Arkadaşlar, halen sakinleşebilmiş değilim. Sinirim halen zıplar durumda.
O kadar sinirli ve kızgınım ki ne dogru durust twit atabiliorum, ne dogru durust bir yazı yazabiliorum ne de sorulara bakabildim.
Rahat olun lütfen. Bu sorun bizim sorunumuz. Biz hep birlikte el ele egilmeyecez de kim eğilecek? İktidar mı? engelli dernekleri ve örgütleri mi? merkez medya mı? yazarlar mı? Partiler mi? Daha uyanmadılar bile hiçbiri.
İş bizlere düşüyor.
halen aynı sözlerimin arkasoındayım. ne düşünüyorsanız hepsini yapın, yapalım. mail, tel her şekilde her şeyi yapalım.
İnanın sizin düşünceleriniz ve yöntemleriniz daha yaratıcı olacaktır bunu bilin lütfen.
Bu sorunlar birebir bizi ilgilendirior, bizi ve sizi. O yüzden bu sorunu en iyi takip edecekler de bizleriz.
hereks anasının karnında öğrenmedi hakkını aramayı, eylemi, kamuoyu oluşturmayı. Ögrenecegiz ve uygulayacagız elbette.
Sanırım bu son olanlar sessizliğimiz yuzunden oldu.
erişim imkanlarıyla ilgili yasa hukumlerinin uzatılması olayında ne kadar eylem yapabildik?
ne kadar sesimiz duyuldu ki? Sonuçta dediklerini yaptılar mı? Yaptılar.
ÖMSS da kadro olayında haykırılmadı mı? Yine dediklerini yaptılar.
Biz hayatımıza devam ettik. Baktılar bu engelliler anlamıor, toparlanamıor, örgutlenemior. basının ve kamuoyunun dikkatini çekemior işte bundan cesaret aldılar.
Yoksa inannın bu yönetmelik olayındaki çılgınlıgı başka türlü izah edemiyorum ben.
Biraz bekliorum. İlgili genelge vs yayınlanmasını da bekliorum. Bu iki hafta içinde bir avukat arkadaşla çalışacagımızı soylemiştim. Buna şunun için ihtiyaç duyuyorum. TMK ile ilgili halen tam bilemediğim (Bu konularla alakalı) yerler var. Buarada teknik bilgi şart.
Avukatla birlikte hukuken degerlendirme yapmak açısından eksik yön kalmamasını da istiyorum.
O zamana kadar geri adım atılmazsa ya da bu olumsuz noktaları giderecek değğişiklikler (kanun değişikliği muhtaçlık sınırıyla ilgili vs) yapılmazsa hukuki açıdan da degerlendirmeyi yapıp sonuçlarını buradan paylaşacagım inşallah.
Olmadı metne dönüştürüp hep birlikte bir şeyler yaparız. kamuoyu oluşturmak vs gibi.
Hukuki açıdan yapılabilecek ne varsa bulmaya çalışmalıyız ki ben oyle yapacagım şahsen.
Çünku bu çılgınlıkları cevapsız kalmamalı.
Butun bunları da paylaşacagım sizle.
hep birlikte ne yapacagımızı neler yapabilecegimizi de degerelndirriz.
Şimdi bunlara bakmadan Yönetmeliğin getirdiklerini her kesime duyurmalı sessiz kalmamalıyız.
Kendinize gücünüze ve yaratıcılıgınıza guvenin.
ben şahsen guveniorum buna.
sevgiler.