Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylıkları ile ilgili yeni Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı | 25 Ocak 2013

Bu yönetmelikte kimlere danışılmış , neler örnek alınmış gerçekten çok ama çok saçma. Kesinlikle çağ dışı bir uygulama. SGK iyiydi gerçekten hakkını veriyordu. Ne diyelim Allah ıslah etsin

danışmanım diyerek yanınnda gezdirdiği kızına 54 bin tl maaş veriyor ayrıca yedi,içti,gezdi devletten şu rezalete bakarmısnız tv,pc...vs.gibi şeyleri lüks sayacak 300 tı maaşı çok görecek var mı bölle şerefsizlik,sosyal yönden neredeyse sıfır düzeyde olan bu insanların yaşamalarını bile çok görüyorlar bi çok ilacı parayla vermeye başladılar bunlara en güzel ders sandıkta verilecek bencede benim iki ağır derecede zihinsel engelli çocuğum var 28 senedir uğraşıyorum maaşlar biraz moral olmuştu tekdüze yaşantımıza gündüzümüz gecemiz karıştı çocukları takip etmekten arkadaşlar durmayalım sürekli yazalım mazlumların hakıını yedirmeyelim.

arkadaşlar bunun türk çesi gelir fazla ise gelir kişi sayısına bölünecek gider fazla ise gider kişi sayısına bölünecek
gelir: 800 olsun
gider: 1000 olsun
bu durumda gelir ve gider arasın daki fark (200lira) gelire eklenecek gelir 1000 lira olacak bu biz gideri bölecez ama siz geliri böldüğümüzü sanacaksınız demek.kısaca gider yüksek se otamatikmen giderler le hesap yapılacak.
diyelim
gelir 800 lira
gider 500 lira
budurum da aradaki 300 liralık fark gidere eklenmeyecek eklensede aynı olacak zaten her türlü yüksek olanı kişi sayısına bölecekler.diğer maddeleri hiç saymaya gerek yok.

<BR>arkadaşlar bunun türk çesi gelir fazla ise  gelir kişi sayısına bölünecek gider fazla ise gider kişi sayısına bölünecek <BR>gelir: 800 olsun<BR>gider: 1000 olsun <BR>bu durumda gelir ve gider arasın daki fark (200lira) gelire eklenecek gelir 1000 lira olacak bu biz gideri bölecez ama siz geliri böldüğümüzü sanacaksınız demek.kısaca gider yüksek se otamatikmen giderler le hesap yapılacak.<BR>diyelim <BR>gelir 800 lira <BR>gider 500 lira<BR>budurum da aradaki 300 liralık fark gidere eklenmeyecek eklensede aynı olacak zaten  her türlü yüksek olanı kişi sayısına bölecekler.diğer maddeleri hiç saymaya gerek yok.<BR>

Evet atalay'ın da dediği gibi son 6 aydır aldığımız ilaçlarda bir çok ilaç iskontosu fiyat farkı gibi şeyler de çıkmaya başlamıştı. Daha geçen 3 kutu ilaç aldım 33 tl para istendi eczaneden. Bu ilacların bana yetecek süresi ise 15 gün! 15 günde 33 tl tutacaksa ilaçlarım ayda zaten 66 tl para yapar ki diğer ilaçları hiç saymıyorum bile! 119TL'den 66'yı çıkardık mı ne kalıyor ki. Hastaneye gideceksin otobüs geçmiyor bulunduğun yerden mecbur dolmusa biniyorsun 2 tl otobüse binsen kartını göstersen ters ters bakarlar

bu engelli dernekleri ne iş yapar merak ettim? böyle yasalara hiçmi ses çıkarmıyolar bizi örgütlemiyolar?

bu demek oluyo evde emekli biri varsa engelli 2022 maaşı alamaz
en düşük emekli maaşı 900tl olsa

bu demek oluyorki engelli olma öl geber ama bana gelme ilahi adelet

babanın maaşı 900tl olcak ve evde 8 kişi yaşıycak ancak yetiyo

biz engellileride bu devlet avrupa birligine satar bizim sırtımızdan daha çok para kazanmak için,ne malüm satılmadıgımız...

2022 maaşlarını avrupa hibe ediyormuş burdaki engellilere ama türkiye napıyor onada göz dikiyor..herkes tepki gösteriyor ama devlet takmıyor vay halimize.kimlerin vicdanına kaldık 3 aylık maaşı çok gördülerya daha ne diyim bende oyu çok görecem onlara.şimdide hapsede gireriz böyle dediğim için

artık tayyip sultan oldu hükümdar oldu kimseyi takmaz oldu acıkcası vijdansız oldu bu yasa ne akla ne hukuka nede vijdana sığar. allahından bulsunlar. elbet bizlerin ahını bırakmaz mevlam. böyle olmaz arkadaşlar bu sakatlar derneğini pazartesiden itibaren arayıp onların ne iş yaptığını soracam. görevleri mazlumların hakkını savunmakmı yoksa hükümete yalakalık yapmakmı..

birlikten güç doğar. ne gerekiyorsa yapalım arkadaşlar yoksa biz mağdur olmuşuz umurlarında değiller. tv se tv nereye çıkıyosak çıkalım tvye çıkmadan bunlar kıllarını kıpırdatmazlar.

bütçe açığını özürlünün parasıylamı kapatacaklar ki bu parayı da avrupa veriyor. bu kadar adilik olmaz.

arkadaşlar yetkili bir ağızdan bu yeni yönetmelik hakında bilgialan varmı atılan meiler geri dönen oldumu hiç

Fatma hanım 2022 soruları yerine twit hesabında başörtü konusunu tartışıyor. zaten bu başörtüsü davası siyasetçilerin kalkanı oldu sıkışınca başörtümüz namusumuz derler ikide sosyal mesaj verirler bir kaç yalaka şakşakçıda allah sizi başımızdan eksik etmesin der . neden mevzuat hakında konuşamıyor sayın bakan

Arkadaşlar ,” Muhtaçlık hesaplanması” bu da neyin nesi ben engelliyim - “Özürlü” sokakta parmakla gösteriyoruz maaşa sıra geldi mi muhtaçlık hesabı, nedir bu iki yüzlülük

Bugün bana geldiler gelir gideri sorup gittiler,Bilgi istediğimde henüz yasayı tam okumadım şeklinde cevap aldım :)
Kardeşim ve Babamın maaşları, 2022 Bakım maaşlarını sordular sonrasında kirayı elektirik su tüp yakacak en ilgincide sigara parasını sordular yazıp gittiler.
Mutfak masrafları sanırım giderden saymıyorlar , Kısacası Yasa A dan Z ye saçmalık !

bugün derken..hafta sonu mu geldiler..yani cumartesi mi ( 00.27 de yazmışsın..şuan pazar 27 ocak) sana demek 26 ocak cumartesi geldiler ?? öyle mi

Evet Cumartesi 14:00 gibi geldiler....hiç bi şeyden haberleri yok yazıp yazıp gittiler...hiç bir sorumun cevabını alamadım desem yeridir.

A-KILIC yenimi başvuru yapmştınız yoksa maaş alıyormuydunuz? komşularada gitmişlermiydi. gelişmelerden bizi haberdar et lütfen maaşın durumunu yaz burdan

destiny07; Ne İçtinse Aynısından Bende İstiyorum. Bu Kafayı Nerde Bukadar Güzel Yaptın Nasıl Yaptın.. Hangi Akılla 2022 Maaşlarını Avrupa Hibe Ediyormuş Diyorsun. Sen Bu İnsanları Salak Bişey Bilmezmi Sanıyorsun. Hangi Avrupa Bu Dediğin Avrupa.. Ne Olur Konuş Ama Boş Konuşma...

Sen çokmu dolu konuştun Bunu ben uydurmadim.Trabzonlu başka birinden duydum forumda kimseyi küçük düşürme zaten canım sıkkın seninlemi ugrasacam

2022 alanlar olarak şimdi biz martakı maaşı alacakmıyız yok şimdiden iptal mı edelim ? bu yönetmeliğe göre yüzde 70 i zaten alamayacak bu maaşı

bana alacaz gibi geliyor ama biraz bekleyelim sekobaba hemen iptal ettirmeyelim

Kişisel olarak gelirime mi bakacaklar aileme mi ? ben öğrenciyim kyk bursu hariç başka gelirimde yok ayrıca hemen halletsinlerde bende ona göre kararlarımı vereyim okul konusunda !

A-kılıc
cumartesi memur geldini ilk senden duydum ))))

Sallamıyosun demi )))

Ertan anne babanın malı mülkü varsa alamassın galiba
çok emin deilimde
ben maaşa başvurdumda memur bana dediki annenin babanın
geliri malı mülkü vs varsa bide sigortalı işe başlarsan maaşın kesilir demişti

referandumda engelli vatandaşlara yönelik pozitif ayrımcılık yapılacak probagandası ile engellileri ve toplumun genelini aldatanlar şimdi üç kuruş maaşımızı almak için hertürlü çabayı sarfediyor bu maddeler kabul edilemez ve geri çekilmesi için ne gerekiyosa yapılmalıdır bu hukuksuzluktur resmen..

Arkadaşlar sesimizi duyuralım ben bütün engelli derneklerine mail attım..yarında bimer'e şikayet edecegim lütfen sizde sesinizi duyurun.. Örgütlenelim ve sesimizi medyaya duyuralım belki sesimizi bir vicdan sahibi yetkili duyar

Arakadaşlar ricam olacak birbirimizi üzmeyelim hemen herkesin canı sıkkkın herşey olacağına varır gücümüz yettiğince savaşımızı veiririz . Bu gün bir avukata danıştım ki çok ta önemli olmasada çünkü Melek hanım bu konularda araştırmalarını üst düzeyde sürdürdüğünü düşünüyorum neyse sorum şuydu verilen hakların geri alınıp alınmayacağı alınamamsı gerkir dedi yanlız bu TMK364 den emin olamadı

Arkadaşlar, halen sakinleşebilmiş değilim. Sinirim halen zıplar durumda.
O kadar sinirli ve kızgınım ki ne dogru durust twit atabiliorum, ne dogru durust bir yazı yazabiliorum ne de sorulara bakabildim.
Rahat olun lütfen. Bu sorun bizim sorunumuz. Biz hep birlikte el ele egilmeyecez de kim eğilecek? İktidar mı? engelli dernekleri ve örgütleri mi? merkez medya mı? yazarlar mı? Partiler mi? Daha uyanmadılar bile hiçbiri.
İş bizlere düşüyor.
halen aynı sözlerimin arkasoındayım. ne düşünüyorsanız hepsini yapın, yapalım. mail, tel her şekilde her şeyi yapalım.
İnanın sizin düşünceleriniz ve yöntemleriniz daha yaratıcı olacaktır bunu bilin lütfen.
Bu sorunlar birebir bizi ilgilendirior, bizi ve sizi. O yüzden bu sorunu en iyi takip edecekler de bizleriz.
hereks anasının karnında öğrenmedi hakkını aramayı, eylemi, kamuoyu oluşturmayı. Ögrenecegiz ve uygulayacagız elbette.
Sanırım bu son olanlar sessizliğimiz yuzunden oldu.
erişim imkanlarıyla ilgili yasa hukumlerinin uzatılması olayında ne kadar eylem yapabildik?
ne kadar sesimiz duyuldu ki? Sonuçta dediklerini yaptılar mı? Yaptılar.
ÖMSS da kadro olayında haykırılmadı mı? Yine dediklerini yaptılar.
Biz hayatımıza devam ettik. Baktılar bu engelliler anlamıor, toparlanamıor, örgutlenemior. basının ve kamuoyunun dikkatini çekemior işte bundan cesaret aldılar.
Yoksa inannın bu yönetmelik olayındaki çılgınlıgı başka türlü izah edemiyorum ben.
Biraz bekliorum. İlgili genelge vs yayınlanmasını da bekliorum. Bu iki hafta içinde bir avukat arkadaşla çalışacagımızı soylemiştim. Buna şunun için ihtiyaç duyuyorum. TMK ile ilgili halen tam bilemediğim (Bu konularla alakalı) yerler var. Buarada teknik bilgi şart.
Avukatla birlikte hukuken degerlendirme yapmak açısından eksik yön kalmamasını da istiyorum.
O zamana kadar geri adım atılmazsa ya da bu olumsuz noktaları giderecek değğişiklikler (kanun değişikliği muhtaçlık sınırıyla ilgili vs) yapılmazsa hukuki açıdan da degerlendirmeyi yapıp sonuçlarını buradan paylaşacagım inşallah.
Olmadı metne dönüştürüp hep birlikte bir şeyler yaparız. kamuoyu oluşturmak vs gibi.
Hukuki açıdan yapılabilecek ne varsa bulmaya çalışmalıyız ki ben oyle yapacagım şahsen.
Çünku bu çılgınlıkları cevapsız kalmamalı.
Butun bunları da paylaşacagım sizle.
hep birlikte ne yapacagımızı neler yapabilecegimizi de degerelndirriz.
Şimdi bunlara bakmadan Yönetmeliğin getirdiklerini her kesime duyurmalı sessiz kalmamalıyız.
Kendinize gücünüze ve yaratıcılıgınıza guvenin.
ben şahsen guveniorum buna.
sevgiler.

Evet arkadaşlar dediğim gibi cumartesi geldiler böyle bir şeyde neden yalan konuşayım ? Ben maaş alıyordum yani Yeni başvuru yapmadım Komşulara sorup sormadık larından emin değilm .

Birde formu okuyorum da Birlik olacağımıza konuyu hep kişileştirip boş yere laf kavgası ediyorsunuz,Buna gerek yok Lütfen .

Üst Alt