Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2021 yılında 2022 aylıkları ne kadar olacak?

2350/3 kişi başı 783 tl yapar başvur bağlanır suan kişi başı gelir 861 tl oldu 15 günde belli olur

ist01
kardeşim yardımların için senden Allah razı olsun birde son 1 Ocak ya da 31 Aralık civarlarında çıkan konuyla ilgili site arıyorum ama bulamıyorum eğer biliyorsan linkini atarmısın bir de ev kira değil bu etkilermi babamın üzerine iki katlı ev alt katında ben oturuyorum alt kattaki benim oturduğum yerden kira geliri yok babamın ben kira vermiyorum onlara artı dediğim gibi 3- 4 ay önce başvurmuştuk eve gelmişlerdi ben yan taraftan konuşmalarını annem ile dinlemiştim eviniz kira değil artı doğalgaz da var falan demişlerdi doğalgazı da öne sürmüşlerdi

arkadaslar bız evde 6 kişiyız 2 engellı var babam seneye sgkdan 3600 den emeklı oluyor benımkı %58 annemınkı %73raporlarımız var babam emeklı olunca bızım maasları keserlermı bır bılgısı olan varmı bana dönsun beklıyom

doğal gaz ne alaka evler size aitse bir gelir elde edilmiyorsa gelire dahil olmaz ama doğalgaz ne alaka doğal gaz olsa maaşla alakası yok bugün arabası olan bile 2022 maaşı alıyor yeterki kriter tutsun kişi başı gelir 861 tl geçmediği sürece maaş bağlanır evler sizin se ve kira geliri yoksa sıkıntı yok

öncelikle eve giren resmi gelir önemli önce onu buraya yaz toplamda eve giren resmi gelir nedir.

2022 maaşları %40ve üzeri 601₺%70ve üzeri 911₺ olmuştur 1000₺ olduğu haber yalan inan mayın yarın memur maaşı zammından sonra kesinlik kazanacaktır

Oran belirtmedim

Rapor oranı %40-%69 arasıolanların maaşı 610 tl oldu hayırlısı olsun

Ocak 2021 engelli maaşları enflasyon (Tüfe) verilerine göre %7,36 veya % 8,36 oranında zamlanmıştır

Memur ve emekli zammı ile ilgili son dakika açıklaması yapıldı. Memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan zam oranı aralık ayı enflasyon rakamlarının ardından belli oldu. Enflasyon, Aralık 2020'de yüzde 1,25 artarken, yıllık bazda yüzde 14,60 oldu. Enflasyona göre memurların maaşına yüzde 7.36 oranında zam yapılacak.

Son düzenleme:
2021yılı ilk 6ay da geçerli olacak 2022 maaşı miktarı %40 ile%69 arasında olanlar 610 tl. %70 ve üzeri olanlar 914tl oldu. Kesin rakamlar için bir kaç gün daha beklemeliyiz. Çünkü maliye bakanlığı daha memur maaş katsayılarını açıklamadı. Açıklayınca kesin rakamları burda paylaşacağım. Herkese hayırlı uğurlu olsun yeni maaşlar.

Şubat ayında belli olur ne kadar zam yapıldığı şimdi biz habercilerin yalancısıyım Şubat maaşına bakar anlarız 1000 lira mi oldu 898 lira mi oldu belli olur

tolg@
Birader ben müneccim miyim şükür edecen tabi eskiden buda yoktu nankörlük etmeyin Allah devlete millete zeval senin gibi şükürsuz akıl fukaralarini ıslah etsin nankörler

Haber yalanmış diyorlar hala devlete zeval vermesin diyorsunuz ya pess doğrusu

Bu neyin kafası kardeşim iyi araştır öğren nette boş boş dolaşma o beynini iyi kullan boş yere taşıma hamallık yapma

Açıklandı mı bugün 4 ocak oldu 😁😁😁

ALLAH DEVLETE MİLLETE ZEVAL VERMESİN NANKÖRLÜK YAPMAYA GEREK YOK ÇOK ŞÜKÜR BU GÜNÜMÜZE GEÇİNİP GİDİYORUZ NE VERİRSE RAZIYIM 🤗🤗🤗🤗🤗

Slckagl
Bugün ayın 4 ü ve %99,9 belli oldu %7,36 veya %8,36 zam geldi ona göre hesaplayın

Slckagl
Bir eskidir tutturmuş gidiyor bi topluluk sizde onların kafasından olduğunuz belli zaten.
Merak etme ben herşeyi senden daha iyi araştırıyorum ayrıca kimin beyni iyi çalıştığı belli oluyor bir müneccim miyim birde şubatda belli olur demenden belli oluyor beynimde iyi çalışıyor en azından seninkinden daha iyi olduğu kesin. Ayrıca nankörlük falan yok bu hakkı kazanan herkese devlet bakmaya mecbur tabi buna bakma denirse.

Slckagl

bak güzel kardeşim, ben engelim nedeniyle, iş bulamıyorum. mecburen bu parayı alıyorum. devletin bana uygun gördüğü bu maaşla kiramı ödedikten sonra geriye 100-150 lira bir şey kalıyor elimde. bu miktarla hayvan bile besleyemezsin. bu maaş kimsenin kimseye bir lütfu değil, yasal bir haktır. sağlamların, yerde sürünen engelliye bakıp, çok şükür ayaktayım diye üstüne bastığı bir dünyada yaşıyoruz. o yüzden bu şükür lafı bana küfür gibi geliyor. sizi anlıyorum, inandığınız şeylere de saygı duyuyorum. ama kimin neye şükredeceğine de bırakın herkes kendi karar versin, büyük bir toplumu ilgilendiren konularda böyle seviyesizce atıp tutmayın. belli ki sen bir şekilde ihtiyacın olmadan bu parayı alıyorsun, haliyle sana yetiyor ve çerez parası ediyorsun ama herkes senin gibi yaşamıyor, ulan bırakın da bu para bize yetmiyor diyebilelim. her şeyi allaha kitaba dine imana devlete millete bağlayıp işin suyunu çıkarmayın. bu maaşla geçinemiyorum dediğimde Allah'a isyan etmiyorum, devlete başkaldırmıyorum. Gerçek neyse onu söylüyorum.

bak kardeşim, bu sana yetiyorsa, şükret geç. insanlara nankörlük etmeyin, şükredin dersen olayın rengi değişir.

Son düzenleme:
Eskiden yok muydu? Bu maaş 40 senedir var.. Şükrü Allaha edin. Hükümete hiç bir şey etmek zorunda değilsiniz.. Tam tersi size insani bir maaş vermediği için sitem etmeniz gerekir..
Kimseyi de nankörlükle suçlamayın..
Herkesin kendine göre bir dünya görüşü var..

65 yaş: 711,50 763,86
%40-69 engelli: - 567,97 - 609,77
%70 ve üstü engelli: - 851,95 914,65
Evde bakım: - 1.544,61 1,658,29

[FONT=&quot][FONT=inherit]2021 Yılı 2022 Engelli Maaşları ve Evde Bakım Maaşları zam Oranları [/FONT]
[FONT=inherit]Evde Bakım Maaşı : 1658 TL [/FONT]
[/FONT]

[FONT=&quot][FONT=inherit]65 Yaş üstü yaşlılık aylığı: 763 TL[/FONT]
[FONT=inherit] 18 Yaş altı engelli yakını aylığı: 609 TL[/FONT]
[FONT=inherit] %40-69 arası engelli aylığı: 609 TL[/FONT]
[FONT=inherit] %70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığı: 914 TL [/FONT]
[/FONT]

[FONT=&quot][FONT=inherit] 2021 Ocak ayında henüz maaş zamları belli olmadığı için zamsız yatmıştı şubat ayındaki farklarla bereber ödenecek tutarlar.[/FONT]
[FONT=inherit]65 Yaş üstü yaşlılık aylığı = 815 TL[/FONT]
[FONT=inherit] 18 Yaş altı engelli yakını aylığı = 651 TL[/FONT]
[FONT=inherit] %40-69 arası engelli aylığı = 651 TL[/FONT]
[FONT=inherit] %70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığı: 976 TL[/FONT]
[/FONT]

Eskiden yoktu! denmesine hastayım…
2022 Kanunu taa 1976'da çıkmış!
Eski bir haberde ; Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı,Şükrü BOYRAZ'ın,
o günden bugüne yasanın işleyişini/evrimini özetlemiş şurada: https://www.yenicaggazetesi.com.tr/engelli-ve-yasli-maasi-artik-yok-112105h.htm

Alıntılıyorum:
“1976 yılında çıkarılan* 2022 sayılı bir yasa vardı. Bu 2022 sayılı yasaya göre;
çalışamayan ya da iş bulamayan yüzde 40 sakatlık derecesi olan her Türk vatandaşına üç aydan üç aya bir sosyal yardım yapılıyordu.
Bunu da o tarihte Emekli Sandığı içinde kurulan Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğü aracılığı ile yapıyordu.
Yaşı 65’i doldurmuş olan, hiç bir sosyal güvencesi olmayan her Türk vatandaşına ödeniyordu. Ayrıca engellilere de yaş sınırı aranmaksızın ödeniyordu.”
Boyraz, bu ödemeler için Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğü tarafından her yıl ihtiyaç talebine göre bütçe oluşturulurduğunu belirterek,
“Bu bütçe alınır, yıl sonuna kadar dağıtılırdı. Bu süreç 2005 yılına kadar böyle devam etti. 2005 yılından sonra çıkartılan 5378 sayılı bunları biraz daha iyileştirdi.
Özellikle engellilerin aldığı prim dilimleri biraz daha arttırıldı. Bir iyileştirme oldu.
Ama arkasından çıkartılan 5510 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)Yasası bunların hepsini tamamen çöpe attı.*
Emekli Sandığı ve diğer birimlerin hepsi Sosyal Güvenlik Kurumu çatışı altında toplandı.
SGK kendi içinde bir Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğü kurdu ve bu bir yıl işleyiş gördü. Bu bir yıl işleyişin sonunda bunu da fesh ettiler” dedi.

Boyraz, 2014 Mart ayında çıkartılan bir yasa ile bu ödemelerin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bütçesine aktardıığını ve Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğü’nün de kaldırıldığını kaydederek, şunları söyledi:*

“Bunu kaldırınca bu sefer bir yönetmelik çıkartarak, gelir tespitine başladılar. Gelir tespiti derken yönetmelik diyor ki;
örneğin Şükrü Boyraz yüzde 40 engelli, kendisinin herhangi bir sosyal güvencesi yok. Ama amcası var. Emekli. Dayısı var. Bakkal dükkanı var. Teyzesi var. Tarlası var.
Onlardan alsın diyor devlet. Yani beni bireylikten çıkartıyor. Bırakın birinci dereceyi, ikinci dereceden akrabamın mal varlığı varsa ben bundan faydalanamaz duruma getiriliyorum.
Yani kısacası bunu ortadan kaldırmak için ’Sen git amcana, dayına tazminat davası aç’ diyor.” ...

Son düzenleme:
Ne zaman 2021 maaşlar belli olacak bilgisi olan varmı bu konuda

bugün maaş alan olduysa veya maaş alan olursa maaşın zammını bize söylesin.

Maaşlar zamlı olarak şubat ayında yatacak 610
Bide 2 aylık enflasyon farkıda yatacak tahminen 640 civarı

Recep Tayyip Erdoğan lider Türkiye şampiyon çekemeyenler anten taksın bir yerine net çeker 😁😁😁😁

Slckagl Belli ki hatırlayamayacak kadar gençsin.
Şunlara bir göz at ve neyin peşine takıldığını bi gör…
https://m.bianet.org/bianet/siyaset...nurek-in-olumu-haberlerine-erisimi-engelletti
https://www.turkishnews.com/tr/cont...-gelen-bir-trafik-kazasi-sonuna-kadar-okuyun/
Rabia Naz Vatan Sevim Tanürek ve Aile Şerefi üzerinden Türkiye gerçeğiEkvator Haber

O sıralar tamda bu olayın geçtiği cadde üstünde hergün kursa gidiyordum.
Askerden döneli birkaç yıl olmuştu.
Daha o günlerde,ben notumu vermiştim.

Birde bizi şu engelli maaşi alabilmek icin hanede kisi başi gelir kaç paraya yükseldi bilgilendirirmisin

Asgari ücret =2825₺
Asgari geçim indirimi (agi,) =268₺
2825-268= 2557₺
2557/3= 852 ₺

Üst Alt