Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2020 EKPSS’de hatırladığınız sorular var mı?

yas42

bahsettiğin paragraf sorusunda, araştırmalar ilk olarak bazı sorular sorularak yürütülüyor ardından, beyin ve plak düğümü üzerine bazı ölçümlerden bahsediyor. iki cümleyi aynı zamanda diye birbirine bağlamış. bu durum farklı teknikler kullanıldığını anlatıyor. zorlama bir soru fakat hatalı görünmüyor.

EpileptikAdam

10 gün boyunca açık kalacak yazıyor devamını okuyunuzz

doğru dürüst çalışmadan 73 almıştım çalışarak 77 puan veya 75 puan alacağım yazık oldu zor zordular

Kaç net yaptınız acaba ve önlisans , lisans hangisinden girdiniz

hnr

Ben kesinlikle hatalı bir soru yaklaşımı olduğunu düşünüyorum. Farklı bir yöntem ve teknik demek, örneğin o 246 kişinin bir kısmına, yaşadıkları olaylardan çıkardıkları dersler sorulurken, diğer gruba farklı alanlardan sorular sorup her iki grubun da plak ve düğüm ölçüm sonuçlarını karşılaştırmaları gerekirdi. Burada katılımcıların tamamına hayattan çıkardıkları dersler sorulup AYNI ZAMANDA beyinlerindeki plak ve düğümlerin ölçülmesi, 2 farklı teknik veya yöntem kabul edilemez! Bu ikisi tek bir yöntemdir. Tekniğin adı örneğin, kazanılan deneyime göre plak ve düğüm miktarının belirlenmesi gibi. Bilimde “farklı teknik ve yöntem” yukarıda açıkladığım şekildedir.

Blackowl

genel yetenek 13 doğru 2 yanlış
genel kültür 21 doğru 5 yanlış genel lisans

yas42

Hocam orda yürütmesi gereken mantık herkesin hayat tecrübeleri ve çıkardığı dersler birbirinden farklı olacağı için araştırmaya katılan insanlar hakkında farklı yöntemler ile analiz yapıldığı şeklinde.En azından ben böyle bir mantık yürüttüm sınavda

Onlisans aday memurluk süresi sorusu 12 ay ve 1 yil şık lari var enteresan bi soru.

yas42

ösym son sınavlarında bilgiyi ölçmeyi değil, olabildiğince şüpheye düşürüp, benzer ve farklı yorumlar yapılabilecek şıklarla adayın kafasını karıştırıp, zamanını tüketmeye, bu şekilde seçici davranmaya çalışıyor. bu nedenle sorular üzerinde farklı yorumlar yapılabilir. bu sorudan benim anladığım, araştırma yapılırken çeşitli sorular sorulup önce sözel bir teknik üzerinden ilerlenilmiş, daha sonra daha teknik bir yöntemle plak ve düğüm incelemesi yapılmış. işte bu iki durum farklı teknikler olarak sunulmuş. benim anladığım bu. yine de farklı yerlerde sorup emin olun isterseniz, çünkü bir soru bile çok kritik öneme sahip herkes için.

Bakden

Bu yaklaşım doğru olmaz ama. Elbette herkesin deneyimleri farklı olacak. Bilimde deneysel yaklaşım böyle bir şey değil ki. Bu soruya itiraz etmeyi düşünüyorum.

yas42

Şöylesi daha uygun gelecektir.Alzaymır hakkında son yıllarda yapılan araştırmada büyük hedefleri olan insalarla ilgili yeni bir bulguya ulaşıldığı söyleniyor.Haliyle insanların hedefleri ile hastalık arasında ilişki kullanılarak veri toplamada yeni bir yöntem kullanılmış.Muhtemelen o şıkda anlatmak istediği bu

Bakden
Ama soruda, “veriler farklı yöntem ve teknikler kullanılarak toplanmıştır” deyince ilk akla gelen, o araştırmada en az 2 farklı teknik ve yöntem kullanılması şeklinde. Eğer “veriler daha önceki yöntem ve tekniklerden farklı yöntemler kullanılarak toplanmıştır” dese anlarım.

yas42

Hocam ordaki farklı geçmişte uygulanan yöntemlerden farklı anlamında kullanılmış.Sizin dediğiniz gibi olsa birbirlerinden farklı yöntemler şeklinde bir ifade olurdu.Soru zor bir soru ama yanlışlık yok bence.Sınavda ben de 2 şık arasında kaldım ama şimdi 3-4 kere okuyunca o şıkda geçmişte yapılanlardan farklı bir yöntem uygulandığını belirttiği anlaşılıyor

Netleri nasıl hesapladınız

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Lozan sorusu ne ismet inönü ne de ali fethi okyar. Boşuna tartışıp durmuşuz :))

Lozan sorusunun kökü tbmm başkanı mı yoksa tbmm başkanvekili mi diyordu? Tbmm başkanı diyorsa itiraz edelim

Jasohan

Lozan konferansı sırasında TBMM hükümetinin başkanı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru aynen böyle. Lozan konferansı sırasında Rauf Orbay'ın görevi aynen şu: TBMM İcra Vekilleri Heyeti Reisi. Görev süresi 12 Temmuz 1922 - 4 Ağustos 1923. Bu durumda sorunun sorulma tarzı çok saçma. İcra vekili ile TBMM hükümet başkanı ne alaka?

Babilin asma bahçeleri, soyadi sorusu ve Rauf Orbay sorusunu bildiğim halde bosu boşuna kaçırdım.Sinir oldum.
.Kesin atanacağım derken 49 nette kaldim .

Sizden de Allah razı olsun. Kaç puan yapıyor sizinki? Bu arada bu mesajı okuyan bir moderator varsa, başkasının mesajını beğenme butonu bende görünmüyor. Sorunun sebebini soracaktım...

91 yaziyor ama 91 puana benim bölüm biraz zor .belki diger atamalarda puanlar düser

3ngineer

Hocam umarım herkes atanır. Aslında bizim gibi insanlardan biraz fazla şey istiyorlar .Yani alım sayisi arttırılarak en azından puanlar düşünülebilir.Ben 2017 yılından beri çalışamıyorum. Bir umut bu kaldı .Hepimiz için hayırlısı olsun .

insan atatürk ün ilke ve ınkılaplarından sorar 1982 anayasasından sorar T.C nin bugüne kadar kullandığı anayasaları tarihleri sorar hiç çalışdığımız yerden soru gelmedi en berbat EKPSS sınavıydı....

fztahmetygc
Aklın yolu bir. Soru kesinlikle zorlama ve hatalı mantıkla hazırlanmış. İtiraz edeceğim. Bu soruda hata olduğunu düşünen arkadaşlar da lütfen 20 TL masraf var demeden itirazını yapsın.

asumutt
90-92 arası bir puan alabileceğinizi düşünüyorum.

Üst Alt