Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2020 EKPSS’de hatırladığınız sorular var mı?

B şıkkı da doğru cevap

@yas42 o türkçe sorusunu türkçe hocasına da sordum soruda tek bir veri toplama yöntemi ve tekniği var birden fazla değil!!

tek bir şey var o da deneysel yöntemle veri elde etme

Herkese merhaba arkadaşlar. Merak ettiğim 2 soru var. Cephe sorusunda 'ilk savaşılan cephe hangisidir'diyordu açılan demiyordu. Hoş bende kafkas yaptım ama bu ayrım cevabı değiştirir mi acaba? 2. Sorum demiryollarının millileştirilmesi. Orada hangisiyle ilgilidir mi diyordu ilgili değilmidir diyordu? Zira inkılapçılık ve laiklikle ilgisi yok bunun. Tam yabancı kurumların millileştirilmesi 'milliyetçilik' konusuyla ilgili. Şimdiden teşekkürler.

Sınav soruları açıklanmış Rauf orbaymış valla sallayan adam kaptı puanları :D

obsesif engellilere acıdım gerçekten şu soruda 5 dk rahat gitmiştir. anlamaları için çandaroğulları akıncı değilmiş soruyu hazırlayan arkadaşın cidden merak ediyorum acaba bunu tarih alanında eğitim yapan insan biliyor mudur. sallayan kaptı puanı
meral akşener 150 bin imza topladı diye aklımda kalmış 100binmiş

fztahmetygc

akşamdan beri kaç kere okudum. mümkün değil çıkmıyor cevap.Türkçe hocası tam olarak ne söyledi peki? Doğru cevap b demeyelim ama sorunun 2 doğru cevabı var. Dolayısıyla iptali gerekir. Burada açıkladığım sebepleri kanıt gösterdiğim genel amaçlı dilekçeyle, ben soru itirazımı yaptım. umarım akıl ve bilim kazanır.

frtkorkmaz

demir yollarıyla ilgili soruyu ben hangisiyle ilgilidir şeklinde hatırlıyorum, doğal olarak demir yollarının yabancı sermayeden millileştirilmesi milliyetçilikle alakalıdır. fakat açıklanan sorularda hangisiyle ilgisi yoktur şeklinde ve cevap haliyle laiklik olarak verilmiş. ben bu soruda şüpheye düştüm, acaba yanlışmı okudum yoksa bazı kitapçıklarda kopyayı engellemek için soruların şekli farklı mı emin olamıyorum. bu soru bazı kitapçıklara hatalı basılmış olabilir. aynı durum 2020 normal kpss sınavında da vardı.

hnr

cevap için teşekkür ederim. bu soru yayınlanmadı diye biliyorum? şimdi yine baktım ösym nin kitapçığında yok. şıklarda bir de inkılapçılık vardı.bu durumun onunla da alakası yok. soru kökü "ilgilidir" şeklinde değilse bile sorunun 2 cevabı olur o zaman. laiklik ve inkılapçılık.

yas42 aynen hoca da 2 cevabı var dedi B de olur C de olur dedi sanırım soruyu hazırlayanlar 246 kişiye soru sormayı ayrı beyin plağını ölçmeyi ayrı olarak 2 yöntem kabul etmiş ama bilimsel araştırmada böyle birşey olmaz ikisi tek bir yöntemdir mantık hatası var soru kesinlikle iptal edilmeli

Bu soruda farklı teknik ve yöntemler kullanılarak veri toplandı denilemez ayrıca bence burada deneysel yolla veri elde etme var veri toplanma çeşitlerine siz de bakabilirsiniz

3ngineer

o sırada bakanların bile görevini biliyorum soruyu yapamadım. ABİ BU NASIL SORU. BEN NERDEN BİLEYİM İCRA VEKİLİNİN TBMM HÜKÜMET BAŞKANI OLDUĞUNU YA. BU ÖSYM KAFAYI SIYIRMIŞ...

fztahmetygc

Aynen böyle düşünüyorum. Soruyu farklı ve objektif kişilere soruyorum. onlar da sorunun 2 cevabı olduğunu düşünüyor. elbette. biliyorum. burada kullanılan tek yöntem, deneysel yolla veri toplama...

@EpilektikAdam o soru yanlış ve kesinlikle iptal edilmeli

@yas42 doğru olan bence iptali bakalım ösym ne diyecek

frtkorkmaz

şimdi baktım, kitapçıkta mevcut. 11 numaralı soru. bu soruyu yanlış okumak neredeyse imkansız. çünkü ilgilidir vs değil doğrudan ilişkilendirilemez diye belirtilmiş. eğer kopya önleme amaçlı bir düzenleme olsaydı, diğer sorularda da benzer şeyler olurdu. ama sadece bu soruda var. kimse bu durumdan bahsetmediğine göre ya bir şekilde yanılıyoruz, ya da az sayıda kişinin kitapçığında soru farklıydı. emin olamıyorum. imkanı olan biri inceleme talebinde bulunsa en azından doğru ya da yanlış bir inceleme yapılırdı. bir soru yüzlerce kişinin yerini değiştiriyor.

Rauf orbay ne ara meclis başkanı oldu? Bu soruyu iptal etmeleri gerekir

Aynen..

Arkadaşlar genel olarak baktığımız zaman bazı sorular sanki özensiz hazırlanmış aceleye gelmiş veya soru olsun diye yapılmış gibi görünüyor. Yazık gerçekten umurlarında değil...

İstorika

Farkeden bir şey olmayacaktıki. Birisi de sınav isteyenler yüzünden zor sorulmuştu demiş. Nasıl bir alakası var anlamıyorum. Geç yapılsaydı yine benzer sorular sorulacaktı, kolay mı sorulacaktı? Tabi ki hayır. Demek istediğim, sorular özensiz hazırlanmış önceki senelere göre.

şimdi yeni bir şey farkettim. nobel barış ödülünü sorduğu 30. sorunun şıklarında dünya sağlık örtgütü de vardı ama yayımlanan kitapçıkta yok. bu çok enteresan. hatırlayan var mı başka? şu an kitapçıktaki şıklarda kalkınma fonu, çocuklara acil yardım fonu, mülteciler yüksek komiserliği, nüfus fonu ve son olarak da gıda programı görünüyor. ben mi yanlış hatırlıyorum? şıklarda sağlık örgütü yok muydu?

3ngineer Boşuna uğraşma onlara laf anlatamazsın, sınav oldu bitti sistemdeki eksikleri dile getirmek yerine hala engellilere laf sokuşturmakla meşguller.
Sınav konusuna gelirsek özensiz olduğu lisansta cevabını Rauf Orbay kabul ettikleri sorudan belliydi zaten. O esnada meclis başkanı Atatürk olmasına rağmen hükümet başkanını Meclis İcras Heyeti Başkanı Rauf Orbay olarak kabul etmişler. Bu soru dönemin anayasası olan 1924 anayasasıyla çelişiyor mesela. Bu hataya maruz kalan arkadaşları ÖSYM'ye itiraz dilekçesi yazmaya devam ediyorum. İtiraz için son gün yarın.
yas42 Ben şıklarda dünya sağlık örgütü gördüğümü hatırlamıyorum.

MusaT.

Aynen hocam haklısınız. Evet Ali Fethi Okyar'a kadar meclis başkanı Atatürk'dü. Nasıl bu kadar dikkatsiz soru sorulabilir anlamıyorum.

Hâlâ bazı şeyler kabullenilmiyor, ilginç..

Çok bilmiş tavırlarıyla (ki komik ) bazı sözde engelli stk ları işlerine geldiği gibi hareket ederek bilimi red edip zornan sınavı yaptırdılar 3 senedir nerdeydi bu stk lar ayrımcılar ne olacak Allah görüyor

fztahmetygc

sınav zaten Nisan ayında yapılacaktı sorular büyük ihtimalle o zaman hazırdı değiştiğini sanmıyorum.

Ortaöğretim Türkçe açıklanan sorulardan birinde tüm kökler fiil değil midir? İnternette araştırdığınızda hem Bolu'da hem Bursa'da çok sayıda termal otel çıkıyor ve fay üzerinde yer alan ve deprem riski olan iller değil mi bunlar? Şıklarda Bursa varsa Bolu'nun orda ne işi var? ETS TUR sitesinde turistik termal kaplıca otelleri listesinde iki il de var.

MI MAX 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

SezerS.

Evet o soruyu bende düşündüm. Kaplıcaların fazla olduğu il bazına göre bakarsak cevap bolu ama bursa olarak çıkıyor.

Arkadaşlar yanlış sorularla ilgili açıklama ösym den ne zaman gelir sizce?

Soru yanlış iptal edilmeli bence iptal edilir diye düşünüyorum

raporumda sinifanmayan ruhsal duygusal diye geciyor ve BEN OKB YİM EKPSS DE (gen.gör.işt) diye bir bolumu var ordan girdim sinav adogrudur degil mi

Üst Alt