Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylıkları ile ilgili yeni Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı | 25 Ocak 2013

Evet ya bunu benim demantığım almıyor, giderler düşülmeden hesaplama yapılması akla ve vicdana aykırıdır

fatma şahin çok akıllı bu kesin tasarruf konusunda sakatların maaşını kesmeyi kimse beceremezdi böyle bişey yaparak en azınddan insan olan yapmaz bunu yönetmelik var görevliler onun uygular tayyip in hala haberi yok diyorsun dağ başında mı yaşıyor bu tayyip denen adam ? nasıl haberi olmasın aklınız alımıyorsa tekar tekrar okuyoun savunmayın hala bu siyasetçileri görmüyor musunuz bu şartla kim uyarda maaş alabilir?

artık yetkılı bırı cıkıp acıklama yapsada kabustann kurtulsakkk ,pekıı bu gıderlerı neye dayanarak hesaplıycaklarr elektrık,su,yakıt, gıbıı tespıt yapıcaklarrr doluya koysan olmuyorr boşa koysan olmuyor aklıma almıyorrr yaaa

bakın sayın fatma hanım ne yazmış twitte Fatma Şahin ‏@FatmaSahin_ASPB[FONT=Arial]Sn.Çağlayan Bakanımız IMF’ye borcumuzu iki ay içinde bitireceğimizi,IMF’e borç vereceğimizi söyledi. Nereden nereye! Allah’a şükürler olsun. tabi, imf ye borç verecek hale nasıl gelecekler senin kaşında gözün var diyip maaşları keserek[/FONT]

madem ekonomimiz bu kadar rahat madem 2 ay sonra imf denen sömürgeci kuruma borç verecek hale geldik peki bu 25 ocakta yayınlanan yönetmelik niye, özürlünün maşından ne istiyorsunuz

he yaa en çokta ona gülüyorum imf ye borç verdik diye hava atıyorlar :D sonra vatandaşı hortumluyorlar zaten insanlar açlık sınırının altında yaşıyor .resmen bu diktadörlüğün biraz kibar hali. şu kapitalizm denen baş belasından kurtulmadıkça ülke düzelmez hala güldüğüm çok şey var .engellilerin maaşı en son kesilecek maaştır .çünkü 3 ayda ya üüüüüççç ayyyyyyyyy her ay ödeselerdi demekki halimiz dumandı.haberleri hep takip ediyorum anladımki bu ülkede engelli olmak kadar şanssızlık yokmuş.maaş almak için engelsiz sağlam olmak lazımmış.okursun üniversiteyi bitirirsin iş bulamazsın okumazsın yine bulamazsın maaş istersin vermezler hırsızlığa yöneltiyorlar.

Ya arkadaşlar şakamı yapıyorsunuz anlamıyorum
Yönetmelik nedir.? Hukuk Yasa ve tüzüklerin uygulanmasını sağlamak amacıyla hazırlanan, düzenleyici kuralların yazılı olduğu resmî belge:
Peki 25 ocakta çıkan 2022 sayılı kanunun yönetmeliği değilmidir.
Halen olurdu olmazdı hakktı hukuksuzluktu neden bahsediyorsunuz.Bu yönetmelik bu şekilde kaldığı sürece hepimizin canı yanacak yok sayılacağız konu bu.

kalmasın diye ne yapabilirizki bi arkadaş bi formda ortak hesap açıp avukat tutalım dedi kimse yanaşmıyor ben varım maaş alanlar 10 tl verse şurda bi avukat tutup yönetmeliğin itirazı için mahkeme açabiliriz ama anlamadığım her tarafa yazdık diğer partilerede yazık onlar niye bu işi mahkeme götürmüyorlar geçende yazmıştım acaba muhalefet partileride bizden intikammı alıyor bak siz akpy oy verdiniz oda size bunu layık gördü dercesine ben mhp chp gerekli kişilerinin hepsine anlattım hepsi 25 ocakta çıkan yönetmeliği incelediklerini söylüyorlar ne incelemeymiş hala bitmedi hiç bir kurumdan ses yok acaba kalem hanım kadar algılıyamadılarmı konuyu yoksa işlerinemi gelmiyor

Walera avukat tutmak veya diğer partilerin insafına kalmak ucuz konular nedeni ise bireysellik bu güne değin toplu bir örgütleşme haline gelememiz burda suçluda yok internet yok çoğumuz imkansızlıklardan veya hareket alanlarının darlığndan bir şey yapacak güce varamadı malesef anca anca yeni yeni fikir ve gayret açısından geliştik
Kimseyi ki defalarca kalem olsun ben olayım suçlamanın kızmanın anlamı yok bu çaresizlikten kaynaklanır kişisel çabalarımızda bu konularda yetersizliğimize toplu hareket edemeyimişze bağlı

Ayşe Ceren Cok Haklı Üzerimize Düşenni Kesinlikle Yapalım Benim maaşlarla ilgili herangi birşeyim yok fakat herzaman sizi destekler ve yanınızda olurum

sigortalı işe girdikten 3ay sonra maaşınız kesilir ama şunuda sormak isterim çalışa biliyorsan kardeşim 3aylık maaşa asla tamah etme ayda 800 900 lra maaaş alabilecekken niye 3ayda bir 700tl lşk maaşı bekleyeceksin hem biz engelliler 10 sene sigortalı çalışıp normal emekli oluyoz

10 sene sonra mı emekli oluyuruz 15 sene oldu diye okumuştum forumda bi ara

Ayşe Ceren
Büyük ihtimalle hemen hepimiz aynı düşüncedeyizdir
Tek bir noktada büyük bir çoğunluk oluşturup basınada haber vererek.
İçimizde konuya detay derecesinde hakim olan bir tek Melek hanım var. Bu konuda bizlere sorulabilecek her soruya net ve yeterli cevap verebilir.
Mart maaşlarını büyük ihtimelle çoğumuz alacak cebimizde harçlığımızda olur örneğin martın son pazar günü gibi bir tarihte belli bir yerde toplanarak hatta burada tartışarak güzel bir basın açıklamsıda hazırlayıp buluşalım.
(Melek hanımın sırtına yükledim gitti kafamı kıracak ya hayırlısı)

hadi hayırlısı inşaalllah 2022 den hayırlı haber gelir bakın mv murtaza beye yazdığım ve aldığım cevab Öncelikle rahatsızlığınız için gecmis olsun diyerek başlayayım:)Biz cocuk hekimleri olarak cocuk hastalarımıza sıkça demir preparati veririz, bu nedenle sorularınız hic de yanlış degil! Ancak unutmayın Demir'i ac karna almanız lazım, bir de asırı dozdan sakının yan etki yapar:)
İkinci olarak Hic kimseye hak kaybına uğramiyorsunuz demedik. Meseleyi doğru anlamak üzere bu süre icinde önemli çalısmalar yaptık. Tam tersine biz de bu yöntemin yanlışlığını ilgililerle paylaştık ve hemen gelecek hafta icinde konuyu kapsamlı bir dosya halinde Sayın Başbakana takdim edeceğiz. Diger taraftan ucretsiz toplu ulaşım ve engellilerin kamuya alınması, engelli öğretmen atamaları konulArinda çok önemli gayret gösterdik. Sonucu siz de biliyorsunuz. Biz bu kadar caba gösterirken sizin çabucak hüküm koyup verip veristirmeniz yakışik almıyor.
Doğru soz söylemenin birinci şartı doğru anlamaktir. Siz de meseleyi doğru anlayın ondan sonra tenkit edin. Bunu yaparken de üslubunuz size yakışan bir üslupta olmalı.
Önümüzdeki günlerde 2022 ile ilgili çalısmaların sonuclarını hep birlikte göreceğiz.
Hayirli günler

M. Murtaza YETİŞAK Parti Adıyaman Milletvekili
TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi
03124205896-97

22 Şub 2013 tarihinde 09:07 saatinde, "ahmet sever" <> şunları yazdı:

sitemizden bir arkadaşımız size yeni çıkarılan yönetmelilke ilgili soru sormuş sizde sorunun ne olduğunu tam anlatırmısınız hak kaybınız yok demişsiniz sayın vekilim peki ben şimdi size bir şey soracam ben9 sene önce eşimden boşandım özürlü duruma girmeden önce almış olduğum bir dailreyi ayrıldığım eşim ve cocuklarıma bırakıp ben o evden ayrıldım ama tapu benim üstüme ben başka bir ilde bir arkadaşımın bana tahsis ettiği adına ev bile demenin mümkün olmadığı bir evde yaşıyorum bazen annemde kalıyorum bazan kardeşimde kalıyorum şimdi çıkardığınız yönetmelikte diyorki kira geliri beyan edilmeyen evin rayiç bedilini 120/1 i kira vermeden oturulan evin 240/1i gelir olarak hanenize gelir sayılacak eşime bıraktığım tapusu benim üstüme olan evin rayiç bedeli 27000 tl bunun 120/1 235 tl gibi rakam yapıyor e bu bana gelir sayılırsa 119 tlyi geçtiğinden benim maşım kesilecek oysa şuan ben hastalık larım nedeniyle ne çalışabiliyorum nede tedavi olabiliyorum arkadaşımıza sormuşsunuz ya sıkıntı ne işte sizie sıkıntı hiç bir yerden parasal anlamda gelirim olmadığı halde siz kurduğunuz düzende 120/1 gelir sayarak benim maddiyatım var olduğunu söylüyorsunuz vermediğiniz paranın hayrını yapıyor gibisiniz hiç bir gelirim olmadığı için ben eşime ve çocuklarıma bıraktığım evin betonlarını kemirmeye başlayayım yada arkadaşımın bana burada otur dediği evin betonlarını yiyeyim yada sabah oturduğum evin betonlarından parça akşama öbür evin betonlarından parçalarmı yemeye başlıyayım bir de sn vekilim siz dr muşsunuz bunların demirlerini aç karnınamı alıyım tok karnınamı saygılar sun

ya arkadaşlar benim malimde uslubumda yakışık almayan nedir onu anlıyamadım üslübunuz size yakışır olsun diye yazmış hayret sanki 25 ocakta 2022 mevzuatını değiştirip bukadar kişiyi korkuya salan onlar değilde benim yazdığımda üslüb hatası varmış inşaallah hayırlı bişey çıkar ama bu fatma hanım varken bana bu yönetmelikte zor gibi geliyor hak kaybına uğramamak

zate ayşe ceren ben ordaki sitemizden bi arkadaşımızdan kastım sizdiniz ama isminizi vermedim

destiny şurasıda önemli hadi oy davasına kadar bu yönetmeliği iptal ettiler diyelim yine kazandıklarında daha beter kıstaslar getirmicekleri ne malum hani derler ya yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır varın gerisini siz düşünün

Ayşe Ceren
Bir gücü kayıtsız şartsız gibi bir zata bırakırsan yaklaşık %50 oy demek ufak tefek gibi görünen yani gözden çıkarabilecek oy sayısını hesap ederek dilediğini yapma hakkı tanır.
Hatta bu ufak tefek olarak kast ettiğim oy kaybını dahi detayla hesap eden ne kaybederim ne kazanırıma çok dikkat eden ve ört bast etme uzmanı olmuş kişiler bazı arkadaşlarımın idda ettiği gibi haberdar olmamayı bir yana bırak her türlü araştırmayı yaptırmış ve göze almış durumdadırlar ve artık doymuş ve alt diyebileceğim kadrolarını emir kulu haline getirmiş durumdalar.
Yani o millet vekili istese de doğru konuşacak durumda değil ne isteniyorsa yapmak mecburiyetinde ve onur kaybına uğramış insan demek en doğrusu olur. Bu durumda bizim ve arkadaşlarımızın sorularına düzgün cevap alma şansı sıfırla eş değerdedir

ben hep akp'ye oy verdim şimdiye kadar çünkü böyle yapacağını bilmiyordum çok güvendik ,aslında hiçbirine oy vermem ama işte maksat vatandaşlık görevi olduğu için oy verdim birde hükümet engellileri birey olmaktan geri koyamaz nufusa giren herkes bireydir bu yönetmelikle engellilerin o hakkıda gasp edilmiş oluyor babandan geçin sürün yönetmeliği oldu adı . ...nin akrabalara ahbaplara torpil yaptığı bi parti olduğunu öğrendim kendi adamlarını ilin üst düzey kamu kurumuna işe aldığını gördüm.bu ülkede milletvekili olursan hayatını kurtarırsın olamazsan sürünürsün ama ben milletvekili olmak istemem çünkü vatandaşın derdi varken ben rahat edemem. ahı tutar o kadar insanın .çoğunun o aldıkları maaşlar vatandaşın verdiği vergilerle ödeniyor sonra vatandaşa dalga geçer gibi maaş veriyorlar %3 ne yaa çocuğa şekermi veriyorsunuz .en pahalı ülkelerden biri olan türkiyede 2022 maaşındanda olup yaşamaya devam eden insanlar büyük bi ödülü hakeder.

Destny
Bu uygulamalar alıntı çalıntı nedersen almanya da uygulanan bir sistem var mesela engellilik şartı değilde çalışmayan bireye tanınmış hak diyeyim buda şartlar anlamında bugünkü durumu karşılıyor yani malın varsa sat ye sora kalmassa bana uğra sistemi mal edinmişsen onu bitirmden bana gelme sistemi bende bunu çağrıştırdı.
Artısı birirleri güç sahibi ise sorgulanması gücü itibarı ile orantılıdır zamanın derbyliği gibi bende akp ye oy verdim hatalarının yanı sıra düzgün işleride var devlet çok düzgünüm hayır sever çalışkan veya hertürlü meziyete sahip ama tek hatam var bir çok insanı mağdur ettim hak ettikelrinide ellerinden aldım üstelik devlete ihtiyacı olan insanlardı kimin parasını kimden sakındım sakladım diyebilmeli insan olabilmekle oy oran kaybı ile insanları değerlendirmek hataların en büyüğü

herkes hata yapabilir ama keşke yapmasaydın o insanların hakkına girmek çok kötü bende burdaki sydv şubesine her gittiğimde memur bağırıp kovuyor dahada gitmiyorum maaşı kestirmek için gidecem sadece.ama almanyadaki sistemin burdakinden çok adaletli olduğu kesin.çok isterim almanyaya gitmeyi.türkiyeyi sevmediğimden değil sistemi sevmediğimden gitmeyi isterim.bu güzel milleti bu sistem mahvetti (kapitalizm) konuyla alakalı değil ama işte insana başka çare arattırıyorlar göçe zorluyorlar.

Bir daha git sen makul davran onlar terslesinler ama bu kez telefonun video kaydını açık tutarak git verirsin youtube hiç olmassa basınca dikkat çeker

Ya ben hata falan yapmadım örnek veriyorum orda yani iyi işler yaıyorlar ama ne kadar iyi iş yaparsan yap arada bizleri mağdur ediyorlar onlara vurgu yaptım hani oy verdik meselesinden

arkadaşlar demekki herşey yalan bakın goglede murtaza yetşin kişisel web sayfası var oradan ilteşim bilgilerini silmiş az önce telefon açtım güya sitesini yenilemişlerde iletşim bilgilerini koymayı unutmuşlar güya ilerleyen günlerde koyacaklarmış sizcede bu biraz masal değilmi demekki çok arayan oldu benim anladığım bu yönetmeliğin iptali için hiç bir şey yapmayacaklar öyle olsaydı iletşim bilgileri siteden silinirmiydi sizede biraz masal gibi gelmiyormu ama inşaallah ben yanılırımda ileriki günlerde iletişim bilgilerini tekrar yazarlar yazmazlarsa bilinki bu yönetmeliğin iptali iiçin kimse kılını bile kıpırdatmıyacak hayırlısı bakalım

bu adamlara dert anlatmak zor çünki bu işi bilerek yaptılar yoksa çözülmeyecek ne var bir cümleye bakar 119 tl olan sınırı asgarı ücretin 1/3 yaptım yani 350 tl dersin olur biter

Aynen aykız ben üvey babamın yanında kalıyorum 119 lirayı burakın 10 lira bile istemeye cekiniyorum

şu yeni çıkan yönetmenliğe baktıkça insanın böyle bir yönetmenliğe kafası basmıyo bazan aklıma şöyle birşey geliyo acaba diyorum devlet kendince baktın engelliler yok zam istiyo yok 3 aylıklar aylık olarak ödensin vs vs hükümette diyebilir len siz fazla kurcaladınız dur ben size birşey çıkartayimde aklınızı başınızdan alayım konu değişsin çıkarttığım şeyle cebelleşin drun gibisindenmi acaba bu yönetmenliği çıkarttı diyorum bazan acaba :D çünkü böyle bir yönetmenlik böyle saçma rencide edici insanı yerlerin dibine sokan biryönetmenlik olması mümkün olmamalı inş hak yolunu bulur

biyere kamyonlarca para harcadılar heralde acısını engellilerden çıkarıyorlar.en son kesilmesi gereken maaşı hiç düşünmeden hazırlanmış bi yönetmeliğe dayanarak kesecekler. sydv ye geçişinden berli ben iyi bişeyler olmayacağını anladım.korktuğum başıma geldi.sgk daha iyiydi

Önümüzdeki günlerde 2022 ile ilgili çalısmaların sonuclarını hep birlikte göreceğiz.
Hayirli günler

M. Murtaza YETİŞAK Parti Adıyaman Milletvekili
TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi
03124205896-97 hani nerde bu çalışmalar yönetmeliğin yanlış olduğunu söylüyormuşsunuz ya ilgili kişlerle konuşup başbakana bir dosya sunacaktınız ya hani nere o dosya niye hiç kimseden ses yok uyanın arkadaşlar bunlardan bir şey olmuyacak galiba

2022 engelli aylığında eski hak sahipleri de 25 ocak daki genelgeye tabi tutulacak

bimere yazdığım dilekçeye cevap olarak bakanlıktan telefon ile geri dönüş yaptılar.üzerinde durduğum konu eski muhtaçlığı belirlenmiş hak sahiplerinin durumu idi.bi karmaşa var hepimiz biliyoruz.herkes birşeyler umut ediyor ama benim ile görüşen yetkili kişi kim ise artık ismini falan hatırlamıyorum hane ziyaretlerinde son genelgenin esas alınacağını 199 tl lik kriterin işleyeceğini,rayiç bedeldir,giderlerin düşülmemesidir,eskide olsa yenide olsa son genelgenin esas alınacağını söyledi.gerçi yayınlanan genelgelerden bunları bizde anladık ama 12 şubattaki yayınlanan biraz umut verir gibi oldu oda kelime oyunu başka hiçbirşey değil.sonuç olarak genelge esastır.birçok kişi mağdur olacak.allah herkese yardımcı olsun.(sadece bilgi amaçlı paylaşmak istedim.kimse içinde bi art niyet aramasın saygılarımla)

Üst Alt