleyipte hamallık yapalım

not : sıfırdan başlayacam çalışmaya RAKİPLERİME BAŞARILAR

Üst Alt