Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2020 Ocak'ta 2022 aylıkları ne kadar olacak?

6.7 Ay verılmedi abla sence tam toplu olarak nekadar alır hesaplayıverirmisin

Dursun45

hesap yapabilmem için şu soruların cevabı gerekir?
1) süreli rapor oranı kaç?
2) yeni rapor oranı kaç?
3) hangi ayda maaş kesildi? hangi aydan itibaren aylık almıyor?

aylık baglanınca bu soruların cevabını yaz alacağı toplam miktarı hesaplarım.
önce maaşın baglanmasını bekleyelim. e-devletten takip etsinler. aylık durumunda devam ediyor yazısı göründüğünde beni haberdar et. tabi bu sorularımı da cevaplayarak.

Önceki rapor oranı yüzde 51 idi bu kezde yüzde 60 heyet odasında hesapladılar yüzde 60 dediler 2019 mayıstan beri almıyor abla bu cvplar mı abla

Önceki rapor oranı yüzde 51 idi bu kezde yüzde 60 heyet odasında hesapladılar yüzde 60 dediler 2019 mayıstan beri almıyor abla bu cvplar mı abla

@Kalem Abla bugün bütçe kanuni görüşülüyor inşa Allah bize bişey cikar

Abla 2020 butce kanunu kabul edilmis bu ne demek

0

Bütün bu arttık dedikleri gayri safi yurt içi hasılanın 0,70'i kadardır.

*637 lira*olan 65 yaş aylığı*677 liraya*yükselebilecek.

*Evde bakım aylığı*bin 471*liraya*çıkabilecek.

*Yüzde 40-69 engelli olanların aylığı 541, % 70 ve üstü engeli olanlarınki*811 liraya*çıkacak.

ocak ayının ilk haftası belli olur. veriler kesinleşir kesinleşmez hesaplar, buradan duyururum. biraz sabır.

Kalem abla peki zamlar Ocak ayına yansır mı yoksa geçen sefer ki gibi 2 ay sonra toplu mu verirler?

Arkadaşlar bugün Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında 2022 maaşları ile ilgilenen hanfendiyle konuştum.Yüzde kaç oranla zam geleceğine dair ellerine herhangi bir yazı geçmemiş.Fakat gelecek olan zammın Ocak ayında değil Şubat ayının zammıyla beraber toptan olarak Şubat ayında yatabileceğini söyledi.Maaş gene Ocak ayındada yatacak fakat zammı Şubat ayında Şubat ayının zammıyla beraber toplu olarak yatacakmış.İlaç alırkenki verdiğiniz katkı paylarını alabilmek için ise en az 100 TL'lik katkı payınız birikecekki kurul ondan sonra ödemesini yapabilirmiş.E-Devlet'e Katkı Payı yazarsanız yatırdığınız katkı paylarını görebilirsiniz.Yüzde 40-69 arası engel oranlarına verilen maaşı bilmiyorum ama yüzde 70 ve yukarısına en az zam olarak 43-50 TL arası olacak diye tahmin ediyorum.

Katkı payını nereden alabilirim? Teşekkürler
E-Devletten kontrol ettiğinizde eğer toplamı 100 TL'yi aştıysa ve engelli maaşı alıyorsanız bulunduğunuz semtin bağlı olduğu Nüfus Müdürlüğünde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gidip,ödediğiniz katılım payı için görevliye sorgulama yaptırdığınızda onların sistemindede çıkıyorsa 100 TL veya üzeri,kurul toplandığında size ödeme için karar alır.Benim bildiğim onaylandığında ya engelli maaşının üzerine eklenip yatıyor veya Ziraat Bankası hesabı açtırtıp oraya yatırıyorlar.Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfından detaylı bilgiyi öğrenebilirsiniz.

Ocak maasi zammı tahminen ne kadar olur

Son düzenleme:
Tahminen 40, 60 tl arası olabilir

Engellilerle ilgili mecliste 1-2 kişi hariç konuşan bir tane Allah'ın kulu yok, resmen yok sayılıyoruz kimse sallamıyor bizi. Emeklilere sene de toplam 2 bin lira ikramiye veriliyor, en azından bizlere de senede 1 kereye mahsus yarı fiyatına ikramiye verilse devlet batar mı? Yine zam zamanı geldi ve yine konuşulan rakam 40-50 arasında gidiyor, burda da en az rakama tabi tutulan yine bizler oluyoruz maalesef.

Ben aldığıma şükrediyom. Para yemekten millete sıra gelmiyo ki :D

Sevgili Arkadaşlar 2022 Engelli Maaşları Şu Şekilde...
%40-69 Arası mevcut 509.12 TL Zamlı 541.19 TL
%70 ve Üstü Mevcut 763.69 TL Zamlı 811.80 TL
Evde Bakım Desteği Mevcut 1.384.59 TL Zamlı 1.471.82 TL
65 Yaş Aylığı Mevcut 637.79 TL Zamlı 677.97 TL
Aile yardımı
-Eş Mevcut 295.47 TL Zamlı 334.54
-0-6 Yaş Mevcut 69.22TL Zamlı 73.58
-06 Yaş üstü Mevcut 34.61TL Zamlı 36.79TL

Bu rakamlar kesin değil.Kesin rakamlar 3 ocak 'ta belli olacak.Fakat %40 ile %69 olanlar 533 tl. %70 ve üzeri olanlar ise 800tl den aşağı almayacaklar. Zamlı maaşlar bir aylık zam farkıyla birlikte şubat 'ta ödenecek.

Fener1982

hocam merhaba bakım aylıgı ıcın kişinin ağır raporlu olması şart mı kardeşım var şziforenı hastası %80 civari ozur oranı var bakım aylıgı alabılırmıym

chauche

2019 un şubat ayına kadar olan raporlarda ağır engellı yazması gerekırken bu tarıhten sonra tam bagımlı yazması gerekıo yazmıosa ebm alamaz

Evet. Bakım maaşı alabilmeniz için kardeşinizin raporunun ağır engelli olması gerekiyor.

Üst Alt