Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylığı 2017 Eylül Dönemi ödeme günleri ve aylık miktarları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kalem abla ben 1325 aldım neden bana eksık yattı acaba ? bır bılgın olabılırmı bu konuda 2022 maaşını

shn054 e-devlet şifren varsa e-devlete girip 2022 aylık bilgileri ile ilgili ekranda görünenleri buraya kopyala ablası. yalnız kimlik bilgilerini gizlemeyi unutma.
e-devlette ne yazıyor bir bakmam lazım. seni bekliyorum.

Kalem malesef ablacım evlet sıfrem yok yarın alırım yanlız bı evrak yenıleme oldu kaymakamlıkta askerlık ıcın verıdıgm raporu agır engellı olarak ıslememıslerdı duzelttırdım acaba ondan sebep mı oldu kı dıyorum 3 ay oncede 2.120 cıvarı aldım dedım neden fazla 4 aylık verılmıstr dendı =) bı fazla bı eksık ne oldugunu anlayamıyorum =)

shn054 rapor oranın % 70 ve üstü ise haziranda 4 aylık olarak (mayıs + haziran+temmuz +agustos) 2119,28 TL almışsındır.
bu ay da haziran'daki 2 ayın farkıyla birlikte toplam 1772,81 TL alman lazım.

1325 TL'yi çektin mi? nereden çektin? hesabında tam olarak hangi rakam yazıyordu?

Ben maaşı annemin ortobetik yatağı için biriktiriyorum annemde engelli ikimiz birbirimize destek olup yaşıyoruz şükür

Kalem hayir daha cekmedim %80 raporum var bi yer de bi sikinti yasandi ama yarin çözülecek abĺa gisicem kaymakamligda pttyede ama sanirsam bakim maasi aliyor annem ve gelir bilgileri icin kaymakamliktan evrak istedim malum maas aliyoruz onlar sisteme agir engellu degil olarak işlemişlerdi duzelttrdim sanırm ondan kaynakli 10 gun kadar bekledim kurul toplandi vs

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

haliloz maaşı çekmiyor musun yani? PTT'den çekip mi biriktiriyorsun?
bunu sormamın sebebi belli bir süre çekilmeyen paralar ilgili kuruma geri iade ediliyor çünkü. ortopedik yatak için vakfa baş vurdun mu ablası? istersen bir ara vakfa gidip maddi destek iste.

Bayramda çekmek istemiyorum sonuçta harca yapabilirim sonra çekip ihtiyacım evin ihtiyaçları alınca kalanı hesaba yatırıyorum Bayramda harcamaktan cekindigim için sonra çekiyorum Yatak verdiler annem için ama yatağın yüksekliği 80cm buluyor buda cok sıkıntı yaratıyor annem yataktan düştü bir kac kere bende geri verdim ellerinde olan yataklar hep aynı olduğu için kendim almam gerekiyor

@haliloz tamam ablası. fiyat konusunda @OturanBoğa ile de irtibat kur bari. senin için fiyat önemli çünkü. inşallah aradığın yatagı istediğin fiyata bulursun.

@shn054 o anlattıgın evrak olayı evde bakım aylığı ile ilgili 2022 aylığı ile ilgili sorun olmaz. evde bakım aylığı açısından da sorun olmaz.

peki sen parayı çekmediysen, e-devlet şifren de yoksa bu dönem 1325 TL alacağını nereden biliyorsun? bu 1325 TL'yi sana kim söyledi?

Kalem abla ben aymde gördüm fiyati oyle dedim bana kimse bir sey demedi [emoji4]

Kalem abla atm yazicaktim ama telefon degistiriyor yazilari sabag bakicam ptt ye gidicem buyuk ihtimalle eksik yatti kesinti olmasina imkan yok

shn054 kesinti yapılacak bir sorun tespit edemedim sende. kesinti de yoksa o şekilde eksik para yatmaz merak etme. yarın git paranı çek:) % 80 oranlı raporun olduğuna göre yarın 1772,80 TL çekeceksin ablası:)

ha farklı bir miktar çekersen de PTT'ye gir hemen kendine e-devlet şifresi al. e-devlet bana asıl ondan sonra lazım olur işte:)
ama sorun çıkacağını sanmıyorum. hesabına 1772,80 TL yatırılmıştır emin ol:)

parayı çektikten sonra da haber ver bana buradan:)

Kalem abla simdi ptt atmden baktim 1328 tl gorunuyor e devlet alicam zaten birde kaymakamliga gidicem bakalim ordan ne diyecekler

@shn054 ablacım dediğim gibi kesinti yoksa o miktarda hele 1328 TL gibi eksik ödeme yapılmaz. sen yine de yarın vakfa sor. alo 144'ü de arayabilir eylül dönemi aylık miktarını ögrenebilirsin.

bir sorun çıkacagını düşünmüyorum. hesabına 1772,80 TL yatırılmış olmalı. her halükarda gelişmelerden haberim olsun. eger bir kesinti söz konusu ise ona göre yeniden durum degerlendirmesi yaparım.

yarın e-devlet şifresi almayı da unutma.

2022 maaşı hesaplama

ilk defa eylül'de 2022 aylığı alacak olanların eylül'de ne kadar alacaklarını -istedikleri takdirde-ayrıca hesaplarım. bu hesabı yapmam için aylık başvuru tarihini ve rapor oranlarını yazmaları kafi.

2022 aylık miktarları için bkz:https://www.engelliler.biz/forum/20...iktarlari-ve-muhtaclik-siniri-belli-oldu.html[/QUOTE]

Kalem hanım benim başvuru tarihim 27.04.2017 rapor %73 ilk defa alacağım. Edevlette 2832.50 görünüyor acaba doğrumu hesaplanmış bilgi verirseniz sevinirim. Saygılarımla.

Son düzenleme:
Chichikow rapor oranınızı yazmamışsınız. ama e-devlette yazan miktara göre rapor oranınız % 70 ve üstü olmalı.
e-devlette yazan miktar 2832,45 TL olmalı. 2832,50 TL değil.

size temmuz + agustos + eylül dönemi (eylül,ekim ve kasım) olmak üzere 1 temmuz'dan itibaren 5 aylık ödeme yapılmış.
5 X 566,49 = 2832,45 TL

buna göre başvuru tarihiniz haziran alınmış. aylık başlangıç tarihi de 1 temmuz olmuş, size 1 Temmuz'dan itibaren ödeme yapılmış.

ama siz de diyorsunuz ki "benim başvuru tarihim 27.04.2017"
eger başvuru tarihiniz nisan ise aylık başlangıç tarihiniz 1 mayıs olacaktı ve size 1 mayıs'tan itibaren mayıs + haziran aylarının da ödemesi yapılacaktı.

şimdi neden bavuru tarihi olarak haziran ayını almışlar bunun cevabı sizde.

size yardımcı olabilmem açısından şu sorularımı cevaplayınız:
1) e-devlette 2022 aylığ ile ilgili kısımda başvuru tarihi olarak hangi tarih yazıyor?
2) nisan'da başvurdugunuz gün raporu verdiniz mi vakfa? aynı gün başvuru formu doldurulup imzaladınız mı?
3) nisan'daki başvurunuz eksiksiz olarak yapılmışsa daha sonra bir sigorta kaydınız oldu mu? aylık başvurunuz reddedildi mi?

Kalem

https://hizliresim.com/zBdnW9]
zBdnW9.jpg
[/url]

Chichikow e-devlette başvuru tarihiniz sizin dediğiniz gibi NİSAN. Bu durumda aylık başlangıç tarihinin 1 Mayıs olması ve size 1 Mayıs'tan itibaren ödeme yapılması gerekirdi.
mayıs + haziran aylarının ödemesi ise 2 X 529,82 = 1050,64 TL'dir (% 70 ve üstü 2022 bakıma muhtaç engelli aylığında 2017 yılının ilk altı ayı için 1 aylık miktar 529,82 Tl )

şimdi e-devletteki bilgilere göre (oarada yazan başvuru tarihine göre) size eksik ödeme yapılmış. bu eksik ödemenin geçerli yasal bir sebebi olup olmadığını kontrol etmek zorundayım. o yuzden yukarıda sordugum üç soruyu cevaplayın lütfen.

ek bilgi: 2022 aylığında başvuru tarihini takip eden ilk aybaşı aylık başlangıç tarihidir. başvuru tarihi bu açıdan önemlidir. başvuru tarihini takip eden ilk aybaşından itibaren ödeme yapılır çünkü.

Başvuru günümde yani 27.04.17 de tüm evraklarımı verdim rapor başvuru formu vs. Dosya halinde teslim ettim. Sigortalılık durumum olmadı. Yalnız 6.ayda kaymakamlıktan biri mahalle muhtarı ile beraber eve geldi birşeyler sorup gittiler. Hepsi bu.

Chichikow muhtarla birlikte sosyal inceleme için gelmişlerdir.bu önemli değil (aylık başlangıç tarihi başvuru tarihine göre belirlenir çünkü). siz başvurunuzu eksiksiz olarak yapmışsınız. bu durumda başvuru tarihinizin 1 nisan olarak hesaplanıp 1 mayıs'tan itibaren size toplam olarak 2832,45 + 1059,64 = 3892,09 TL ödeme yapılmalıydı.

ben şimdi size bir dilekçe hazırlayacağım, bekleyin. bu dilekçeyi BİMER üzerinden aile ve sosyal politikalar bakanlığı sosyal yardımlar genel müdürlüğüne gönderin.

Kalem hanım size çok teşekkür ederim. Neden böyle yapmışlar.acaba başvuru onay tarihini mi başlangıç sayıyorlar.

Chichikow aşağıda yazdığım dilekçeyi BİMER üzerinden Aile ve sosyal politikalar bakanlığı sosyal yardımlar genel müdürlüğüne gönderin. gerekli kimlik, adres vs bilgilerinizi de o forma yazarsınız zaten.

" 27.04.2017 tarihinde kaymakamlıkta bulunan vakfa (SYDV) % 73 oranlı engelli sağlık kurulu raporumla birlikte 2022 bakıma muhtaç engelli aylığı için başvurdum. işlemler yetişmediği için aylık başlangıç tarihim olan 1 Mayıs'tan 1 Haziran'a kadar olan ödemem ile birlikte haziran dönem aylığını alamadım. eylül ödeme döneminde (bayramdan önce 28 ve 29 agustos'ta ödeme yapılacak) aylığa hak kazanma başlangıç tarihinden itibaren tüm ödemelerimi alacağım.

e-devletten 2022 engelli aylığı ile ilgili sorgulama yaptığımda 2832,45 TL ödememin hazır olduğu yazıyor. başvuru tarihim olarak da 27.04.2017 tarihi yazıyor.

"65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz Ve Kimsesiz Türk Vatandaşları İle Engelli Ve Muhtaç Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Yönetmelik"in 9. maddesinin 1. fıkrasına göre, aylığa hak kazanma başlangıç tarihimin, başvuru tarihini takip eden aybaşı olması gerekiyor. başvuru tarihim 27.04.2017 olduğuna göre aylıga hak kazanma başlangıç tarihim de 1 Mayıs oluyor. bana 1 Mayıs'dan itibaren Eylül dönem aylığıyla birlikte toplam 3892,09 TL ödenmesi gerekirken eksik ödeme yapıldığını, Mayıs ve Haziran aylarına ait 1059,64 TL'nin ödenmediğini, 1 Temmuz'dan itibaren toplam 2832,45 TL ödeme yapıldığını görüyorum. İlgili yönetmeliğin ilgili hükümlerine göre aylığa hak kazanma başlangıç tarihimin yeniden tespitini, tarafıma ödenecek ödemelerin yeniden hesaplanmasını, mayıs ve Haziran aylarına ait ödenmeyen tutarın tarafıma ödenmesini ve yazılı olarak bilgi verilmesini arz ederim.

BİMER'den yazı geldiğinde o yazıyı aynen şu linke kopyala: https://www.engelliler.biz/forum/20...2-maasi-onaylandi-ama-eksik-odeme-yatmis.html
linkini verdiğim bu başlıktan devam ederiz. buarada mesaj aramak zor olur benim açımdan.

gelen yazıyı muhakkak görmem lazım. gelen yazıya göre hareket ederiz. yasal bir gerekçeleri yoksa -yani bu hatayı izah edecek yasal bir gerekçeleri yoksa- ödenmeyen parayı alırız merak etmeyin. o yüzden BİMER'den gelecek olan yazıyı görmem lazım. yine bir hata varsa tekrar BİMER'e yazmamız gerekebilir çünkü.
bir arkadaşa da bir aylık ödemesi yapılmamıştı. Hazırladığım Bimer Dilekçesine vakıf hatalı bilgilerle cevap vermişti. tekrar yazıştık ve sonrasında kaymakamlık o bir ayın parasını nakdi yardım altında ödemek zorunda kaldı.
hele siz bu dilekçeyi bi gönderin BİMER'e . gelişmelerden de beni muhakkak haberdar edin.

NOT: dilekçeye birkaç cümle daha ekledim. son hali bu şekildedir.

Anladım. Aynen bu dilekçe yi göndereceğim. Çok teşekkürler. Zahmet ettiniz.

Ayrıca şunu belirtmek isterim raporum %73 ama ağır bakıma muhtaç yazmıyor bu nedenle eksik ödeme olmuş olabilirmi?

@Chichikow 2022 aylığında rapor oranı önemlidir. agır özürlü ibaresi evde bakım aylığı için şarttır. raporunuzda sorun yok merak etmeyin.
eksik ödemeye sebep olabilecek sorun var mı diye ben gerekli soruları sordum size zaten.

anladığım kadarıyla sizden kaynaklı bir sorun yok.
sistemden kaynaklı bir sorundan kaynaklı olabilir bu eksik ödemeler. siz dediğimi yapın BİMER'e dilekçeyi gönderin. gelen cevaba göre hareket ederiz. gelen yazıyı aynen bana iletin lütfen.

Tamam gelişmeden mutlaka size haber vereceğim. Hayırlı geceler. Bu arada maaşı yarın çekeceğim tc.no sonu 4. En derin sevgi ve saygılarımla. Allah'a emanet olun.

Chichikow ödeme günleri doğum yılının son rakamına göre belirleniyor, T.C. numarasına göre değil.
artık her halükarda yarın ödemenizi alırsınız:)
size de iyi geceler:)
.....
2022 aylıkları bayramdan önce aşağıdaki tarihlerde ödenecektir:

Doğum yılının son rakamı 0-1-5-6 Olanlar: 28/08/2017 Pazartesi günü
Doğum yılının son rakamı 2-3-4-7-8-9 Olanlar: 29/08/2017 Salı günü

NOT: ödemelerinizi T.C. kimliğinizle birlikte herhangi bir PTT şubesinden yukarıdaki ödeme günlerinde alabilirsiniz. Hayırlı bayramlar

şimdi postaneden geliyorum bomboştu sanırım ya kimsenin haberi yok yada bayramdan sonraya bıraktılar normalde sıra olurdu

Kalem abla şimdi bu 2017 yılı 2022 maaşları yanı sosyal yardımlaşma kişi başı aylık net gelir ne kadar olmus 2017 yılı için birde bakıcı maaşı için gelir nekadar olması lazım sınırları yani

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt