Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 Engelli maaşlarının yükseltilmesi için kampanya başlatalım!

@alfa dilekçe bu okuyun ilk önce okuyun ondan sonra herkes bunu bimere ve cimere yollasın acil

[FONT=sans-serif]Sayın Devlet Yetkilileri Günümüz Şartlarında Bu Hayat PAhalılğında 2022 ENGELLİ MAAŞIYLA GEÇİNMEK ÇOK ZOR..Siz Devlet Büyüklerimizden Engelli Maaşlarımızın EvDE BAKIM AYLIĞI ALANLARLA Aynı Seviyede Olmasını İSTİYORUZ..[/FONT]
[FONT=sans-serif]ŞUANKİ engelli Maaşı 433 Tlyle Geçinemiyoruz.[/FONT]

[FONT=sans-serif]2022 ENGELLİ MAAŞINI ( AYLIK 1105 TLYE ) YÜKSELMESİNİ İSTİYOR VE ACİLEN ÇÖZÜM BULUNMASINI İSTİYORUZ[/FONT]
[FONT=sans-serif]SAYGILAR[/FONT]

https://www.cimer.gov.tr/

Tmm derbo78 ben yollicam

Yanlız evde bakım seviyesine çıkarmazlar hiç olmazsa ayda 800 falan yapabilirler.

Arkadaşlar yollayanlar söylesin sayı tutalım bakalım bin kişi olabilirsek bir sonuç alırız

alfa bu dilekçeyi gören herkes yollasın işte cimere..sayıyı beklersek sonuç çıkmaz

Vermezler kardeş senin benim olacak iş değil engelliler dernekleri var bunlar aracı olup tüm televizyon kanalı yayın yaptıracaklar BİMER Ciner hava cıva boş uğraşmayı bu işin başı başkanı kims e odevreye girecek

2022 aylığı alan tüm arkadaşlar aşağıdaki linke, yukarıki dilekçeyi kopyalayıp yollayın lütfen teşekkürler herkese

https://www.cimer.gov.tr/Basvuru/

Başvuru Bilgileri
Başvuru Sayısı
1801541134
Başvuru Zamanı
26/08/2018 01:29:46
Başvuru Tipi
İstek
Başvuru Durumu
Başvuru Yapıldı
Başvuru Metni

Sayın Devlet Yetkilileri Günümüz Şartlarında Bu Hayat PAhalılğında 2022 ENGELLİ MAAŞIYLA GEÇİNMEK ÇOK ZOR..Siz Devlet Büyüklerimizden Engelli Maaşlarımızın yükseltilmesini İSTİYORUZ..
ŞUANKİ engelli Maaşı 433 Tlyle Geçinemiyoruz.

2022 ENGELLİ MAAŞINI ( AYLIK 800 TLYE ) YÜKSELMESİNİ İSTİYOR VE ACİLEN ÇÖZÜM BULUNMASINI İSTİYORUZ

SAYGILAR
Başvuru Yolu
BİMER Sayfası
Hareket Listesi
Kayıt Zamanı Hareket Açıklama
26/08/2018 01:29:46 Başvuru Yapıldı 26/08/2018 01:29:46 tarihinde internet üzerinden başvuru alındı.

Zaten hükümetin âylığa çevirmesi hata olmuş
Para az değil mi
3 aylık da çokdu☺

Başvuru yazısı olmamış düzgün sekilde yazılmalı.Cimere yollanmalı başvuru yazısı. Bimer Kapandı.Genel Sağlık Sigortasınada çözüm bulunmalı bakım aylığı alanlar bile 62 tl ödemek zorunda olan arkadaşlarımız var.Aile Gelirine bakılmamalı. Engellilerin kişi kendi Gelirine bakılmalı bu çok önemli mevzu Şeçimlerde vaatlerde söz verildiği gibi sözünde durmalı Devlet bahçeli Ak parti güzel şeyler düşünüyoruz engelliler için planımız iyi olacağını söylemişti.

derbo78

Arkadaşlar,

Bu dilekçe olmamış! Daha açıklayıcı, kapsamlı ve hak talep eden bir tarz olmalı.

Dilekçe tek başına çare değil. Siyasi parti temsilcileri, milletvekilleri vb. aktörlerle görüşmek lazım diğer taraftan. Bir diğer taraftan basına haber yaptırmak lazım. 1000 kişi CİMER'e yazsa sonuç değişmez. Altını doldurmak lazım.

alfa keşke cimere yollasaydın..bimer kapandı.diyorlar doğrumu

Cimere yolladim bimer kapandı,

ancak orda yazının sonunda bimer yazildığına bakmayın aslında cimer'di yolladığım yer,

neden bimer yazmışlar bilmiyorum.

Madem dilekçe olmamış o zaman kapsamlı bir dilekçe yazın onuda yollayalım.

Kim yazmak istiyorsa lütfen yazabilir mi?

Kapsamlı bir dilekçe yazın burda paylaşın sonra dilekçeyi inceleyelim, eksik varsa düzeltelim sonra herkesin kabul gördüğü dilekçeyi yollayalım.

Hayat şartları zorlaştı,engelli maşşlarına zam yapılmalı ve gelir kriteri değişmeli, almış olduğumuz engelli maaşları gelir krıteririne eklenmemeli.

Işte böyle olduğumuz için kimse bizi saymıyor.

Kapsamlı bir dilekçe yazın hepimiz gönderelim dedik,

kimse yanaşmadı destek olmadı,

çünkü bizde birlik ve beraber hareket etme vasfı yok,

o yüzden üç kuruş maaş verirler ve şartları zorlaştırırlar bizlere engellilere.

Biz böyle birlik olmadığımız için engellilere gereken değer verilmeyecektir.

çalışan kadınlara bile kreş yardımı 1000 tl den fazla verilecekmiş.

Engellinin azıcık değeri yok sürünmeye devam edin

kimin ne hali varsa görsün

birlik olmassanız müstehaksınız

biriniz kapsamlı bir dilekçe yazmaktan acizsiniz

dilekçe yazılsa bile göndermessiniz.

Kalın sağlıcakla

https://www.google.com.tr/amp/s/m.s.../2018/05/26/anneye-1015-lira-kres-destegi/amp

Çalışan annelere 1015 tl kreş yardımi

Çalışan anneler için sunulan kreş desteği son Torba Yasa ile yükseltildi. Buna göre çocuk başına 304 lira olan destek, asgari ücretin yarısına yani 1.015 liraya çıkartıldı. İşte yararlanma şartları

Dolar yüzde yüz arttı ,engelli maaşları ise yerinde sayıyor, hükümetin bu soruna el atması lazım.

arkadaşlar
halen bu eylül'de engelli aylıklarına zam yapılacağına vs inanan var. yanlış bilgiler, iyimserlik kokan hayaller, medyanın yanlış haberleri vs yüzünden çoğunuz eylemde geç kalıyorsunuz.
2022 aylıklarını bir hak değil devletin bir lutfu olarak gördüğünüzden dolayı da kendinize güveniniz yok. hakkınızı istemeye cesaretiniz yok, verilene razısınız. çoğunluk böyle.
ancak gerçeklerle yüzleşince, yükün altında ezilince fark ediyorsunuz suskunluğun hata olduğunu.

evet, 2022 aylıkları çok çok çok az.
mücadele etmeniz lazım.
ama maalesef yukarıda saydıgım sebepler yüzünden (sayamadıklarım daha çok) katılım, istenilen seviyeye maalesef gelmeyecek.

yine de haksızlığın farkında olanları (mücadele edenleri), katılımın az olması durdurmasın.
siz yürüyün, arkanız zamanla çoğalacak emin olun.

dilekçe konusunda hozgul iyidir.
vakti olduğunda size dilekçe hazırlayacaktır umarım...

Son düzenleme:
Kalem hanım ben dilekçe yazması için hozgul beyden rica ettim lakin topu bana attı:D
siz öncü olun sağlam dilekçe oluşturalım herkes cimere yollasın..malesef engelliler haklarını aramasını bilmiyorlar..2022 engelli maaşları çok çok çok az.engelliler ses çıkarmadığı için hükümette zam yapmıyor..tabi ağlamayan çocuğa meme vermezler

Özür dileyerek bir şey belirtmek istiyorum daha dilekçe yazımında bile mutabakata varamıyoruz Devlet bizi Neden dinlesin ki..

2022 Engelli Maaşları Yükselmesi İçin Sesimizi Çıkaralım Dedim Niye Önemsemiyonuz.

2022 Engelli maaşları yükselmesi için CİMERE Şikayette Bulunalım Dedim..Kaç Sefer Paylaşım Yaptım..Ama Hiç Engelli arkadaşlar Önemsemedi..Demekki Aldıkları Maaşlar Yetiyor..

ses çıkarmadıkları sürece bu şekilde her zaman mağdur olurlar yazık çok yazık, benimde annemin emekli maaşı yüzünden kestiler 3 aylık maaşımı...

okatur 1000 tane engelli cimere dilekçe yollasa engelli maaşları yükselmesi için devlet sesimizi duyar..ama kimse önemsemiyor..

İşte bir önder veya haklarımıza sahip çıkacak bir kurum olmadığı sürece bu böyle devam eder...

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

dilekçe konusunda @hozgul iyidir. vakti olduğunda size dilekçe hazırlayacaktır umarım...

Üzerinde çalışıyorum. Dilekçeyi yakında burada paylaşırım.

dilekçe yazması için @hozgul beyden rica ettim lakin topu bana attı:D

Topu sana atmadım güzel kardeşim :) Sadece yazdığınız dilekçeyi yeterli göremedim. Neyse, o top bende artık...

Ancak bu iş dilekçe ile sınırlı olacaksa ilerleme zor olur.

1- Sosyal medyada TT olmalıyız. Herkes tanıdıklarına şimdiden önden meseleyi bir çıtlatıversin. Özellikle listelerinizde, engelliler alanında çalışan STK'lar, ünlüler vs...

2- Parti farketmeksizin tanıdığınız, ulaşabileceğiniz vekillerin listesi lazım. Başka bir deyişle en azından danışmalarına ulaşabileceğiniz vekillerden bahsediyorum.

3- Yine parti farketmeksizin il, ilçe, MKYK ve benzeri yerlerde görev yapan kişileri lütfen hazırlayınız.

4- Geleneksel medya dediğimiz, TV ya da gazetelerde tanıdıkları olanlar, köşelerine bu konuyu taşıyabileceğini düşündüğünüz kişileri lütfen düşünelim. Ana haberler çok önemli mesela. Onlara şunları söyleyebiliriz: 110 USD dolarına yakın aylık alıyorduk, şimdi 75'e düştü. Evimize giderken bir poşet dahi dolduramıyoruz. İnsanca yaşamak istiyoruz. Ya bize çalışabileceğimiz iş alanları yaratın ya da insanca yaşayabileceğimiz sosyal destekleri arttırın gibi...

5- Ankara'da ya da İstanbul'da yapılmak üzere bir basın açıklaması hazırlayalım.

6- Herkesin elinde cep telefonu var. 10-15 saniyelik videolar hazırlayalım ve sosyal ağlarda yaymak üzere hazırda tutalım. Videonun içeriğinde belirleyeceğimiz bir slogan ve derdimizi anlatan bir-iki cümle olmalı. Örneğin 480 TL ile geçinebilir misiniz? Biz bu rakamlara mahkum olduk gibi.

7- Tüm bu saydıklarımı sistematik ve düzenli yaparsak ses duyururuz, aksi halde engelliler.biz'de biz bizeyiz!

Ne yapalım anlamadım ki e devlette cumhurbaşkanına yaz var dı onu bile kaldırmışlar nasıl ses dıyurcağız

Ben herşeyi ordan yazıyordum ama şimdi cumhurbaşkanına mseaj atma işini kaldırmışlar nerden ulaşa bilirim bilmiyorum cimer desiğiniz yeri bulamıyorum

hozgul

Dedikleriniz de sonuna kadar haklısınız herkes elinden geleni ulaşabildiği tüm önemli kuruluş ve kişilere ulaşmalı yardım kuruluşları sivil toplum kuruluşları siyasiler bürokratlara Vesaire Vesaire ulaşmalı ve ulaşmalıyız dilekçe yazdım Hadi maaşı yükselsin kafası biraz saçma olur hem o dilekçelerin okunup okunmadığı dahi meçhul iken Hiçbir şey yapmadan beklemek Ne bileyim nasıl denir ki armut pis ağzıma duş hesabına geliyor

her ilden gerçekten örgütlenecek bileceksek bir lider seçmeliyiz ve o lider de o bölgenin Yetkin kişileriyle sivil toplum kuruluşu STK lar vesaire iletişime girmeli bizim bölgeden şu kadar dilekçe var şu kadar talep var Vesaire Vesaire

Hani maaşımızın 110 dolara denk geldiğini belirtiniz şimdi dolar 6 lira civarlarında 75 liraya denk geldiğini belirtiniz 110 dolar da bile kimse geçinemez kaldı ki 75 dolarla geçinmek Bence slogan bir ay 75 dolar ile geçin olmalı Tabii başarabilen olursa olmayan maaşımı veririm :cool: maaş hakkı olmasına rağmen alamayanlar mevcut aile bireylerinin maaş durumuna takılıp kendi maaşlarını alamayan başta ben olmak üzere abilerim ablalarım kardeşlerim mevcut Onların da bu sesini duyurmalıyız

Öncelikle kafadan şu kelimeyi çıkaralım ne yapalım ki kelimesini yapacak bir şey yok gibi vesaire umutsuz kelimeleri çıkarmamız lazım onları çıkarmadan hiçbir şey yapamayız baştan kaybederiz

Hani maaşımızın 110 dolara denk geldiğini belirtiniz şimdi dolar 6 lira civarlarında 75 liraya denk geldiğini belirtiniz

Valla içimi okumuşsunuz. İlk yazdığım taslakta aynen böyle yazmıştım ama daha sonra meseleyi dolar üzerinden anlatmanın şu konjonktürde doğru olmayacağını düşünerek çıkardım. Yazı aslında hazır fakat görüş almam gereken insanlar var ve onlardan yanıt bekliyorum

Aynen katılıyorum şu an dolardan bahsetmek pek fayda vermez.

Üst Alt