Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylıklarında hâlâ hane gelirine mi bakılıyor?

Bu haberi yapan havuz medyasından Türkiye gazetesiyse bu habere kuşkuyla bakmak gerekir.Bir çok engelli aleyhine yapılan düzenlemeleri müjde diye sundular.Geçende Akşam gazetesi memur ve işcilerden kesilen ve mecburi olmayan BES kesintileri için yeni düzenleme yapılarak mecburi hale getirilmesini milyonlarca çalışana müjde diye vermişleri yakın bir zamanda.

Bir de bu teklifi veren MHP AKP istemedikçe böyle bir ekonomik sorunların olduğu bir zamanda kanunlaşması bence çok zor.65 yaş maaşındaki düzenlemenin engelliler için de yapılası kaçınılmaz bir durumdur.

Eskiden kurumdaki memurların yönetmeliği yorumlaması sonucu kendi geliri olmasa bile 2022 aylığı alamayan engelliler vardı. 2013'te çıkan kanunla hane içi gelire bakılması garanti altına alınmıştı. 2016'da "kişinin ve eşinin" gelirine bakılması yönünde kanun çıkarıldı, ancak burada engellilere bir son dakika golü attılar ve sadece 65 yaş aylığı alanlara "kişinin ve eşinin" geliri kriteri uygulanır oldu. Bugünlerde çıkarılması düşünülen kanunla bir gol daha atabilirler. Liverpool'den 8 yiyen Beşiktaş'a döndük artık. ÖTV indiriminde uygulanan 200.000 TL sınırı da öyle oldu. Bu fiyat ucundan kıyısından size yeter dediler. İlk çıktığında Forester, Rav4 ve CX-5 alınan fiyat sınırıyla bugün dizel Golf bile alınamıyor. En baştan 2.0 motorlu D segmenti arabalar da alınamıyordu ya. Bir şey demiyorum.

Kanun çıkarılması için geçen hafta meclise başvuruda bulunduk. Sizde üşenmeyip aşağıda verdiğim bağlantıdan konuyu meclise iletirseniz daha hızlı bir şekilde sonuç alırız. Üyelik alın ve isteklerinizi dilekçeye yazıp meclise gönderin, buyurun link burada ===>>> https://edilekce.tbmm.gov.tr/

Nezaman onaylancak of

Onaylansada başvursak

Geçen seçimde de yaptılar bunu yine aynı şekilde kandırıyorlar Bizim uzerimizden yaptıkları seçim oyununa kanmayin bu haberlere bunlara da gereken dersi verin toplumun en zayıf kısmı biziz bunlarda Allah korkusu da yok acimiyorlar bize..

Konuyla ilgili güzel bir hadis var.insanlara merhamet etmeyene Allah merhamet etmez.elbet herkes yaptığı kötülüğünde,iyiliğinde karşılığını alacak.işte o zaman zalimlik edenler düşünsün.

Konuyu merakla takip ediyorum. İnşallah olumlu sonuçlanır ve bizlerde aylıklarımıza kavuşabiliriz. Kendi paramın olmasını, para biriktirmeyi ve kendi cebimden harcamaktan hoşlanan biriyimdir. Şuan olan kanun yüzünden aylık alamıyordum. Kendi parama sahip olmak ve kendi istediğim şeyleri alabilmek istiyordum hep ama bu zamana kadar her zaman ailemden para istemek durumunda kaldım. Çok şükür her istediğimde verdiler ancak dediğim gibi insanın kendisine ait parasının olması çok farklı ve çok güzel bir şey. İnşallah olumlu sonuçlanır da bizler de rahatlarız.

Aynen...

İyi biriktiririm ben umarım verirler

ARKADAŞLAR GELİN SESİMİZİ DUYURALIM
engellilere engel kalksın sesimizi duyuralım meclise

https://edilekce.tbmm.gov.tr/

https://www.cimer.gov.tr/

herkes bir mesaj atsın 2022 engelli aylığında hane halkı nın geliri yerine engellinin kendi gelirine bakılmasını talep ediyoruz.
65 yaşlılık aylığında bu düzenleme yapıldı ama engellilere yapılmadı.

Bir süre bekle byk
Yeni bir yasa çıkacak bunu bekle
Aile gelirine değilde sadece engellinin gelirine bakacaklar 2022 engelli maaşı için

Evet o haberi duydum ama çıkacağını düşünmüyorum. Çünkü bizim bu aylığı haketmediğimizi düşünen çok kişi var. Malum kimse dul maaşına sesini çıkarmıyor çocuk parasına, suriyeli yardımına sesini çıkarmıyor ama engelli aylığı almak haksızlıktır diye görüyor. Hiç sanmıyorum hani.

Ben Defalarca paylaşım yaptım engelli maaşları yükselsin diye engelliler destek olmadı.engelliler sessiz kaldığınız sürece.siz zam filan alamazsınız

Zorro yani meclis onaylarsa eğer 985 TL mi alacağız yani? Eğer böyleyse cidden muhteşem olur. İnşallah onaylanır.

hane geliri uygulaması değişmeli insanlar nerede yaşayacak ya ailesi ya yakını sokakta yaşasan ikamet ister uygulama düzenlenmeli bencede

Sadece,2022 engelli aylıklar içinmi uygulama var? Evde bakım aylığı alanlar ikramiyeler yüzünden evde bakım aylığı kesilecek yakında büyük ihtimal. imza kampanyası başlatalım arkadaşlar kişi gelirine bakılsın ikramiyelerden etkilenmeyelim...

Mesele sunulması değil gösteriş yapmak.AKP desteklerse yasalaşır aksi halde maalesef. MHP Kendi başına bir şey çıkaramaz. Umalım ki öyle oldu haksızlık giderilmiş olacak . Çünkü ailesi ile yaşaması engellilinin maddi güçlük çektiğii gerçeğini değiştirmiyor. Bugün bir çok kişi gelir testi yaptırmamak için can atıyor. Çoğu kişi yabancı adrese kayıtlı bu şekilde engelli aylığı alabiliyor kalan kesim de alamıyor benim gibi. Ama sorarsan sen G1 gelir düzeyindesin derler. Ümidim yok ama çıkarsa iyi olacak. Milletin çoğu EKPSS ye girdi alımlardaki rakamlar şaka gibi. Çünkü sınavın geçerliliğini 4 yıla çıkarılınca kadro sayısı aynı kalınca millet ne yapacak? 2016 ekpss te girenler zaten 2018 ekpss ye girdi. 2016 ekpss üzerinden 2 yıldan fazla zaman geçti ve öyle ise neden kpss nin geçerliliğini 4 yıl yapmıyorlar? Ayrıca akit gazetesinn haberlerine inanmıyorum ve eğer verilmişse bu kanun teklifi maalesef geçmez. çünkü bunlar çok yüklü şeyler ve içerisinde evdeki gelire bakılmaması diye bir öneri koyulmamış.
Zorro

@byk MHP'den TBMM'ye 3 kanun teklifi* - Son Dakika Haberler
''Bu kapsamda, engellilerin yaşadığı bazı önemli sorunlara çözüm getirilmesi amacıyla hazırlanan 3 Kanun Tekliflerinde, "Engelli vatandaşlara bağlanan aylıklarda muhtaçlık durumunun, aile geliri yerine kendi gelirlerine göre belirlenmesi'' yazıyor.

Malum kimse dul maaşına sesini çıkarmıyor

dul maaşı ıle engellı maaşları farklı.dul maaşı kişiye eşinden kalan maaştır ve eşinin maaşına göre farklılık gösterır her dul kalan aynı mıktarda maaş alamaz

Dul maaşı diye Onu kast etmiyor -mka
Devletin yardım amaçlı 2 ayda bir veriyorlar ya bazı kadınlara Fakir olacak galiba
@byk doğru söylüyor aslında, bunların yüzünden engellilere kısıtlama oluyor
Suriyelilerede yardım yardımda yardım

Zorro

dul dedıgı için öyle yazdım onun ısmı başka olmasınfakır dıye verılen başka dul maaşı ayrı dul maaşını aylık alır senın dedıgn 2 ayda 1 verılıyomus

Engelli maaşı ve atamalar için 3 kanun teklifi verildi
DÖRT PARTİ MECLİS'TE ÇOĞUNLUĞU OLUŞTURUYOR

AK Parti TBMM'de 290 sandalyeye sahip bulunuyor. Telifi veren MHP ve diğer muhalefet partilerinin toplamında şu tablo ortaya çıkıyor; CHP'nin 144, MHP'nin 50, İYİ Parti'nin 41 milletvekili bulunuyor. HDP de Meclis'te 67 milletvekili ile temsil ediliyor. Böylece, teklifi muhalefet partileri tarafından desteklenirse, partilerin toplam oyu 302'ye ulaşarak, çoğunluğu sağlıyor.

Engelsizler.net olarak muhalefet partilerine seslenmek istiyoruz. Bu teklife destek vererek 10 binlerce engellinin mağduriyetini gidermiş olacaksınız. Gelir kısıtlaması yüzünden maaş alamayan yatağa bağımlı, ağır engelli kardeşlerimizin duasını alacaksınız. Engelli maaşı kesilip çarşıya çay içmek için ailesinden harçlık istemek zorunda kalan engellilerin sesi olacaksınız ve EKPSS sınavına girmiş atama bekleyen 90 bin engelli memur adayının umudu haline geleceksiniz.
Ve engelli kardeşlerimiz bizlere de iş düşüyor. Kanun tekliflerinin arkasında duralım. Bu haberi olabildiğinde fazla kişiyle paylaşalım. Seçim arifesinde konuşma fırsatı bulduğumuz siyasilere engellilerin mağduriyetini anlatalım.
https://www.engelsizler.net/engelli-maasi-ve-ekpss-atamasi-kanun-teklifinin-yanindayim/4354/

pcdelisi Bu haber umuduma umut kattı. Diğer partiler tarafından da geri çevirileceğini düşünmüyorum. İnşallah da olmaz. Ben dahil bir çok engelli arkadaşımız, vatandaşımız sırf bu gelir problemi yüzünden maaş alamıyordu veya maaşları kesiliyordu. Bu mağduriyet giderilirse çok muhteşem olacak. Umarım tez zamanda onaylanır ve bizde mutlu sona ulaşırız.
Son olarak ''Başkasının yardımına muhtaç engelli aylığının ayda 985 liraya, üç ayda 2 bin 954 liraya, engelli ve engelli yakını aylığının ayda 656 liraya üç ayda bin 969 liraya yükseltilmesi'' kısmında bir yeri pek anlayamadım. Kafam karıştı daha doğrusu. Aylık 985 TL olarak sunulmuş sanırım ama üç ayda 2 bin 954 TL kısmındaki meblağı çözemedim. Burada söylenmek istenen ne?

Engelli aylığı ne kadar

%54 ne kadar alıyo

Üst Alt