Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylığı 2017 Eylül Dönemi ödeme günleri ve aylık miktarları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
@husokk 73 Tl değil , 73,34 TL'dir.
bu da haziranda peşin olarak aldığın temmuz ve agustos aylarının farkıdır.
özetle sana sadece bu iki ayın farkı ödenmiş.

eylül dönem maaşın hesaba yatırılmamış, çünkü 2022 aylığın kesilmiş. e-devlet şifren varsa e-devlette aylık kesme sebebi olarak ne yazıyor buraya kopyala. ya da e-devletteki bilgili buraya aynen kopyala ben bakayım. kimlik bilgilerini gizlemeyi unutma ama.

Kalem abla ben bugün e devletten kontrol ettim maaşı çektiğim halde hala daha ödemeniz hazırdır diyor ve ptt yi aradığımda maaşınız çekilmemiş sosyal kartınıza aktarılmış çekebilirsiniz diyor ama ben maaşı çektim bu işte ne gibi bi yanlışlık olabilir

Reddedildi/Feshedildi (10/12/2015) (Vakıf Sınırları Dışına Çıkma Nedeni İle) Tam olarak bu yazıyor

husokk ablacım ikamet değişikliği yapmışsın sen ilçe dışına taşınmışsın. bu sebeple vakıf değişikiği oldu haliyle.
ne zaman taşındın ilçe dışına?

yigitak412 sosyal kart derken PTT kartı mı demek istedin? para kartında mı yoksa karttan da çektin mi? parayı karttan da çektiysen e-devlette ödeme hazırdır yazısına takılma. sorun çıkmaz. bayramdan sonra da düzelmezse vakfa ya da alo 144'e soylersn olur biter. kaygılanma ablası br şey olmaz. sen keyfine bak:)

@Kalem Abla parayı ptt içinden şubeden çektim. Ama kartımda çekmeme rağmen hala gözüküyor çekilebilir olarak. Evet ptt kart demek istedim. E devlette hala ödemeniz hazırdır diyor ve ptt yi aradığımda da ödemeyi çekmemişsiniz ptt kartınıza aktarılmış çekebilirsiniz diyor. Ptt kartımı taktığımda da parayı çektiğim halde aynı çektiğim tutar 2241 tl yi çekilebilir bakiye olarak gösteriyor. Anlamadım yani.

@Kalem yani ptt şubeden çektiğim para hala kartımda çekilebilir olarak görünüyor ve ptt yi aradığımda para çekilmemiş gözüküyor çekebilirsiniz diyor

Arkadaşlar bi yakınım almamış maaşını ptt yarin yada perşembe günü açık olurmu bilgisi olan varmi

kalem hanım yazınızın bir bölümü dikkatimi çekti engelli maaşı hesaplanırken bakım aylığı gelir olarak hesaba eklenirmi ben hesaplanmaz diye duymuştum yanlışmı anlamışım

@yigitak412 ablası teknik bir sorun olmuş olmalı. sen paranı çektin mi? çektin. gerisine karışma ve hiçbir şekilde e-devlette yazan miktardan başka para çekme. bayramdan sonra parayı çektiğin PTT şubesine gider durumu izah edersin (sorun çözülmezse). aynı şekilde alo 144'ü de arar bilgi verirsin ne yapacagını sorarsın. bu onların sorunu. sen kafana takma. senin için bir sorun çıkmaz. bayramdan sonra PTT ile goruşmelerinin sonucunu da buradan paylaşırsın.

@Ömer.hattap 31 Agustos öğleye kadar sadece PTT merkez şubeleri açık olacak. merkez şube haricindeki PTT şubeleri açık olmayacak. yarın PTT açık değil. perşeme gunu öğleye kadar PTT merkez şubesinden alabilirler ancak.

@zeugma 2022 aylığı gelir hesabında sadece 2022 aylıkları hesaba katılmaz. evde bakım aylıkları hesaba dahil edilir. hane geliirne evde bakım aylığı da dahil edilir.

2 ay oluyor ikemetgahımızı almıştık ama ablacım

@husokk tamam ablacım. 2 ay önce ilçe dışına taşındığınız için adres değişikliğinden dolayı 2022 aylığın durduruldu. şimdi bayramdan sonra yeni adresinin bağlı olduğu kaymakamlıktaki vakfa gidip tekrar 2022 aylığı için başvuracaksın. başvurudan sonra vakıftan sosyal inceleme için hanene gelecekler. daha sonra da vakıf mütevelli heyeti muhtaçlığını degerlendirecek yeniden.

eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL altındaysa muhtaçlık kararı verilecek ve yeniden 2022 aylığın baglanacak. aylığının onaylanmasından sonra da 2022 aylığının durdurulduğu tarihten itibaren alamadığım tüm ödemelerini alacaksın.

bayramdan sonra hemen başvurursan aralık dönemine yetişirsin. aylığın baglanırsa eylül dönem aylığı ile birlikte aralık dönem aylığını toplu olarak aralık'ta alırsın.

oldu mu ablası?

bayramdan sonra hemen git, yeni adresinin baglı olduğu vakfa (SYDV) başvur. yeniden rapor götürmene gerek yok. raporun kayıtlarda var zaten.

ablacım ilgine alakana çok teşekkür ederim, dosthane şunu belirtmek isterim bin bir türlü insana özellikle mültecilere aylık gününde aksamadan yatan maaşların oldugu ülkemizde benim bayram arefesi belkide bayramlık sevincimi elimden alan bu durumun karşılığı hangi mebla ile ödenebilir..

@husokk ablacım bayram öncesi böyle bir duruma ben de çok üzüldüm. ama yönetmelik bu konuda çok nettir. ilçe dışı taşınma söz konusu olduğunda kısacası vakıf değiştiğinde aylık durdurulur.
yönetmelik şöyle der:

"Aylıkların durdurulması ve kesilmesi
MADDE 11 - (1) (Değişik cümle:RG-25/3/2014-28952) Yaşlı aylığı ve engelli aylıkları, aşağıda belirtilen hallerde geçici olarak durdurulur.

a) Aylık almakta iken ikametgâhını başka Vakfın görev alanına girecek şekilde değiştirenlerin aylıkları geçici olarak durdurulur. Kişilerin bir yıl içinde yeni ikametgâhlarındaki ilgili Vakfa başvurmaları gerekmekte olup muhtaçlığının devam ettiğinin Mütevelli Heyeti tarafından tespiti halinde aylıkları durdurulduğu tarihten itibaren yeniden başlatılarak hak ettiği aylıklar takip eden ilk ödeme döneminde ödenir."

taşınacağınız zaman buradan sorsaydın sana bu açıklamayı o zaman yapardım. ama geç oldu. bayram öncesi aylıksız kaldın. gerçi bu alamadığın aylıkların hepsini toplu olarak aralık'ta alacaksın.
bana taşındıgını çok önceden soyleseydin eylül'de maaş alamayacagını söylerdim sana.

yönetmeliğin bu hükmünü doğru buluyor muyum? hayır. ama yapılacak bir şey yok şu an itibariyle. bayramdan sonra vakfa gidip 2022 aylığına başvuracaksın yeniden. başka çözüm yok.
hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 Tl altındaysa 2022 aylığı tekrar baglanır. aksi durumda bağlanmaz.

aylığın baglanırsa da aralık'ta doğum yılının son rakamına göre belirlenmiş günde eylül dönem aylığı + aralık dönem aylığını toplu alırsın.

ne kadarr almış olurum 1772 tl yatması gerekiyordu yaklaşık 3400 falan mı ?

husokk rapor oranın % 70 ve üstü ise ve aylığın da yeniden baglanırsa, aralık'ta 1772,81 + 1699,47 = 3472,28 TL alacaksın.

Dun ptt den maasimi almak icin gittim 50 tl yuklemisler bu nasil bi durum ya

Lutfen bisey soyleyin

@admdvt 50 Tl değildir, 48,90 TL'dir o miktar.

rapor oranın % 40-69
haziran dönem aylığını (haziran,temuz ve agustos olarak 3 aylık) haziran'da çekmişsin.

1 Temmuz'dan itibaren 2022 aylık miktarları arttı. bundan dolayı haziran'da aldığın temmuz ve agustos ayları için 2 ayın farkı (48,90 TL ) hesabına yatırılmış.

ama eylül dönem maaşı yatırılmamış. çünkü aylığın kesilmiş.

e-devlet şifren varsa e-devlete bak, aylık kesme sebebi olarak ne yazıyor buraya kopyala ablası.

Herkese merhaba forum konusu açmayı bilmediğim için buraya yazayım dedim, keza bu foruma ilk yazanlar bilir bayrama 15 gün kala bu forumda ne fırtınalar koptu. Maaşlar erken yatacak mı yatmayacak mı stresi yada yatacak yatmayacak tartışmaları. Bayrama son 15/20 gün kala bu forumda olan arkadaşlara sesleniyorum, nasılsınız iyi misiniz? Bayramınız nasıl geçti. Paralar suyunu çekti mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt