Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2019-2020 3. engelli öğretmen ataması istiyoruz!

Merhaba whatsapp grubu katılma linkini gönderebilir misiniz ? Etkinliklere katılmak istiyorum

750 kişi alınacakmış.atanamayan 450 kişi kalıcak .Koskoca devlet 1200 engelli öğretmeni istihdam edemeyor.yazıklar olsun!

https://t.co/sRVSqslIux?amp=1

beden dilini iyi kullanamayan zilyon tane meb te kadrolu öğretmenleri var .gerekçe olarak bunu söylüyorlar bir de.

Son düzenleme:
Yaa bunla beraber toplam 2000 öğretmen atanmış olacak.Allahdan korkun.2400 kişinin 2000 ini atanıyor hala laf ediyorsunuz.diğer bölüm mezunlari 85 90 la acikda.55 60 puanla kadro alıyorsunuz yazıklar olsun diyorsunuz.şükredin durumunuza.

Alperkamu
sizin atamarınızı biz yapmıyoruz .tepkinizi atamanızı yapmayanlara gösterin bir zahmet. Hem madem öğretmen olmak o kadar kolay siz de eğitim fakültesi okusaydınız. Kpss ekpss gibi sınavlar adayları eleme mantığı ile yapılır. alan yeterlliğini ölçmez.ben yetkililere kızıyorum siz kime? herkes kendi bıranşıyla alâkadar olsun rica ederim!

Alperkamu
ekpss 60 dakika. görme engeli olan bir aday ortapedik ya da işitme vs. engeli olanla aynı şartlara tabi tutuluyor.Puanları etkileyen en basitinden bir örnek. biri görmeye çalışırken diğeri okuyup bitiriyor.bu çok adaletli mi.ben atanamayacak 450 kişi üzülüyorum.çünkü empati yapıyorum.siz de yapın.herkesin ihtiyacı var atamaya.insanlar zor şeyler yaşıyor.siz de yaşıyorsunuz.anlamak bu kadar zor olmasa gerek.

ademî

Bak kendinde söylemişsin ,sınavlar eleme mantığıyla yapılır.sen hepimizi atayın yazıklar olsun size dersen bu adaletsizlik olur.

Hep kendiniz için empati yapılmasını istiyorsunuz. Birazcık da engelli memur adayları için empati yapılsın. Ayrıca formasyon parası 2 bin tl küsur herkesin onu almaya parası yetmiyor. Dolayısıyla öğretmen olmak için şansımız yok..

arkadaşlar engelli öğretmen alımı ayrı memur alımı ayrı.kontenjanlarımız farklı. ayrıca atanan her öğretmen sizin sıralamalarınızdan çekilmiş oluyor. memurluk tercihi mi yapsınlar istiyorsunuz.yüksek puanla kontenjan bulamayanlar var.Ben kişisel olarak yüksek bir memur alımı olması isterim.siz 450 kişi atanmayınca mutlu mu olacaksınız.o atanamayan 450 kişinin kadrosunu da size tahsis etmezler çünkü öğretmen kontenjanları AYRIDIR.

Alperkamu

eğitim fakültesi bitirdim.parayla formasyon almadım. kontenjan varken ve ben öğretmenlik mesleğini yapıcak eyhliyeti üniversiteden almışken neden eleme mantığı olan bir sınavdan sorumlu olayım. Doktorlar okulu bitirince direk atanıyorlar.bir sınava tabi değiller .öğretmenliğin de aynı şekilde olması gerektiğini düşünüyorum.Karpuz kavun değil insan yetiştiriyoruz.

Ekpss

Ekpss de öğretmenlik için yılda kaç atama oluyor ?
Bir de biz kendi bölüm arkadaşlarımız ile mi sıralamaya gireceğiz yoksa tüm öğretmenlerle mi ?
Bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirirseniz çok teşekkür ederim şimdiden

en az 3 atama yapılmış oluyor 2 yılda keşke öğretmen olsaymışız 50 puanlarla atanıyorsunuz

Arkadaşlar sosyal devletin bir sorumluluğu da bireylerine istihdam yaratmasıdır ki engelli bireylere yaşadıkları zorluklardan dolayı bazı konularda öncelik tanıma zorunluluğu vardır. Kaldı ki eğer insanlar mezun olup diplomalarını almışsa zaten çalışma hakkını kazanmışlardır, 50 puan 80 puan 90 puan bunu değiştirmez. Buradaki kimse birilerinden yardım dilenmiyor aksine kazandığı çalışma hakkına sahip olmak istiyor, emek verip kendi ekonomisine ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak istiyor. Branşının ne olduğu fark etmez hepimizin atanması devletimizin asli görevlerinden birisidir. Bu hakkı kazananların yada kazanma ihtimali olanların karşısında olmak yerine kazanamayanların yanında olmak onlara destek vermek yapabileceğimiz tek şey. Çünkü asıl mağdur olanlar branş gözetmeksizin atanamayanlar dır ve bunun sorumlusu atananlar değil hakkımızı savunması gereken fakat görmezden gelenlerdir
Özetle atanmak bireylerde çalışıp kendi ailesine kendi toplumuna katkıda bulunmak engelli kardeşlerimizin en öncelikli hakkıdır bölüm gözetmeksizin

Arkadaşlar bi soru soracagım bi yakınım edebiyat mezunu formasyonu yok engelli ögretmen atamasına katılmak istiyor ne yapması gerek formasyon alması lazımmı yetişebilirmi 2 ,3 cü atamaya 2020 için soruyorum 2 yılda kaç atama oluyor 2018--2020 edebiyat puanı kaçta kapatıyor genel olarak
başvuru için belgeler neler formasyon diplama yeterlimi bilgi verirseniz sevinirim arkadaşlar

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM!
Formasyon başvuruları yanlış hatırlamıyorsam ağustos ayında başlıyor. Eğitimler ise ekim ayına doğru. Tabi bunları ben böyle hatırlıyorum yanlışım varsa düzeltilir. Öğretmen olarak atanmak istiyorsa formasyon alması ve bunun için 2 bin tl küsürü gözden çıkarması lazım.

sorularıma tam cvp alamadım başka bilgisi olan varmı yardımcı olursanız sevinirim

2018 EKPSS'den sonra kaç defa engelli öğretmen ataması yapıldı? Her atamada kaçar öğretmen atandı? Kaçar puanlarla atandı? OSYM'deki "atamalara dair sayısal bilgiler" tarzında inceleyebileceğimiz bir link var mı MEB için?

Öğrenim düzeyindeki sıralamamı hesaplamaya çalışacağım olabildiğinde.

EKPSS'den sadece 1 tane atama yapıldı, orada da 846 lisans mezunu eksildi önümden. OSYM'den görebiliyoruz bunu. Ama öğretmen atamaları hakkında hiç bilgim yok.

2018/?: 520 kişiymiş herhalde Haziran 2018'de yapılan atama
2019/1: ???
2019/2: ???

50-60-70'le filan atanan oluyormuş gerçi, onların atanması sıralamamı değiştirmiyor ama olsun yine de öğrenmek istiyorum. Yardımcı olan olursa sevinirim.

arkadaşlar bari bu sorumu cevaplayın çagdaş türk lehceleri ve edebiyatları bölümü nü bitiren biri edebiyat ögretmenligini tercih yapabilirmi tercih etme hakkı varmı

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM!

Öncelikle bitirilen alan atamaya kaynak teşkil eden alanlardan birisi olacak sonrasında pedagojik formasyon sertifikası mutlaka olacak.

nasıl yani atamaya teşkil edecek tam anlamadım çagdaş türk lehceleri atamaya teşkil ediyormu bunu nerden ögrenebilirim
Suskun Mutsuz Umutlu

Üst Alt