Türkçe soruları çok uzundu. Onları okuyup anlayıp çözümleyene kadar çok vaktiniz gidiyor. Matematikte de aynı şekilde soruları çözmeye pek vaktiniz yok, hesap makinesi de yasak olduğu için matematiği yaparken çok vakit kaybediyorsunuz. Genel kültürde de günümüzdeki güncel konuları sormuşlar, çalıştığımız yerlerden değil gündelik yaşamdan sorular geldi. Mesela hatırladığım bir soruda günümüzde hangisi kararname çıkarabilir diye bir soruydu sanırım. Yasalar sürekli değişip duruyor, şimdi ben nereden bileceğim hangisinin kararname çıkarma yetkisi var. Şıklardan bazıları, Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Bakanlar Kurulu diye hatırlıyorum diğer 1 şıkkı hatırlayamadım. Sürekli yasaların, yargının, yürütmenin değiştirildiği bir zamanda böyle bir soru sormaları bana saçma geldi. Sonuçta herkes sabah akşam haberleri izleyip " bugün kararname çıkarma yetkisi kime verilmiş, Yargı mensuplarını atama yetkisi kime verilmiş dur bakayım " demiyor. Sorular akplilere göre hazırlanmış gibiydi, akpliler daha yakından takip ediyordur sonuçta Reyizlerinin yetkileri neleri kapsıyor falan diye. Bir de verilen 60 dakika çok yetersiz bence en az 120 dakika verilmeli, her soruya 1 dakika veriyorsunuz da adam o uzun uzun metinleri ne ara okuyacak da düşünüp cevaplayacak, o matematik problemlerini ne ara hesaplayıp cevaplayacak, bunları düşünmeleri gerekirdi. Ben sınavı şahsen hiç adaletli ve yeterli bulmadım. Zaten dikkatim çabuk dağılıyor, odaklanma sorunum var. Birde sınıftaki hocaların bir aşağı bir yukarı gardiyan gibi dolanıp durmaları sinirimi bozdu, okuduğum soruları tekrar tekrar okuyup düşünmek zorunda kaldım. Süre bitmesine yakında hocalardan teki sürekli salonda bir aşağı bir yukarı volta atmaya başlayınca iyice moralim bozuldu, dikkatim dağıldı. Süre bittiğinde de yangından mal kaçırır gibi, soru kitapçığı ve cevap kağıdımı şak diye çekip önümden aldı. Bir kişi cevap kağıdını doldurmamış, süre bittikten sonra işaretlemeye çalışıyor, hoca onu 1-2 dakika bekledi ama ben süre bitti denildiğinde kalemimi bıraktım ve sadece kağıdımı kontrol ettiğim halde bana gelince önümden çat diye çekti aldı kağıtları, ona da sinirim bozuldu. Bence hiç adil bir sınav olmadı...