Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylıklarında hâlâ hane gelirine mi bakılıyor?

korkma

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
2022 Aylıkları gelir sınırı zorunlulugu kalkıyor mu?

Merhabalar bugün sabah saatlerinde Beyaz TV Bir de bir program izliyordum ve o programa katılan herkesin bildiği Sosyal Güvenlik Uzmanı Erhan Acar engelli aylıkları 2022 aile bireylerinin gelirine ne bakılmasına olan 483 liralık kişi başına düşen gelir durumunun yakın bir zamanda kalkacağını söyledi sadece maaşı alabilecek kişinin gelir ne bakılacak 4803 lirayı aşıyor mu Açmıyor mu diye Sizce bu haber doğru mudur Aslı astarı var mıdır konunun yeri Burası mıdır bilmiyorum parasal bir konu olduğu için burasıdır diye düşündüm yanlış bir yere açtıysam konuyu özür dilerim

Bu konu çok konuşup dillendiriliyor şu sıralar. Henüz yönetmelikte herhangi bir değişiklik yapılmamasına rağmen bunu en net anlayabileceğimiz zaman dilimi devlet erkanından yapılacak bir açıklamanın olacağı/olduğu zaman dilimi veyahut aralık ayının sonlarına doğru genelde yayınlanan yönetmelik. O zamana kadar kimse kesin bir şey söyleyemez fakat şu sıralar bu konu çokça dillendirilmekte ve benim bu konuda aşırı derecede ümidim var tabii ki ancak şunu söylemek gerekirse hayır, şu an herhangi bir değişiklik yok, buna istinaden hâlâ hanede kişi başına düşen gelir 483,64 TL'yi aşmamalı, aşarsa maaş kesilecektir.

Haberin link i varsa atarmisiniz, inş... doğrudur tüm engelliler sevinip mutlu olur bu habere

Erhan nacar zahide yetişin 1 buçuk yıl önceki programındada aynı lafı etmişti, ama fos çıktı bu adam basbayağı partiye çalışıyor galiba...

2022 aylıkları 2022 sayılı kanun kapsamında baglanan aylıklardır.
bu aylıklarda gelir kriteri aranır. kanun değişikliği olmadıkça da gelir kriterleri değişmez.

özetle, 2022 sayılı kanun gereğince;
%40-69 ve %70 ve üstü engelli aylıkları ve 18 yaş altı engelli yakını aylıklarında hane geliri esas alınır. hanede kişi başına düşen ortalama aylık gelir sınırı geçmiyorsa baglanır/aylık devam eder.

65 yaş üstü yaşlı aylığında ise sadece yaşlı ve eşinin gelirleri dikkate alınır. he rikisinin ortalama aylık geliri ikiye bölünür. sonuç, sınırı geçmiyorsa aylık baglanır/devam eder.

NOT: gelir hesabı ile ilgili bir kanun değişikliği olursa, zaten gerekli bilgileri buradan paylaşırız. şu an böyle bir şey yok.

Mrb ben 2022 maasi aliyorum esim sigortali olarak calisiyor 2150 tl bodrolu geliri var 500 lira kiramiz var esim benim uzerimden bakim parasi alma imkani var mi acaba bilgilendirirseniz sevinirim tesekkurler

Kalem

Selamün aleyküm arkadaşlar benim eşim %91 kalb hastası ve ben akciğer hastasıyım eşim üç ayda bir 1790 TL maaş alıyordu ve eylülün dokuzunda gittik postaneye sadece 750 TL yatırmışlar bu neden oldu acaba çünkü bir sosyal güvencemiz bir gelirimiz yok ben akciğer hastasıyım çalışamıyorum kiracıyım eşimin aldığı üç ayda bir maaşla geçim sağlıyoruz yardımcı olurmusunuz ALLAHa emanet olun

Esra949494
Merhabalar, bence siz maaşınızın kesilmediğine dus edin, kişi başına düşen geliri geçiyorsunuz, bakım maaşına başvurmanız halinde 2022 maaşınız kesilebilir, aynı şekilde bir anda 2022 maaşınızın kesilme gibi bir ihtimali de var, o yüzden dikkatli olunuz.

cennetde
Merhabalar, aylıklar artık 3 ayda bir değil, her ay fakat daha düşük bir tutarda ödenecek, yani cebinize her ay para girecek.

Esra949494

2022 maaşını büyük ihtimal eşiniz işe girmedn bağlattınız yoksa eşinizin bu maaşı ile 2022 maaşı mümkün değil.evde siz ve eşiniz var sayarak yazıyorum.eşiniz 2022 maaşı alırken işe girdiğse bunu ılgılı kuruma bildirme mecburıyetınız var.durum ortaya çıkarsa yersız ödeme diye aldıgınız maaşları faizi ile isteyebilirler.siz biran önce gidip 2022 maaşını kestirin.
evde bakım maaşı alabilirmiyim deyiksiniz eğer hanede sadece siz ve eşiniz varsa eşinizin maaşı gelir sınırını geçecek mıktarda oldugu için bakım maaşı olmaz ama hanede 3 ve daha fazla iseniz bakım için geliriniz tutar isterse 3.kişi bebek olsun ama sadece bu da yetmez ağır engelli evet ve enaz %50 oranlı raporunuz olmalı.birde size kım bakıcı olacak.

2016 Yılında böyle bir haber yapılmış. Haberde artık hane gelirine değil engelli bireyin şahsi gelirine bakılarak hesaplama yapılacağını söylemişler. Bu kanun yürürlüğe girdi mi yoksa hâlâ hane geliri üzerinden hesaplama yapılarak mı maaş bağlanıyor ?

https://www.youtube.com/watch?v=MqJBSB76O1U

Engellilere istihdam sağlayacağız demişler ya çalışma imkanı olmayan engelliler ne olacak onu düşünmemişler. %70 üstü engelli maaşı 650 lira bu kadarcık para ile bırakın kirada oturmayı faturalarınızı bile ödeyemezsiniz, günde 3 öğün çay simit yeseniz ancak yeter...

nice engelli kardeşlerimiz sif başinı sokcak evi var die bi cati altında yaşamaya calişiyollar sif ayni evde yok kardeşi yok onun bilmem neyinin gerili var die hala aylik kesimi oluyor bi birey 18 yaşina geldikden sonra tektir bu hayatta

Devletimiz engelli vatandaşın, kaldığı hanede sığıntı hayatı yaşamasını istiyor. Hanede çalışan veya geliri olanların eline muhtaç bırakıyor. Bu seferde, hanedeki geliri olan kişiler tarafından, engelli insanlar çok ağır psikolojik baskıya maruz kalıyorlar çünkü bu insanların eline muhtaçsın ve elinde kendi giderlerini bile karşılayabilecek bir maddi imkan yok...

Böyle Yüce Meclisimizden güzel haberler duymak çok güzel. :)

TBMM’ye kanun teklifi verildi.
sahranil gözün aydın
Müjdeler olsun 😊

Hepimizin Gözü Aydın maddi özgürlügümüze azda olsa kavuşacagız.

Nasıl alabilcezmi yani aileye bakılmadan

Vermiyoları sınırı geçtiği için

Kalem hanım bilir

sahranil

hanedekılerın gelırıne değil sadece engellının gelırne bakacaklar kısaca senın gelırn yok ama hanedekılerın gelri yuznden sana engellı oldugn halde engellı maaşı bağlanamıyordu.Eğer yasa teklıfı kabul edılırse gelirn olmadıg için sana maaş bağlanacak @Zorro nun dediği gibi gözün aydın burnun bandırma kulagın manisa :D

-mka iyimiş ozamn daha onay olmamışki sgk sitesi linkteki

Haber

Bizimkilwrden para istemekten usandım valla ne pile yetiyo ne ayara

İş güçte yok

Memurda olamadık sap gibi kaldım gene

Çalışmayanlaramı veriyolar bunu

sahranil
çalışanın gelırı zaten 2022 maaşı için fazla çıkar.çalışmadıgn için sen alırsın.alınca bizide görürsün he mi.:D

Arkadaşlar kanun teklifi meclise sunuldu mu sonuç ne oldu, bilgisi olan var mı?

Kimsede yazmıyo

Onaya girdiyse başvursak

sahranil

henüz belli bişi yok ama yakında bellı olur.seçim yatırımı olsun dıye onaylanır dıye düşünüyom.

Üst Alt