Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2020 EKPSS’de hatırladığınız sorular var mı?

kalp pili vardı caNAN dağdevi,ren

Türkçe kazıktı ama ben ölesine girdim 50net anca gelir

Lozan görüşmeleri SIRASINDA meclis hükümeti başkanlığı yapan kişi kimdir?

Lozan görüşmeleri olduğu zamanlarda tbmm başkanı, aynı zaman da hükümetin de başkanıydı. O yüzden dolaylı olarak tbmm başkanını sormuşlardı. Zaten çeldirici olsun diye koymuşlar. Lozan ve başkan kelimelerini görüp soruyu tam okumadan ismet inönü'yü işaretleyen tuzağa düşmüş demektir.

soruyu bende lozan görüşmeleri heyet başkanı olarak okudum (lisans) açıkçası sorudan emin değilim ama Lozan ant. tarihi 24 Temmuz 1923, tbmm sayfasında ise Ali Fethi Okyar 01.11.1923-22 .11.1924 arasında başkanlık yapmış görünüyor. dolayısıyla Lozan Ant. imzalandığında başkan olamaz?

Hangisi yerli sermayeyi teşvik için yapılan çalışmalardan biri değildir ithalat yaptım

içimden o kadar yanlış cevap ismet inönü desem de gittim inönü'yü işaretledim aklımı seveyim

Cevap bence İsmet İnönü. Çünkü heyet başkanı soruldu..

İstorika

Tbmm başkanı diye vardı soruda bunu nerden çıkarıyorsunuz anlamadım zaten ismet inönü o zaman dış işleri bakanıydı

erola
Ortaöğretim de mi

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Demiryollarının millileştirilmesin ne ile ilgisi yoktur : Laiklik bu soru lisansda mıydı ? hiç hatırlamıyorum

AliKoçFB İstorika neron_

heyet başkanı inönüydü ama lozan 24 temmuzda imzalanmış Ali Fethi Okyar 01.11.1923-22 .11.1924 arasında başkanlık yapmış, dolayısıyla bu bilgiye göre imzalandığında meclis başkanı olmaz.

Benim anlamadığım Atatürk'ün düzenleme yapıp Osmanlı'nın düzenleme yapmadığı alan sorusunda şıklarda alfabe de vardı herkes soyadı diyor da Osmanlı alfabede değişiklik yaptı mı ki, bilen arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.

o kadar çalışmamız o kadar emeğimiz boşa gitti arkadaş ulan bu soruyu hazırlayan kimse insan 1982 anayasından sorar efendime söylim senedi ittifak ilk anayasa dan sorar atatürk ün ilke ve ınkılaplarından sorar kazık gibi soru hazırlamış adamlar...

1]Sorular ne zaman internetde yada gazetede yayımlanır acaba?2]Birde sorular engel durumuna göre değişiyormu yoksa herkese ayni sorularmı veriliyor?3]Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

kutup yıldızı

Birkaç gün içinde yayınlanır tahminimce. Engel durumuna göre değişiyor sorular. Sonuçlar 17 aralık tarihinde açıklanacak.

Violet
Değişiklik yapmadı ama Osmanlıda dil Türkçe olmasına rağmen arap alfabesi kullanıldı. Sonuçta bu da bir düzenleme sayılabilir diyerek diğer şıkkı işaretledim ben. Soyadı konusu ise el değmemiş bir konuydu babadan kalma isimlerle devam ediliyordu.

lacivert21
Peki cevapların hepsi yayınlanıyor mu, yoksa %10 olayı bu konuda da geçerli mi?

Lozan sırasında ise İsmet İNÖNÜ (ben böyle hatırladım)
Lozan Sonrasında ise Fethi OKYAR 'dır.

Arkadaşlar, şu Hatay’ın ana vatana katılması ile ilgili soruda diğer şıkları hatırlayan yok mu

yas42
Ankara anlasmasi
Sadabat pakti
Kuvayi milliye miydi miszki milli mi tam hatirlamiyorum

Sınavlarımız genel olarak nasıl geçti ortaöğretimden girenler sizce geçen yıla göre sınav nasıldı bu yıl

Kevser er

Diğer sınava oranla aynıydı diyebiliriz. Çalışan biri için kolay bir sınavdı. Ama bazı soruların cevapları kafa karıştırıcıydı.

Onu bunu bilmem, sınav süresi Türkçe sınavında eriyip gitti. Bu sınavın süresi ortalama 65-70 dk olmalıdır. Normal KPSS soru sayısı 120, süre 130 dk. Sırf Türkçe 35 dk sürdü. Matematik 17-18 dk sürdü. Genel kültüre 7-8 dk kaldı. Olmayacak hatalara sebep oldu bu.

Üst Alt