Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018 EKPSS'ye nasıl çalışmalıyım?

ekpss ye nasıl nerede çalışılmalı?

2018 kpss ye girecem. Ama nasıl çalışacağım hakkında kafam karışık. Dershaneye yazılsam etkısı olurmu. hangı kıtaplarla calısmalıyım konuları nasıl ogrenırım bır bılgısı olan varsa yardım beklıyorum.

internetten video izleyerek de dersaneye gitmeden hazırlık yapabilirsin hemde hiç bir ücret vermemiş olursun

sınava daha çok var ama bir yerden başlamak iyi olur tabi

Arkadaşlar;
Ekpss'de, "Türk kültür ve Medeniyetleri"nden 3 soru, "Türkiye Coğrafyası"ndan 5 soru çıkıyormuş.. Peki bunlar, hangi konuları kapsıyor? Bilen varsa, yardımcı olabilir mi?

Didem.

Türk Kültür ve Medeniyetleri denildiğinde akla tarihi eserler Osmanlı Devletinin kuruluş-yükselme-gerileme ve dağılış zamanındaki uygulama ve esaslar mesela defterdar hangi işten sorumludur gibi sorular gelebilir. Veyahut da Şeyhülislamın bağlı olduğu alan hangisidir şeklinde soru gelebilir.Veyahut Mimar Sinanın Çıraklık-kalfalık-Ustalık eserlerim dediği eserleri sıralayınız diyebilir.Coğrafya içinse ilk soru coğrafi özellikler yani enlem-boylam unsurundan gelir.1-2 soru fiziki özelliklerden gelir. Daha sonraki 2-3 soru ise iklim,bölgelerden gelir.

deep_blue85

Peki Türk Kültür ve Medeniyetleri'den meselâ, Trablusgarp, Balkan, Kurtuluş Savaşı ve sonrası'ndan soru gelme ihtimâli var mıdır? Yoksa sadece bu saydıklarınıza çalışsam yeterli olur mu? Çünkü tarih, konuları oldukça fazla olan bir ders..

Didem.

islamiyet öncesi türk tarihi 1 soru ilk türk islam devletleri 1 veya 2 soru osmanlı devleti kuruluş yükselme gerileme ve dağılmadan 1 veya 2 soru türk devletlerinin kültür ve medeniyetinden 3 soru geriye kalan sorular ise kurtuluş savaşı ve sonraki konulardan gelir. Çağdaş Türk ve Dünya tarihinden sorumlu değilsiniz.Video seyrederek destekleyin derslerinizi.Döküman konusunda eve varınca yardımcı olabilirim.

Arkadaslar ben de bu sinava girmyi dusunyrm bkm hayrlsi bu sinav tarihi tam olarak belli mi acaba.

o kadarda zor degıl ben 1 ay calıstım sade matematık ve tarıhe yuklendım 86 puanla atandım. sınava hıc calısmasan 75 alırsın en kotu ıhtımalle ıkıncı atamalarda atanırsın ama ılk atamaklar ıcın normal zekan varsa bıraz calısma yeterli

Arkadaşlar ekpss de çıkacak konulara net olarak nereden ulaşabilirim?

hocam dünyanın şekli ve hareketleri sınav kapsamında yok mu bilginiz var mı

nisanın son haftası olur muhtemelen hocam

Gülsümm

Dünyanın şekli ve hareketlerinde sadece enlem boylam ekinoks tarihleri ve zaman hesaplamasından sorumlu olursunuz ve nitekim o da Türkiye ile alakalı çıkar misalen Iğdır 45 derece boylamında saat 12 iken İzmir(30) da saat kaçtır gibi soru gelir.

ugur kara
@deep_blue85
teşekkürler hocam

sınava ilk defa bu yıl gircem net bilgi sahibi değilim kafam karışık bıraz nerelerden soru gelcen düzeyi nasıl olur ekpss kitaplarından mı çalışalım normal kpss kitaplarından mı karar veremiyorum

Rahat olun ilk başta soru dağılımını gece eve gelince bildiririm size ona göre bakarsınız soru düzeyi gireceğiniz mezuniyete göre değişir lisanssa biraz uç sorular gelir önlisans ise orta lise ise basit gelir. Normal Kpss kitaplarının önlisans düzeyinde olanından çalışın derim ayrıca youtube da videolar var onlara da bakın gelince detaylı görüşürüz inşallah. :)

deep_blue85

Lisans düzeyinden gircem hocam teşekkür Ederim bilgileriniz için
Soru dağılımını net olarak atabilirseniz memnun olurum hocam zahmet olmazsa

Birde çoğu yerde var soru dağılımları fakat kpss konularının bazıları yok eksiklik mi var diye tereddüt ettim

Eksiklik yok :)

Türkçe

ilk 2-3 soru kelimede anlam

sonraki 3-4 soru cümlede anlam

Sonraki 6-7 soru paragrafta muhakeme yeteneği

Türkçedeki Son 3 soru

1 tanesi anlatım bozukluğu

1 tanesi noktalama işaretleri

1 tanesi cümlenin öğeleri

Not: Sözel Mantıktan sorumlu değilsiniz.

Matematik

İlk 2-3 soru temel kavramlar

1-2 soru üslü sayılar

1-2 soru köklü sayılar

1-2 soru rasyonel sayılar

3-4 soru problemler

1-2 soru arası oran orantı

1-2 soru çarpanlara ayırma (gelmeyedebilir bunun yerine problemlere 1 soru ekleyebilirler)

son 2 soru mutlaka geometriden çıkar. (hipotenüs uzunluk ve oranlarla alakalı)

Not: Sayısal Mantıktan sorumlu değilsiniz.

Tarih

1 soru ilk Türk devletleri

1-2 soru İlk Türk İslam Devletleri

3-4 soru Osmanlı Devleti Kuruluş-Yükselme-Dağılma ve Kültür Medeniyet

Geriye kalan sorular ise Kurtuluş Savaşı ve Atatürk İlke ve İnkılaplarından çıkmaktadır.

Not: Çağdaş Türk ve Dünya Tarihinden sorumlu değilsiniz.

Coğrafya

1 soru Coğrafi Konum (Enlem-Boylam)

2 soru Türkiyenin Fiziki Özellikleri

Geriye kalan sorular İklim ve Diğer konular arasında dağılır

Vatandaşlık

1-2 soru Temel Hukuk Kavramları

1 soru İdare Hukuku

3 soru 21-24-61-82 anayasaları

Geriye Kalan sorularınız Güncel Konu Sorularıdır. Not: Güncel konulardan 6 soru çıkmaktadır.

acıların çocuğu

kardes ben bı oncekı sınavda ogm ye yerlestim bizimle beraber gıren bı epılepsı hastası cocuk var o da zıhınselden gırmıs sımdı calısıyor hıc bır sorunalda karsılasmadı keske degıstırmeseydın .

Sizosalgun aynen bende dedim sana aile sosyal politikalar bakanlığında zihinsel demişler sen niye gidip buradakilerin aklına uyup değiştiriyorsun ki, ama bir yandan da şöyle düşünmek lazım adam zihinsel değil ve gidip değiştirmiş ve belki de bir ömür boyu hak yemeyerek boğazından haram lokma geçirmemiş oldu

sonuçta ölüm var belki memur olamadı şuanlık ama ilerde olacak hemde hakkı ile olacak, ALLAHIM sen haram lokma geçirme bizim boğazımızdan
ölümlü dünya bu dünya için ne kadar çok çaba sarf ediyorsak diğer hakikatide unutmadan yaşarsak bence iki dünyada da kazanan bizler olacağız inşallah

bu arada ogm ne iş yaparlar memnun musun bende seçmek istiyorum tavsiye eder misin

Skolyoz23

Kardeş ogmnin işleri ağır ben katiplik yapıyorum bazen sabah dan akşama kadar durmadan çalışıyoz iş yetişmiyor bazen de sabah dan akşama kadar oturuyoz ama kolay değil yani nerdeyse bir yıl olcak hala bilmediğim iş var bu iki iş yapmıyon on onbeş değişik iş var bence başka yer sec .

Ben böyle olduğunu bilseydim sevmezdim. Memur dediğin iki üç değişik iş yapar ve hep aynı iş yapar . Bizim işler çok karmaşık. Ama sana şunu diyim . epilepsiler zihinsel oluyor ben normalden girdim zihinselle giren çocuk 83 ile girmiş ben 86 ile girdim gene de geçtim yani.

memurluk olsunda onada razıyım 9 yıldır özel sektörde canım çıktı :)

Skolyoz23

Kardeş olursun bende sınava girmeden önce çok düşünüyorum olutmuyum olamazmıyım diye şizofren delileri memur yaparlarmı yapmazlarmı diye bak şimdi memurum sen ilk atamada yerlesmek icin sınavda 80 ve üstü almaya bak ki alırsın ben sadece bir ay matematik ve tarih çalışmayla aldım sınavın normal kpss ye göre bir zorluğu yok normal kpssden daha basit ve genelde girenleri atıyorlar ilkinde giremesen bile ikincide kesin girersin.

Sizosalgun saolasın ilk defa gireceğim işte panik yapıyorum ekpss kalkar diyorlar yok bilmem ne olacak diyorlar odaklanamadım bir türlü, sözelim iyi mat sıfır benim ama sınav olur her zamanki alımda olursa inşallah ilk atama olmasa bile fark etmez ikinci atamada bile gitmeye razıyım beklerim
yeterki devletimiz sınav kalktı mülakat geldi diye bir şeyler saçmalamasınlar :)

Skolyoz23

izmir 3. B.sehir olmasina ragmen onlisansta diger b.sehirlere gore az alim var .75 ile bir yere girmek mumkun degil.sinavdaki dezavantaj siralamasi yuzunden genelden girenlerin avantaji yok .
Mesela benim yazcagim yer sadece izmir baska sehirde memurluk yapamam( tek.sandalye kulllndigim icin) bu durumda 85+ almam gerekir yoksa memurluk hayal.

@musty35 kesinlikle haklısınız o tarz yerler için ve genel itibari ile tabiki +85 almak gerekiyor ama şehir dışına çıkmasında problem olmayanlar için genelde +76 ile atanan çok il vardı

tabi bu seneki alım geçen seneki alım gibi olursa bu şartlar geçerli, daha az alım olursa bu puanlar daha yüksek kapatır yada daha fazla alım olursa bu puanlar daha da düşebilir
yani bir iki puan oynayacaktır illaki

arkadaşlar yardımcı olurmusunuz.ben daha 3 gün önce rapor aldım.(osteoporoz) %60.ben meslek lisesi motor bölümünden mezun oldum.19 yaşındayım.iki sene önce kpss ye girdim.58 puan almıştım.EKPSS NEDİR hiç bilgim yoktur.kpss ye giren bu sınavada girebilirmi.nereye başvurabilirim.2022 maaşına başvursam bu sınava girebilirmiyim.yardımcı olurmusunuz

@fa06 kpss 'e de ekpss'e de girebilirsin ikisi ayrı tabiki ekpss 'e sadece engelli adaylar giriyor yüzde 40 ve üzeri engelli raporu olanlar giriyor

sınav 2 sene de bir yapılıyor ve 2018 nisan ayında yapılacak olan sınava sizde girebilirsiniz. ekpss ile 2022 maaşı vs buna benzer şeyler alakası yok hepsi bir birinden bağımsızdır. ekpss kpss'e göre soruları bir tık daha kolay ve sınava giren sayısı tabiki normal kpss'e göre kat kat az buda atanma şansınız normal kpss e göre daha yüksek demek

Sayın Skolyoz23 çok teşekkür ederim.nasıl başvurabilirim.ekpss için raporumu nereye verecem.ben 3 gün önce %60 rapor aldım

Ekpss basvurulari 2018 subat sonu olmasi lazim tam tarih belli degil .sinav nisan sonu degismez ise .

Arkadaşlar merbaba, Sağlık bölümünde atamaların hepsi TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU BAŞKANLIĞI olarak yazıyor. İlk defa EKPSS'ye gireceğim için bu ne anlama geliyor bilemiyorum ? O şehrin Devlet Hastanesi mi denilmek isteniyor acaba ?

Bir diğer sorum da sağlık sektörün de KPSS ile atanan kişinin maaşı ile EKPSS ile atanan kişinin maaşı arasında bir fark oluyor mu ?

Üst Alt