Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylıkları ile ilgili yeni Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı: Maaşlar aylık!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaş madem aylık almak istiyordunuz maaşınız yatınca üçte bölüp 3 ayda kısmi çekseydiniz rahatladınızmı şimdi devlet peşin ödediği aylığı artık ayına göre verecek yani kendinize yaptınız

@tekgoz123
1 Ağustos maasi + 1 eylul maasi
Tolam 867.36 tl.

@Onuryanginn
Seninki de ayni yukaridaki toplamin aynisi.867.36

Son düzenleme:
musty35
ablası,ilk defa aylık alacakların maaş hesabında 1 aylık fark yok, eklenmeyecek.
zaten temmuzda başvurmuşlar. 433,68 TL 1 temmuz itibariyle zamlı miktar zaten. her 2 arkadaş da temmuz + eylül olmak üzere 2 aylık toplam 867,35 TL alacaklar ablası.

ama bu arkadaşlar diyelim ki haziran'da maaş aldılar. haziran'da aldıkları 2 ayın farkı (temmuz, agustos) verilirdi. ama haziran aylığını almadılar, yeni başvurdular. temmuzda başvrdular. temmuz maaşı zaten zamlı.

bu uzun açıklamayı diğer arkadaşlar için de yaptım. yoksa sen ilk paragraftan ne dediğimi anlamışsındır.

NOT1: arkadaşlar burada konunun dışında yazılan soruları cevaplamayacağım. Lütfen sorularınızı ayrı bir başlık açarak sorun. burası karışmasın. Bu sayfayı Yönetmelikle ilgili güncel bilgileri vermek için kullanacağım. gereksiz sohbet ya da konu dışı sorularla burası karışmasın.

NOT2: halen soranlar var.
tekrar yazayım.
eylül'de 3 aylık maaş almayacaksınız,aylık alacaksınız.
eylül'de alacağınız miktarlar şurada yazıyor:https://www.engelliler.biz/forum/20...sina-dusen-aylik-gelir-siniri-belli-oldu.html

eylül'de maaş ödenmeyecek diye korkanlar var. bütçe yok,ödeme olmayacak şeklinde. eylül'de ödemelerinizi alacaksınız arkadaşlar. aynı ödeme gunlerinde PTT'den alacaksınız eskisi gibi. tek fark 3 aylık değil, 1 aylık alacaksınız.

867 .35 yerine 876 .35yazmisim hesap makinesi bakarken aslimda tutar doğru da mantik hatasi yapmisim.

Kalem abla pekala. Engelli maaşı hakkında sızce bu yonetmelikmi iyi yoksa eskı yonetmelıkmı İyİ bilgi verirseniz sevinirim simdiden tesekkurler ederim

F3111 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Valla hem zam verme hem toplu verme birde aylık yapıyorum de tmm iste gercı oburu dede boyle den mıstı

Kalem abla ben ve oğlum engelli aylıgı alıyoruz ben yüzde 41 engelliyim oğlum 18 yaş altı yüzde 70 engelli biz haziranda üç aylımızı alamadık adres degişiklinden dolayısıyla şimdi bize toplu maaşımızı alacakmıyız eylülde bide ne kadar alacagız maaşumızı bu arada maaşlarımız temmuzda onaylandı iyi hayırlı bayramlar ablacim

Engellilere Gecmıs olsun tam engelli oldular simdi toplu para gitti yaslı aylıgı uctu gitti

E devlet baktım hala 3aylık yazıyor degısıklık goremedım o 65aylıgı olanlar olabilir sanki Cunku onlar ıcın demıstı

adanalı01

yahu Bismillah, daha bugünkü resmi gazete'de yayınlandı yönetmelik dğeişikliği. e-devlet bugün şak diye nasıl güncellensin.

e-devlet mevzuata uygun güncellenir yakında.
asıl olan yönetmeliktir. Yönetmelik değişikliğine göre,
65 yaş üstü yaşlı aylıkları da,
engelli ve engelli yakını aylıkları da eylül'den itibaren aylık ödenecektir. aksi bir uygulama yapılamaz, mevzuata aykırıdır.

ödemeleriniz doğum yılınızın son rakamına göre belirlenmiş günde 5-9 eylül tarihlerinde PTT aracılığıyla ödenecektir.

NOT: sizler yanlış anlamaktan ben de yanlış anladıklarınızı düzeltmekten bıkmayacağım:)

Kalem abla ben yüzde 94 ağır engelliyim haziranda 1790 ₺ aldım Eylül’de ne kadar alacam

@Coskun0220
haziran'da 3 aylık peşin olarak 1796,17 TL almıştın. (haziran,temmuz ve agustos aylarının parası)
eylül'de 2 aylık farkla birlikte 754,10 TL alacaksın.

ekim'de, 650,52 TL
kasım'da, 650,52 TL
Aralık'ta , 650,52 TL
alacaksın.

Kalem abla ben ve oğlum engelli aylıgı alıyoruz ben yüzde 41 engelliyim oğlum 18 yaş altı yüzde 70 engelli biz haziranda üç aylımızı alamadık adres degişiklinden dolayısıyla şimdi bize toplu maaşımızı alacakmıyız eylülde bide ne kadar alacagız maaşumızı bu arada maaşlarımız temmuzda onaylandı iyi hayırlı bayramlar ablacim

@adanalı01
içerdeki toplu para gitti derken neyi kastediyorsun ablası? eylül'de lk defa mı aylık alacaksın sen? eger öyleyse başvuru tarihini takip eden aybaşından 1 Eylül'e kadar birikmiş paranı ve eylül maaşını, eylül'de toplu alırsın.

eylül'de ilk defa mı alacaksın? eylül'de ilk defa alacaksan, raporunla birlikte vakfa hangi ayda başvurdun? e-devlette başvuru tarihi olarak ne yazıyor? rapor oranın kaç?

Kalem

Yok abla haziranda aldım ben 46puan hani 1370 bekliyorduk ya abla ona uzuldum cok

telefon12
kardeş İçerde Paran Yok tu ki gitsin..Eski yönetmeliğe göre Engelli maaşları 3 aylık Şeklinde ödeniyordu Yani şöyle Haziranda Alınan maaş Temmuz ağustos eylül bun 3 ayın maaşı idi..Eylül ayına kadar olan Aylığı zaten haziranda aldınız.içerde para kalmadı yani..şimdi aylık oldu..eylül ekim kasım aralık Yani aylık aylık ödecek.artlık 3 ayda ödeme yok..

Abla allah sana kolaylik versin hala anlmamis olan arkadaslar eylulde aylik almaya baslicaz 3 aylik aldgmizdada zatrn 3 ayi pesin alioduk anlamicak nevar ya

arkadaşlar yukarıda OğuzHan55 arkadaşımız yazmış, ama ben tekrardan yazayım.

arkadaşlar,
haziran'da üç aylık alanların içerde parası yok.
haziran'da size haziran+ temmuz+ agustos olmak üzere 3 ayın parası peşin olarak ödendi. siz haziran ayının da, temmuz ayının da, agustos ayının da parasını peşin olarak haziranda aldınız.
eylül'de ise sadece eylül ayının ve haziran'da aldığınız temmuz ve agustos ayının 2 aylık zam farkını alacaksınız.

sabit başlıktaki NOT3'te ne yazmışım, bakınız:
NOT 3: Haziran dönem aylığını alanlar, Eylül aylığını 2 aylık farkla birlikte şu miktarda alacaklar:

65 yaş üstü yaşlılık aylığı= 629, 78 TL
( % 40- 69 ) engelli aylığı= 502,73 TL
( % 70 ve üstü) Bakıma muhtaç engelli aylığı= 754,10 TL
18 yaş altı engelli yakını aylığı= 502,73 TL

............................

ödemelerinizi doğum yılının son rakamına göre belirlenmiş günde alacaksınız eskisi gibi. haziran'da hangi gunde aldıysanız o günde, yani 5-9 eylül tarihinde, doğum yılınızın son rakamına göre belirlenmiş günde.
....
eylül'de ilk defa aylık alacakların durumu ise çok farklı.
bu konuda da açıklama yapmıştım sabit başlıkta:
NOT 2: ilk defa aylık alacak olanlar, aylık başlangıç tarihinden 1 Eylül'e kadar birikmiş ödeme ve Eylül maaşlarını Eylül'de toplu alacaklardır. ilk defa Eylül'de 2022 aylığı alacak olanların Eylül'de ne kadar alacaklarını ve ödeme günlerini -istedikleri takdirde-ayrıca hesaplarım. bu hesabı yapmam için, ayrı başlık açarak aylık başvuru tarihini, rapor oranlarını ve doğum yıllarını yazmaları kafi.

sabit başlıkta bunları ayrı ayrı not düştüm ben:https://www.engelliler.biz/forum/20...sina-dusen-aylik-gelir-siniri-belli-oldu.html

Kalem abla yonetmenligı okudum aylık oldu diye goremedım abla acaba ben mi goremedım baktım okadar

sayın @Kalem
eylül de aylık yani 650 lira mı alacağız ve ayın kaçında

Abla temmuz 20 sinde başvuru yaptım ben eylülde kaç para alacam oranım %40

adanalı01

bugünkü değişiklik yapan yönetmelik'teki madde 5'te yazıyor.

şu şekilde:
"[SIZE=1]Aynı Yönetmeliğin 9. maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan "üçer" ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır."[/SIZE]

...
peki değişiklik yapılan yönetmeliğin 9. maddenin 3. fıkrasında ne yazıyor, bakalım:
"(3) (Değişik:RG-25/3/2014-28952) [SIZE=1]Aylıklar üçer [/B]aylık dönemler halinde peşin olarak ödenir. Bu ödemeler; hak sahiplerinin kendilerine veya durumlarına göre vekillerine, vasilerine, kayyumlarına veya velilerine yapılır."
[/SIZE]
bugunkü yönetmelik değişikliğine göre, yukarıdaki "üçer" ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır. yani artık üçer aylık peşin ödeme uygulaması yürürlükten kaldırılmış anlamına geliyor bu. artık aylık ödeme yapılacak. "üçer" ibaresi (başka bir deyişle üçer aylık peşin ödeme uygulaması) yürürlükten kalktı!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt