Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylıkları ile ilgili yeni Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı: Maaşlar aylık!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kalem

Emektar Üye
Konular
108
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar demin ilgili yönetmelikte değişiklik yapan yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı. şimdi yönetmelikteki değişiklikleri okuyorum.

birazdan, yönetmelik neler getiriyor sizleri bilgilendiririm bu sayfadan.

_____

1. 2022 aylıkları artık 3 aylık ödenmeyecek. aylık ödenecektir. eylül'de 3 aylık almayacaksınız.

2. GSS gelir testi sonucuna göre 60/g GSS kapsamında prim ödeyerek sağlık güvencesi olmak artık 2022 aylığı almaya engel değil:)
GSS gelir testinde G1 çıkanlar prim ödeseler bile 2022 aylığı başvurusu alınabilecek artık. yeter ki hanede kişi başına düşen aylık geliri 483,64 TL altında olsun:)

3. 65 yaşını doldurmadan önce %40-69 Oranlı raporla engelli aylığı alanlar 65 yaşını tam olarak doldurduktan sonra da almaya devam ediyordu. lakin aylıkları bir şekilde durdurulmuş ya da kesilmişse engelli aylığı alamıyor yaşlı aylığı baglanıyordu. Bu konuda da değişiklik yapılmış. yapılan değişikliğe göre, 65 yaşını doldurmadan önce %40-69 raporla engelli aylığı alanlar, 65 yaşını doldurduktan sonra aylığı kesilmiş ya da durdurulmuş olsa bile, %40-69 raporuyla birlikte yeniden engelli aylığına başvurabilecek.

4. 65 yaş aylığında, 65 yaş üstü yaşlı ve eşi, isterse ayrı hanelerde yaşasın yine de ikisinin geliri dikkate alınacak. aynı hanede olmasalar bile.
engelliler için hane esas alınmaya devam. aynı hanede kalanlar dikkate alınacak engellielrde eskisi gibi.

5. 2022 aylık kesme işlemleri ve yersiz ödeme konusu

yukarıda yazdım ya ablası. eylül'de sadece eylül'ün parasını alacaksınız. artık 3 aylık ödeme yok.
yÖnetmeliği halen okumaya devam ediyorum.
daha sonra yönetmelikte ne değişmişse hepsini ilk mesajıma eklerim.

sizler sabırsız olduğunuzdan (onca vakit endişeyle bekliyordunuz nolacak diye) sabahı bekleyemedim:) Resmi Gazete'de yayınlanır yayınlanmaz sizleri bilgilendireyim dedim.

yazı yazmayı bile beklemeden parça parça yazıyorum.

en cok merak ettıgınız soru yokmu:rolleyes: kımseden gelmedı daha :Donceden hesaplamısıtım ben.

arkadaşlar evet yönetmelik değişikliğinin tamamını okudum. önemli gördüğüm değişiklikleri yukarıda yazdım. fazla detaylara girmiyorum. yazsam bile yine soracaksınız nasılsa bana.
sorularınıza cevap verirken ayrıntılı anlatırım:)

yarın ödeme miktarlarını güncellerim. aslında orada da 1 aylık miktarlar yazıyor ama, 3 aylık miktarları kaldırmam lazım sabit başlıktan.

evet, eylül'de artık aylık alacaksınız.

hah ben de tam onu diyecektim.
ben tam sabit başlıktaki hesapları düzenliyordum. işim bitince buradan paylaşırım, siz de sabit başlığı güncellersiiz.
teşekkürler...

01.09.2018 - 31.12.2018 döneminde ( Eylül,Ekim,Kasım,Aralık) geçerli olmak üzere 2022 aylık miktarları ise şekildedir:

65 yaş üstü yaşlılık aylığı: 543,27 TL / tam miktarı: 543,272919 TL

%40-69 engelli aylığı: 433,68 TL / tam miktarı: 433,677174 TL

%70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığı: 650,52 TL / tam miktarı: 650,515761 TL

18 yaş altı engelli yakını aylığı: 433,68 TL) / tam miktarı: 433,677174 TL

NOT1: Eylül,ekim,Kasım,Aralık ayında alacağınız miktarlar yukarıdadır. 1 Eylül itibariyle 2022 aylıkları aylık ödenecektir.

NOT 2: ilk defa aylık alacak olanlar, aylık başlangıç tarihinden 1 Eylül'e kadar birikmiş ödeme ve Eylül maaşlarını Eylül'de toplu alacaklardır. ilk defa Eylül'de 2022 aylığı alacak olanların Eylül'de ne kadar alacaklarını ve ödeme günlerini -istedikleri takdirde-ayrıca hesaplarım. bu hesabı yapmam için, ayrı başlık açarak aylık başvuru tarihini, rapor oranlarını ve doğum yıllarını yazmaları kafi.

NOT 3: Haziran dönem aylığını alanlar, Eylül aylığını 2 aylık farkla birlikte şu miktarda alacaklar:

65 yaş üstü yaşlılık aylığı= 629, 78 TL
( % 40- 69 ) engelli aylığı= 502,73 TL
( % 70 ve üstü) Bakıma muhtaç engelli aylığı= 754,10 TL
18 yaş altı engelli yakını aylığı= 502,73 TL

böle daha ii gibi artık yavaş yavaş kendimizi aylığa göre ayarlarız yapıcak bişi yok 1370 beklerken 502 alıcaz :( acı ama gercek

Vayy be hayaldi gerçek oldu. Devlet çabalıyor abi. Hayırlı olsun inşallah.
Kalem hanım yani hali hazırda gss ödeyenler en azından 2022 maaşı başvuru hakkına sahip oldu doğru mu anladım 😁😁

Umut3072

evet.
GSS gelir testi sonucunda G1 çıkanlar 60/g GSS kapsamında prim ödeyerek sağlık güvencesine kavuşuyorlardı. ama bu kapsamdakiler 2022 aylığına başvuramıyordu/başvurusu alınmıyordu .

lakin Yönetmelikte yapılan değişikliğe göre artık 60/g GSS'lı olup prim ödeyenler 2022 aylığına başvurabilecek. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,64 TL altında çıkarsa 2022 aylığı baglanacak, bu sınırı geçerse bağlanmayacak.

UYARI! Hangi ad altında olursa olsun sosyal güvenlik kurumlarından bir gelir veya aylık hakkından faydalananlar ile isteğe bağlı prim ödeyenler dahil olmak üzere sosyal güvenlik kurumlarına uzun vadeli sigorta kolları kapsamında sigortalı olmayı gerektirecek şekilde bir işte çalışanlar, ( sigortalı çalışanlar, isteğe bağlı prim ödeyenler; emekliler, dul aylığı,yetim aylığı, işsizlik aylığı gibi gelir ve aylık alanlar vs) 2022 aylığı alamaz, başvurusu bile alınmaz.
....
ek bilgi:
[SIZE=1]GSS gelir testine hanede kalan herkes dahil edilmiyor. sadece aileden sayılanlar dahil ediliyor.
kimler aileden sayılır, bkz:https://www.engelliler.biz/forum/sa...bilmek-icin-gelir-kriterleri-ocak-2018-a.html
ama 2022 aylığında hanede kalan herkes dahil ediliyor.
GSS gelir testinde ailede kişi başına düşen gelir sınırı 676-50 TL
2022 aylığı gelir hesabında ise, hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı 483,64 TL[/SIZE]

bu yönetmelikle bir kez daha engelliye negatif yönde muamele yapılmıştır..

Buna sevinenler olduğuna inanamıyorum.Yazık gerçekten!

Yazık cok yazık gerçekten 400 küsur para mı alicaz şimdi biz Eylül'de yandık desene ne kadar çok bi para harca harca harca bitiremem artık hiç böyle hesap yapmamistik

Biz maaşların bayramdan önce verilmesini beklerken adamlar bayram tatilinde durmamış yönetmelik değiştirmiş engelliye yine negatif muamelesini yapmış bu ülkede engelliye sevgi saygı zerre kalmamış kimsenin düşündüğü yok engelliyi akp iyice sınıfta kaldı engelli konusunda benim gözümde bittiler artık..

Kalem hanım net asgari ücretin 1/3 ü 483.64 tl mi? Burada bir yanlışlık mı var?

Merhaba Kalem hanım ben 2022 engelli aylığımı üç ayda bir evde ödeme olarak alıyordum. Şimdi ödemeleri bana ayda mı getirecekler? Evde ödemeler nasıl olacak? Bu konuda da bilgi verirseniz sevinirim.

Yazıklar olsun temmuzda başvurdum %45 oranim Eylül de toplu alırım dedim 400 lira alacaz

Kalem abla lütfen cevaplar misin sorumu 2022 basvuru yaptık %40 rapor aldı annem temmuz 7 de başvuru yaptık vakıfa ağustos 7 de e devletten baktim basvuru yerine devam ediyor yazıyordu şimdi üç aylıklar aylık ödenecek annem ilk maasi nr zaman ve ne kadar alabilir şimdiden teşekkür ederim

Kardeşim maaşın bağlandı mı eylül de alır miyiz bizimde temmuzda basvuru yapıldı ağustos da devam ediyor yazisi yazıldı

Bence güzel olmuş ...peki ödeme günleri bellimi mesela her ayın kaçında verilecek

Belki bankalar artık ihtiyaç kredisi ve kredi kartı da verir

eylül de ne güzel 3 aylık peşin alacaktık ona göre hesap yapmıştık
aylık aylık olsun diyenler yakında pişman olacaklar

bunu buraya yazıyorum sonra demişti dersiniz...

bayramdan önce 3 aylık peşin toplu para almamız gerekirken bayram sonuna bıraktılar ve onuda 3 aylık yerine bir aylık verecekler
ve hala buna sevinenler var

neyse buraya en çok onlar sitem dolu sözler yazacak bayramdan sonra

sevinin bakalım

İyi oldu. Aylık

Son düzenleme:
1. 2022 aylıkları artık 3 aylık ödenmeyecek. aylık ödenecektir. eylül'de 3 aylık almayacaksınız. Kalem abla açıklamış hala 3 aylık alacağız diyorsunuz

lütfen yazılanları okumadan insanları yanlış yönlendirmeyin @telefon

İlk defa alacaklar eylulde toplu alicak.
Digerleri tek aylik alicak 502.73 -754.10 alicak
Evde maas alanlar 1aylik maasi evine gelicek.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt