Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 Engelli maaşlarının yükseltilmesi için kampanya başlatalım!

a haber de bi yazarı okudum
engelli yaşlı maaşına zam ocakta diyo

Aynn bi WhatsaAp grubu kurup orda toplu bi sekılde cimere yazalim

hozgul abi teşekkür ederim hislerinize bir nebze olsa Tercüman olabildiysem ne mutlu konuyu siyasete getirmek olmasın öyle bir duruma mahal vermek istemem başımız daki Reisimiz Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan biz Engelli vatandaşlarına çok duyarlı bir lider engelli haklarını benim gözlemlerim neticesinde kendisi döneminde daha çok arttırmış ve arttırmaya devam ediyor Tabii bu konuda benimle hemfikir olmayan kişiler de olmayabilir şahsi görüşüm aktarıyorum ben direk reisimiz ile iletişim kura bilirsek eminim ki talebimizi en içten bir şekilde dinleyeceğini inanıyorum ve bu konuda bizlerin yanında olacağına Şahsen ben inanıyorum

korkma

Yok güzel kardeşim benimki stratejik bir tercih. Birincisi her insanın altına imza atabileceği bir metin olsun istiyorum, ikincisi nefret kazanmaya müteallik olmasın diye düşünüyorum. Yoksa bana kalsa Hz. Reis'e söyleyecek çok sözüm var :)

korkma recep tayyip Erdoğan ne yapmış engelli haklarına.hiçbişey yapmadı..şuan devletten en düşük maaşı 2022 engelliler alıyor

Arkadaşlar,

Aşağıdaki metin her yere gönderebileceğiniz bir haldedir. Başına TBMM yazıp gönderebilirsiniz ya da ...... Parti Başkanlığına. Özellikle tahkir edici bir uslüptan kaçındık. Şimdi parça parça herkes gönderirse yeterli bir etki oluşmaz. Herkes benzer zamanlarda göndermeli. Daha önce yazdığım planlamaya da uymak lazım. Etkili olabilmesi için çok sayıda temas gerekli. Aşağıya o kısmı kopyalayıp tekrar hatırlatıyorum.

Çok selamlar

1- Sosyal medyada TT olmalıyız. Herkes tanıdıklarına şimdiden önden meseleyi bir çıtlatıversin. Özellikle listelerinizde, engelliler alanında çalışan STK'lar, ünlüler vs...

2- Parti farketmeksizin tanıdığınız, ulaşabileceğiniz vekillerin listesi lazım. Başka bir deyişle en azından danışmalarına ulaşabileceğiniz vekillerden bahsediyorum.

3- Yine parti farketmeksizin il, ilçe, MKYK ve benzeri yerlerde görev yapan kişileri lütfen hazırlayınız.

4- Geleneksel medya dediğimiz, TV ya da gazetelerde tanıdıkları olanlar, köşelerine bu konuyu taşıyabileceğini düşündüğünüz kişileri lütfen düşünelim. Ana haberler çok önemli mesela. Onlara şunları söyleyebiliriz: 110 USD dolarına yakın aylık alıyorduk, şimdi 75'e düştü. Evimize giderken bir poşet dahi dolduramıyoruz. İnsanca yaşamak istiyoruz. Ya bize çalışabileceğimiz iş alanları yaratın ya da insanca yaşayabileceğimiz sosyal destekleri arttırın gibi...

5- Ankara'da ya da İstanbul'da yapılmak üzere bir basın açıklaması hazırlayalım.

6- Herkesin elinde cep telefonu var. 10-15 saniyelik videolar hazırlayalım ve sosyal ağlarda yaymak üzere hazırda tutalım. Videonun içeriğinde belirleyeceğimiz bir slogan ve derdimizi anlatan bir-iki cümle olmalı. Örneğin 480 TL ile geçinebilir misiniz? Biz bu rakamlara mahkum olduk gibi.

7- Tüm bu saydıklarımı sistematik ve düzenli yaparsak ses duyururuz, aksi halde engelliler.biz'de biz bizeyiz!

....................................'ya gönderilmek üzere

Bilindiği üzere tüm dünyada ve dolayısıyla da Türkiye'de engelliler, toplumun en yoksul ve dezavantajlı sosyal gurupları içerisinde yer almaktadır. Engellilerin (sosyal güvenlik kuruluşlarından aylık, yakın çevreden nafaka ya da benzeri bir yerden gelir elde edemeyen) önemli bir kısmı, yaşadığı hanede fert başına düşen gelir 483,64 TL'nin altında ise, 2022 sayılı Kanun kapsamında muhtaçlık, kamuoyunca bilinen adıyla "engelli aylığı" almaktadır. Adı geçen Kanun kapsamında aylık alan engelli kişilerin başkaca bir geliri bulunmamakta ve tüm yaşamını buradan aldığı maddi ve sosyal destekle sürdürmektedir.

Yukarıda anılan sosyoekonomik özellikte olan engelli kişiler, [FONT=sans-serif]2022 sayılı Kanun kapsamında 2018 yılının ikinci altı ayında geçerli olmak üzere (rapor oranına göre değişen) 433,68 TL ilâ 650,52 TL aylık almaktadır[/FONT]. Her ne kadar son yıllarda yapılan düzenlemelerle aylık miktarları göreceli şekilde artmışsa da, söz konusu tutarların oldukça düşük seviyelerde kaldığı bir gerçektir.

Bilindiği üzere Anayasa, vatandaşların onurlu bir hayat sürdürme, maddi ve manevi varlığını bu yönde geliştirme hak ve yetkisine doğuştan sahip olduğunu kabul eder. Devletimiz, insan haklarına saygılı, sosyal bir hukuk devletidir. Öte yandan Devletin temel amaç ve görevleri arasında, siyasal, ekonomik ve sosyal engellerin kaldırılması, insanın maddi ve manevi varlığının gelişmesi için gerekli şartları hazırlamaya çalışması da yer almaktadır.

Yine Anayasamızın 10. maddesinde; "çocuklar, yaşlılar, engelliler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alınacak tedbirlerin eşitlik ilkesine aykırı sayılmayacağı" ve 61. maddesinde ise, "Devlet harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleriyle, malül ve gazileri korur ve toplumda kendilerine yaraşır bir hayat seviyesi sağlar. Devlet, sakatların korunmalarını ve toplum hayatına intibaklarını sağlayıcı tedbirleri alır" hükümleri yer almaktadır.

Türk-İş'in Ağustos ayında yaptığı araştırmaya göre, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 812 TL, yoksulluk sınırı ise 5 bin 904 lira olarak hesaplanmıştır. Oysaki, engelli kişiler açlık sınırının yaklaşık 4 kat altında geçim mücadelesi vermektedir. Öte yandan engelliliğin beraberinde getirdiği ağır yaşam koşulları ise söz konusu mücadeleyi daha da güçleştirmektedir.

Yukarıda ifade edilen ağır yaşam koşulları sebebiyle engelliler, değil sosyal hayata ve topluma katılmayı, en tabi zorunlu ihtiyaçlardan olan beslenme, giyim, sağlık, eğitim gibi giderleri dahi karşılayamaz durumdadır. Dolayısıyla engellilerin insani bir yaşam sürdürmeleri artık ve günümüz koşullarında olanaksız hale gelmiştir.

Gelişen ağır ekonomik zorluklar, gerçeğe dayalı geçim sıkıntısı, en temel insani ihtiyaçların mevcut koşullarda karşılanmanın mümkün olamaması, engelli kişilerin insan onur ve haysiyetine yaraşır bir yaşam sürdürmeleri ve Anayasa'nın ortaya koyduğu irade çerçevesinde; 2022 sayılı Kanun kapsamında engelli kişilere sağlanan sosyal destek miktarlarının makul bir seviyeye getirilmesini talep etmek kaçınılmaz bir noktadır.

Engelli kişilerin son dönemlerde çok ağır ekonomik zorluklar ve ötesinde yoksulluklar içinde yaşam sürdürdüğü gerçeğinden hareketle, engelli kişilerin bu kapsamdaki mağduriyetlerini gidermeye yönelik tedbirlerin ivedi olarak alınmasını, dolayısıyla aylık miktarların makul bir seviyeye çekilerek arttırılmasını talep ederiz.

Saygılarımızla,
XXXXXX - XXXXXX

korkma recep tayyip Erdoğan ne yapmış engelli haklarına.hiçbişey yapmadı..şuan devletten en düşük maaşı 2022 engelliler alıyor

bu konu hakkında söylenecek pek çok şey olabilir var Fakat ben konuşmak istemiyorum dediğinize hak verdiğin anlaşılmasın tamamı ile hak vermiyorum birçok haklar sağlanmıştır kendisi tarafından Eğer ki bu konuşmayı uzatırsam biliyorum ki siyasi bir konuşmaya gidecek bu da bana doğal olarak Bu siteden yasaklama vesaire uzaklaştırma olarak geri dönüş yapacak daha uygun bir ortamda daha açık bir şekilde ne zaman isterseniz konuşmayla atacağım ama bu platformda olmaz

istekler doğru zamanlama yanlış. seçim bitmiş, ekonomi çökmüş.

Çok güzel bir metin olmuş abi Öncelikle teşekkür ederim güzel hazırlanmış bir metin nereye nasıl ulaşmamız gerekiyorsa toplu bir şekilde yaparsak daha büyük ses getirebiliriz o yüzdendir ki Herhangi bir ayda herhangi bir gün belirleyelim ve örgütlenerek toplu bir şekilde Twitter olur vesaire sosyal mecralarda vesaire farklı mecralarda Bu metni paylaşabiliriz

Dilekçe de iki aylık zamlı maaş farkı yazılmış onun yerine düz aylık maaş yazılmalıdır.

Yukarıda anılan sosyoekonomik özellikte olan engelli kişiler, 2022 sayılı Kanun kapsamında (rapor oranına göre değişen) 502,73 TL ilâ 754,10 TL arasında aylık almaktadır. Her ne kadar son yıllarda yapılan düzenlemelerle aylık miktarları göreceli şekilde artmışsa da, söz konusu tutarların oldukça düşük seviyelerde kaldığı bir gerçektir.

[FONT=sans-serif]%40-69 engelli aylığı: 433 TL

[FONT=sans-serif]%70 ve üstü [/FONT][/FONT]
[FONT=sans-serif][FONT=sans-serif][FONT=sans-serif]engelli aylığı: 650[/FONT][/FONT]
[/FONT]

@iLLeqaL
hozgul'e o konuda özel mesaj attım ben. gelip düzeltmesini bekliyorum.

hozgul

emeğine sağlık. gerçekten harika olmuş dilekçe. saolasın:)

arkadaşlar, şimdi kamuoyu oluşturmak için uğraşmalıyız. herkes elinden geleni yapsın lütfen.
ben de gazeteci arkadaşlarla temas kuracağım.

Dursun dinçer sadece istemek,le olmaz, herkes cimere yaziyi kopyalayip göndersin ancak böyle yaparak bir sonuç alabiliriz.

Öncelikle bir abimiz bir ablamız yeni bir temiz bir konu açıp o konuda neler yapılacak bilgilendirirse bizlere daha verimli hareket edilmiş olur diye düşünüyorum ve dediğim gibi özellikle Twitter mecrasında TT olmak istiyorsak belirlenecek bir # ile toplu bir şekilde paylaşım yapmalıyız ki sesimiz duyulsun

alfa

Dostum cimer bir çözüm değil tek başına bu durumu farklı platformlarda olabildiğince sesli bir şekilde Duyurma gerekli sadece oraya yazdım Oldu bitti olmaz hadi oraya gönderdin dilekçeni cevap alıp alamayacağını bile belli değil

İmzada verdim cimerede yazdım arkadaşıma twiterdan msjda attırdım daha ne yapayıp her yerddn yazıyorum

Tamm abi de edevletten yazıyordum şimdi gozükmuyor cimer edevlette neden bni arayıp bilgi vere bilirmisin numaram 05387737295

Alfa..Tamm abi de edevletten yazıyordum şimdi gozükmuyor cimer edevlette neden bni arayıp bilgi vere bilirmisin numaram 05387737295

Sadece 14 kişi imzalamış bari imzaya katılın maaş yükselsin diyen 100 kişi bile yok haklı yere bizi ciddiye almıyorlar

Bursaspor İmzayı kimse takmaz ya..Benim bu konu başlığındaki dilekçeyi Cimere Yollayın

Cımere bir yazzı yazdım özürlü maaşi nın yükselmesi için gelen cvp böyle 2022 sayılı Kanun kapsamındaki yaşlı ve engelli aylıklarına ilişkin artışlar, 2022 sayılı Kanun, Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ve memur aylık katsayısına göre belirlenmektedir. Söz konusu aylıklara ilişkin artışlar bütçe olanakları da dikkate alınarak kanunla belirlenmekte olup, talebiniz ileride yapılacak mevzuat çalışmalarında değerlendirilmek üzere notlarımızın arasına alınmıştır.

Bilgilerinizi rica ederim.sizlerde yazınki dikkate alasınlar

Biri cikar cumhurbaskanin onune atar kendini bizim ne sucumuz var maaşimiz çok az diye aglar ozaman artar belki onun direk talimat vermesi lazım. kampanya cimer bimer hikaye bosuna kendinizi yormayin .kalan kisitli imkanları da yerel seçimi kazanmak icin kullanicaklar kimse kendini kandirmasin yok iki katina cikacakmis inanmayin bunlara .

Engelliler Haklarını Aramıyor!

2022 Engelli maaşlarının yükselmesi için kampanya başlattık.fazla destek veren olmadı..
oysaki 100 kişi CİMERE şikayet dilekçesi yollasaydı..ve sosyal medyada tepkilerini dile getirseydiniz..hükümet icraat gösterirdi..siz böyle sessiz olduğunuz sürece dertlerinize hiçbir çözüm bulamazsınız..HALBUKİ FIRSAT BU FIRSAT TAM SEÇİM AREFESİNDEYİZ SESİNİZİ DUYURUN

Aynen katılıyorum ben yolladım cimere

ben çalşıarak alıyorum o parayı nden az diyosunuzzzzz şükredin eskiden hiç yokdu

onu yazcanıza rapaorları yazsanız yaa bimeree ınsan engellli kişi ye sağlam rapoeu veriliyor ou yazında hiç olmasa birlerine yarasınnn

bir coğunuzun ailesi bakım parası alıyor az diyee asgari ücretli alamıyor o parayııı

433 lira nedir yani

bi çay bi simitolmuş 2,5 lira

inadınamı yapıyolar bilmiom psikoljik hastaların oran alması sağlam insanların hoşuna gidio galiba
şey pardon zoruna gidio galiba banada senin neyin var elin ayağın sağlam diolar

433 lira süper para diyolar
kendileri bin 500 2000 3250 alan bile var onlara yetmiomuş

psikolojis hastalıkları yaşamayan biri bizi anlamaz

psikolojik

ben mesela atak zamanı bambaşka biri oluom
insan kendini direkman sümme haşa allah zannedermi

Üst Alt