Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylıklarında hâlâ hane gelirine mi bakılıyor?

ENGELLİ VE YAŞLI YARDIMLARI DAİRE BAŞKANLIĞI tarafından cevaplanmıştır:
Dilekçenizde belirtmiş olduğunuz talebiniz ile ilgili olarak Bakanlığımız tarafından yürütülen hâlihazırda neticelenmiş bir çalışma bulunmamakta olup, ileride yapılacak mevzuat çalışmalarında söz konusu talebiniz değerlendirilmek üzere notlarımızın arasına alınmıştır.
Bilgilerinizi rica ederim.

Başvurunuz ile ilgili tüm işlemleri CİMER’in internet adresinden takip edebilirsiniz.

Hurdasahin

Banada aynı mesaj geldi unutulmamak için hergün mesaj atalım atiralim yoksa kimsenin umrunda değiliz biz kendi kendimize sesimizi duyuralım ne kadar çok mesaj okadar iyi bir sonuç elde edebiliriz

Weysocan33; Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine yapılmış olan başvurunuzun incelenmesi neticesinde; daha önce de aynı talebi içeren ve sayılı başvurularınızın olduğu ve ilgili makamlarca tarafınıza konu ile ilgili cevap verildiği anlaşılmıştır.

Bu nedenle yeni başvurunuz hakkında herhangi bir işlem yapılamamıştır.

Bilgilerinizi rica ederiz.

Ben başvurdum. Onaylanmış e-devletten baktım. Hem aralık hem ocak ayı maaşı sanırım. 800 kusur görülüyor. Ödemeniz hazırdır diyor ama sanırım yılbaşından sonra alabileceğim. Ben hem tek başıma yaşıyorum, hem öğrenciyim. Kiradayım. Üzerime herhangi bir taşınmaz yok. Bir gelirim de yok. Babam yolluyor hesabıma sadece o kadar. O yüzden onayladılar muhakkak.

Mırnavs; Tek yaşıyorsan öğrenciysen kirada oturuyorsan 2022 engelli maaşı alabilirsiniz hayırlı olsun :)

Pluvia; Malesef öyle aile gelirine bakılıyor bu sart kalkmalı engelli kendi gelirine bakılsın istiyoruz cimere yazıyoruz hazır cevap veriliyor otomatik bağlamışlar sitemi

Tam olarak anlayamadın ne dediginizi daha önce şırnak silopide ikamet ediyorduk mersine yerletik dolayısıyla ikametgâhın mızıda buraya aldık ve hem 2022 aylığım kesildi hemde evde bakim kesildi bizde tekrar bağlanması için gerekli kurumlara tekrar başvurusu yaptık dosyamın onaylanmismi diye gidip sorduğumuz da hane gelirine bakılmış ve red edilmiş

Weysocan33 ; hane gelirine bakılıyor sınırı geçmiyor ise itiraz edebilirsin kardeşim ben bu konulara pek hakim değilim melek abla olsaydı yardımcı olabilirdi yakında aramızda olur yılbaşından sonra herşey belli olur.

Hurdasahin

Aynen bende hane geliri sınırına takildim peki bu meclise bi yasa tasarısı verilmişti hane geliri yerine engelli bireyin gelirine bakılması için o ne oldu bir bilginiz var mı bu konuda peki

Weysocan33;Komisyonda beklemekte bende pek bilmiyorum ne durumda olduğunu Ak parti kabul ederse olur cumhurbaşkanı onay vermesi gerekiyor. Twittere yazmak daha iyi olur cumhurbaşkana sesimizi duyuralım twitter yazmak daha iyi ( cimerden )

Pluvia

Benim ailemin gelirinde sorun yok.Onlarla yaşıyor olsaydım ben de takılırdım muhtemelen. Ailemden uzakta ve başka bir şehirde kirada olmam etkili oldu sanırım. Benim engel oranım %41 geçici engel. Ama tekrar rapor alırım muhtemelen. Verilen maaş da 433 tl birşey. Anca fatura, mutfak masrafı vs karşılanır.

Mırnavs; Hayat sartları çok zor elektrik su internet gibi mutfak masrafları kira derken 433tl yetersiz kalıyor :)

Yazarım yazmasına da benim tek yazmam olmaz hane geliri ne takilananlarin da yazması lazım çoğunluk olması lazim

Weysocan33

Yarın bende yazarım yazabildiğim kadar çoğunluk yazarsa daha iyi olur dikkatte alınır.

Mırnavs gelir kakarsa alırız artık sen çalışmıyon demi ailen izmirdemi

Evet İzmir' deler. Çalışıyordum, ama tekrar öğrenci olunca çalışmamaya başladım. Ekpss' den mucize bekliyorum :)) Şu an Hacettepe' de bir bölümde özel öğrenci statüsündeyim. Özel öğrenci olmamın engelimle herhangi bir alakası yok.

Pluvia
Hiç ama hiç çalışmadığım için düşük bir puan canım. Telaffuz bile edemiyorum utanıp.

2019 Yılında alınacak asgari ücretin açıklanmasıyla birlikte asgari ücrete endeksli 2022 maaşı kişi başı gelirde de artış oldu.

2019-kisi-basi-gelir.jpg

Buna göre 2019 yılı asgari ücret tutarı 2020 TL. AGİ çıkartıldıktan sonra 1829 TL. Bu rakama göre hesaplandığında 2019 yılı 2022 maaşı kişi başı gelir 609,66 TL etmektedir.

2018 yılında bu rakam 483 TL İdi: Yapılan artış: 126 TL etmektedir.

Kişi başı gelir sınırına takılanlar güncel rakamlar doğrultusunda yeniden başvuru yapabilir.

BU KONU Hakkında tambi bilgi sahibi olan varmı

Weysocan33
Hesabınız doğru.
2019 yılı asgari ücreti bugün 2.020,59 olarak açıklandı.
Bu bekar çocuksuz bir çalışan için agi dahil net rakamdır.
Evde bakım aylığı ve 2022 engelli aylığı gelir kriterinde ise çıplak asgari ücret esas alınır.
Bekar çocuksuz bir çalışanın agisi 191,85 TL dir.
2.020,59 -- 191,85 = 1.828,74 TL çıplak net asgari ücrettir.
Buna göre 1.828,74 ÷3 = 609,58 TL 2022 engelli aylığı gelir üst limiti.
609,58 x 2 = 1.219,16 TL evde bakım aylığı gelir üst limiti şeklinde olması gerekir.

Bu hesaba göre o zaman 2022 aylığına tekrar başvurusu yapabilirmiyiz söyle söyleyim hanede 6 kişiyiz gelir 3.500 ÷6 583.33 çıkar bu durum 2022 aylığına tekrar engel olurmu

Üst Alt