Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2020 EKPSS’de hatırladığınız sorular var mı?

Kadrolar ne kadar olur ki 2020 de en son kaca duser mesela

Violet
soyadıdır cünkü atatürk doneminde soyadı kanunu cıktı fakat osmanlı halka soyadı namına bir duzrnleme getirmedi pasa ağa gibi ustunluk ifadeleri kullandı hep yanibcevap soyadı diye dusunuyorum

filistin yaser arafat

ilk açılan cephe kafkasya

alper tunga sakalar(iskitler)

siyasi partileri denetim(anayasa mahkemesi)

rusyayla yapılan anlaşmadan duyulan rahatsızlığın sebebi batum

Nobel birleşmiş milletler gıda forumu

Albayrak gzt

Belediye kurulum

Canan Dağdeviren

İlk cephe Kafkas

Yaser Arafat

Osmanlı?da akıncı aile

Heyeti nasiha- kuvayi milliye deniliyor

Osmanlı?da yapılmayan soyadı kanunu

Sulama sorusu

Meke gölü

Ali fethi okyar

Babil Irak

Denizden tatlı su üretimi

Dış borç sorunu Fransa

Nuri Pakdil

Seçim erteleme savaş

Parti denetimi Anayasa Mhk

Cumhurbaşkanı 100 bin kişi

Refik saydam

Bafra gölü

Rusya Batum

Gazneliler Haçlı mücadelesi

Sakalar

MGK TBMM Başkanı

Hatay?ın Ana vatana katılması Misaki milli

Egememlik-Toprak-İnsan Topluluğu- 1-2-3 E

Demiryolu Laiklik

lacivert21
nerde yayınlıyolar ösym sitesinde mi , şu anda %10u var çünkü soruların

yas42
Türkçe saçma sapandı kpss geçmiş ekpss ile alakası yokdu gerçekden. KPSS Türkçesi daha kolaydı 25 dkkada bitirdim. bu ekpss 15 soru 30 dakikada bitti.

Peki alfabe ile ilgili düzenleme nedir Osmanlı'da?

bu soruda ilginç bir soru ben osmanlı da alfabe ile ilgili bir kanun bilmiyorum bilen varsa söylesin belki azınlıklar için yapılmış olabilir ama bize bu hiç öğretilmedi, soyadı kanunu da yapılmadı. çok çeldirici

Ortaöğretim soruları

Ortaöğretim soruları

Pontus Rum - tiflis- kut anlayışı- 2. Osman- medeni kanun- Sabiha Gökçen- Sümela manastırı- barış pınarı- meclis başkanı- Wilson ilkeleri- zeytin- poyraz- Melikşah- küçük çekmece gölü- seçim yaşı 18- Kütahya Eskişehir savaşı- seçimler 5 yıl- doğu Trakya Mudanya ateşkes antlaşması- içişlerine karışmak- başbakanlık- diyanet ve vakıflar- miras- süreli yayın- mezhep,dil,din- milli kongre cemiyeti- Hatay sorusu Fransa'nın işgalinden kurtuldu - kentten kıra göç- aynı soy bağından olma - bu sorunun cevabı bilinmiyor bursa veya bolu

Sezinsila

Cevap bolu kaplıca diyor. Diyanet sorusu vakıflar genel müdürlüğü olacak. Kütahya eskisehir savaşı başkomutanlık sorusu muydu?
Mudanya ateşkes anlaşmasının sorusu trakya ile ilgiliydi ama lozan ve mondrosta olabilir.
Diğer iki soru neydi?

Mudanya ateşkes antlaşması Trakya ile ilgili soru matematik soruları 4.8+3.6 sonuc 50 diğer soru iki üssü sekiz bölü sekiz üssü iki olan cevap 4

2x eşittir 3y 2x+3y eşittir 24 ise x+y kaçtır sonuç10

Kök 80 bölü kök 20 olan soru Sonuç 2

150tl olan gömlek%20indirimle alınıp 5taksitle ödeniyor ilk taksit kaç TL sorusu cevap 24

Kumbara sorusu günlük 8tl biriktiyor sorusu cevap 21

Yol problemi iki araç a ve b şehrinden hareket ediyor sorusu cevap 20

Kare ve dik üçgeninde alanı eşittir karenin çevre uzunluğu kaçtır cevap 24

Yaş problemi cevap 19

ekpss 2020 önlisans

merhaba arkadaslar ekpss ön lisans soruları hatırlaynalr varsa paylaşabilir mi

Kalan 2 sorunun cevabı biri bolu olacak. Diğer soruyu hatırlamıyorum.

10 bölü 0,2-9 bölü 0,3 olan soru cevap 20

Bolu yada bursa bursa yaptım ben diğer soru tarihçi sorusu Fuat sezgin

f(4) bölü g(4)sorusu cevap 3

ÖSYM Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarlarının % 10'unu yayınladı.

Kök içindeki sayıları küçükten büyüğe sıralama sorusu c küçüktür b küçüktür a

ÖSYM Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarlarının % 10'unu yayınladı.

Sorularin hepsi yayinlanacakmi bilgisi olan varmi ?

2018 EKPSS SINAVINA 102 bin aday girmiş.

2020 EKPSS SINAVINA kaç kişi girdi ??

Bu sayıyı nerden öğrenebiliriz ??

EKPSS 2020 Sınavı zordu. Herkes öyle diyor.

Muhakkak puanlarda bir düşme olacaktır.

LİSANS için diyorum.

Hem COVİD -19 nedeniyle girmeyende var.

Bu 2018 EKPSS girislilerin lehine olacak diye düşünüyorum.

Lisansda lozan sorusu yanlış bu arada iptal olur

Bakden
Rauf Orbay Türk Kurtuluş Savaşı sırasında 12 Temmuz 1922-4 Ağustos 1923 tarihleri arasında Türkiye'nin başvekilliğini üstlendi; diye bir bilgi var vikipedide bu dogru ise soruda doğrudur bence

Mcan96

Hocam soruda TBMM hükümet başkanı diyor.Meclis hükümeti sisteminde hükümet başkanı meclis başkanı diye biliyorum.O da Atatürk olması lazım

guleman18

bende öyle tahmin ediyorum puanlar geçmiş yıllara göre düşük çıkar ama önemli olan sıralama

Herkesin ya İnönü, ya Okyar dediği sorunun cevabı Rauf Orbay çıktı. Soru kökü, meclis hükümeti başkanı kimdir şeklindeymiş. Bu arada Türkçe’nin 13. sorusunun (alzheimer) iptal edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Zira sorunun iki cevabı var. hangisi yanlıştır şeklindeki soruya “hastalığın teşhisine yönelik önerilerde bulunulmuştur” diyor fakat b şıkkındaki “veriler farklı yöntem ve teknikler kullanılarak toplanmıştır” ifadesi de yanlış zira paragrafta bu yöntem ve tekniğin diğerlerinden farklı olduğuna dair bir ibare yok!..

Üst Alt