Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 EKPSS tercih kılavuzu yayımlandı

GaribanÖğretmen
Neyse ben çok yoruldum BUGÜN

Sabah 07 .00 den beri ARABA kullanıyorum

Akşam 20.00 de Eve geldim

ANKARA ULUS / Kızılay git gel mahvolduk bugün Arabayla yorucu bir gündü benim için

Yatacağım bye

EKPSS FORUM Sayfasi

SON DAKİKA

EKPSS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Hemen şunu belirtelim ki, 2022 EKPSS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih henüz duyurulmadı. ÖSYM tarafından önümüzdeki günlerde bir duyuru yayımlanması bekleniyor. Konu hakkında resmi açıklama geldiğinde ahaber.com.tr'de olacak.

KAYNAK : A HABER

lacivert21Atama ve yer değişikliği yönetmelikleri/yönergeleri

1. Devlet Memurlarının Yer Değiştirmesi Suretiyle Atanmalarına ilişkin Yönetmelik

Değişikliği (16.08.2014 tarihli)

(Sadece sağlık ve engellilik ile ilgili hükümler alıntılanmıştır)

Madde 12-Sağlık, aile birliği ve can güvenliği mazeretlerinin belgelendirilmesi

halinde, hizmet bölgelerindeki ve/veya hizmet alanlarındaki zorunlu çalışma süreleri

tamamlanmadan memurun isteği üzerine yer değiştirme suretiyle ataması

yapılabilir..

Sağlık ve aile birliği mazeretlerine dayalı olarak yer değiştirmeye tabi tutulan memur, mazeretinin devam ettiğini her yıl Ocak ayında alacağı belgeyle belgelendirmek

zorundadır. Zorunlu çalışma süresini sağlık veya aile birliği mazeretine dayalı olarak

tamamlamamış olan memur mazeretinin sona ermesi durumunda, zorunlu hizmet

süresinin eksik kalan kısmını tamamlamak zorundadır.

Sağlık ve can güvenliği mazeretlerine dayalı olarak yapılacak yer değiştirme suretiyle atamalar, atanma dönemine tabi değildir.

Sağlık Mazeretine Bağlı Yer Değişikliği

Madde 13- Memurun sağlık mazeretine dayanarak yer değiştirme talebinde bulunabilmesi için; kendisi, eşi, annesi, babası, bakmakla yükümlü olduğu çocukları ve yargı kararı ile vasi tayin edildiği kardeşinin hastalığının görev yaptığı yerde tedavisinin mümkün olmadığı veya mevcut görev yerinin söz konusu kişilerin sağlık durumunu tehlikeye düşüreceğini eğitim ve araştırma hastanesi veya üniversite hastanesinden alınacak sağlık kurulu raporu ile belgelendirmesi gerekir.

Sağlık mazeretine dayali olarak yapılacak yer değişikliğinde memur aynı hizmet bölgesi içinde başka bir hizmet alanına, bu şekilde mazeretin karşılanamaması

halinde ise başka bir hizmet bölgesinde kurumca ihtiyaç duyulan ve mazeretinin karşılanabileceği bir hizmet alanına atanabilir.

Engellilik Durumuna Bağlı Yer Değişikliği

Ek Madde 3-İlgili mevzuatına göre alman sağlık kurulu raporunda en az yüzde kirk oranında engelli olduğu belirtilen memurlar ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hisimları bulunan memurlar engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir.

Bu kapsamdaki talepler bu Yönetmelikte yer alan kısıtlayıcı hükümlere tabi olmaksızın kurumların kadro imkânları ve teşkilat yapıları dikkate alınarak karşılanır

bu haktan bir defadan fazla yararlanılamaz.

Danıştay Onaltinci Dairesinin 2/7/2015 tarihli ve Esas No: 2015/10808 sayılı Kararı ile, bu maddede yer alan "bir defadan fazla" ibaresinin yürürlüğü durdurulmuştur.

Danıştay İkinci Dairesinin 21/3/2018 tarihli ve E.: 2016/9697, K.: 2018/1891 sayılı Kararı ile, bu maddede yer alan "bir defadan fazla" ibaresi iptal edilmiştir.

Memurun kendisinin veya birlikte yaşadığı eşi ve bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının engellilik durumunun tedavisi sebebiyle yer değişikliğini talep etmesi halinde, yer değiştirme suretiyle atama yapılacak yerin, memurun ve bu fikra kapsamındaki yakınlarının engellilik durumuna uygun olması esastır.

Engellilik durumu devam ettiği sürece kurumlarca isteği dışında memurun yeri değiştirilmez. Engellilik durumu ortadan kalkan memurlar hakkında bu Yönetmelikte yer alan diğer hükümler uygulanır."

Gangster

Evet eğer bu emsal bir karar ise herkesi kapsıyor. Geçerli bir mazeret bildirildiği sürece engelli memur ya da hizmetli tayin olabilir.

Bir şey olacağı yok ama beklemekten gına geldi. Bilgisayar ile atama yapılan bir sistemde sonuç açıklamak nasıl bu kadar uzun sürer.

EKPSS LİSANS 2022 SORUSU olarak BEKLİYORUM.

GÜNCEL SORU 2022 EKPSS LİSANS OLARAK GELEBİLİR

JAPON İŞİ, Yılanların Öcü, Ezogelin Filmlerinde oynayan geçtiğimiz dönem kaybettiğimiz Sanatçı kimdir ??

Cevap : FATMA GİRİK

Bugün Vefat etmiş. ALLAH RAHMET EYLESİN.

Geçen yıl tercihler 19 ocakta bitmiş ve 26 ocakta açıklanmış. Bu yıl 14 ocakta bitti ama henüz açıklanmadı...

kenan91

EKPSS tercihleri için İÇİMDE 1 GRAM HEYECAN YOK

Açıklansa da OLUR, Açıklanmasa da OLUR

NASIL OLSA ÇIKMIYOR 🤣😂😂

Herhengi bir KADROYA Atanamadiniz

ÖSYM Diyecek

Alıştık zaten ev de oturmaya

Bu yol böyle gelmiş , böyle gider.

kenan91

EKPSS tercihleri için İÇİMDE 1 GRAM HEYECAN YOK

Açıklansa da OLUR, Açıklanmasa da OLUR

NASIL OLSA ÇIKMIYOR 🤣😂😂

Herhengi bir KADROYA Atanamadiniz

ÖSYM Diyecek

Alıştık zaten ev de oturmaya

Bu yol böyle gelmiş , böyle gider.

Benim de atanma ihtimalim çok düşük imkansız gibi bir şey ama insan ufakta olsa bir umut bekliyor.

Orman Genel Müdürlüğü Büro Memuru ilanı açmış bulunduğunuz şehir için başvuru yapabiliyorsunuz baksanıza.

kenan91

Dediğine bakacağım Kenan

EKPSS Sonuç Açıklanmama sebepleri

Devletin gündemi yoğun

COVİD 19
İklim koşuları KAR , Kış...vs
EKONOMİ , DOLAR , KDV düşürülmesi ..vs
UKRAYNA - RUSYA -ABD - NATO krizi

Sıkıntılar var KENAN

BİR de şu var KENAN EKPSS töreni yapılacak ya
Türkiye nin dört bir yanı KAR a teslim olmuş durumda. YOLLAR KAPALI
YÜRÜYEMEYEN ENGELLİ KARDEŞLERİMİZ BU TÖRENE KATILMAKTA ZORLUK ÇEKECEKTİR. O YÜZDEN KAR YAĞIŞININ BİTMESİNİ BEKLİYOR OLABİLİRLER

Bu sebeplerden dolayı bir süre ertelenmiş olabilir.

Aynen herkes baksın Büro Memuru olarak ilan açılmış çoğu şehirde ve sadece 1 ile başvuru yapabiliyor bir kişi birden fazla başvuru olursa tüm başvurular iptal olacak yazıyor. Ama zaten işkur ilanlarında ikametgah neredeyse oraya başvuru yapılıyor diye biliyorum. Baya bir sehir var. Ben Bilecik için başvuru yaptım bakarsın seçilir memur oluruz kısmet... Mülakat sistemi ama Allah'tan ümit kesilmez 😊

guleman18

ne oluyor? büro Memuru diye açmışlar tüm ilanları. ankara yok mu ben Bilecik görünce diğerlerine bakmadım baya yer vardı ama. Edirne vs bir sürü şehir vardı...

İşkurda açılan kontenjanların her biri kendi şehrine özel açılıyor zaten.

Aradığı şartların başında da son 6 ay içerisinde o ilde ikamet ediyor olman gerek. Yani şuraya taşınayım da başvuru yapayım olmuyor maalesef :)

Ulan geç kaldım geç gördüm şimdi başvuru gectimi yapamaz mıyız basvuru

T.C. DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI

Sayı: 31292642--E7585

Konu Yer Değiştirme

27.11.2018

TÜM EĞİTİM ÇALIŞANLARI SENDİKASI BAŞKANLIĞINA

Kültür Mah. Dr. Mediha Eldem Sok. No:71/9-12

Kinlay/ANKARA

Ilgi 25.10.2018 tarihli ve 2018-TEC-SEN-GS-178 sayılı yazımız.

Engelli memurun kurum içi yer değişikliği suretiyle bir defadan fazla atanıp atanamayacağı hususunda Başkanligimur görüşünün talep edildiği ilgi yan incelenmiştir.

Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına Ilişkin Yönetmeligin Engellilik Durumuna Baglı Yer Değişikliği başlıkli ok 3 üncü maddesinde: "Ilgili mevzuatına göre alınman sağlık kurulu raporunda en az yüzde kirk oranında engelli olduğu belirtilen memurlar ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan memurlar engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir

Bu kapsamdaki talepler bu Yönetmelikte yer alan kisatlayıci hukumlere tabi olmaksızın kurumların kadro imkanları ve teşkilat yapıları dikkate alınarak karşılanır ve bu haktan bir defadan fazla yaran yararlanılamaz

Memurun kendisinin veya birlikte yaşadığı eşi ve bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının engellilik durumun durumunun tedavisi sebebiyle yer değişikliğini talep etmesi halinde, yer değiştirme suretiyle atama yapılacak yerin, memurun ve bu fikra kapsamındaki yakınlarının cogellilik durumuna uygun olması esastir. Engellilik durumu devam ettiği sürece kurumlarca isteği dışında memurun yeri değiştirilmez. Engellilik durumu ortadan kalkan memurlar hakkında bu Yönetmelikte yer alan diğer hükümler uygulanır "hükmü yer almakta iken Danıştay Ikinci Dairesinin 21/3/2018 tarihli ve

E: 2016/9697, K: 2018/1891 sayılı Kararı ile, bu maddede yer alan "hir defadan fazla" ibaresi iptal edilmiş bulunmaktadır. Bu çerçevede, engelli memurun merkur Yönetmeliğin ek 3 üncü maddesinde yer alan diğer sartlar sağlaman halinde kunum içi yer değişikliğinin bir defadan fazla yapılmavunm mümkün bulunduğu değerlendirilmektedir. Rica ederim.

Enes POLAT Devlet Personel Başkanı

Güvenill Elektronik İmzali Ashlis Aynid

Adres: Lamir Cad. No: 41 Kinlay/ANKARA Telefon: 0(312) 408 70 00 Faks: 0(312)418 8291

E-posta: info@dpb.gov.tr Elektronik Ag: http://www.dp.gov.

Eeak tyd ttebyrgs.phpww.traddes TORE-BOP-882T kods de yapılabile

UKRAYNA - RUSYA-ABD krizi TIRMANDI

ABD 8500 Asker Yığıdı UKRAYNA Sınırına

Top ,Tüfek ,tank..vb

EKPSS TERCİH Sonuçları biraz bekleyecek gibi gözüküyor

Ortalık biraz karışık

Erdoğan'ın bugün de programı boş, bugün açıklanmaz sonuçlar.

EĞER bir gün Atanıp Memur olursam

Lise, Ortaokul öğrencilerine ÖZEL MATEMATİK dersi verecegim

SAATİ : 50 TL den ALIRIM 😁🤔

Cebimiz biraz para görsün değil mi ??

En büyük hayalim ah ah

garibanogretmen

Ben bu işi Bilgisayarın yaptığına inanmıyorum

GÜVENMİYORUM

Bir TERCİH okumak bu kadar Zaman ALMAZ

Tercihlerin üstünden 11 GÜN geçti hatırlatırım
Şimdiye bitmiş OLMALI??
Haksız mıyım

Kendi Adamlarını Alıyorlar, Ayarlıyorlar başka NE OLACAK

guleman18
Basit kodlarla istediklerini istedikleri yere atayabilirler ki zaten :) Bizimki saf niyet bilgisayarın yaptığına inanmak istiyoruz. Seçimlerde bile manipülasyon yapılıyor, yıllar önce Meksika'daki seçimler bir Netflix dizine konu olmuştu. Kodlarla sonuç yönlendiriliyordu. Tarafsız olmayaan kurumların olduğu ülkelerde her şey mümkün...

GaribanÖğretmen
Meraktan bakıyorum sadece atanacağımdan değil :)

Merhaba arkadaşlar basvurular 27 ocakda başlayacakmıs ben hala rapor alamadım 4 şubata randevu aldım 15 şubat sonmus başvuru günü. 15ine kadar raporum e devlet den çıkarmı? Rapor alamamın nedeni hastaneye gidememem 3 ççkla kaldım onlarla gidemedim eşimde evde değildi bırakamadım kimsye haliyle..

Merhaba arkadaşlar basvurular 27 ocakda başlayacakmıs ben hala rapor alamadım 4 şubata randevu aldım 15 şubat sonmus başvuru günü. 15ine kadar raporum e devlet den çıkarmı? Rapor alamamın nedeni hastaneye gidememem 3 ççkla kaldım onlarla gidemedim eşimde evde değildi bırakamadım kimsye haliyle..

Raporun yetişirse sınav kayıt zamanında başvurunu yaparsın. Yetişmezse ösym sınav başvuru tarihinde başvurunu yapamayanlar için geç başvuru günü tarihi veriyor. başvurunu o zaman yaparsın.

Üst Alt