Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylıklarında hâlâ hane gelirine mi bakılıyor?

Engelli birey kanunen reşitse kendi gelirinden sorumlu tutulmalı, nasıl engelli veya değil vergi alınıyor, bu durumlar karşısında sesiz kalırsak elimizdeki mevcut haklarda gidecekti Birlik olup, engelli arkadaşlarımızla bu hane geliri konusunda baskı yapalım, yarın pişman olmaktansa gayret gösterelim.

Son düzenleme:
Kalem hanım bu 2022 maaşı almak için hesaplama nasıl yapılıyor örneğin ev kirası asgari ücret yada maaştan düşülebiliyor mu düştükten sonra kalanı hane içindeki kişi sayısına bölünce 609 dan azsa alınabilir anlamına geliyor değil mi, örneğin hanede 3 kişi var bordro da 2400 TL maaş yazıyor 650 TL Kira buna göre hesap 2400 - 650 = 1750 / 3 = 583 TL kişi başı düşen doğrumudur yani maaş alabiliriz demektir değil mi Cevaplarsanız sevinirim
Engelli raporumuz %80 ağır yazmıyor sürekli yazıyor

((_Serknx_))

Hesaplama doğrudur 2400 TL maaş alıyorsanız 650 kirayı düşüyorlar geri kalanı hanede kaç kişi varsa bölüp ortaya çıkan sonucu sisteme aktarıyorlar yani 1/3 olarak ve bu durumda herhangi bir geliriniz vs yoksa sadece kirayı çıkardıktan sonra 1750 TL maaş ise, bu maaşı almamak için hiçbir neden yoktur. Maaşınız bağlanır.

mahmut-2323

Cevap için teşekkürler o zaman gidip başvuru yapalım :)
2008 den beri engelim var demek 10 sene boşuna bağlatmamışım

bu yasa teklifi daha nezaman görüşülecek.. birde tgr haberde yalan yanlış haberler veriliyor engellilere müjde diye ama haberin içeriği boşş hatta maaşların mikterlerından bile haberleri yok

S.a. Kusura bakmayın yeni üyeyim. doğru yere mi yazdım emin değilim. yardımcı olursanız sevinirim.
Asgari ücretle çalışıyorum. babam 68 yaşında ve Babamın tarım Bağkur primlerini ödüyorum her ay. Daha emekliliğine var emekli olmamış. Annemde babamın sağlık güvencesinden yaralanıyor bu arada. Annemde de 66 yaşında. Hiç bir gelirleri yok aslında. ama babamın üzerinde ekilmeyen 8 dönüm tarla var. tek kuruş getirisi yok aslında.

Sorum şu. Annem için 65 yaş maaşına başvursak olur mu? Bu arada sağlık güvencesinden feragat edeceğiz başvurmadan önce. cevap yazarsanız çok iyi olur. kolay gelsin.

Bende bekliyom alsa keşke

Kesin bişi görmedim

Seyitt

Ben, Mecliste bekleyen engelli yasa teklifleri ile ilgili bir çalışma paylaşmıştım. Forumda bulabilirsiniz. Çok fazla teklif bekliyor ve hepsi muhalefet partilerinden. Çoğunluk sebebiyle kısa sürede ancak iktidar partisinin yasa teklifleri geçiyor komisyondan ve meclis genel kurula geliyor. (MHP desteği ile)

Dolayısıyla, bekleyen yasa tekliflerinin çıkması kısa vade de zor gibi. Ama seçim dönemi, birden bir torba yasaya maddeler eklenip, karşımıza gelebilir. Dolayısıyla Mart ayına kadar her şey olabilir...

Sayın (sözde) milletinvekilleri bizim sesimizi duyma ihtiyacı hissedip bu konularla ilgilenirlerse ! Olmayacak bi şey değil. Böyle bi adaletsizliği hangi mantıkla uyguluyolar zaten anlamış değilim. Tüm giderleri yok sayıp, sadece haneye giren gelire bakarak maaş bağlayacak. Evin tüm bireylerinin giderleri+ engellinin giderleri nolacak ?? Böyle saçma bi sistem. Bunu kabul etmek mümkün değil. Ama malesef engelliye kabul ettiriliyor. Umuyorum en kısa zamanda kaldırılır bu saçmalık..

Takmışlar aile gelirine gidiyolar

Hergün paramı isticem vermiyolar alacağım bişi oluyo

Çlşmıyom etmiyom ne işine yarıyo aile geliri

Ses çıkaramadığımız sürece çok daha bekleriz meydanlara inmemiz lazım

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bahsettiğiniz yasa çalışmasına baktım, 65 yaş maaşlarından bahsediyor. Orda geçen engellilere aylık bağlanması konusunun 2022 maaşlarıyla alakası yok. Tasarının hiçbir yerinde 2022 telaffuz edilmiyor.

okatur

İnelimde donalım değil mi 483 TL için.
Benzin alıp ısınalım desek onada bugün zam gelmiş.
İstemiyorummm maaşı

Mhp falan bunlardanda bir fayda olmadi yasa teklifi falan bi kanun cikmadi

Yahu engellilere kimin faydası olduki sadece ver bir parmak bal sonra kepçe ile geri al

Engellilere verilen 2022 sayılı kanun gereği cüzi bir maaş vardı ve bu maaşı engelli olup geliri olmayan herkes alıyordu 2013 yılında bu kanunu değiştirip kişi gelirinden yane gelirine bakılmaya başlandığı için çok engelliyi ailelerine muhtaç duruma düşürdünüz bu yasanın eski halime getirilmesini bütün engelliler adına talep ve rica ediyorum.

Böyle bir dilekçe yazdım ve mv lerin önüne getirilecek denildi bakalım ne olur

okatur

Buna benzer dilekçeyi bende yazdım AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI ve CİMERE
Gelen cevap: ' İleri de ki, mevzuat çalışmalarımız da göz önüne alınmak üzere, notlarımızın arasında yerini almıştır vs vs türünden cevap geldi :D daha çok DİLEK çe yazmamız lazım Çünkü, engelli olan aile değil ,bireydir.
Adaletli olacaksak engelli bireyin gelir durumuna bakmalıyız her aile ortamı bir değil ki elbebek,gülbebek yapsınlar,engelliye !!!

HastaAdam

Zaten aynı konuyu içeren dilekçeleri ayrı ayrı değerlendirmiyorlarmış

Merhaba,

2022 maaşı engelli bireyin durumuna bakılarak verilmeyecek. Çünkü bu ülke insanı koyun olmuş. Engellinin koyun olması ise ayrı bir gülünç...

Şahsen ben 2022 maaşı iyi, geçinebiliyoruz falan fülün desem ertesi gün tekrar heyete girerim beynim arıza veriyor diyerek rapor yükseltirim.

Aylık harcamalarınıza bi bakın bide aylık ne kadar vergi vermıssınız ona bakın 40-60 engelli biri aldıgı para kadar vergiyi rahat veriyordur yani en azından vergi almasalar market akaryakıt elektrik gaz gibi seylerden

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Aynen katılıyorum sana Ugurkrdg

İyi de o vakit her vatandaş indirim var diye rapor alır

Üst Alt