Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018 EKPSS'ye nasıl çalışmalıyım?

Abi siz çok erken başlamışsınız bende giricem ama sizinle yarışacaksam işim zor galiba neyse bende başlayayım bari bugün :)

videolu çalışıyorum genelde matematik ağırlıklı çalışıyorum.

Ekpss metalyerleri var mı mesela 2016 kontenjan sayısı taban puanları vs...

SELAMIN ALEYKÜM HAYIRLI GÜNLER AKCİĞER KALPTEN %100 raporum var ben test çözerken işitme ve görmeden mi çözeyim yoksa zihinselden mi nasıl oluyor biraz açıklarmışsınız .

@isakman29
genelden çözeceksiniz

@siradan
https://www.youtube.com/channel/UCFJIC2DMeT-VZucTTWrv1jg/playlists burada detaylı var izleyebilirsin

@büşra3344
bende mat zayıf bende mate ağırlık vermeye başlarım sanırım fazla değil 7 tane yapsam yeter bana ama bir tane bile yapamıyorum şu an ne kadar acı :)

@Ben Gökhan
benim geçen sene normal kpss den kalma bilgilerim var yani sözelim iyi soru çözüyorum direk ama genel yetenek berbat ona başlamadım daha

@musty35
o haksızlık işte, yani zihinsel olmayanı zihinsel grubuna dahil etmemeleri lazım ama ALLAH görüyor boşver elbet hakkımız kalmayacaktır kimse de

@HEART
siz hazırlık yapmıyor musunuz yoksa memur oldunuz mu ?

Skolyoz23 bende zor yapıyorum ama videolu çalışınca çok faydasını gördüm çok iyi oluo anlıyorum bence denemelisin.

büşra3344

umarım başarabilirim dediğim gibi 7 tane yapsam yeterli sözelim iyi olduğu için yeterli gelecektir bana, o kadar da yaparız inşallah :)

bipolar hastası ruhsal bir rahatsızlık,kendimiz mi karar veriyoruz sınav türü...ayrıca sorular farklı farklı mı oluyor.. teşekkürler

muallim1616 sınav başvuru kayıtları başladığı zaman aile sosyal politikalar bakanlığındaki ilgili memur belirliyor hangi türden sınava gireceğinizi ama genelden gireceksiniz şayet zeka geriliğiniz yoksa ve bu tür hastalıklarla ilgili ram ve ıq testleriniz yok ise

soru adetleri aynı ama sorular zihinselde daha kolay genelde ise normaldir o fark ediyor yoksa soru adetleri aynıdır ama bunu biz seçemiyoruz dediğimiz gibi

Valla 78 ile bende atan ama yanlardan artık hayırlısı diyelim 2014 konu anlatımlı ekpss kitabına devam çok iyi anlatımı var başka kaynakta yok elimde hangi konuya çalışacağımıda bilmiyorum yola devam geçen yıl hiç çalışmamıştım bu yıl çalışacağım ayrıca burada arkadaşlar zihinsel felan yazıyor

ben hangi katogoride girdiğimi bile bilmiyorum elimde 2 baston 10 yıldır sınava giriyorum sonuç hep hüsran...

Skolyoz23

Evet düz lise ama bilgisayar proğramcısıyım sayılır filrmaker yazılımında uzmanım belgem var kalorifer belgem var 10 parmak f klavye daktilo var 10 parmak q klavye zaten kullanıyorum daha bir çok sertifikam var ama hep boş bu sınavda 78.5 aldım yine boş

gesees lise mezunu olduğunuz için puanınız düşük eğer önlisans ve lisans mezunu olmuş olsaydınız şimdi çoktan atanmış olurdunuz
eğer lise düzeyinden memur olmak istiyorsanız 88+ almanız gerekiyor bilginiz olsun

Skolyoz23

Evet düz lise ama bilgisayar proğramcısıyım sayılır filrmaker yazılımında uzmanım belgem var kalorifer belgem var 10 parmak f klavye daktilo var 10 parmak q klavye zaten kullanıyorum daha bir çok sertifikam var ama hep boş bu sınavda 78.5 aldım yine boş

EKPSS lisans için hangi kaynaklardan çalışmalıyım?

Arkadaslar Ekpss lisans için hangi kaynaklardan calisiyorsunuz normal lisans kitaplari fazla ayrintili onlara mi çalışmalıyız yoksa Ekpss icin hazirlanan kitaplara mi?
Yarginin tüm adaylar icin ve murat yayinlarinin lisans moduler seti var hangisini almaliyim ne yapcagimi bilmiyorum iyice karistirdim kafami

Burak Karataş ;
Lisansın içeriğini bilmiyorum ama internet üzerinden çalışmanı ve Murat yayınlarının EKPSS kitaplarını almanı tavsiye ederim.

ben pegem akademi kitaplarını ezberledim 20 kere 30 kere okudum tabi üstünede düştüm okey ama içerik açısından engüzeli o bence emin ol

pegem akademi normal kpss kitaplarından bu arada

Ben yargının tüm adaylar için olan kitabını aldım yalnız fazla detaylı anlatılmadığı için normal kpss kitaplarından çalışmaya başladım. Bunun için de "benim hocam" yayınlarını tavsiye ederim..

Sınava 4-5 ay kaldığında da "murat yayınları-lisans/modüler sete çalışacağım. Ayrıca bir başka seçenek olarak "data yayınları-kpss" de oldukça güzel.

20 ekimdeki engellliler merkezindeki kursu bekliyorum.

Merhaba arkadaşlar ben ekpss hakkında hiç bilgi sahibi değilim. 3 yıl önce kalp ameliyatı olduğum için engelli statüsüne düştüm önlisans dış ticaret mezunuyum. 2014te düz kpss girmiştim ve 83 almıştım. O zamanki şartları biliyordum kendi bölümümden alım azdı, düz memurluğa da atanamadım maalesef. 2018'de e-kpss girmeyi düşünüyorum önlisans alımları nasıl düz memurluğa atanabilir miyim? Hangi pozisyonlar var e-kpss de? Bana yardımcı olursanız çok sevinirim, bir de nereye hangi pozisyonda kaç puana atanabiliriz bunun bir tablosu vs var mı? Şimdiden çok teşekkür ederim yardımcı olanlara 😊

BulutBaydar +76 puan ile her zamanki alımlar olursa rahat atanırsınız, ilk atamada bile gidersiniz ama her yer gelmez belli başlı yerler gelir ama ikinci atamada çoğu yer gelir

ama bu sene çok az alım olursa bu puanlar hayal olur tabi ama son 4 sınavdır hemen hemen aynı alımlar olduğu için puanlar da hep aynı düzeyde

o yüzden 78- 80 aldığınız taktirde ilk atamada dahil yüzde yüz memursunuz :) kendi bölümünüzü bilmiyorum kaç puan ile atanıyor ben düz memurluk için söyledim

ikinci atamada 75 üzeri herkes atandı mesela :)

Peki lisans da puanlar ne kadar düşüyor? Tabloya bakıyorum düz memurluk 85'in altına düşmemiş yalnız 70-75'lere kadar düştüğünü söylüyorlar, doğru mu? Ayrıca düz memurluğun dışında vhki ve bilgisayar işletmenliği de tercih yapılabilir mi?

Didem. 3001 ve 6225 le (vhki bilg. İş.) oluyor alım genelde yaparsın tercih .. önlisans da 3001 lisans da 4001 .. Vhki ve bilgisayar isletmeni için bilgisayar sertifikasi şartı vardı sanırım yanılmıyorsam bilen biri vardr bn sadece böyle biliyorum paylaşmak istedim

Skolyoz23

Öncelikle mesajınız için teşekkür ederim. Bilgisayar belgem de mevcuttur; pc teknikeri, vhki gibi kadrolar ekpssde de geçerli mi? 80 puan için ortalama kaç net yaparak alınır, bu sınavda net-puan baremi nasıl oluyor? Bir de +76 çoğu yere atanır olmazsa ikinci atamada girersiniz derken Ankara, İzmir, İstanbul gibi büyükşehirden mi bahsediyorsunuz?

Ben Ankara'da yaşıyorum, önceliğim Ankara'da kalmak açıkçası kaç puan almalıyım atanmak için demiyorum çünkü bu dediğiniz gibi alım sayısı ile alakalı benim sorum 80 puan için kaç net yapmam gerek? 60 soru mevcut galiba sınavda.

BulutBaydar 2 atamada her yer ankara istanbul dahil+75 olan kişi atandı sıkıntı yok hocam

öyle ahım şahım alımda olmuyor 4 senedir. ortalama aynı alımlar oluyor ama her geçen sene sınava giren kişi artıyor tabi zaten yani bu senede aynı alım olacak büyük ihtimalle yani az
ama yine de ilk atamada ankara için +85 almanız gerekiyor kesinlikle çünkü ilk atamada

ikinci atamada 25 kişi alınmış yaklaşık olarak bir kişi 84 puan almış

diğer 24 kişinin den 20 kişinin puanı 75 -77 arası

rahat 10 taneden fazlası 75 küsür ve 76 arası düşün işte :)
BulutBaydar bu söylediklerim istanbul için de geçerli misal istanbul vhki aranıyor 2 kişi en yüksek puan 75 en düşük 74.70 vs ikinci atama tabi

ilk atamada dediğim gibi 85+ almamışsanız büyük şehirler ve güzel şehirler kolay kolay 85 in altına düşmüyor

adalet bakanlığı ayrı ayrı istanbula 1'er kontenjandan toplam 5 bilgisayar işletmeni açmış

atananların hepsi 75 küsürat farkları var :)

Üst Alt