tolg@
sen bıktın ama anlaşılan devlet bıkmadı ablası.
Arkadaşlar,
bir önceki sayfada haber7'den alıntı bir haber paylaşılmış. o haberde engellilere şu kadar aylık baglanacak denmiş. külliyyen yalan.
üstelik anladığım kadarıyla o tarz haberler birçok gazetede yayınlanmış. böyle bir haberciliğe ne diyim bilemiyorum artık. uydurma mı, cahillik mi, maaşları abartarak yandaşlık yapmak mı vs bilemedim
Arkadaşlar, 2022 sayılı kanun kapsamında ödenen,
65 yaş üstü yaşlı aylığı, %40-69 engelli, %70 ve üstü engelli ve 18 yaş altı çocuklar için ödenen engelli yakını aylıklarının miktarı,
Bütçe kanunu ile belirlenen gösterge sayısı ve memur katsayısının çarpımı ile belirlenir.
bunu kim söylüyor? tabi ki 2022 sayılı kanun söylüyor.
o yuzden sizlerin maaşlarının asgari ücret ile yakından uzaktan ilgisi yoktur.
asgari ücret sadece (sizleri ilgilendiren kısımları yazacağım),
2022 aylıklarının, evde bakım aylıklarının kişi başına düşen aylık gelir sınırının belirlenmesinde dikkate alınır. bir de GSS primi ve yeşil kart hak sahipleri için ailede kişi başına düşen gelir sınırını belirlemede kullanılır.
siz şimdi resmi olarak 2022 ve evde bakım aylıklarının miktarlarını öğrenmek istiyorsunuz.
2022 ve evde bakım aylıklarının belirlenmesinde kullanılan,
1. gösterge sayısı resmiyet kazanmadı. çünkü henüz 2021 bütçe kanunu yürürlüğe girmedi. ha gösterge sayısı belli. kanun tasarısında baktım. değişiklik yok. bu değişseydi anlamlı bir zam olurdu. ama 6-7 yıldır gösterge sayısı hep aynı hiç yükseltilmedi.
2. memur katsayısı belli. ancak enlasyon farkları belirlenmedi daha. enflasyon farkına göre, maliye ocak ayının ilk haftasında memur katsayısını yeniden düzenleyecek.
gördüğünüz gibi resmi sonuçlar için ocak ayının ilk haftasını beklemeye mecbursunuz.
ama gazetelerdeki uçuk maaş miktarlarını görünce bir fikriniz olması açısından bir hesap yapayım.
2021 yılının ilk altı ayının memur katsayısı ve butçe kanunu tasarısındaki gösterge sayılarına göre;
%70 ve üstünün alacağı maaş belli:
850,79 TL(bu rakama ocak ayında enflasyon farkı da eklenecektir.)
işte bundan sonrasını enflasyon farkı belirleyecek.
diyelim ki enflasyon farkı %5 oldu. bu durumda alacağınız maaş 893,33 olur.
DİKKAT! kırmızı renkli yer kesin rakam değildir. örnek olarak hesaplanmıştır.
kesin ve resmi rakamlar ocak ayının ilk haftasında belli olacaktır.
Son söz: yalan yanlış haber yapan tüm medyaya yuhhhhh!