Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2020 EKPSS yapıldı. Deneyimlerinizi yazar mısınız?

Nurtan

Korktum VİRÜS den korktum.Virüse Yakalanan kurtulamıyor.
ALLAH hepimizin sonunu HAYIRLI etsin.

11.350 kişi ÖLDÜ.
VAKA SAYISI olmuş 3.120

AŞI TÜRKİYE 'ye gelecek. İnsanlar maskeyi atacak. VAKA SAYISI 0 sıfır olunca .
Işte o zaman dışarı çıkarım.

Yaşamayı seviyorum. Yaşama tutunmayı seviyorum.
Hayatta mücadele etmeyi seviyorum...

melikşahmış arkadaşlar kut inacı olacaktı orta öğretim sayfayı niye kapattınız anlamadım

genel yetenek kolaydı zorlamamışlardı,genel kültürde biraz zorlandım ama genel olarak kolaydı bence..

Girdiğim yerde sınıflar oldukça boştu. Hatta benim olduğum sınıfta sadece iki kişi girdik kocaman sınıftı. Önlemler alınmış gibiydi tabii diğer yerlerde durum nasıldı pek bilemeyeceğim.

berbat bir sınavdı en son aldığım puandan daha düşük almazsam iyidir...

şahsen ben lisans da zorlandım 2018 de girdiğimde türkiye 10.’su olmuştum ama bu sene özellikle lisans genel kültür zordu umarım sonucunuz iyi gelir

Bugun ekpssye giren İlköğretim Matematik Öğretmeni var mı

Merhaba arkadaşlar, bugün sınava giren imö mezunu öğretmen olan arkadaşlarım var mi aramızda? Varsa sınavınız nasıl geçti netleriniz tahmini nasil gelir

Arkadaşlar hepinize geçmiş olsun Rabbim emeklerinizi boşa çıkarmasın amin kazanamayanlar da üzülmesin bakın bn girmedim giremedim daha doğrusu sağlık sorunları nedeniyle o yüzden 2022 yüklenelim Rabbim izin verirse nasip ederse umudunuzu kaybetmeyin lütfen her şerde vardır hayır sınav soruları hatırlayan var mı acaba mesela tarih matematik coğrafya genel kültür soru tarzında neler sordular

2020 ekpss ortaöğretimden girenler deneyimleriniz nelerdir.

Arkadaşlar sınava ortaöğretimden girenler, nasıl buldunuz sınavı? Girenler yazsın deneyimlerini.

lacivert21

evet istediğim yere yerleştim ancak istifa ettim başka bir iş nedeniyle şu anda sadece girmek için girdim

Türkçe soruları çok uzundu. Onları okuyup anlayıp çözümleyene kadar çok vaktiniz gidiyor. Matematikte de aynı şekilde soruları çözmeye pek vaktiniz yok, hesap makinesi de yasak olduğu için matematiği yaparken çok vakit kaybediyorsunuz. Genel kültürde de günümüzdeki güncel konuları sormuşlar, çalıştığımız yerlerden değil gündelik yaşamdan sorular geldi. Mesela hatırladığım bir soruda günümüzde hangisi kararname çıkarabilir diye bir soruydu sanırım. Yasalar sürekli değişip duruyor, şimdi ben nereden bileceğim hangisinin kararname çıkarma yetkisi var. Şıklardan bazıları, Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Bakanlar Kurulu diye hatırlıyorum diğer 1 şıkkı hatırlayamadım. Sürekli yasaların, yargının, yürütmenin değiştirildiği bir zamanda böyle bir soru sormaları bana saçma geldi. Sonuçta herkes sabah akşam haberleri izleyip " bugün kararname çıkarma yetkisi kime verilmiş, Yargı mensuplarını atama yetkisi kime verilmiş dur bakayım " demiyor. Sorular akplilere göre hazırlanmış gibiydi, akpliler daha yakından takip ediyordur sonuçta Reyizlerinin yetkileri neleri kapsıyor falan diye. Bir de verilen 60 dakika çok yetersiz bence en az 120 dakika verilmeli, her soruya 1 dakika veriyorsunuz da adam o uzun uzun metinleri ne ara okuyacak da düşünüp cevaplayacak, o matematik problemlerini ne ara hesaplayıp cevaplayacak, bunları düşünmeleri gerekirdi. Ben sınavı şahsen hiç adaletli ve yeterli bulmadım. Zaten dikkatim çabuk dağılıyor, odaklanma sorunum var. Birde sınıftaki hocaların bir aşağı bir yukarı gardiyan gibi dolanıp durmaları sinirimi bozdu, okuduğum soruları tekrar tekrar okuyup düşünmek zorunda kaldım. Süre bitmesine yakında hocalardan teki sürekli salonda bir aşağı bir yukarı volta atmaya başlayınca iyice moralim bozuldu, dikkatim dağıldı. Süre bittiğinde de yangından mal kaçırır gibi, soru kitapçığı ve cevap kağıdımı şak diye çekip önümden aldı. Bir kişi cevap kağıdını doldurmamış, süre bittikten sonra işaretlemeye çalışıyor, hoca onu 1-2 dakika bekledi ama ben süre bitti denildiğinde kalemimi bıraktım ve sadece kağıdımı kontrol ettiğim halde bana gelince önümden çat diye çekti aldı kağıtları, ona da sinirim bozuldu. Bence hiç adil bir sınav olmadı...

VAAS Genel Kategorisinden giren Orta Öğretim/Ön Lisans/Lisans olsun hepimizi gerçekten bu sınavda çok zorladıklarını düşünüyorum.Ösym'nin sınav hazırlama komisyonumu değişti, yoksa pandemi sürecinde hocaların boş zamanımı çoktu, bu kadar ayrıntıya girmeye ne gerek vardı. Akla fikre gelemeyecek sorularla yüz göz olduk. Türkçe mesela uzun parağrafı geçtik o şıklar nedir? şıkların üçü de birbirine çok yakın ve üçü de aynı cevap gibiydi. Tarih ve vatandaşlık soruları hepsi birbirine karışmış. Coğrafya'da ara da tek tük kaynamış.
Görevlilere rahatsız olduğun durumu söyleyebilir din. (en doğal hakkın) Ben Üniversitenin Rektörlük Binasında girdim görevliler de çok mütavaziydi benim de dikkatimi sınavda hapşuran arkadaşın biri dağıttı sanırsın dağ yıkıldı. ondan sonra konsantrasyonum biraz dağıldı. :eek:

90-100 PUAN dan aşağı atanan olmaz.

90 Aşağı Puan alıp ZOR ÇOK ÇOK ZOR

Buna BENDE dahilim. TERCİH yapacam yine hicbir yer çıkmayacak.
LİSANS yerleştirme IÇIN diyorum

1+Dış borç sorunu Hangi ülkeyle yaşandı? Lozanda=Fransa

2+Pul koleksiyonu taşıyıcısına ne denir?=Fitalist

3XHiaropolis Antik kenti nerededir? CEVAP:Denizli

4+TBMM'nin aldığı KARAR yürütme açısından nedir? Ankaranın başkent yapılması

5XDünya kitap okuma başkenti 2020 nedir? CEVAP:Milano

6+Vietnamda savaşa karşı çıkarak Askerliğe karşı çıkmasıyla yaptığı açıklamayla gündemde olan Muhammed Ali hangi sporla UĞRAMIŞTIR? Cevap: Box

7+Türk boylarından asimile olan kavim hangisidir? Cevap:Bulgarlar

8+Normal durumlarda yürürlükte olan kanun hangisidir? Cevap:Kanun hükmünde kararnamedir

9+Bir yeri Ekim için aşırı sulama ile iyileştirildiğinde hangisi olmaz? Cevap:Nadasa bırakılan gün sayısı

10+Misak-ı Milli'nin ile yaşanan Olay nedir? Cevap: Hatayı Anavatan'a katılması

11+Toprak kazandığımız tek Cephe nedir? Cevap:Çanakkale

12+Aday memurluk süresi kaçtır? Cevap:1 yıldır.

En kek soru

Ekpss 2020 sorusu

Kudüs şairi kimdir ??

Nuri pakdil

VİRÜS , abd seçimiyle ilgili ,dogu akdeniz meselesi ile ilgili hiç güncel soru çıkmamış. Beklerdim çıkmamış

Nurtan

En basit olarak güncel şöyle gelebilirdi?

VİRÜS Çin 'in hangi eyaletinde çıktı??

Wuhan

VİRÜS %90 etkili aşısını Bulan bioentech
İn kurucusu olarak bilinen kişi kimdir ?

Prof Dr Uğur Şahin

ABD başkanlık seçimini kim kazandı?

Joe BIDEN

Doğu Akdeniz Fransızların gönderdiği uçak gemisinin adı nedir ??

Charles 'de Gaulle

Gibi EKPSS SINAVINDA sorular sorulabilirdi.
Şahsi düşüncem

guleman18
Bu sorular çok basit gelmiş demek ki; Hastaneye verilen sağlık görevlilerin isimleri ya da virüsten hayatını kaybeden ilk Doktor vs. bende bu soruları bekledim ama çıkmadı.

Nurtan

SINAV sorularını inceledim.
EKPSS 2020

Sorular eleyici, seçici sorularmis. SINAVI biraz zorlamışlar. EKPSS 2020 seçici sorularmış. LİSANS için diyorum. Benim şahsi düşüncem 2018 EKPSS soruları , 2020 EKPSS den daha KOLAY sorulardı.

Özellikle Türkçe paragrafları daha detaylı ve uzun sormaya başladılar.
2018 EKPSS olsun
2020 EKPSS olsun
2020 KPSS olsun.
Türkçeyi zorluyorlar ARTIK.
Tarihde olay örgüsü , yoruma dayalı SORU ekliyorlar.

Adaydan sentez yapmasını istiyorlar.

Herkesin hakkında HAYIRLISI

Karabağ , virüs , yerli otomobil , oruç reis hiç biri yoktu bu sınav bizim için avantaj mı dezavantaj mı inanın çözemedim

Bu demek oluyor ki
EKPSS ESKİ EKPSS DEĞİL
ZOR OLACAK BUNDAN sonraki süreçte.
Artık KPSS LİSANS düzeyinde sorular çıkıyor.
Aday çok olacak.
ALIM AZ olacak.

Zaten yılda 1 ATAMA VAR. Çok az.Nerden baksan yılda 11 ay bekliyoruz. Aralıkta yapılıyor. ÖmrÜmÜzden ÖMÜR GIDIYOR.

ARTIK 60 ,70 ,80 PUANLA ATANMAK HAYAL .O ESKIDENDİ.
SIMDI 90 -100 PUAN ALANA ATAMA VAR.
ÇOK ZOR ÇOK.

BEN ZATEN MALİYE MEZUNUYUM .OLMADI EN KÖTÜ SERBEST MALI MÜŞAVİRLİK SINAVINA GIRERIM. DÜKKÂN ( BÜRO ) AÇARIM. ARTIK BIR YERDEN IŞE GIRMRK LAZIM BÖYLE BEKLEMEKLE OLMUYOR.

guleman hakkında hayırlısı olsun B planının olmasına çok sevindim bende lisans hemşireyim özeli az çok biliyorsunuzdur kamu diye çabalıyorum ama elde var 0 bir b planım yok

zürafa

Her zaman bir 2 . Planın olsun kardeşim. Hayatın ne getireceği belli OLMUYOR.

Bak 2018 de EKPSS LİSANS a girdim.
80,463 PUANLA ATANAMADIM.
2 yıldır sap gibi BEKLİYORUM.
2 tane TERCİH yaptım OLMADI.
1 tane işkur kamu mülakatında girdim.
En düşük PUANLI YI aldılar. 77 PUANLA
O mülakatı kazanan çocuk yanında torpilini getirdi onu da gördüm mülâkat adil DEĞİL.

Sistem adaletli bir sistem DEĞİL.

zürafa guleman18 başka forumda arkadaş 6 Bin alımdan bahsetmiş 6 Bin alım olacak diyor, kesinliği var mıdır? Zürafa ben bu alımda Sağlıktan alım yapılır diye düşünüyorum. 2020 de hem yeni Hastaneler açıldı, hem de Sağlıktan KPSS alımı çok oldu.

Nurtan

6000 Alım olacak ama haberin yalancısıyım.
Bu dagilim nasıl olur bilemem ??

Önlisans ,LİSANS, LISE,ILKOKUL var. NASIL BIR BÖLÜŞÜM OLUR ? BILEMEM
6000 KISILIK ALIMDA
EN ÇOK ASLAN PAYINI
LİSANSA MI VERIR
ÖNLİSANS A MI VERİR
KURADAKILERE MI VERIR
BILINMEZ.
HERSEY 17 ARALIK SONUCLAR AÇIKLANDIKTAN SONRA BELLİ OLUR.
ZATEN O KADRO DAGILIMINI ÇOKTAN YAPMIŞLARDIR. BEKLETİYORLAR. SONUÇLARIN ACIKLANMASINI BEKLIYORLAR.

Nurtan hakikaten kpssden bu kadar sağlıkçı alımı olurken bizi almalılar iki senedir bizde bekliyoruz 2 senedir nerede görülmüş sağlıkçı alımı yapılmaması

O kadar haklısın ki hadi buyur yani en düşük puanlıyı alıyorlar hakikaten bazen diyorum ki şu genç yaşımızda iş arama peşinde koşarken resmen hayata 1-0 yenik başlıyoruz
guleman18 Nurtan 6000 alım olursa inşallah her yeri yazalım yoksa bir daha şans gelmeyebilir yani en azından ben böyle düşünüyorum

Üst Alt