Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylıkları ile ilgili yeni Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı: Maaşlar aylık!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şimdi sigortalı olarak çalışsan bile 2022 aylığı alabiliyor musun?

Emrdyl
hayır. sigortalı çalışanlar asla 2022 aylığı alamaz, başvurusu bile alınmaz.
Bugünkü Yönetmelikle yapılan değişiklik, sadece 60/g GSS kapsamında prim ödeyenelr için geçerli.

GSS gelir testi sonucunda G1 çıkanlar 60/g GSS kapsamında prim ödeyerek sağlık güvencesine kavuşuyorlardı. ama bu kapsamdakiler 2022 aylığına başvuramıyordu/başvurusu alınmıyordu .

lakin bugünkü Yönetmelikte yapılan değişikliğe göre artık 60/g GSS'lı olup prim ödeyenler 2022 aylığına başvurabilecek. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,64 TL altında çıkarsa 2022 aylığı baglanacak, bu sınırı geçerse bağlanmayacak.

UYARI! Hangi ad altında olursa olsun sosyal güvenlik kurumlarından bir gelir veya aylık hakkından faydalananlar ile isteğe bağlı prim ödeyenler dahil olmak üzere sosyal güvenlik kurumlarına uzun vadeli sigorta kolları kapsamında sigortalı olmayı gerektirecek şekilde bir işte çalışanlar, ( sigortalı çalışanlar, isteğe bağlı prim ödeyenler; emekliler, dul aylığı,yetim aylığı, işsizlik aylığı gibi gelir ve aylık alanlar vs) 2022 aylığı alamaz, başvurusu bile alınmaz.
....

tati seko

ablacım,hanede kaç kişi 2022 aylığı alırsa alsın, alınan 2022 aylıkları gelir hesabına dahil edilmez. evde bakım aylığının ise aylık ortalaması (bir yıllık alınan evde bakım aylığının aylık ortalaması) gelire dahil edilir.

hanede 4 kişisiniz. geliriniz sadece evde bakım aylığı. aynı zamnda kiradasınız. bu şartlarda hiçbir şekilde 2022 aylığınız kesilmez. yönetmelik değişikliğine göre de sorun yok, rahat ol:)

NOT: arkadaşlar, lütfen aynı soruları tekrardan yazmayın, cevap verilmesini bekleyin. burası forum haline dönüşmesin. konu dışı sorularınızı ayrı başlık açarak sorun lütfen. burada onca sayfa arasında sorunuz kaybolur, görünmez olur söyleyim:)
siz de görünür olması için aynı soruyu burada tekrar yazmak yerine ayrı başlık açın, tam görünür olsun:)

[FONT=sans-serif]Merhaba @[/FONT]Kalem [FONT=sans-serif]hanım ben 2022 engelli aylığımı üç ayda bir evde ödeme olarak alıyordum. Şimdi ödemeleri bana ayda mı getirecekler? Evde ödemeler nasıl olacak? Bu konuda da bilgi verirseniz sevinirim.[/FONT]

PERİKIZI,
evde ödeme aldığına göre, rapor oranın %70 ve üstü. talebin üzerine evde ödeme yapılıyor sana.
eylül'de aylık alacaksın. 2 aylık farkla birlikte 754,10 TL

ödemen, 5-9 eylül'de ödeme gününde (doğum yılının son rakamına göre belirlenmiş günde) evine yapılacaktır ablası. ödemeni aldıktan sonra bana geri dönüş yaparsın. bir sorun çıkacagını sanmıyorum:)

Kalem abla bana evde ödeme yapılıyor kart nasıl cıkar bilirim

Kalem abla başvuru tarihim 26 haziran rapor oranım %40 eylülde ne kadar alırım???

şu lanet hane gelirinden bi kurtulamadık gelir hesaplamaktan kafayı yedik anasını satim:mad:

tekgoz123
rapor oranın %40-69. temmuz'da başvurmuşsun. bu durumda sana 1 agustostan itibaren ödeme yapılacak. agustos + eylül olmak üzere 2 aylık toplam 867,36 TL ödeme yapılacaktır.

commander
rapor oranın %40-69
raporunla birlikte vakfa haziranda başvurmuşsun.bu durumda, sana 1 Temmuz'dan itibaren ödeme yapılacaktır.
temmuz + agustos + eylül olmak üzere 3 aylık toplam 1301,03 TL ödeme yapılacak sana.

her ikiniz de, ödemelerinizi 5-9 eylül'de, doğum yılınızın son rakamına göre belirlenmiş ödeme gününde, herhangi bir PTT şubesinden alabilirsiniz.
...
ekim'de ise, her ikiniz de 433,68 TL aylık alacaksınız. (kasım ve aralıkta'da)

UYARI!
arkadaşlar,
bu iki arkadaşımız,2022 aylığına yeni başvurdular ve ilk defa eylül'de 2022 engelli aylığı alacaklar. dolayısıyla aylık başlangıç tarihinden 1 eylül'e kadar birikmiş ödeme ile birlikte eylül maaşını alacaklar. daha önceden aylık alanlarla karıştırmayın sakın.

aylık başlangıç tarihi: başvuru tarihini takip eden aybaşıdır.

2022

Slm abla eskısı gıbı bundan sonra da herayın 5indemi alcez özürlü maaşi nı birde arada bir 2 aylık fark denıyordu oda olcekmi

Kalem abla benim 18 yaş altı raporum mayıs 25 de bitti hazıran maaşını almadım bi önceki hesabına göre 2567 tl alacaktım şimdi tekrar hesaplayabilirmisin sana zahmet

Kalem abla
Benim iki engelli çocuğum var ikisinden evde bakım aylığı alıyorum birinden 2022 aylığı alıyorum diğer çocuğum içinde 2022 ye başvurmam bağlanırmı evde 5 kişiyiz karada oturuyorum vakfın yapmış olduğu yardımların dışında bir gelirim yok cevap yazarmısınız

Slm abla eskısı gıbı bundan sonra da herayın 5indemi alcez özürlü maaşi nı birde arada bir 2 aylık fark denıyordu oda olcekmi
Engelli aylıkları Doğum yılının sok rakamına göre ödeniyor Senin doğum yılının son rakamı 5 ise Her ayın 5 şinde maaşını Almaya devam edeceksin..Ayrıca 2 aylık farkı eylüde alacaksınız..

Ödeme Günleri

• Doğum tarihinin son rakamı 0 – 5 olan kişilere her dönemin 5 inci günü.
• Doğum tarihinin son rakamı 1 – 6 olan kişilere her dönemin 6 ıncı günü.
• Doğum tarihinin son rakamı 2 – 7 olan kişilere her dönemin 7 inci günü.
• Doğum tarihinin son rakamı 3 – 8 olan kişilere her dönemin 8 inci günü.
• Doğum tarihinin son rakamı 4 – 9 olan kişilere her dönemin 9 uncu günü.

2022 maaşı alan Arkadaşlar yukarıda yer alan tarih bilgilerine göre aylıklarını PTT şubelerine giderek varsa PTT kartları ile PTT ATM’lerinden de alabilirler.

Selamlar 7 Ağustos ta işten çıkış aldım 2022 için sosyal yardımlaşmaya gittiğimde bana sağlığınız devam ediyor müracaat edemessiniz denmişti şimdi edebilirmiyim

valla ben parasında değilim aylık olmasına çok sevindim gerçekte 3 ay geçmek bilmio 15 günde yerim 15 günde maaş beklerim
bu arada kalem güzel haberini görünce çok sevindim hoşgeldin abla

Kalem hanım çok sabırlısın.Allah sabrını arttırsın.

Eserin79
demişsin ki "[SIZE=1] Selamlar 7 Ağustos ta işten çıkış aldım 2022 için sosyal yardımlaşmaya gittiğimde bana sağlığınız devam ediyor müracaat edemessiniz denmişti şimdi edebilirmiyim"[/SIZE]

SGK kaydın sonlanmadan başvuramazsın.

sen 60/g GSS kapsamında değilsin ki. çalışan kapsamında sağlık güvencen. iş çıkışın yapılmış ama saglık güvencen devam ediyormuş halen. (saglık güvencen şu an 60/g değil senin.

60/g kapsamında olsaydın başvurabilirdin.

artık buradaki konu dışı soruları cevaplamayacağım.
sadece yönetmelik değişikliği ile ilgili soruları cevaplayacağım.
sorularınızı ayrı başlık açarak ya da benzer konulara yazarak sorun.

Kalem abla evde ödemeyi nasıl karta getiririm kart nasıl alırım

Prosedürü bilmediğimden sormuştum bilmiyorum ki 60/ g nin gss sini kusura bakmayın

Eserin79
sana yardımcı olabilmem açısından GSS kapsamını bilmem gerek.

e-devlet şifren varsa şuradan sağlık provizyon sorgulaması yapar mısın? https://www.turkiye.gov.tr/spas-mustahaklik-sorgulama

linke tıkla ve açılan sayfanın sağ üst köşesinde giriş yap.
e-devlet şifrenle giriş yaptıktan sonra sorgulama ekranı açılacak. orada "GSS kapsamı" yazan yerin karşısında ne yazıyorsa buraya yaz.

60/a-1 kapsamında sigortalılar (4/a, 4/c sigortalı çalışanlar)

Eserin79
tamamdır. tam en başta dediğim gibi. 60/a1 kapsamındayken 2022 aylığı başvurun alınamaz. 60/a1 GSS sonlandıktan sonra başvurabilirsin ancak.

alo 170'i arayarak sağlık güvencenin ne zaman sonlanacağını ögrenmeye çalış.
belirli aralıklarla e-devletten sağlık provizyon sorgulaması yaparak sen de takip edebilirsin.
60/a1 GSS kapsamı değiştikten sonra da vakfa gidip 2022 aylığına başvurursun.

ama şu aşamada, 60/a1 GSS kapsamındayken 2022 aylığı başvurun alınamaz maalesef.

Teşekkür ederim SGK dan iptalini talep edeceğim bakalım ne olacak

Kalem
Eylül de ilk maaş alacağım...8 ile bitiyor d.tarihim....o da c.tesi ye denk geliyor...cuma gunu 7 sinde Ptt ye mi gitmem gerekir...

Kalem abla mesala dıger yardımlara bir etkisi olurmu sed yardımı veya sosyal yardımı keselermı aylık oldugu diye ne gibi bir degısıklık olur kalem abla

[FONT=sans-serif]birde rapor 18ekımde bitiyor Ekim aylıgını alabılırmıyım[/FONT]

@OKTAYPASA
PTT karttan bahsediyorsun sanırım. PTT'den alacaksın.
ödemeni eve getiriyorlarmış. anladığım kadarıyla sen de kendin almak istiyorsun. bunun için evde ödemeyi iptal ettirmen lazım. vakfı arayarak evde ödemeyi nasıl iptal ettireceğini öğren ona göre kart çıkart.
bir ara vakfa gidip bu işleri halledebilirsin.
kart işlemleri için PTT'den,evde ödemeyi iptal ettirmek için vakıftan ya da alo 144'den bilgi alabilirsin.

@TEOM@N
ödeme gunun 8 eylül cumartesiye geliyormuş. ödemesi cumartesiye gelenlere birçok PTTT cumadan ödeme yapıyor.bu durum pttnin tutumuna baglı. ama şunu bil ki ödemeni Cuma gunu alırsın (7 Eylül), Cuma alamazsan kesin pazartesi alırsın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt