Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylıkları ile ilgili yeni Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı | 25 Ocak 2013

eski derken 2022 alanlar yeniden zaten incelenecekti.benim bildiğim başvuru yapıpta muhtaçlıkları tespit olanlar aynen geçerli olup yeniden incelenmeyecek olmasıdır herkez birşeyler söylüyor daha kendileride ne yapacaklarını bilmiyorlar

ben geçen sene mart ayında basvurmustum ama evraklarım işlemde gozukuyor 2022 evrak sorgulamada ama benim maaşımı bir türlü baglamıyorlar :mad:
mal mudurlugu mutaclıgımı cıkarmıstım evraklarım ankraya gıttı maaş tam baglanıcaktı sydv devir oldu

4 kişilik ailenin açlık sınırı 1000 tl yoksulluk sınırı 3000 tl diye açıklanıyor engelliye 119 tl sana yeter diyor sanki köpek beslenecek o parayla yazıklar olsun onlara

Atalay sen bilmiyorsun galiba köpek beslemek dahada zor sen aylık 119 tl ile köpek bile besleyemezsin aslında baştan sona saçmalık bu yeni yönetmelik devletin kendiside biliyor kişi başına 119 tl ile geçinilmeyeceğini herkesin geliri bu belirtilen rakamın üstünde eğer ki çıkardığı kanunu uygulayacaksa toptan türkiyede maaşları kesmesi lazım başka türlü olmaz bu kanuna göre

arkadaşlar babam bağkur emeklisi annem daha önce engelli maaşı alıyordu üç aydan üç aya babam emekli olduktan sonra hiç almadı benim merak ettiğimbabam bağkurdan emekli olduktan sonra annem hala engelli maaşı alabilirmi

evet ilk tepkiler başladı hadi hayırlısı olsun bu haber bu gün birtek ulusal kanalda vardı umud ederim admin silmez

AKP hükümeti 65 yaşın üstündeki engelli yurttaşların, 3 aylık maaşlarını bin 130 liradan 22 liraya indirdi, karara engelli yurttaşlar tepki gösterdi.

10 Mart 2013 Pazar 17:53

engellilere_ayda_7_tl_h9698.jpg

Şubat ayının sonunda yürürlüğe giren yönetmelik, ilk kez Mart ayında vrilen maaşlara yansıdı. Mağdur edilen yurttaşlar, İzmir'de Konak Meydanı'nda eylem yaptı.

AKP hükümetinin politikaları bu kez engelli yurttaşları vurdu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın şubat sonunda yürürlüğe koyduğu yönetmelikle, bakımevlerinde kalan 65 yaş üstündeki engelli yurttaşların üç aylık maaşı, bin 130 liradan 22 liraya düşürüldü.

Yani yurttaşlara aylık sadece 7 lira maaş ödenmeye başlandı. Fark ilk kez Mart ayı maaşlarına yansıdı. İzmir'de bakımevlerinde kalan engelli ve 65 yaş üstü yurttaşlar, kendilerini yok sayan yönetmeliği Konak Meydanı'nda protesto etti. Yurttaşlar AKP'nin verdiği maaşın adeta sadaka olduğunu söyledi.

Mağdur yurttaşlar, Bakanlık'tan yürütmeliği bir an önce geri çekmesini bekliyor.

ulusalkanal.com.tr

Bu Eylemlerin Devamı Gelir Umarım..Sesimiz Bir Şekilde Duyulur

bakım aylığı alan kişi devlet adına çalışıyor ki o maaşı alıyor , o nedenle maaşı kesilir. Sonradan tespit edilirse ssk lı olduğu tarihten itibaren geriye yönelikte borç çıkarılır.
Gelir ise kira gibi zorunlu harcamalar düşülerek hesaplanır.

ekrem bey hükümetin evde bakım maaşı alan annelere yönelik böyle bir taslağı var. Ama kanunlaşmadı.
Şu anda da eşiniz ssk lı çalıştığı an devlet o tarihtan itibaren maaşını keser. O nedenle bu kanun çıkarsa bakım maaşı almaya başladığı tarihten itibaren ssk lısınız derse bakan kişi adına dileğimiz o.
Ama şu an hala kanun çıkmadı

2022 maaşları ile ilgili 25.01.2013 tarihindeki genelgeyi protesto etmek için...

Sayın Arkadaşlar,

Bir Engelli yakını olarak 2022 maaşları ile ilgili son genelge ile yapılan haksızlığa tepki olarak naçizane bir fikrim olacak. Fikrim şöyleki türkiyedeki tüm gazetelerin köşe yazarlarına mail atarak tüm gazetelerin köşe yazılarında bu konuyla ilgili bir köşe yazısının aynı tarihte tüm gazetelerin köşe yazılarında yer almasını sağlamak. Site yöneticileri veya vakti olan arkadaşların böyle bir çalışma içerisine girerse çok büyük çapta bir duyuru yapmış oluruz.

arkadaşlar bu gece televizyonda çalışma bakanını izledim şöyle bir konudan bahsetti 12 bin imza toplanmış kılık kıyafet konusunda imzalarıda bakanlığa teslim etmişler bu konuyla alakalı son olarak yazıyorum ricam ankarada yaşayan 2022 maaşı alan bi arkadaşımız bi imza kampanyası başlatsa bizde yaşadığımız yerden ona faxla imzamızı ulaştırsak oda asp e teslim etse inanıyorumki değişiklik olur ben imzamı yollamaya hazırım hani önümüzdeki günlerde 2022 ile alakalı değişiklikler olacaktı murtaza bey öyle yazmıştı nerde doğru herkesin maaşı kesilir belki ozaman değişiklik yapılır Önümüzdeki günlerde 2022 ile ilgili çalısmaların sonuclarını hep birlikte göreceğiz.
Hayirli günler

M. Murtaza YETİŞAK Parti Adıyaman Milletvekili
TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi

arkadaşlar biz evde bakım alıyoduk çocuğumun 2022 maaşını kesmişler bunu neye göre hesap ediyolar banada bilgi verirmisiniz ben eşimden ayrıyım vede hiç bir gelirimiz yoktu .

Zhl hanım evde bakım hane bazlı araştırmda 467 tl gibi bir tutar söz konusu
Burda iki seçenek var aynı hanede yaşayanların gelir ortalaması şu şekilde hesap ediniz aynı hanede yaşayan kişi toplamı hanenin gelir resmi anlamda o haneye giren miktara bölün 467 tl nin üstündeyse verilmiyor
Ayrıca %50 sağlık raporunda düşüş varsa verilmiyor.
Bakım aylığını gelir olarak kabul etmeyiniz bu tutarlar içinde sayılmıyor
Hiç bir geliriniz olmadığı halde kesilmesi garip durum hemen bağlı bulunduğunuz valilik veya kaymakamlıktaki sydv ye müracat ederek veya 144 arayarak kesilme sebebini öğreniniz . Sebeb neymiş yazarsanız ona göre bir açıklama yaparsanız arkadaşımız yardımcı olur.

bakın arkadaşlar 2 b mağduru köylüler kadar olamayıruz haşa köylüyü küçük gördüğümden değil ama tv lerde yaptıkları eylemlerle çok güzel ses getiriyorlar hatta dün okuduğum bir kaç gazete haberinde 2b mağduru olan vatandaşlar topluca akp binasına gidib partiden üyeliklerin silinmesi için eylem yapmışlar, burada çok okumuştum üye buluşması falan tarih istanbul falan tarih mersin ya şimdide bir organizasyon yapalım bir gün belirleyelim bu siteye üye olan 2022 maaşı alan herkes bir yol parasına ankarada toplanalım bizlerde eylemimizi yapalım biz bunu yapmadığımız sürece akp ve asp geri adım atmıyacak ben ankarada oturan arkadaşların bu işe ön ayak olmalarını ve listenin ilk başına beni yazmalarını bekliyorum hadi izmitte ben başlatayım desem izmitte ten çok kişi geleceğini tahmin etmiyorum düşünüyorum bu iş ankaradan çözülür

fatih kardeşim ;kayınvalidem özürlü.14 yıldır benimle kalıyor.bende senin gibi devlet memuruyum.kayın validemin özürlü aylığı kesildi.benim geşirimi gerekçe gösterdiler.ne yapabilirim.

hiç birşey yapamasın bu yönetmeliğe göre

canım kardeşim o zaman sistem şunu diyor.özürlü veya muhtaç yakınları getir kapıma bırak ..üzücü durum.kendi ihtiyacını göremeyen biri.nasıl ayrı bir evde yaşayabilir.biz nasıl bırakabiliriz anlamadım.teşekkürler.

Kayınvalideniz için eğer ağır özürlü-evet- yazıyorsa raporunda , bakım maaşı bağlatma yolunuz var.
geliriniz onuda etkiliyor ama bakım maaşında oran farklı

Arkadaşlar eşimde bende engelliyiz ben%98 eşim%60 Manisadan İzmire taşındık adres değişikliği için bağlı bulunduğumuz ilçe vakfına başvurduk yeniden dosya açtılar Raporların aslını alıp fotokopi çektiler yine asıllarını bize verdiler eve geldiler soru sordular fotoğraf çektiler odaları ve evi 10 gün sonra size bilgi verilcek deyip gittiler

Zafer1981 neden evin resimlerini çekiyorsunuz demedin mi ben anlamadım gerçektende yönetmelikte resim çekmelerinden bahsedilmişmiydi şimdi de bu çıktı evin içindeki televizyonun ve bilgisayarın resmini çekerse bu aile zengin deyip maaşını keserler herkesin çadırda mı yaşasam acaba:=)))))

arkadaşlar benim çocuğun maaşını kestiler ve ödemeye niyetleri yok p ağır özürlü çalışamaz raporu var 27.03.2013 tarihinde sosyal yardımlaşma (yardımlaşmama aslında)ya gittim.bu çocuğumun çalışamaz raporu var ne yapacaz dedim valla yapacak bişey yok gelirin çok rahatsın bak çocuğuna der gibi konuştular.sorun değil bu çocuğumu böyle allahım verdi bakarım.Ama bu dindar görünen şahıslar ki inanmıyorum allah korkusu olduğuna olsaydı bu kişilerin aldığı üç kuruşa göz koymazlardı.benim çocuğum 3 kere maaş aldı inanın ki mutluluktan uçuyordu ve neler alacağını şaşırıyordu.maaşı kesilince sanki elinden çok sevdiği bir şeyi almışsın gibi üzüldü.evet benim bu çocuğumun aldığı paraya ihtiyacım yok ama bu çocuğumun buna ihtiyacı var.onun için çok özel bir şeydi sanki çalışıyormuş ve para kazanıyormuş gibiydi.tabi sayın demeye dahi dilim varmıyor bu 550 kişi yaptığı kanunlarla bu sevinçleri kursakta bıraktılar.ben ve ailem hakkımızı helal etmiyoruz.tabi bu hak helali onlar için önemli değil televizyona çık hakkınızı helal edin deyin oh helal oldu.ben ALLAH C.C. me havale ettim.gereğini mutlaka yapar.artık umudum yok bu maaşı alacaklarına bunu da geçtim.bana 2011 yılında tekrar rapor aldırdılar sgk ya gittim oğlumun 2022 maaşı kesildi sağlıktan da faydalanamıyor dedim bana tekrar dilekçe yazdırdılar yeniden rapor alacaksın dediler ve genel merkez onaylarsa senden bakılır dediler 3 aya anca çıkar dediler ve dediler de dediler.maaşı kesilenler sakın ola ki hastalanmayın bakılamazsınız paranız varsa ayrı okadar yalan konuşuyorlar ki kimliğini gösteren bakılacak yalan 21.03.2013 te behçet uz çocuk hastahanesinde yıllık kontrolü vardı bakılamadı ücret yatıracakmışız. hadi hepimize geçmiş olsun ben bir bardak su içirdim oğluma .yazıklar olsun seçilmişlere.

yürüyüş yapsan toplansan faydası yok kardeş bu aylıklara kadar düştülerse,bu aylıklara muhtaç oldularsa türkiyem elden gitmiş demektir.bunların anlı secdeye gidince başka neler yaparız halkı zora sokarız düşüncesi olan kişiler.Allah korkusu olmayan ama ağzından eksik etmeyen münafıklar bunlar.bizleri kale almazlar.ananıda al git diyen zihniyet değil mi bunlar....

ögretmen-;

gözün aydın öğretmen hemşehrin maaşları kesti....makyaj malzemesi alacakmış....

yazıklar olsun
hangi ülkede var ağzı va dili yok evlatların,garibanların üç kuruşuna göz diktiler zaten kaç süredir verdilerki dün verdiler bugün alıyorlar ailenin maddiyatı niye ilgilendirirki onları vatandaşın çalışamıyacak derecede muhtaç ise maaş vereceksin,sağlığındanda sorumlusun o kadar,onlara en iyi ders sandıkta arkadaşlar ar damarları patlamış insanlar,satılmışlar.

herkes şahsi bir çaba içinde maalesef. birlikten kuvvet doğar mantığı yok kimsede. kimliğini alan sydv ye gitti ordada sorun yok dediler. buna bende dahilim ama kesilenler var eninde sonunda herkesinkini kesecekler.

Bakın demorilize değilde teşvik edici bir tavır alallım
Bu konu çok ciddi yarın birgün nete bile ulaşamıyacak arkadaşlarımız var ben diyorrum ki bu tarz durumlarda herkes bulunduğu bölgede elinden geleni yaplmalı ve dikkat çekmeli.

yarın 3 nisan saat 11.00 de sayın başbakan ankara congreusum da (ATO da)engelli izdihdam değerlendirme toplantısına katılacak değerli sayın arkadaşlar güzel bir sunumla bu 2022 yünetmenliğinin değiştirilmesini talep ederlerse bir sonuç alınabilir katılacak arkadaşlar bu yünetmenliğin çağdışı olduğunu gerekli yerlere ve aile bakanlığına bildirmelerini rica ederim

inşallah dile gelir,onlar biliyor ne yaptıklarını ama tepki artarsa belki geri adım atılabilir

Üst Alt