Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylıklarında hâlâ hane gelirine mi bakılıyor?

bu kısm varsa heç eyi olmayık.çünkü başkasının yardımına muhtaç agır engellı aylık 1180 lira alıyo bu durumda maaşı düşecek.yok bu bahsedılen kişi geliri ise başkasının yardımına muhtaç açısından gene olumsuz.

-mka anlamadığım kısım şuydu. Ayda 985 TL diyor ya bu sanırım onaylanırsa 985 TL aylık bağlanacak olduğunu söylüyor ama şu 3 ayda 2 bin 954 TL nedir onu çözemedim. Yani 3 ayda bu miktara mı çıkacak yada farklı bir şe mi. Bu 3 ay olayını anlayamadım.

Zorro

Merhaba değerli abim/ abilerin ablarim benim de bir konu hakında yardıma ihtiyacım var ben de 20 ağustos 2012 kaza sonucu omurilikten felçli kaldım neyse konuya gelim bende hem evde bakim alıyorum hemde 2022 aylığı ağlıyordum taki memleketten mersine taşındık dolasıyla ikamet adresimizi buraya aldık dolasıyla evde bakim maasi ve 2022 aylığım kesildi tekrar bağlanması için gerekli kurumlara tekrar başvurusu yaptık ve gidip dosyalarimi sorduğumuz da 2022 aylığımin babamın maaş bordrosu göz önüne alınarak red kararı verilmiştir denildi hanede daha önce 7 kişi yaşıyorduk şuan 6 kişiyiz bir kız kardeşim evlendi bu arada babam belediye işçisi memlekette aldığı maaşının tamamı aldığımız evin kredisi ne gidiyor birde üniversite okuyan ablam var
Bu konuda aylığımin tekrar bağlanması için nasıl bir yol izlemeliyim detaylı bir bilgi almak ıstedim saygılar

Instagram hesabım burdan veya engelliler biz platformundan cevaplarinizi bekliyom

https://instagram.com/weysocan_?utm_source=ig_profile_share&igshid=se14f1hf4f4b

Weysocan33
hanedekı azalan artan kişi sayısı ve adres değişikliğini bildirmek görevınız.adresi bildirmişsiniz hanede ise artma değil azalma olmuş borcunuz kurumu ılgılendırmez onlar borca değil gelire bakarlar birde incelemede gelir ile harcama arasındakı farka bakarlar eger gelır 1000 lira gider 1500 lira ise aradakı o 500 liralık farkı gelır olarak hesaplar.borca ya da kredı ödemlerıne bakmazlar.
kesılme sebebı büyük ıhtımal gelır sınırını geçmış olmanızdır.mısal eve giren tüm gelır babanzıın maaşı + ebm : 3000 lira dersek bunu 7 ye bölünce 428 lira yapar 2022 maaşı olur ama aynı maaşı 6 ya bölünce 3000 / 6 : 500 lira eder bu da kişi başı gelir 483 liradan çok oldugu için 2022 maaşı olmaz kesılır. o yüzden aldı ısenız 2 bayram ıkramıye gelırı olan 167 yıde eve giren tüm gelirle bu babanzın maaşı + sızın aldıgnız ebm vs vs toplayın toplam mıktarı evdekı kişi sayısı olan 6 ya bölün çıkan sonuç 483 liradan az ıse kesılme sebebını kuruma sorun.fazlaysa zaten yapacak bişi yok.

-mka

Sitede yazılanları okudum bu 2022 ayligiyla ilgili olan yazısmalari okudum meclise bir yasa
sunulmuş 2022 aylığı takibi adı altında artik hane içerisindeki gelire değilde sadece engelli nin gelirine bakılacağı söyleniyor peki bu yasa meclisten geçerse inşallah geçerde artik kimse mağdur olmasin bu yasadan be de tekrar yararlana bilecekmiyim

Arkadaşlar mhp 3 teklif birden verdi 70 ve ustu maaşlar 865 tl ve engellinin gelirine bakilsin vede 40 69 arasi engelli 650 tl alsin 10 aralik pazartesi mejliste kanun mhp akp secim ittifaki yapti eee şimdi akp kabul edecek jest olarak

Akparti ne zaman kabul etti ki oy birliği ile red oy veriyor kabul edenler kabul etmeyenler kabul edilmemiştir red ak parti genelde Devlet bahçelinin parti de red veriyor bazen ayarı tutmuyor söz verdiği gibi sözünde durmuyorlar

Arkadaşlar size bir sorum olacak. Ben 14.05.2018 tarihinde 2022 maaşına başvurdum ve % 45 oranında engelim var. Kasım ayı içerisinde maaş başvurum ancak sonuçlandırıldı. Ve 7 Aralık günü 3001 tl 25 kuruş para çektim. Yani Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim-Kasım-Aralık aylarının aylığı 3001 tl 25 kuruş olarak hesaplanmış. Fakat ben eksik hesaplandığını düşünüyorum. Rica etsem bilgisi olan biri eksik veya doğru hesaplanıp hesaplanmadığı konusunda bana bir açıklama yapabilir mi?

Doğru hesap
7 buçuk ay hesaplanmış

Hurdasahin

Site de yazılanları okudum bu 2022 ayligiyla ilgili olan yazısmalari okudum meclise bir yasa sunulmuş 2022 aylığı takibi adı altında artik hane içerisindeki gelire değilde sadece engelli nin gelirine bakılacağı söyleniyor peki bu yasa meclisten geçerse inşallah geçerde artik kimse mağdur olmasin bu yasadan be de tekrar yararlana bilecekmiyim
Adres değişikliği yaptım ve tekrar bağlanması için gerekli kurumlara tekrar başvurusu yaptık

Ve red kararı verildi babamın maaş bordrosu göz önüne alınarak ve evdeki hane başına düşen miktar hesaplanmış

Yasa meclisten geçtimi peki

Zorro
7buçuk ay ıse noksan hesap
7 x 433 : 3035,76 eder yarım ay eklenınce 215 de o yaklasık 250 lıra noksan ödenık. 7 ay olsa bile 35 lira noksan olur.arkadasın kaln bakiyeye bakması lazım içerde kalmıs olabılır

Weysocan33
yasa geçerse ayrım olmadan şartı tutan herkes yararlanır

6 buçuk ay olsun ne olacak -mka
Hacca mı gidecek sanki
Şükrettin yeter

Zorro
o nu ben bılmem ama hesaba göre 250 lira kayıp.

Peki yanlış bilmiyorsam bu yasa meclis plan bütçe komisyonuna sunuluyor aile ve çalışma ve sosyal hizmetler bakanlı bütçesi altında kimseyi umutlandırmiyim istemem ama az önce bir haber kanalının adini vermiy alt yazılarını okudum 10 aralik pazartesi günü mecliste bütçe komisyonu 12 gün boyunca mecliste 2019 bütçe komisyonu görüşülecek
-mka

Arkadaşlar inşallh yasa gecer meclisten olduki gecmedi artik secimlerde konuşuruz sandikta

Yaşlilik ayligi 1000 oldu yasa gecti peki 65 yaşıni dolduran engelli kişi engelli maaşını fes ederek 65 ayligina baş vura bilirmi???????

yorgun dadaş
Asılsız söylentilerle hareket edip elinizdeki maaştan olmayın.
1.000 TL olan 65 yaş aylığı değil, yaşlılık aylığı. Yani bildiğiniz emekli maaşı tabanı 1.000 TL oluyor.

engellilerin hane gelir yasası ne oldu bilen var mı 2022 de 65 yaşlı aylıklarına getirilen gelir düzenleme engellilere de getirilsin...
bunun için herkes cimer e bir mesaj atsın...

Değerli abilerim lütfen bu konu hakkında herkes cimere bir kaç defa mesaj atsın sesimizi duyuralim mağduriyetiniz giderilsin lütfen cimere mesaj atmaktan kaçınmayın lütfen hepimizin hakları için lütfen

cimer e yazdım. yasa mecliste herkes yazsa belki sonuç alabiliriz

Iste ne kadar çok istek başvuru o kadar iyi sonuç cimere yüklenelim abilerim günlük mesaj atalım

komisyon da olan bu teklifi desteklemek için lütfen cimer e herkes bir mesaj atsın.

hane gelire değilde engelli kişinin kendi gelirine bakılsın engellilerin önündeki engeller kaldırılsın...

35 yaşındaki çalışamayan bir engelli anne ve baba, kardeşi hangisinden harçlık istesin bu kanunda az da olsa engelli ekonomik özgürlük almış olacak bu kanun gelirse adres değişikliği sorunu da ortadan kalkacaktır.

https://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/tasari_teklif_sd.onerge_bilgileri?kanunlar_sira_no=239625

Yazabilen yazsın cimere

Tanıdıklarınızada yollayın

bütçe görşmeleri sona erdi neredeyse bi gelişme yokmu daha ?

Üst Alt