Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 Maaşı Alanların Durumları Tekrar Değerlendirilecek

destiny07

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
2022 sayılı yasa kapsamında 65 yaş üstü yaşlılık aylığı, özürlü aylığı ve 18 yaş altı özürlü aylığı alanların durumları 3294 sayılı kanun kapsamında fakru zaruret ve muhtaçlık durumlarına göre yeniden belirlenecek.

Konu hakkında açıklama yapan Sarayönü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Turan, “2022 sayılı kanun kapsamındaki uygulamalara ilişkin Maaş bağlanması ve muhtaçlık kararı verilmesine yönelik uygulamalar, 05.11.2012 tarihinden itibaren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından gerçekleştirmeye başlanacak. Bu tarihten itibaren ilçemizde 2022 sayılı Kanun uyarınca halihazırda aylık alanların tamamı Vakıf aracılığı ile Bütünleşik Yardım Sistemi üzerinden 01.05.2013 tarihine kadar muhtaçlıklarının Vakıf Mütevelli Heyeti tarafından 3294 sayılı kanun ve 2022 sayılı kanuna göre tekrar değerlendirilecek. Buna göre kimin aylık alıp almayacağına heyet tarafından karar verilecek” dedi.

2022 sayılı kanun kapsamında aylık alanların yukarıda belirtilen tarihler arasında kendilerine Gelir Testi Uygulaması yapılacağını belirten Turan, “Gelir araştırması yapılırken kişilerin eş ve bakımı ile mükellef çocuklarının gelir durumları da dikkate alınacak. Ayrıca ticari faaliyeti, tarımsal geliri, taşınır veya taşınmazlardan elde ettiği gelir, nafaka geliri, sosyal güvenlik sisteminden aldığı herhangi bir geliri, il sosyal hizmetler müdürlüklerinden, vakıflar müdürlüklerinden veya sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından yardım alıp almadığı, alıyorsa miktarı ile başka türlü bir geliri olup olmadığı konularında hane ziyaretleri yapılarak araştırılacak. Hesaplanacak gelir kişi başı 115 TL’yi aşmayanlara gerekli yaşlı, özürlü maaşlarının bağlanacak, bu miktarı aşanların ise aldıkları maaşlar iptal edilecek” diye konuştu.

Garip garip şeyler çıkarıyorlar başımıza

çok kötü olur eğer gerçekse sarayönü sydv başkanının dediği.daha öncede buna benzer şeyler söylediler ama olmadı böyle bişey

ne araştırma yapıyorlarsa yapsınlar yahu haketmeden yalan beyan veren mal varlığını gizleyenler ortaya çıksın ve bu paraların haksız yere ödenmesinin önüne gbeçilsin.

Sende haklısın MertAta ama biz gelir testinden geçtik daha ne araştırması yapıyorlar .evde LCD tv varsa bilgisayar varsa lüks eşya varsa keseceklermiş.evin fotoğrafını çekeceklermiş. lüks arabası olupta evde bakım maaşı alanlar var her geçen gün artıyor sayıları . onları araştırsınlar. engelliye zaten 3 ayda bir maaş veriyorlar bide keserlerse çok şey kaybeder bu devlet

ya ben yeni memur oldum şimdi sakatlık maaşına da bir ay kaldı siz ce ne yapmalıyım ? ben bir ay sonrayı be,kjleyip sakatlık maaşımı alıp sonra onu kapatmayı düşünüyorum eğer şimdi kapatırsam 2 aylık bir zamanım yani param onlarda kalacak bir fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim ... şimdiden tşk ler

[FONT=Arial]

kanunun aslı bu.....

T.C.
[/FONT][FONT=Arial]BAŞBAKANLIK[/FONT][FONT=Arial]Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü Hukuk Müşavirliği[/FONT]​
[FONT=Arial]Sayı : B.02.01.SYD 0.61.647.03.02/313-15707 11/11/2009[/FONT][FONT=Arial]
Konu : 3294 sayılı Kanun Uygulamaları​
[/FONT]
[FONT=Arial]SARAYÖNÜ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI[/FONT][FONT=Arial]BAŞKANLIĞINA[/FONT]​
[FONT=Arial]İlgi : 09/10/2009 tarihli ve 23-298 sayılı yazınız.[/FONT][FONT=Arial]3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamında yapılan yardımlardan yararlandırılıp yararlandırılamayacakları hususunda tereddüt hasıl olan ve durumları altı madde halinde açıklanan kişilere ilişkin Genel Müdürlüğümüz mütalaası talep olunan ilgi yazınız incelenmiştir.[/FONT][FONT=Arial]3294 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu'nun "Amaç" Başlığını taşıyan l'inci maddesinde, "Bu Kanunun amacı; fakru zaruret içinde ve muhtaç durumda bulunan vatandaşlar ile gerektiğinde her ne suretle olursa olsun Türkiye'ye kabul edilmiş veya gelmiş olan kişilere yardım etmek, sosyal adaleti pekiştirici tedbirler alarak gelir dağılımının adilane bir şekilde tevzi edilmesini sağlamak, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı teşvik etmektir." hükmü mevcut olup;[/FONT][FONT=Arial]Mezkur Kanunun "Kapsam" Başlığını taşıyan 2'nci maddesinde ise, "Fakru zaruret içinde ve muhtaç durumda bulunan kanunla kurulu sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi olmayan ve bu kuruluşlardan aylık ve gelir almayan vatandaşlar ile geçici olarak küçük bir yardım veya eğitim ve öğretim imkânı sağlanması halinde topluma faydalı hale getirilecek, üretken duruma geçirilebilecek kişiler bu Kanun kapsamı içindedir." hükmü yer almaktadır.[/FONT][FONT=Arial]Kanun metni lafzından da anlaşılacağı üzere; 3294 sayılı Kanuna göre yapılan yardımlardan yararlanılabilmesi için fakru zaruret içerisinde olmak, herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna tabi olmamak ve bu kuruluşlardan aylık ve gelir elde etmemek gerekmektedir.[/FONT][FONT=Arial]Bu çerçevede, Sosyal güvenliğe tabi olan kişilerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından yapılan yardımlardan yararlandırılamayacakları açıktur[/FONT][FONT=Arial]Mütalaaya konu edilen ve durumları izah edilerek 3294 sayılı Kanun kapsamında yapılan yardımlardan yararlandırılıp yararlandırılamayacakları sorulan kişilerin durumuna gelinecek olursa:[/FONT][FONT=Arial]I- Eşi tarafından 10-15 yıl önce terk edilen, eşinin nerede olduğu bilinmeyen ve Sosyal Yardım Bilgi Sistemi (SOYBİS) sorgulamasında eşinin sosyal güvencesi bulunduğu tespit edilen ailelerde eş ve çocuklar durumu hakkında cevap vermeden önce aşağıdaki değerlendirmelerin yapılması zorunluluğu doğmuştur.[/FONT][FONT=Arial]10-15 yıl önce eş ve çocuklarını "terk ettiği" iddia edilen ve sosyal güvenceye sahip eş hakkında "terk edildiklerini" iddia edenler tarafından geçen süre içerisinde herhangi bir işlem yapılmaması hayatın olağan akışına aykırı olmasını yanı sıra; bu durumun bazı kötü niyetliler tarafından kullanılabileceği düşünüldüğünden, bu durumda bulunan kişilerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından yardım talebinde bulunmadan önce Türk Medeni Kanununca kendilerine tanınan hakları kullanmaları gerektiği düşünülmektedir. Şöyle ki;[/FONT][FONT=Arial]10-15 yıl önce terk edilen eşin Türk Medeni Kanunu hükümleri çerçevesinde kendisi ve reşit olmayan çocukları için boşanma davası açmadan bağımsız bir dava olarak "tedbir nafakasf'na hükmedilmesi talebiyle Hukuk Mahkemelerinde dava açmaya hakkı olduğu gibi, boşanma davası açarak evlilik birliğine son verme, boşanma davasından sonra ise kendisi için "yoksulluk nafakası",velayeti kendisine verilmiş çocukların geleceğinin korunması, eğitimi, terbiyesi, iaşesi için ise "iştirak nafakası" talep etme hakkı bulunmaktadır. (Burada sayılan haklar 7201 sayılı Tebligat Kanunu'nun 28'inci maddesine göre "ilanen tebligat" yapılmak suretiyle kullanılabilir) .../...[/FONT][FONT=Arial]Sözkonusu kişiler yukarıda sayılan haklarını kullanmaları sonucunda; nafaka almak suretiyle fakru zaruret hallerini ortadan kaldırabilecekleri gibi, mahkeme kararına rağmen nafaka alacağının tahsil edilememesi halinde "boşanmak" suretiyle Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilişiklerini kesip, 3294 sayılı kanun kapsamına girerek SYD Vakıflarının yardımlarından yararlanabilmeleri mümkündür.[/FONT][FONT=Arial]Sonuç olarak; eşi tarafından 10-15 yıl önce terk edilen, eşinin nerede olduğu bilinmeyen ve Sosyal Yardım Bilgi Sistemi (SOYBİS) sorgulamasında eşinin sosyal güvencesi bulunduğu tespit edilen ailelerde eş ve çocuklar; terk ettiği iddia edilen eş üzerinden sosyal güvenceye sahip olduklarından 3294 sayılı Kanun kapsamında yapılan yardımlardan yararlanamayacakları.[/FONT][FONT=Arial]II- Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kendilerine dul ve yetim aylığı bağlanan kişiler sosyal
güvenlik sistemi içerisinde belli bir gelir elde ettiklerinden sosyal güvenceye sahip oldukları için, 3294
sayılı Kanun kapsamında yapılan yardımlardan vararlandırılamavacakları.[/FONT][FONT=Arial]III- Eşi tarafından şiddet ve işkence gören ve adli mercilerce eşi evden uzaklaştırılan ancak eşinin emekli maaşı ve sosyal güvencesinden faydalanan ve koruma altına alınanlar eşleri üzerinden sosyal güvenceye sahip olduklarından 3294 sayılı Kanun kapsamında yapılan yardımlardan vararlandırılamavacakları,[/FONT]
[FONT=Arial]T.C.[/FONT][FONT=Arial]BAŞBAKANLIK[/FONT][FONT=Arial]Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü Hukuk Müşavirliği[/FONT]​
[FONT=Arial]Sayı : B.02.01.SYD 0.61.647.03.02/313-15707 11/11/2009[/FONT][FONT=Arial]Konu : 3294 sayılı Kanun uygulamaları[/FONT]
[FONT=Arial]-2-[/FONT]​
[FONT=Arial]IV- Herhangi bir suçtan dolayı eşleri cezaevinde olup, cezaevinde verilen kurs ve işler kapsamında çalışmaları nedeniyle yapılan SOYBİS sorgulamasında sosyal güvencesi bulunduğu tespit edilen kişilerin muhtaç durumda bulunan eş ve çocuklarının durumuna gelince;[/FONT][FONT=Arial]5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun Bazı Sigorta Kollarının uygulanacağı sigortalılar başlığını taşıyan 5'inci maddesinde; "Hizmet akdi ile çalışmamakla birlikte, ceza infaz kurumlan ile tutukevleri bünyesinde oluşturulan tesis, atölye ve benzeri ünitelerde çalıştırılan hükümlü ve tutuklular hakkında, iş kazası ve meslek hastalığı ile analık sigortası uygulanır ve bunlar, 4'üncü maddenin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı sayılırlar." hükmü mevcuttur. Mezkur Kanun'un 4'üncü maddesinde ise; "Bu Kanunun kısa ve uzun vadeli sigorta kollan uygulaması bakımından; (a) Hizmet akdi ile bir veya birden fazla işveren tarafından çalıştırılanlar" hükmü mevcuttur.[/FONT][FONT=Arial]Aynı Kanun'un "Genel Sağlık Sigortalısı Sayılanlar" başlığını taşıyan 60'ıncı maddesinde ise; "... ceza infaz kurumları ile tutukevleri bünyesinde bulunan hükümlü ve tutuklular... Genel sağdık sigortalısı ve genel sağlık sigortalısının bakmakla yükümlü olduğu kişi sayılmazlar." hükmü yer almaktadır.[/FONT][FONT=Arial]Buna göre; 5510 sayılı Kanun, ceza infaz kurumları ile tutukevleri bünyesinde oluşturulan tesis, atölye ve benzeri ünitelerde çalıştırılan hükümlü ve tutukluları belirli iş kollarında (iş kazası ve meslek hastalığı ile analık sigortası kollarında) sigortalı olarak kabul etmiş olmasına rağmen genel sağlık sigortalısı olarak kabul etmemiştir.[/FONT][FONT=Arial]Bu kapsamda ceza ve tutukevlerinde bulunan hükümlü ve tutukluların eş ve çocuklarının hükümlü veya tutuklu bulunan bu kişiler üzerinden sosyal güvenceye sahip olmadıkları, dolayısıyla "muhtaçlık" ve "fakru zaruret hali" değerlendirilmek suretiyle 3294 sayılı Kanun kapsamında yapılan yardımlardan yararlandırılabilecekleri,[/FONT][FONT=Arial]V- Anne ve babaları boşandıktan sonra farklı kişilerle evlenen bu nedenle kendilerine sosyal güvenceli anneanne veya babaanneleri tarafından bakılan çocuklara ilişkin yardım taleplerinin, kanunen çocuğa bakmakla yükümlü olan ve çocuğun velayeti altında bulunduğu anne veya babasının sosyal güvenlik durumu dikkate alınarak değerlendirilmesi gerektiği,[/FONT][FONT=Arial]Bu çerçevede; anne ve babaları boşandıktan sonra farklı kişilerle evlenen bu nedenle kendilerine sosyal güvenceli anneanne veya babaanneleri tarafından bakılan çocukların "fiili" durumlarının değil, "hukuki" durumlarının değerlendirilmesi gerektiği,[/FONT][FONT=Arial]* çocuğun velayetinin bulunduğu kişilerin sosyal güvencesi bulunmuyor ise "muhtaçlık" ve "fakru zaruret" hali değerlendirilmek suretiyle 3294 sayılı Kanun kapsamında yapılan yardımlardan yararlandırılabilecekleri.[/FONT][FONT=Arial]* çocuğun velayetinin bulunduğu kişilerin sosyal güvencesi bulunuyor ise; 3294 sayılı Kanun kapsamında yapılan yardımlardan yararlandırılamayacakları.[/FONT][FONT=Arial]VI- Kısa süreli olarak işe girip çıkan, ayda 5-10 gün gibi sürelerle sigorta kapsamında çalışan devamlı ve sürekli bir işi olmayan kişilerin durumu ise; sigortalı bir işte çalışmakta iken işten ayrılan kişi, işten ayrıldığı tarihten yeniden işe girdiği tarihe kadar sosyal güvenlik kapsamı dışında olduğu; ödenmiş primleri karşılığı belli bir süre sadece sağlık hizmetleri bedellerinin sosyal güvenlik kurumu tarafından ödenmesinin sosyal güvenlik kapsamında olduğu şeklinde değerlendirilemeyeceği cihetle, bu durumdaki kişilerin 3294 sayılı Kanun kapsamında olduğu, "muhtaçlık" ve "fakru zaruret" hali değerlendirilmek suretiyle yapılan yardımlardan yararlandırılabilecekleri.[/FONT][FONT=Arial]Düşünülmektedir.[/FONT][FONT=Arial]Bilgilerinizi ve buna göre gereğini rica ederim.[/FONT]
[FONT=Arial]Aziz YILDIRIM
Genel Müdür [/FONT]​

ya ben yeni memur oldum şimdi sakatlık maaşına da bir ay kaldı siz ce ne yapmalıyım ? ben bir ay sonrayı be,kjleyip sakatlık maaşımı alıp sonra onu kapatmayı düşünüyorum eğer şimdi kapatırsam 2 aylık bir zamanım yani param onlarda kalacak bir fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim ... şimdiden tşk ler

sen ne uyanıksın oyle dılekçni ver maası kessınler yoksa cezasıyla ödersin

orhanbaba senin yazına göre 2022 maaşı alanları araştırmayacklar anladığıma göre 3294 sayılı kanundan bahsediyor o zaman benim başlattığım konu için tereddüt etmeye gerek yok değilmi ?

siirtli56 memur olduysan 2022 maaşına hiç bulaşma .hemen iptal ettir .memurluk daha iyi

2022'den yararlanıpta kanunen bakmakla yükümlüsü olan herkes gelir testine tabi olacaktır.

Öncelikle mrblar . Vereceğiniz cevaplar içinde şimdiden tşkler.
Ben kurul raporu olan ve yaklaşık 1.200 TL 3 aylık maaş alan biriyim . Memurluk sınavından beklediğim sonuc gelmediği için muhasebe bilgimde olduğu için özel sektörde bi inşaat firmasında muhasebeci olarak çalışmaya karar verdim özürlü olarak .Sağlık raporumda 'çalışamaz' ibaresi olduğu için özürlü olarak giremiyorum . Çalışabilir ibaresini almam için ne yapmam gerekir ?

TTedTT;

Kardeşım kanundan haberın yoksa bi arastr derım 2022 ıle evde bkm dıye verilen aylık farklıdır ne bakması ne yukumlulugu zaten sacmalık 110 tl mı kaldı bu devrde kısı basına dusen gelır de yok gelr yok gder yoklaması dyor zaten engellı vatandasın elne gecen en fazla aylk 400 tl bu acklama yanlş memurun kanundan haberı yok tabı bazı uyanklar hem vakf aylgı yardmı hem 2022 yok efendm memur oldum ama onuda alsammı drse adamlar keser tabı braz mantklı olun ya

Aynen katılıyorum lüks arabası evi olduğu halde hala devlet bize maaş verirmi diyenler var .o zaman üstte yazan kanun evde bakım maaş alanlari denetleyen bi kanun ..yinede devlet 2022 maaşı alanlarında arastirabilir böyle giderse

Orhanbaba0470;
yazımda evde bakım kelimesi görüyor musun? Annesi-babası yani kanunen bakmakla yükümlüsü olan çoğu kişi 2022'den yararlanıyor bunu bilhassa 18 yaşından küçük ve evli olmayan engelliler oluşturuyor. Forumda engellileri konu alan bir platform olduğu için gerisi bizi ilgilendirmiyor! Eğer anne yada babası(bakmakla mükellef) sigortalı çalışıyorsa(yada emekli) ve gelirinden 110tl engelli evli olmayan çocuğuna düşüyorsa aylık kesilir ki bu kapsamda maaş alan azımsanmayacak kişi var. Yeşil kartın GSS'ye dönüştürülmesinin devamıdır bu, çünkü 2022'li olanın primlerini devlet ödüyor. Lütfen araştırmaları dikkatli yapalım!

"2022 s.k. (Ek.1.7.2005 5378/25 md.)
a) Başkasının yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremeyecek şekilde özürlü olduklarını tam teşekküllü hastanelerden alacakları sağlık kurulu raporu ile kanıtlayan, 18 yaşını dolduran ve kanunen bakmakla mükellef kimsesi bulunmayan özürlülerden; her ne ad altında olursa olsun her türlü gelirleri toplamının aylık ortalamasına göre bu Kanunun 1 inci maddesinde belirtilen gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutardan daha az geliri olanlar..."

Engelli arkadaşların gelir testi kıstası budur, sigortası varsa otomatikman 2022 düşüyor; Ayrıca çalışabilir özürlüler ayrı değerlendirilecektir deniyor ama ne kadar gerçekçi olabilir bilmiyorum, ben inanmadım.

ben çalışamıyorum kesilirse naparım bilmiyorum .büyük ihtimal kesilir.evim yok arabam hiç yok babamın emekli maaşı daha yeni arttı .4 kişiyiz .ablamda çocuklarıyla bizimle kalıyor.2022 den başka maaşımda yok.evli değilim .2022 maaşından çok evde bakım maaşı alanlarıda araştırsınlar. haksızlık yapmasınlar onlar zaten her ay alıyor.bence bütçeyi sömürenler onlar .ptt şubeleri hergün maaş alanlarla dolu.benm tanıdığım var mesela lüks arabası var evi var 1500 tl maaşlarıda var hala bakım maaşı alıyorlar .ben 2022 maaşı almaya gittiğimde o kadar çok sahtekar vardıki şoka girerdiniz yapmacık yapmacık numara yapanlar maaş almak için sakat numarası yapanlar.hazır para nasıl olsa deyip sömürüyorlar .daha birsürü örnek vardır sizin çevrenizdede şuan onlar engelli maaşı alanlardan çok çok iyi yaşıyorlar. turan yılmazın dediği doğru ama bütün 2022 maaşı alanları araştırmasınlar.zaten uzun sürer evi arabası ve olupta hileyle alanlara baksınlar. zaten arabası veya değerli malı olanlar .kayıtlarda görünür.bunudamı biz söyliyek :)

Evde bakım yardımı 2022 almaya engel değil, gelirden de sayılmıyor. 2022 ise evde bakım için gelir hesabına dahil. "destiny" evinde ki nufüsa bakılırsa ya geliriniz iyi yada ağır engelli olmadığın için alamadın evde bakım. Eğer engel durumlarını değişmeye razı olursan(çok ağır engelliler var altına yapan, yemek yiyemeyen) benim adıma alınan evde bakımı sana veririm! Bencil olma!

destiny07 haklı aslında belliki devlet kısıtlamaya gidecek sudan sebeplerle 500.000 engellinin maaşına el koyarsa 3 ayda bir 55 milyon tl kasada kalacak. bakalım hayırlısı. şurası bir gerçek çoğumuzun yaşam standartı iyi olmasada kötünün üzerinde ucuzda olsa bir arabamız evimiz bilgisayarımız televizyonumuz var. devlet yok kardeşim bunlar lükse girer keserim derse bişeyde yapamayız. keşke hem çalışan hem bu maaşa göz koyan namusuzları tespit etse bir tek ama kurunun yanında yaşta yanacak

2022 maaşını kesmesinler yeter evde bakım maaşını istemiyorum. hiç gerek yok zaten. ama evde bilgisayar var eve geldiklerinde bu lüks eşya deyip keserler diye düşünüyorum. sydv ci memurlara güvenilmiyor. çünkü kesmek için birsürü bahane uydururlar . zaten 3 aylık 3 kuruşluk maaşıda keserlerse. hiç umudum kalmaz seçim önce hükümet çok oy kaybeder . bence iyi düşünüp taşınsın. ..inceledikten sonra maaşı almaya devam edenlere her ay maaş verseler bari.. zor ama bi ihtimal

hanesinde 1 kişi dahi sosyal güvenceli ise kesilecekmiş birde 2022 aylıkları ve evde bakım ücretleride gelir olarak esas alınacakmış ayrıca hiçbirşeyi yoksa bu seferyakınlarının verecegi nafaka miktarını gözönüne alınacakmış

Merhaba sayın arkadaşlar ben aranıza yeni katılıyorum bir sorum olacak bilgisi olan arkadaşlar bu konuda bilgi verirlerse memnun olurum saygılar
ben 2022 den 3 ayda 1200 tl maaş almaktayım evliyim eşimde engelli 800 tl almakda annem ve babamla kalıyoruz benim üzerime sadece bir engelli aracı var babam emekli şimdi benim veya eşimin maaşı kesilme durumu var mı bilgisi olan arkadaşlar rıca ediyorum yardımcı olurmusunuz

garip38 şuan tam olarak bilmiyorum bişey diyemem herşey olabilir hazırlıklı olmakta fayda var .

mert54 nerden duydun bu korkunç haberi :)

turan yılmaz ,inşAllah bizimkiler kesilmez haketmeyenlerinki kesilir.

bir çok kişinin kesilecek öyle gözüküyor maleseff

kesilirse zaten çok şey kaybeder bu devlet :) kendi bilir bi daha kimse oy vermez.belki daha iyi bi hükümet gelir engellileri anlar .

bi bakıyım ama bu kadar derin bi araştırma yaparlarsa. maaş alanların % 80 ninin maaşı kesilir. bence engellilerin maaşını kesmesinler evde bakanlar daha çok alıyor asıl bütçeyi sarsanlar onlar. dediğim gibi arabası evi var hala devletten evde bakım maaşı alıyorlar .bakım maaşı alanlar kusura bakmasın.hepsi aynı değil.bence böyle kapı kapı ev ev herkesi araştırmaları saçma arabası evi maaşı olan devletin kayıtlarında çıkıyor bi tc kimlik no yeter .yada gidiyim memurlara öğretiyim bu işi

Garip38 arkadaşım, evli olduğun için annen-baban sana bakmakla mükellef değil! Tek geliriniz 2022 ise seninki kesilmez.

TTedTT arkadaşım ama ben babamın evinde kalıyorum kendime ayit bir evim yok

Ek Madde 1 - (Ek:1/7/2005 - 5378/25 md.)
65 yaşını doldurmamış olmakla birlikte;
a) Başkasının yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremeyecek şekilde özürlü olduklarını tam teşekküllü hastanelerden alacakları sağlık kurulu raporu ile kanıtlayan, 18 yaşını dolduran ve kanunen bakmakla mükellef kimsesi bulunmayan özürlülerden; her ne ad altında olursa olsun her türlü gelirleri toplamının aylık ortalamasına göre bu Kanunun 1 inci maddesinde belirtilen gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutardan daha az geliri olanlara

Neden ailenle yaşıyorsun? Çünkü onlara muhtaçsın, ayrı eve çıkmaya maddi-manevi gücün yok.

degerli gönül dostları vermiş oldugunuz bilgiler için teşekkur ederim

Üst Alt