Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylıklarında hâlâ hane gelirine mi bakılıyor?

Olur tabi 653 nerede 609 TL nerede
Ayrıca her gelire zâm geldi
3500 TL geliri çık çık

Henüz bir karar yok.
2022 aylığı için aile içi gelir esas alınıyor.
Ancak gerekli bildirimleri Cimer'e yaparak konuyu güncel tuta biliriz.
Engelli olan aile değil ,bireydir.Bu kişisel bir haktır, aileden bağımsız olması gerekiyor.Ağır engelli olanlar konusunda pek bir fikrim yok.
https://www.cimer.gov.tr/ e'devlet üzerinden seçeneği ile giriş yaparak dilek ve isteklerinizi bildire bilirsiniz çok kolay 3,5 dk sürüyor.
Ben istek de bulundum ancak atıp tutmadan adil ve ihtiyaç sahibiseniz yapın karşınızdakiler devlet büyüklerimiz, çocuk değiler...
Mesajı gönderirken Bakanlık kısmın da Aile ve sosyal politikalar...' seçip mesajınızı da yollaya bilirsiniz.
ÖR:Halk arasında 2022 Aylığının bağlana bilmesi için 'Aile içi geliri hesaplamak yerine ,kişinin kendi geliri hesaplanmalı ' tarzın da 1 istek ...

Son düzenleme:
komisyon da olan bu teklifi desteklemek için lütfen cimer e herkes bir mesaj atsın.

hane gelire değilde engelli kişinin kendi gelirine bakılsın engellilerin önündeki engeller kaldırılsın...

35 yaşındaki çalışamayan bir engelli anne ve baba, kardeşi hangisinden harçlık istesin bu kanunda az da olsa engelli ekonomik özgürlük almış olacak bu kanun gelirse adres değişikliği sorunu da ortadan kalkacaktır.

https://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/tasari_teklif_sd.onerge_bilgileri?kanunlar_sira_no=239625

35 yaşındaki engelli kendi harçlığını çıkarır merak etme
Gerekirsee simit satar seyyarçılık yapar alnının teriyle kazanır
Ağır engelli ise mecbur bakım maaşı olur

Zorro sende bi tuhafsın

Biolumlu yazıyon bi olumsuz karar ver artk

Bu yasayı bende bekliyom biliyosun

Aile geliri saçmalığı kaksın artık

Onu erkekler için söyledim
2022 engelli aylığı sadece bayanlar alsın
Çünkü onlar dışarıda çalışamaz

Öle bişi olmaz erkeğe kadına farklı yasamı çıkarcak:D

Kaktımı tümden kakacak

seyyar satıcılık ve simit satmak için üniversite diploması istiyorlar....:rolleyes:

pcdelisi

Devletimiz Engelli veya Malul aylıklarında o kadar pinti davranmış ki Yurt dışı söz konusu oldugun da 7 ile 8 milyar dolar Yardım yapılıyor
Ama ülkendeki vatandaşa gelince kuru ekmeğe mecbur bırakılıyor

Küresel İnsani Yardım 2018 Raporu'na göre, Türkiye geçen yıl en çok insani yardım yapan ülke oldu.

Dünyada her yıl yapılan insani yardımların haritasını çıkaran İngiltere merkezli Kalkınma İnisiyatifleri Örgütünün raporuna göre, Türkiye geçen yıl yaptığı 8,07 milyar Dolar yardım ile dünyada en çok insani yardım yapan ülke konumuna yükseldi.

Sıralamada Türkiye yi 6,68 milyar Dolar ile ABD, 2,99 Dolar ile Almanya ve 2,52 milyar Dolar ile İngiltere izlerken, Avrupa Birliği kurumları 2,24 milyar Dolar ile dördüncü sıraya geldi. Türkiye insani yardımların milli gelire oranı temelinde yapılan sıralamada da yüzde 0,85 ile birinci sırada gelirken, en yakın takipçileri Norveç ve Lüksemburg için bu oran sadece yüzde 0,17 de kaldı. ABD ise bu sıralamada yüzde 0,04 ile 19'uncu konumda yer aldı.

8 Milyar doları TL ye çevirsek 43 milyar TL yapar
Zaten Engelli ve Malul kişiye verilen maaşları toplasan 3 veya 5 milyar TL

Birde kendi insanını yaşat ki devlet yaşasın demezler mi :D

biz engelliler bu ülkenin sırtındaki kamburuz kardeş öyle olmasak şuan durumlar bambaşka olurdu madem ülke ekonomisi çok iyi öyle diyorlar 1 hafta önce engelli maaş kesildi adaletmi bu şimdi

8bab71e765653521ef4085ba4858ea72.jpg
evde 5 kişiyiz 1650 emekli maası 1180 lira bakım aylıgı 775 tl kira var red ediliyo sürekli sebebi nedir

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

2000 emekli ayliklari oluyor zamla bakim ayligi işi bozuyor engelli bakim parasi hala aliyorsun degilmi

@yorgun dadaş

Bakım aylıgı devam ediyor şimdilik

[FONT=sans-serif]Nasıl bozuyor ki 1180 bakım 1700 emekli maası desen 2880 eder kirayı cıkınca 2050 civarı kalıyo bölü 5 kişi bası 450 bile etmiyor[/FONT]

Ugurkrdg kesindiyse birde gss ödemesi çıkıyor biz ona dikkat etmemiştik bi yüklü ödeme yaptık gss ödemesine dikkat et inşallah tekrar bağlanır mhp nin teklifi var macliste yasalaşırsa aile gelirine bakilmicak artık

Bana tüm geliriniz 433 tl yi geçmemesi gerek demişlerdi. Kirayı çıkardıktan sonra..

Mırnavs

Tamam işte 5 kişiye bizde o kadar düşmuyo olmuyo yinede

arkadaşlar,
gelir kriterleri konusunda 2022 sayılı Kanun'da bir değişiklik yapılmış değil. aynen devam.
2022 aylıklarında;
65 yaş üstü yaşlı aylığında sadece 65 yaş üstü yaşlı ve eşinin aylık gelirleri toplanır, ikiye bölünür. bu ikisi dışında gelir hesabına kimse dahil edilmez,
engelli aylıkları ve engelli yakını aylıklarında hanede kişi başına düşen aylık gelir dikkate alınıyor.

Kalem hanım siz burada baya ilgili ve bilgilisiniz sanırım bana bi cevap verebilirmisiniz 1700 emekli kaynanam var bizle kalıyo eşim bakım aylıgı alıyor 1180 tl baska gelir yok 96 model icra konmus bi arac var kayınvalide üzerinde ve 775 tl kira veriyorum yüzde 55 engelliyim basvurdum red geldi itiraz ettim yine olmadı sorun nerde evde toplam 5 kişiyiz

Peki 18 yaş üstü içinde geçerlimi bu kanun kapsamı, gelire takılıyorum yani ben sadece babamdan yetim maaşı alıyorum, oğlumda dolayı bakım parası alıyorum ağır özürlü ibaresi evet, engelli oranı %90

-mka
Esra949494 arkadaşımızın eşi sigortalı çalışan. kendisi sigortalı çalışan değil ve 2022 aylığı alıyor. bu duurmda hane gelirine bakılır. hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı geçiyorsa yapılacak ilk sosyal incelemeden sonra 2022 aylığı kesilir ama yersiz ödeme iddiasıyla borç çıkartılmaz.
Cancan1967
yetim aylığı alan kişinin 2022 aylığı başvurusu alınmaz/aylık baglanmaz.
ama siz değil de başkası için soruyorsanız durum başka. eger bahsettiğiniz kişi yetim aylığı almıyorsa, SGK'dan bir gelir ve aylık almıyorsa ve sigortalı çalışmıyorsa hane gelirine bakılır.
2022 aylığı alabilmeniz için hanede kişi başına düşen aylık gelirin 1 Ocak 2019 itibariyle 609,67 TL altında olması lazım. bu hesaba alınan evde bakım aylığı da alınan yetim aylığı da dahil edilir.

korkma

Olması gereken de budur 'Engelli Bireyin Gelir Düzeyi' Göz önüne alınmalı.
Bu konu hakkında Cimer'e Dilekçe yazmıştım.
Sanki çalışma başlatacaklar mış gibi geldi bana
'bildiriminiz listemiz de yerini almıştır ,hassasiyetiniz için tşk ... :cool:
Cimere Dilekçe ile Durumu bildirin ' çok kolay' 2-3 dk sürmez .https://www.cimer.gov.tr/

Ne zaman gerçek anlamıyla tüm engelliler için gereken iyi birşey yapıldı?
Hiç bir zaman boşuna umut etmeyin.
HAYATTA İYİ ŞEYLER OLMAZ

Üst Alt