Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylıkları ile ilgili yeni Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı | 25 Ocak 2013

ferhat aldığın 2022 aylığı gelire ve harcamaya dahil edilmeyecek. Aldığın sürekli yardımların aylık ortalaması degerlendirilecek. Mesela kızın ayda 70 lira yardım alıyormuş. Senede kaç ay alıyorsa 12'ye böleceksin. Bu fazla tutmaz.
3 kişilik hanedesin aylık harcamaların 357+251 Lirayı geçmesin ya da eşit olmasın. Aldığın 2022 aylığı bu toplam harcamaya dahil edilmeyecek. Bu durumda hanendeki tüm harcamalarının aylık ortalaması 607 lira altında olsun.
Tabi bir de kira ödemeden oturdugun ev var. tapu senin adına olmasa da tapulu da olsa sonuçta kira vermiyorsun bu durumda farketmiyor. ve bir deger biçerler. vakıf çalışanları yasal olarak bu işlemi yapabilirler o yuzden bana o evin rayic bedelini de soyle. Ona göre hesap yapayım.
Ya da şöyle anlatayaım sana. Sen ona göre hesabını yap rahat et.
Toplam 607 lirayı geçen bir harcama tespit edilirse harcamadan dolayı aylığın kesilir.
Eger evin degeri 85.680 ve üstü olursa bu durumda sırf bu evin rayic degeri yuzunden evin kesilir.

O yüzden harcamaların 607 liraya eşit ya da üstünde tespit edilmediği sürece,
evin degeri de 85.680 liraya eşit ve ustu olarak beyan ya da takdir edilmediği sürece aylığın kesilmez.

simdi oturdugum dairenin tapusu( bina 35 senelik ) 60 senedir ayni yerde ikamet ediyoruz.ogrendigimize gore nasil oluyor bilmiyorum bizim oturdugumuz yerde belediyenin yeri varmis ve bu yerde yaklasik 120..000 lira kadar tutuyormus.hal boyle oluncada binanin eski olmasi belediye nin yeri olmasi ve oturdugum dairenin kendi adima tapusu olmayinca para etmiyor.bu arada sanirim gozunuzden kacmis kizima iki ayda bir 70 lira veriyorlar yaz tatilendede bu para kesiliyor.kisaca yilda 315 lira para aliyoruz..umarim kendimi ifade edebilmisimdir..

Kııznıza yapılan yardımın aylık ortalaması 26 lira yaklaşık. bu da fazla bişi değil. süreli yardımsa bu duurmda yıllık olarak düşünüp aylık ortalaması alınıyor. bu da ufak bişi.
Ev de dediğin gibiyse sorun yok.
Aylığının kesilmesini gerektirecek bir gelirin de yok zaten.
sadece dediğim gibi aylık harcalaman 608 liraya eşit ya da ustunde gorunmesin.
Diyelim ki 2022 aylığı hariç gelirin 100 lira tespit edildi.
Ama aylık harcamaların 608 lira.
Bu durumda harcamaların hanenin geliir olarak dikkate alınır. 251 lira olan 2022 aylıgını çıkartırlar kalan tutar 357 lira kalır. bunu da hanedeki kişi sayısına böl 119 lira kalır. Bu duurmda aylıgını keserler. hanede kişi başına düşen gelir 119,61 lirayı geçerse aylık kesilir çünkü.
O yüzden aylık harcamaların 608 lira altında olsun. bU sınırı geçmeyin 2013 ilk altı ayı için.
Buna dikkat et.

NOT: Şu hale bak yahu. Yeni yönetmelik bçyle bir saçmalık işte. giderin de gelir kabul ediliyor yani. Bunları bil ki hem rahat ol hem hakkını koru hem hakkını takip et.

Rica ederim... Aylık harcalama ortalamınıza dikkat ettiğiniz sürece sorun çıkmaz rahat olun. İyi geceler...

Lakin birkaç laf etmeden gitmeyim bu yönetmeliği hazırlayan mantıga.
gelir, gider ne varsa her şeyi ortaya hesaplatacak hale getirip, aylık alanları uykusuz bıraktılar ya ne diyim!
Bu yönetmeliği hazırlayan, bu işleri başımıza saran mantıga lanet olsun demeden uyursam uykuya bile ayıp olur!

Binlerce kişinin aylığım kesilecek mi kaygısı...
mallarını hesaplarını korkuyla sayması...
haklarını bilmeyip kaygıyla uykusuz geceleri...
bunlar bir bomba yahu insana...
Attılar bombayı huzurlu uyuyan yureklere...
O yüzden lütfen kimse soru sormadan çekinmesin. Bildiğini burada hereks paylaşmaktan keyf duyar. paylaştıkça sorunlarımız çözülecek bizim.

lakin Allah aşkına bu zulme sessiz kalmayın!
Bu rezaletler son bulmalı!
Çin işkencesi, bu Yönetmelik hükümlerinin yanında hafif kalır yahu!
Bilmeyenler işin ciddiyetini anlamıor. Lütfen bir bilen olarak soyluyorum her açıdan bir işkence bu yönetmelik!

Bizim ev kocaman bir daire, 5 odalı, babam yapmış zamanında şimdi beni ne suçum var bunda maaşımı keserlere ben evin duvarlarını mı yiyeceğim, bu nasıl bir saçmalıktır böyle ya, FAtma Şahin denilen karının başının altından çıkıyordur bütün bunlar şimdiye kadar böyle bir sorun yoktu. Soruyorum herkese biz evin duvarlarını mı yiyeceğiz, üstelik ev benim değil, babamın evi, babamla da aram iyi değil, benim maaşımı keserlerse adam bana beş kuruş para vermez. Onun bağkuru var, bir de benim 2022 maaşım var başka da gelirimiz yok, üstelik durumum çok kötü çok hastayım sürekli kendime ilaç alıyorum, bakın lütfen bu AKP ye oy vermeyin bir daha, engellilerin korunmasıyla ilgili maddeler 1982 de anayasaya eklenmiş, ben AKP nin engelliler için birşeyler yaptığına inanmıyorum, Tayyip'in bu durumdan haberi var mı bilmiyorum ama Fatma Şahin denilen kadını sevmiyorum

Yani anlamakta güçlük çektiğim şey bunlar aile ve sosyal politikalar bakanlığını özürlülerin haklarını gasp etmek için mi kurdular, bakın arkadaşlar bu Fatma Şahin denilen karı anlaşılan kendi cebini doldurmanın peşinde bu kadın ordan kalkmalı, o karıyı o masadan kaldırmak bizim elimizde

Kalem;

Verdikleri üç kuruş para için mi yapacaklar bunu, madem elimizde olanı da alacaklardı neden ÖMSS bilmem ne saçmalığını çıkardılar piyasaya, peki Avrupa topluluğuna nasıl girecek bunlar, Avrupa engellisine ayda 20 bin dolar veriyor, yani Avrupa belediyesi engelliye tonla para akıtıyor, engelli yakınları kendilerine spor araba bile alıyorlar, bu nasıl iştir yani bunlar engellinin üç kuruş maaşına göz dikecek kadar açlar öyle mi? Her yıl ziyaret ne ziyareti, ne diyecekler yani millete, engellileri küçük düşürmek için mi yapılacak bu ziyaret, bu Fatma Şahin denilen karı zaten seçimlerde işi biter onun bir daha da o masaya oturtulacağını sanmıyorum. En son aldığım maaş 1 milyar falandı 3 ayda bir alıyorsunuz zaten aylara böldüğünüz zman kaç para ediyor ki, ayda 300 tl para verip bir de utanmadan onu geri mi istiyorlar, ya bunlar hayatlarında birşey görmemişler demek ki Fatma Şahin hanfendi hayatında para görmemiş demek ki görse kendini bu kadar rezil etmezdi herhalde.

melek ablam benim bacım ben iş buldukca gidiyorum sigortam yok benim kısacası bi kedim bile yok ablam ev annemim üstüne daire bile degil mustakil devletin verdigi kömürle bu kışı atlatmaya calışıyoz evde calışan yok sadece benim insaat işi olursa sırtımda kiremit cekiyorum kış ayı oldu için inşaat sektötü bile şu an durgun.. bazı zaman işten gelince mahalleye gelen komşuların köürünü çekiyorum ne yapam abla ekmek parası:( bana acıl cvp yaz ablam ALLAH senden ve emegi gecen herkese şimdiden tesekür e4derim antepden kucak dolusu slm.

merhaba arkadaşlar yeni 2022 reziliğini hepimiz biliyoruz..tam biraz rıhatlicam derken farklı engeller çıktı..ben aylemden ayrı abimle yaşıyorum abim evili abim adına 15 bin tl değerinde araba var benim adıma evde bakım maaşı alıyor arabanın olduğunu sosyal hizmetlere bildirdik bişey olmaz dediler.benim üzerimde hiç bir şey yok.banka kıredisiyle 50,bin tl değerinde ev adıma alsam ne gibi sorunla karşılaşırım maaşa bişey olurmu kiradayım 400 tl kira veriyorum ordan burdan biiriktirip birazda banka kıredisiyle ev alamak istiyorum inşallah maaşları kesmezler..cevap verirseniz çok sevinirim evde kendim oturucam evin bir geliri olmicak...
...başka pletformda bilgi verdiler kalem abaladan'da bilgi almak istedim kafam karıştı vevap verirseniz çok sevinirim

imQ;

Ne abiye ne kardeşe muhtaç olmadan kendine ait evinde yaşamak isteyen çok engelli var ama resmen sizi başkalarına mahkum ediyorlar

sendemi, ablası yevmiye 20 lira ile arada iş bulursan çalışıyorsun. Ama her ay her gün çalışmıorsun ablam. Arada iş bulursan çalışıorsun. Aylık olarak bu da ortalama 200 lira etmez sanırım hesaplarsak.
E gunluk iş de her zaman bulunmuor. arada bulunca çalışıorsun. Dolayısıyla devamlı bir gelir değil bu. Ayda taş çatlasa eline 300 geçer o da zor. senin aylığının kesilmesi için ayda senin eline o yevmiyelik işlerden 598,1 lira ya da üstü para kazanman lazım:)
Bu kadar para kazanman imkansız. Dolayısıyla bu gelirle aylıgın kesilmez ablası.

Şuna dikkat et:
Aldığınız 2022 ve evde bakım aylığı hariç aylık geliriniz 598,1 lira altında olsun.
Hanenin aylık harcalama ortalaması da aldıgınız 2022 ve evde bakım aylıgı hariç 598,1 lira altında olsun. Bu harcama dışında 2022 ve evde bakım aylıgını doyasıya harcayın. ama evde bakım aylıgı ve 2022 aylıgı haricinde artı beşyüzü geçmesin harcamalarınız.
İstersen bunu da şöyle yap.Diyelim ki yevmiyelerden kazandıgın aylık gelir 300 lira.
sen ayda 2022 ve evde bakım aylıklarıyla birlikte sadece bu 300 lirayı harca ustune:)
gelirini beyan ederken senelik kazanç üstünden beyan et.
O da tahminim aylık ortalama olarak 200-300'ü geçmez.
her ay gunluk iş bulamazsın ki di mi ablası?:)

25 ocak 2013 yasası

arkadaşlar ben bir soru sorucam yaaa sorum şuu bu 25 ocak 2013 te çıkan yasa hangi tarihe kadar geçerli olacak öğrene bilirmiyim

Arkadaşım verdiğin adreste kanun falan yok, bak ben bunun kitabını yazarım öyle kolay değil maaş kesmek, rezil ederim ben bunları

evde bakım aylıkları nasıl olacak?Bilen varmı? Arkadaşlar

İyi de neden şimdiye kadar kesilmiyordu da böyle aile ve sosyal politikalar bakanlığı kurulduktan sonra kesilmeye başlandı, anlamıyorum ya mecliste engelli milletvekilimiz var bilmem ne kolay mı öyle maaş kesmek inanın ki bu olay beni çok etkiledi, anlıyorum ki insan mücadele etmezse elinde olan herşey,i kaybeder, önümüzdeki seçimlere kadar sağ kalırsam milletvekilliğine adaylığımı koyacağım

uykularım kaçmaya başladı ya birşeyler yapmak lazım

arkadaşlar bu maaşlar bizim hakkımız yeni yönetmellik insan haklarına aykırıdır resmen rezillik verdikleri üç kuruşu geri almak için özel bir tarası hazırlamışlar üstelik birde her sene sorgulamayı günceleştirireek engelli bireyleri psikolojik baskı altında tutacaklar komşulara ve cevrye sorarak bir anlamda engelilleri verdikleri üç kuruş için rencide edecekler.... egemenler suriyedeki yanlış savaş politikaları oraya harcadıkları paraların bütçe açıklarının acısını engeleyiye fatura etmiştir.... bu reziliğie karşı ciddi bir tepki olmalıdır geri adım atırıcak bir enggeli öregütlüğü ve kamoyu olmalıdır bu zorbalığa reziliğe boyun eğersek elbetteki onlarda istedikleri gibi bizleri sömürü ve haklarınımızı gasp ederler...

uykularım kaçmaya başladı ya birşeyler yapmak lazım

Ya insanları bu kadar perişan etmeye kimsenin hakkı yok ya, arkadaşlar engelliler toplanıp bakanlık önünde gösteriler yapmalılar, herkes bulunduğu ilde organize olmalı buraya yazmakla olmaz, istanbulda olanlar benle iletişime geçsinler rica ediyorum, toplanalım eylem yapalım bu aile ve sosyal politikalar bakanlığının istanbul şubesi falan vardır herhalde, gidip bağıralım rezil edelim bunları, bizi bu kadar rencide etmeleri bu kadar küçük görmeleri, insan yerine koymamaları kabul edilecekı birşey değil

hatac:
organiza bulaşmak istiyorsan sitede konu açmak bölüm var orda acarsın tarıh saat randevu yazarsın istanbul valisi önünde toplarsın, hükümete protestu edersin istanbul valisi erdoğanı iyi tanıyor. belge hazırlayın valiye verin.
Site Üyelerinin Buluşma Organizasyonları

BAkın belge hazırlayıp valiye vermeliymişiz, ben dernekleri falan arayayım da ondan sonra burdan şey yaparım, yarın sınavım var sınavdan sonra sadece bu konuyla ilgileneceğim

nazsu, evde bakım aylıklarıyle ilgili bir mevzuat değişikliği henüz olmadı. dolayısıyla aylık kesme işlemleri vs duyumlara itibar etmeyin.

Elbette evde bakım aylığı alanların durumları incelenecek ilgili Genelge gereği:http://www.engelliler.biz/forum/evd...ri-denetim-ve-reh-raporu-formu-genelgesi.html

Böyle bir durum zaten ilgili mevzuat gereği var. demek ki daha dikkatli takip edecekler.

Bunlar dışında yürürlükte olan mevzuat dışında kimse farklı bir uygulama yapamaz.

Teşekkürler, sınavla da boşuna uğraşıyoruz, bunlar üç kuruşu elimizden almaya çalışırlarken biz de okuyup birşey olmaya çalışıyoruz, bu felsefe bölümünü okuyanlar öğretmen oluyorlarmış eğer başarırsam elimden gelen desteği veririm, öğretmen olursam en azından kitap basacak kadar falan pram olur kalaylarım bu devlete bol keseden, inanın ki tamamen başka işlerle uğraiırken bu olay beni bu siteye bağladı çünkü engelli olduğumu unutmuş kendi işlerime dalmıştım şimdi bu olay beni şok etti, roman falan yazıyordum, kitabımı nasıl bastırsam para yok birşey yok diye düşünürken pat bu olay çıktı karşıma şimdi nen yapacağımı şaşırdım, yazar olmayı hayal ederken ap açık ortada kalacağımı hiç tahmin etmezdim.

arkadaşlar ssk olarak 1050 tl maaşla özel bir sirkette engelli kadrosunda çalışmaktayım eşimde engelli evimiz kira ve diger zorunlu giderler vs yani elimize pek para kalmıyor acaba eşime engelli 2022 maaşı bağlatabilirmiyim ?

imkansız çalışmayan alamıyor ki sen alasın maalesef alanlarında kesilecek

tılafsınlı;

Arkadaşlar bu konuyu iyice araştırmak lazım bakın bir arkadaş diyor ki "Olur mu öyle şey, başbakan engelliler konusunda bu kadar hassasken maaşlar kesilir mi? Zaten o gelip arttırmadı mı?" Neden kessin, başbakanın bu yönetmelikten haberi var mı ya ben de çıkamadım bu işin içinden

Kalem ablacım bu insanlık dışı yönetmeliğin iptali için bir çalışma yapılıyormu acaba mecliste..senin böyle bir bilgin varmı ne yapıyolar meclisteki engelli vekiller ..Şafak pavey den soru önergesi dışında kimse bişi yapmıyo sanırım ..

ya arkadaşlar yönetmelikte yazanlar gibi olursa ki herkezin evin brşekilde 120 tl giriyor aksi halde 2022 maaşı ile yaşamak imkansız doğrumu?:confused: oyüzden çok fazla kulaktan dolma biligilere itibar etmeyin 2 kesmek okadar kolay olmayacak gider gelirden düşülmeden bu 120 tl hesaplaması yapılmayacak her nekadarda yönetmelikte bahsi geçmesede önceki yönetmelikte böyledir. 120 tl diyelimki 4 kişi alile 110 tl kişi başına geliri var 440 +370 de 2022 maaşı 850 tl kira 400 tl 50 tl fatura kalan 400 tl ile kim geçinecek... mantıklı olun o zaman herkezin maaşı kesilecek ki bu imkansız boşuna telaş yapmayın gider gelirden düşülmedikçe uygulama yapamazlar hele Fatma şahin benim hemşerim böle manyaklık yapmayacak kadar aklı selim biridir... kaygılanmayın kesilecekse hepimisinki birden kesilir ozmanda neolur bilemiyorumm

hükümet artık bişeyler satıp tasarruf etmeye başladı halkbank ve ziraat bankasını özelleştiriyor .verdiği maaşları geri istiyor.(16 yaş) asgari ücretten 100 tl kesiyor yani devlet para sıkıntısında o kadar herşeye para dağıtırsa olacağı o

Üst Alt