Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018 Eylül 2022 aylıkları ve ödeme miktarları nedir?

Vermeleri gerekir çünkü Ramazan Bayramı'nda emekli maaşlarını 15 gün önce ödediler geçen senede kurban bayramında evde bakim paraları da 15-20 gün önce ödenmişti..

Güncel engelli aylığı ne kadar

Güncel engelli aylığı ne kadar

yaşlıların eylülde 1 aylık tutarı nedir cevap vericek olan varmı
annem babam alıyoda
bende engelli maaşı alıom oran 100 de 54
eğer aydan aya verilirse ben ne kadar alırım eylülde

2022 maaşı

slm eylül aylığını ne zaman alacaz bilen varmı bayram dolayısıyla erkenmi alacaz

2022 maaşı

slm bu 2 aylık fark ne oluyor

yıllık 2 adet zam alırsın ilk 6 ay son 6 ay olmak üzere bizde yılda 4 maaş alırız mart haziran eylül aralık zamlar yıl başında ve haziranda hesaplandığı ve bizde peşin üç aylık aldığımız için ocak şubat zam farklarını martta temmuz ağustos farklarını eylülde alırız yani mart ve eylülde 5 er aylık fark alırız diyer dönemler 3 aylık fark alırız iki aylık fark dedikleride bu dur

eylül de alacağımız maaş 1370 olmuş mesala 1197 lira eski dönem 173 lira bölü 5 aylık zam 34 lira 60 krş demekki aralıkta 34+34 iki aylık farkı çıkar 1300 falan alıcaz kapiş

Kalem abla eğer eylülde maaslar aylık olursa bizim haziran ayında aldığımız maaş haziran temmuz agostosun maaşı ise eylülde sadece eylül ayının maaşını mı alacagız 3 aylık maaşları önden aldığımız için biraz kafa karıştırdı teşekkürler

memurun engelli çocuguna 100de 50 zam yapıldı oda 2022 sayılı yasadır bizede neden zam yapılmıyor anlamıyorum

arkadaşlar bence bizede zam var bayrama dogru açıklanır

çünkü hepimiz 2022 yasaya tabiyiz içiniz rahat olsun

kalem ablaya sesleniyorum memurun çocugu engelli ona devlet maaşını 100de 50 zam yapıyor sizde biliyorsunuz eger ona zam yapılıyosa bizede yapılması lazmdır teşekürler

Memurun çocuğuna Ne zamı yapıldı
Maaş mı alıyorlardı RAMAZN
Bizim hastanede çalışan görevli memur abinin %40 engelli çocuğuna ne engelli 3 aylık maaş nede bakım maaşı bağlanmıyor
Gelirleri fazla, memur olduğu için

Memurun.maasi.degil.geliri.fazla.oldugu.icin.ve.uzerinde.mal.oldugu.icin.maas.baglanmiyor

Enaz.100de.50.olmadı ve.agirengeli.olmadi.sarttir

20 yaşındaki çocuğun ne malı olacak
Sadece memur babasının 4 bin TL geliri var, aile 4 kişi
Rapor kolay %50 alabilir bastonla bile yürüyemiyor

Memurların çocuğuna ne zamı yapılmış onu söylesene RAMAZN

arkadaşım kendim okudum 2gün öncesi yazılmış memur çocgu engelli bundan sonra 2022 maaşını 100de 40 ile 100de 50 zamlı alacak anladınmı yanlış yok yazdıgım dogrudur

melek abla bazı siteleri okumuyor okusa bana hakverir

Memurların çocuğu zaten 2022 den yararlanamaz ki

RAMAZN

demişsin ki: [SIZE=1]"memurun engelli çocuguna 100de 50 zam yapıldı oda 2022 sayılı yasadır bizede neden zam yapılmıyor anlamıyorum

arkadaşlar bence bizede zam var bayrama dogru açıklanır

çünkü hepimiz 2022 yasaya tabiyiz içiniz rahat olsun

kalem ablaya sesleniyorum memurun çocugu engelli ona devlet maaşını 100de 50 zam yapıyor sizde biliyorsunuz eger ona zam yapılıyosa bizede yapılması lazmdır teşekürler"[/SIZE]

yukarıda yazdıklarının hepsi yanlış ve senin aşırı iyimserliğinden kaynaklı ve yanlış yorumundan ibarettir.

konuyu öyle yanlış anlamış ve öyle yanlış yerlere getirmişsin ki nasıl anlatacağımı şaşırdım.
yahu her engelli çocuk yazılan yer 2022 sayılı kanun'a mı tabi? nasıl bir saçmalık bu?

ben de öğretmenim. 2 çocuğum için çocuk yardımı alıyorum. maaşımın içinde ödenir.
aynı zamanda memurların % 40 ve üstü engelli raporu olan çocuğu varsa onlar da %50 zamla çocuk yardımı alıyor.

bu düzenleme 2022 sayılı kanun kapsamında değildir, memurun engelli çocuğu için yapılan çocuk yardımı da 2022 aylıkları içinde değildir. alakası bile yok!

Memur katsayısı ve memurların sosyal ve mali hakları toplu sözleşme ile düzenlendi. 2018-2019 toplu sözleşmesinin 43. maddesinde engelli çocuk yardımından bahsedilir: buradan 43. maddeyi oku

bahsettiğim bu toplu sözleşmede 2018 ve 2019 yılının memur katsayıları da belirlendi.
aynı sözleşmenin ilgili maddesine göre maliye , 4 Temmuz'da enflasyon farkına göre toplu sözleşmede geçen 1.7.2018 -31.12.2018 tarihinde geçerli olan memur katsayısını yeniden düzenledi.
bu yeni memur katsayısı ile memur maaşları gibi çocuk yardımları da zamlandı.
senin bahsettiğin konu da bunla ilgili.

yeni düzenlenen memur katsayısı ile 2022 aylıkları da arttı. zamlı miktarları buradan da yazdım, şuradan da ilan ettim: 2018 yılı 2022 aylık miktarları ve kişi başına düşen aylık gelir sınırı belli oldu

2022 aylıkları 1.7.2018- 31.12.2018 tarihlerinde geçerli olmak üzere bu şekildedir. başka zam yok.

1.1.2019 tarihi itibariyle zam olacaktır.

Kalem abla bizim 3ayliklar aylık olmayacak herhalde henüz bi açıklama yok daha

Arkadaşlar,

2022 aylıklarının aylık ödenmesi ile ilgili, arkadaşım vasıtasıyla Aile ve Sosyal Politikalar bakanı basın müşavirinden bilgi aldım. Arkadaşım Whatsapp'tan bakan'ın basın müşavirine sordu ve gelen cevabı benim telefonuma aynen gönderdi.

cevabı aynen paylaşıyorum:

"Yönetmelik maliyeye gönderildi. İnş. bu ay resmi gazete'de yayımlanır.
aylık ödeme şeklinde olacak inş. ama rakamlar konusunda yanlış algı var. sanki şimdi ödenen 1200 TL eylülden itibaren aylık 1200 ödenecek diye.
bu 3 aylıktı. aynı rakam aylara bölünecek yani 400 TL gibi. ha ileride zam olabilir. o ayrı."

evet, telefonuma gelen cevap böyle.

özetlemek gerekirse;

Bu ay yönetmelik değişikliği olacak ve Resmi Gazete'de yayınlanacak.
eylül'de 3 aylık olarak değil aylık olarak alacaksınız inşallah.
şurada 3 aylık olarak yayınladığım miktarların 1 aylık miktarları da yazıyor:https://www.engelliler.biz/forum/20...sina-dusen-aylik-gelir-siniri-belli-oldu.html
eylül'de 2 aylık farkla birlikte 1 aylık miktarda 2022 aylığı alacaksınız. alacağınız 1 aylık miktarları kırmızı renkle renklendirdim:

65 yaş üstü yaşlılık aylığı: 1629,82 TL (1 aylık miktar 543,27 TL) / tam miktarları: 3 aylık=1629,81876 TL , 1 aylık= 543,272919 TL

%40-69 engelli aylığı: 1301,03 TL (1 aylık miktar 433,68 TL) / tam miktarları: 3 aylık= 1301,03152 TL, 1 aylık= 433,677174 TL

%70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığı: 1951,55 TL (1 aylık miktar 650,51 TL) / tam miktarları: 3 aylık=1951,54728 TL , 1 aylık= 650,515761 TL

18 yaş altı engelli yakını aylığı: 1301,03 TL (1 aylık miktar 433,68 TL) / tam miktarları: 3 aylık= 1301,03152 TL, 1 aylık= 433,677174 TL

yönetmelik değişikliği yayınlanınca sabit başlıktaki 2022 aylık miktarlarını yeniden düzenleyeceğim. Yönetmelik çıkmadan değişiklik yapmayacağım. bilginize...

Osmansaid
Yukarıdaki yazdığım mesajda var. kırmızı renkteki miktarlarda alacaksınız eylül'de. 1 aylık miktar yani.

dur, ayrıca tek tek yeniden yazayım.

Eylül'de 2 aylık fark hariç,

65 yaş üstü yaşlılık aylığı: 543,27 TL

%40-69 engelli aylığı: 433,68 TL

%70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığı: 650,51 TL

18 yaş altı engelli yakını aylığı: 433,68 TL

alacaksınız. kasım ve aralık'ta da bu miktarlarda alacaksınız.

UYARI! Yönetmelik yayınlandıktan sonra sabit başlıktan 2022 aylıklarını tekrardan güncelleyip ilan edeceğim. Mevzuat dışı açıklama yapmayı sevmiyorum. Yönetmelik değişikliğini beklememin sebbi ayrıntıları görmek. yoksa zam olmayacak. miktarlarda değişme olmayacak. zam beklentinizi unutun.

2022 aylıkları 1.1.2019 tarihi itibariyle zamlanacaktır.

peki Kalem abla bu %50 zam ölen memur eşine verilirmi nereye müracaat edilir bu işlem için ?

@mirhat

Annen baban 65 yas aylığı ayri ayri 629.78 alacak sen ise 502.73 ama 2022 nin aylık olmasi henuz kesin degil. 2 aylik farkida ekleyip yazdim.

Son düzenleme:
Üst Alt