Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
2019/1 ataması için önlisans puanlarınızı ve bölümlerimizi yazabilir misiniz?
Patlamamış Mısır
2018 ekpss ile 1000 kişi alındı 2 atamada puanlar 80 düştü. Bence seneye de 800 1000 kişi alırlar önlisanstan. Puanlar yine 80 e düşer diye tahmin ediyorum.
Sinope57
Birincisi; 2018/2 yani 2018 sınavının ilk ataması kontenjanı 1000 değil 773 ve atanan sayı 723 kişidir.
İkincisi; puanlar 80 e düştü diyorsun ama, Taban puanların ortalamasına baktığımız zaman puan 81-82 kapattı diyebiliriz.
Üçüncüsü; 2020/1 ataması olurda senin dediğin gibi 800-1000 kontenjan açılırsa bile : 1-) 2018 sınavına giren yüksek puanlı ama istediği il veya kurum çıkmadı diye tercih yapmayan kişiler. 2-) Herzaman sınava giren kişi sayısı bir önceki yıla göre daha fazladır. 1 ve 2. Maddedekiler senin rakibin ve her yıl bu oran artacak ve devlete girme olasılığı düşücek. 2018/2 de bile 82 puanlilar atanamadiğına göre 2020/1 de 80 puana inme ihtimalini sen bir daha düşün bence.
Uzun oldu ama biraz önünüzü görmeye çalışın. Düz mantıkla bakmayalım olaylara.
Author
İnşallah öyle olur ben biraz daha karamsarım. Bekleyip göreceğiz.
Arkadaşlar öncelikle Rabbim herkesin gönlüne göre versin. Bende ön lisans bilgisayar programcılığı mezunuyum puanım 81,02 atanma şansım sizce varmı ve benden yüksek alanlar puanlarını yazabilir mi
hakan73 2018 son atamada 723 kişi atandı ya nasıl 1161 kişi oluyor önümde biraz mantıklı konuş rica ederim o kadarını bende biliyorum nasıl bir hesaplama yapılıyor onu bilmiyorum ondan sordum
Arkadaşlar bugün herhangi bir extrem durum olmazsa tercih sonuçları açıklanacak. Önlisanstan atanacak arkadaşlar buradan iletişim halinde olsunlar. Puanlar ve yerleşilen iller paylaşılabilir. Atanacak arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun.
Ben ekpss önlisansim tercih yapmıştım duz memurluk saglikta alim yok 1 tane vardi en başa onu yazdim laborantim ben ege uni mezunuyum bugun mu aciklaniyor emin misiniz?