Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylıkları ile ilgili yeni Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı | 25 Ocak 2013

a kılıç cumartesi mesai olmadığı için yadırgadılar sanırım.Ama haklısın bence çünkü gelenler sydv çalısanı ve her sydv de masa başı ve ev gezecek ekip yok hafta içi kurumda hafta sonu bir gün ev gezmesinde olacaklar buda bize daha çok sıkıntı çıkaracak memurun psikolojisini düşün sene herkes tatil yapıyor ben her hafta sonu mesai yapıyorum.çokta istekli yapmayacaklar bu işi yani.

ekiden (bende öyle oldu) jandarma muhtarla beraber tutanak tutuyordu. gss bile o şekilde oldu.şimdi eve geliyolar.
yetmiyor çevreye soruyorlar ya bizim sorunlu olduklarımız ne olacak benim yan komşum da amcamlar var ve mahkemeliğiz. evlerde mahalleden ayrı kışın gelseler yol olmadığı için mahalleden aşağı inmezler o zamn mahallelilere sorarlar ordanda sorun çıkmaz ama işin birde küçük düşürücü boyutu var o ne olacak.bu yönetmelik bence insaan haklarına bile aykırı bu kadar da özele girilmez ki

sydv memurları bu yorumları okuyormu.Bilmem.Ama bu Yönetmelik çıktıktan sonra sustular bu kadar insanın tepkisini uzuntusunu yetkililere bildirseler keşke. Bi kaç sahte rapor yüzünden ve numaraci sahtekarlardan dolayi herkesin maaşını tehlikeye atamalar. Ahini alırlar onca engellinin.

Bu konuyla ilgili hiç merkez medyada haber yapıldı mı arkadaşlar? Ben mi göremedim yoksa...
Lütfen konunun basında da yer almasını sağlayalım. Rica ettim Hürbakış haber yaptı mesela bu konuyu:2022 yönetmeliğine göre engelli aylığı almak imkansız artık! | hurbakis.net

Bu şekilde basında haber olmasını sağlayalım lütfen.

Hürbakış'a bu ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum buradan.

Sayın baş bakanım 25.01.2013 te yayınlanan 2022 yasasıyla ilgili görüşlerimi bildirmek istiyorum. Bu son çıkarılan yasa ne akla ne mantığa nede vijdana sığar nitelikte. özürlüleri yok etme ve hiçe sayma yasası olarak görüyorum. Bu yasadan haberiniz varmı bilmiyorum. Ama vardır elbette. Herşey bitti 3 ayda bir verilen engelli maaşını kesmeye kafaya koymuşsunuz. Sizlere kabul edilemez ve vijdana sığmayan yasadan örnekler vereceğim.
[lıst=1]
[*]aile hertülü geliri kişi sayısına bölündüğünde 119 tl yi geçmemesi. Bu devirde 119 tl ile geçiniliyorsa diyecek birşey yok. Makul bir seviyede tutulsa bu kişi başına düşen gelir iyi olurdu.
[*]aile giderleri gıda giyim yakacak vs eskiden düşülüyordu gelirden şimdi düşülmüyormuş ve gider fazla ise gelire eklenip öyle kişi sayısına bölünüyormuş ne yapıp ne edip keseriz mantığında bir düşünce
[*]aile incelemesinde kolu komşuya sorulacakmış. Bir nevi özürlüyü küçük düşürücü bir eylem. Mahalle muhtarına veya azalara sorulsa neysede kolu komşuya sorulması çok yanlış
[*]eğer özürlülerin aldığı para devletimize çokmu geldi.top yekün kesseydiniz bari böyle yokuşa sürme ve kesmek için türlü türlü hazırlanmış politika izlenilmemesi gerekirdi.
[/lıst]
sizlerden ricam eğer bu yasa ile ilgili bilginiz varsa. Bu kabul ediliemez. Son hazırlanan yasayı tekrar gözden geçirilerek makul bir uygulama yapılırsa seviniriz. Milyonlarca özürlünün ahını almak istemiyorsanız bu kabul edilemez 2022 kanununu düzeltmenizi rica ediyorum.

Bu şekilde yazıp yollasak olurmu veya ilave edilecek varsa edelim ve yollayalım baş bakana

kalem apla benimde soruma cvp verirseniz sevinirim ben evliyim 1 çocugum var evim ayrı annem ssk emeklisi 750 küsür maaş alıyor annemden ayrı yaşıyorum annemin almış oldugu aylık benim 2022 maaşımın kesilmesine sebep olurmu

Benim merak etiğim bu yönetmelik hazırlanırken engellilerden görüş alındım yok iş işten geçti bu iş başımza gelmeden çıprınacaktık engelli dernekleri de ne halt işliyor o da ayrı bir konu

bu yönetmelikten maaş almayı başaranlara engelli maaşı her ay verilecek bence

yok bence bu yönetmelikle maaş almayı becerene ödül vermeliler . nobel ödülü

akılıç peki sana daha önceden şu gün gelicez ziyarete diye bi haber verildimi gelir tespiti için haber veriliyordu ya o gün hastanede veya başka bi yerde olsaydınız ne olacaktı size daha önceden tel ile veya başka bi şekilde size şu gün ziyarete gelicez dedilermi

ornek bı dılekçe olsa gonderelım hep bırlıkte bımere

MertAta güzel yorumdu :D:D

Aile ve Sosyl Poltkalr Baknlğı Özürlü ve Yaşlı Hzmetlri Genl Müdrlğü İştme engelllr içn sms hattı03122843838

destiny07; Hakkında Bilgi Sahibi Olmadığın Konu Hakkında Yorumunda Olmasın Duydum Demekle Olmuyor Bu İşler. Bende Senin Hakkında Çok Şey Duydum Bak Hiçbirini Demiyorum Burda... Benim Kimseyi Küçük Düşürme Gibi Bir Sıkıntım Yok Sen Bu Konuda Rahat Ol. Benim Sana Dediğimi Bir Dost Tavsiyesi Say...

Bu konu Tvde haberlerde Geçti...

benim hakkımda ne duydun söylede bilek söyle herkese neymiş bilsinler .adamın canını sıkma zaten iyice gerildik ağzıma geleni söylerim kafamı bozuyon sıkıntın yoksa ne geliyon benim yorumlarıma muhalefet oluyon ne beni rezil ediyon millete aklınla aran iyimi ? beni safmı sandın sen sydv memurumusun maaşımımı kesecen ne demek istiyon sen ? açık açık söyle ikidebir beni işaret ederk konuşma

bu yünenetmenlik tipik bir genel hukuk sistemimizin nedenli çelişkilerle ve ama fakat istisna ile dolu bu yünetmenlikte AMAÇ ENGELLİLERE siyasal baskı kurup tehdit edip oy almak bir ikincisi SYDF vakıfı personeli idari iktisadi ve sosyal politikaların amacını bilememesi yani vakıf personelleri bu yünetmenliği uygulama aşamasında tamamen DAR gürüşlü bir yaklaşımla uyguluyacaktır.çünkü vakıf personelleri DİSİPLİNLER ARASI mantığı kavrayamamış sadece kendi bakış açısıyla yorumluyorlar oysa MALİYE personeli daha YETKİN niteliklere sahipti. vakıf personellerinin acilen sosyal politikalarda eğitim alması gerek yoksa bu yünetmenlik bizlerin yaşam arzusunu götürüyor BELLİKİ bu yünetmenliği bir hukukçuda gözden geçirmemiş...

destiny07; Sakin Ol şampiyon sen ağzına geleni söylersinde ben heralde alma armut toplamam, Ben sana sadece bilmeden konuşma bilmediğin olaya yorum yapma dedim. bunuda okuduğum mesajlarda sürekli aynı şeyi dediğin için dedim.. Ama Bak dediğimin etkisi olmuş son mesajlarında demiyorsun artık...

la bi git şurdan adam gibi konuya yorum yaz yoksa sana güzel yorum yapacam çocuk

Rüzgar eken fıtına biçer ihtiyar saygı gösterirsen saygı görüsün..

senin piskolojik sorunların var bence git çocuk psikiyatrına geleceğin hiç iyi değil böyle takıntılı gibi konuşmaya devam edersen herkes rahatsız olabilir.konuyu boşu boşuna işgal ediyon benim yorumlarıma takarak millet senin boş yorumlarınımı okuyacak insan gibi doğru düzgün konuyla ilgili bişey yazda ne olduğunu bilek .gelip benim yorumlarıma kafayı takarsan aklından şüphe ederim

Gönderilecek e-mail adresleri: fsahintbmm@gmail.com, fsahin@fatmasahin.net, bilgiedinme.oyhgm@aile.gov.tr, bimer@basbakanlik.gov.tr,cumhurbaskanligi@tccb.gov.tr, basinmaliye@maliye.gov.tr, edirne@mehmetmuezzinoglu.com

BAŞLIK: 2022 Sayılı kanuna ilişkin yönetmelikteki haksızlıklar (Arkadaşlar siz başlığı kendinize görede düzenleyebilirsiniz. Başlığın tüm maillerde aynı olmasındansa farklı başlıklarla yollanması daha iyi olur.)

İlgili Makama,

25 Ocak 2013 tarihinde yürürlüğe giren "2022 sayılı kanuna göre aylık bağlanma yönetmeliğindeki" bazı maddeler yüzbinlerce engelliyi olduğu gibi benide rahatsız etmektedir.
Önceki yönetmelikte 18 yaşın üstündeki kişilerin 2022 maaşı başvurularında "muhtaçlık durumu" hesaplanırken "giderler çıkartılarak hesaplama" yapılırken, 25 Ocak 2013 tarihinde yayınlanan yönetmelikte "giderlerin çıkartılmadan hesaplamanın yapılacağı" söylenmektedir.

Muhtaçlık durumu hesaplaması 37 yıl önce çıkartılan bir yasaya göre gösterge rakamı ile memur aylık katsayısının çarpımı sonucu yapılıp, buna göre 2013 yılı için 2022 maaşı alan, yada yeni müracaat eden kişilerin kişi başı gelirinin 119,61 TL'yi geçmemesi gerekmektedir. Günümüz gerçekleriyle uyuşmayan, açlık sınırının bile altında kalan muhtaçlık sınırı hesaplamasında daha adil ve hakkaniyet içerin bir düzenleme yapılması gerekmektedir.

Muhtaçlık hesaplamasında yapılan değişiklik ve "giderlerin gelirden düşürülmeyeceği" maddesi şu anda 2022 maaşı alan yüzbinlerce engellinin maaşının kesilmesine neden olacağı gibi, 2022 maaşı almak için yeni başvurularında red edilmesine neden olacağından ilgili maddenin yönetmelikten çıkartılması gerektiğini düşünüyorum.

Yine aynı yönetmelikte Madde 6'da (Sosyal İnceleme) zikredilen "hane ziyareti ve çevre araştırması" 2022 maaşı alan yada yeni başvuruda bulunan engelli bireyin "onurunu inciteceği, rencide edici" sonuçlar doğuracağı düşüncesiyle benim gibi yüzbinlerce engelliyi endişeye sevk etmiştir.

Bu iki maddenin yönetmelikten çıkartılarak daha adil ve engelli bireyin onurunu incitmeyecek maddelerin eklenmesini istiyorum.
Arz ve talep ederim.

Ad Soyad:
TC Kimlik No:

arkadaşlar mailleri tek tek göndermeye çalışın toplu gönderince hata veriyor

gider hesabının kastayıları neye göre yapıldığı bellimi.4 kişi ev kira değilse gider hesabı ne kadardır.

arkadaşlar lütfen bu olay zaten tadımızı kacırdı birbirimize düşmeyelim... neyse ben az önce sosyal yardımlaşma vakıfı ardım şu an bize öyle bi yazı veya herhangi bi yazı gelmedi için rahat olsun şu an herhangi maaş kesme gibi bi işlem yok mart ayı maaşınızı alabilirsiniz dendi...

Şevkete; ablam, şimdilik durumunu incelemezler hemen. Daha sonra Vakıflar durumunu incelemeye gelir ve hakkında muhtaç olmadıgın yönünde karar çıkarsa 2022 aylığın kesilir.

Şimdilik vakıfların nafaka yukumlusu yakınlarla ilgili nasıl bir uygulama yapacagını bilemiyorum.
Bununla ilgili Genelge'yi de bekliyorum.

Eger sadece hane bazlı gelir tesbiti yapmaya kalkarlar ve ayrı adreste bulunmasına ragmen nafaka yükümlüsü yakının olan babanın gelirinden sana yapabileceği yardım miktarını da tesbit etmeye kalkarlarsa
ve bu yeni yönetmelik hükümlerine göre bu muhtaçlık sınırına ragmen harcamaları da işin içine katarlarsa aylıgın kesilir.

Ben bu gelişmeler tam netleşsin senin durumunu yeniden degerlendirip sana döneceğim ablam.
Sen şimdilik hiç kaygılanıp bir şeye canını sıkma olur mu?
BU arada değişik bir durum olur vakıflardan sana gelen olursa ya da bir gelişme olursa haberim olsun.

Onun haricinde senin durumun aklımda.
Sen kafana bir şeyi, takma. Ben senin yerine zaten her durumu degerlendirip sana gereken bilgileri vereceğim.
Şimdilik tek yapman gereken değişik bir olay oldugunda beni haberdar etmen.
Onun haricinde hiçbir şey düşünme.
senin durumunu ben takip edeceğim.
oldu mu ablası?
Gelişmeler olursa haber ver sadece.
Ben senin tüm durumunu biliyorum. Bir gelişme olursa sana yazacagım.

Senden de Allah razı olsun ablam benim...

Vakıf çalışanlarının bilgisizliğini biliyoruz derken zannımca geneline hitap etmiyorsunuzdur. Vakıf personellerinin bilgisizliği öncedendi. Ben 10 yıllık vakıf çalışanıyım. 4 yıllık kamu yönetimi mezunuyum. şu an işe alınan arkadaşlarda mühendis öğretmen işletmeci, muhasebeci, sosyolog. emin olunuz ki vatandaş odaklı hareket ediyoruz. ön yargılı olmamak lazım.

Vakıf personelleri bu kadar küçümsenmemeli. bu yöentmeliği geniş görüşle inceleriz. vatandaş odaklı düşünürüz. kanaatimi vatandaş yönünde uygularız. bu yönetmelik tamamiyle kanaate bakıyor. kişinin üzerine resmi kayıtta muhtaçlık sınırının üzerinde bir gelir yoksa, kanaat mütevelli heyettedir. hane ziyartei ve çevre araştırması burada önemlidir. Mağdur olanların mağduriyetlerini gidermezsek vebalde kalırız. mevzuat bir yere kadar. önemli olan vicdan.

işte bu fatih bey aranan istenen şey sizin bahsettiğiniz durumdur olması gereken yani

benim sorum bi yakınım evli annesi 750 küsür ssk dan emekli annesiyle ayrı yaşıyor ikameti ayrı oglu 2022 den özürlü aylıgı alıyor oglu evli toplam evde 3 kişiler annesiyle ayrı yaşıyorlar annesinin almış oldugu emekli maaşı oglunun 2022 maaşına bi zararı olurmu
kalem apla cvp verirseniz sevinirim

Fatih Arslan, mevzuat ilgili hüküm olmadıgında ve yasal açıdan kanaat hakkı tanıdıgında (konuyla ilgili hukum olmadıgında yani. Bu da mevzuata uygun olmak zorundadır) kanaat öngörür.
2022 aylıkları yasa kapsamında hak sahiplerine verilen bir aylıktır.
Bununla ilgili mevzuat hükümleri önemlidir. İşin içine vicdan, kanaat girdi mi uygulama farklılıkları ve yasal olmayan uygulamalar gundeme gelir demektir.
O yüzden evet, vatandaş lehine düşünmek gerekir. lakin bunlar da mevzuatla olmalıdır.
Onun haricinde vatandaşı memurların vicdanına bırakmak ve minnet altına girdirmek anlamına gelir ki bu asla olmaz.
2022 aylığı alan kişi bilecek ki bu hakkı ona mevzuat veriyor.
Bu şekilde rahat olacak.
Öbür türlüsü vakıf çalışanlarının kanaati gundeme gelirse ya da vicdanı, bu durumda 2022 aylığı alanların kişilik haysiyet ve onurları yara alacaktır. Bu özeni herkesin tüm çalışanların göstereceğini nereden bilecegiz?
Siz belki uygulama sırasında vicdanınızı kullanacak o yonde uygulayacaksınız. Ya bir başka çalışan aksi durumda işlem yaparsa nolacak? O vatandaşın hakkı nasıl takip edilecek?
Dolayısıyla yönetmelik, genelge gibi mevzuat yanında vakıf çalışanlarının hangi işlemleri hangi kriterlerle yapacagını anlatan el kitabı, uygulama klavuzu olmalı.
Bu uygulama klavuzu yayınlanmalı, biz de görmeliyiz
Tıpkı daha önce 2022 aylıkları uygulama kılavuzunun oldugu gibi.
Böylece bizler de bizlere soru sormak için gelen haklarını alan vatandaşların hakkını aramasına yardımcı olacagız. takipçisi olacagız.
Olay budur.

Vakıfları bu süreçte çok sıkı takip etmek durumundayız sorumluluk sahipleri olarak. herkes vicdanlıdır diye bir genelleme yok. herkes işini yapar diye bir genelleme de kuramayız.
Tıpkı sizin bana itiraz ettiğiniz vakıf çalışanlarının hepsinin bilgisiz olmayacagı gibi.
Bu eleştirinize katılıyor ve özür diliyorum.
Lakin buradan da anlayacagınız gibi herkes aynı mantıga aynı vicdana aynı kanaate aynı bilgiye sahip olamaz.
yanalış işlemler yanlış görüşler belki yanlış işleme alınmış vicdanlar söz konusu olacajtır.
Bunun yolu da mevzuattır.
Sizler de oraya bakacaksınız bizler de.
Yanlış bir işlem varsa biz itiraz edeceğiz. Doğru işlem yapmışsanız siz reddedeceksiniz.
Ama biz reddinizi haksız bulmuşsak mahkemeye gideceğiz.
Böyle surecek bu işlemler.
hak arama arayışı dogruyu bulma arayışı bunlardır.
Bunların olması için de kanaate gerek duyulmayacak açık net mevzuattır.

Bu yönetmelik öyle birşeyki lastik gibi nereye çeksen oraya gider. Sydv özürlü hakkında ne karar verirse versin mevzuatın dışına çıkmamış olur. Hele öyle bir madde eklenmişki senin itiraz hakkını bile elinden alıyor. Ailende olsun olmasın 1. derece nafaka yükümlüsü yakınlarının bile geliri muhtaçlık tespitinde bir parametre sayılabiliyor. Bu durumda vakıf çalışanlarının keyfi ve vijdani kararlar vermesine kapı açıyor.

yav kardeşim dünyada bir ilk türkiye cumhuriyeti kanunları insanların vicdanlarına bırakan dünyadaki tek ülkeyiz insanların vicdanına kaldıysak bizim halimiz harap ben insanların vicdanına bırakılan bir gelecek istemiyorum

HERKES İÇİN EŞİT UYGULANAN KANUNLAR İSTİYIORUM EVE GELEN 4 TANE MEMURUN VİCDANINA BIRAKILMASIN HAAKKIMIZ OLANI ALMAK İÇİN 4 TANE MEMURUN AĞZINA BAKACAĞIZ ÖYLEMİ...

mertata haklısın:) sonuna kadar katılıyorum sana. Bu yönetmelik aynen dediği gibi vicdan, kanaat, vs her şeye açık kapı bırakıyor.

Tolga han da zaten kısa ve öz yazmış son noktayı koymuş:)

Teşekkürler arkadaşlar...

Üst Alt