Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 Maaşı Alanların Durumları Tekrar Değerlendirilecek

ya uyanıklıkla bir alakası yok yeni emmur oldum maaşa bir ay bile kalmadı ala,yım mı almiyayım mı diye soruyorum size ama adilce baktığında 2 aydan fazla bir sürem onlarda kalıyor o yüzden sordum size ne yapmalıyım diye ,uyanıklıkla bir alakası yok anlayacağın peki 2022 maaşını nasıl iptal ettirecem bari onu da söyleyin sişze zahmet...

siirtli arkadaşım 90 iş gününü aşmaması kaydıile maaşını alabillirsin meğmur olduğunu ve meğmurluğa başladığın tarihi yazan bir dilekçe ile pirimsiz ödemeler genel müdürlüğüne bir dilekçe gönder gerisini meğmurlar hallederler sen maaşı iptal diye yazma dilekçende dilekçende meğmur olduğunu vs vs işte kanunların gerektirdiği şekilde gereğinnin yapılmasını falan talep et bir bakarsın şans ya maaşın kesilmez 2022 maaşınıda almaya devam edersin nede olsa burası türkiye :) ama tabi sende dilekçe örneği olsun ilerde sıkıntı olursa mahkemeye sunacak delilin olur elinde fazla kimsenin lafına bakma herşeyle seni hitam edecek insanlar da çıkar elbete :) sen parayı alsam sorun olurmu dersin diğer taraftan allaaaaaa bencil olursun aç gözlü olursun vs vs bir sürü mis kokulu benzetmelere maruz kalırsın sen dediğim gibi en iğisi ve sağlıklısı yaz dilekçeni kuruma gönder gerisini düşünme kolay gelsin siirtli arkadaşım

kardeşim bu devletin işine akıl sır ermiyor adamın evinde Televizyonu yada bilgisayarı olmasın mı benim evimde bilgisayarımda var internetim de var görme engelliyim yalnız başıma bir internet cafeye gidemiyorum sürekli engelliler le ilgili haberleri araştırıyorum

Ne yapalım yani memurlar eve gelecek diye eşyalarımızı başka yerlere mi taşıyalım ben böyle saçmalık görmedim eğer ki evdeki eşyalara göre maaş ayarlaması yapılacaksa üzgünüm ama yarıdan fazla engellinin maaşları kesilir

hangimizin evinde lcd televizyon yok hangimizin evinde bilgisayar yok oldu olacak buzdolabınıda lüks saysınlar rezalet inanın bu söylenilenler

haklısın tolga_han mantıksız iş yapıyorlar.sydv deki memurlar çok insafsız. bizim ev ahşap ama iyi kötü bi bilgisayar ve internet var 3 aylık maaş veriyorlar zaten bide keserlerse . beddua alırlar.

2022 sayılı yasa kapsamında 65 yaş üstü yaşlılık aylığı, özürlü aylığı ve 18 yaş altı özürlü aylığı alanların durumları 3294 sayılı kanun kapsamında fakru zaruret ve muhtaçlık durumlarına göre yeniden belirlenecek.a ARKADAŞLAR 18 YAŞ ALTI İÇİN GEÇERLİ DİĞER LERİNE BİŞEY OLURMU

ya arkadaşlar ne demem gerefkltiğini emin olun bilmiyorum ya biri dilekçe örneğini buraya yazarsa sevinirim :):) 2022 maaşında gözüm yok sadece 25 gün kalmıştı gelmesine memur oldum sadece 25 günlük bir gün sayıdan para alayım mı almıyayım mı diye sordum anladım almiyacm :)::) arfkadaşlar 2022 maaşını iptal etmek için dilekçe örneği size zahmet şimdiden tşk ler...

Sosyal Güvenlik Kurumu
Primsiz Ödemler Genel Müdürlüğü
Yaşlılar Sosyal Güvenlik Dairesi Başkanlığı'na

.../..../....

.....Sicil numarası ile halen 2022 maaşı almaktayım. İşe başlamış olmamdan dolayı maaşımın durdurulması gerektiğini ve neticeden tarafıma yazılı bilgi verilmesi gerektiğini bilgilerinize arz ve talep ederim.

isimsoyisim
imza
tc numarası
adres

Dilekçeyi göndereceğiniz adres: Sosyal Güvenlik Kurumu, Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğü, Tuna Cad. No:7 Kızılay - Ankara

2022 Sayılı Yasaya Göre Özürlü Maaşı Alma ve İptal Ettirme

2022 sayılı yasaya göre bir iş’te çalışmayan veya belirli bir düzeyin üzerinde geliri olamayanlar Özürlü Maaşı almaya hak kazanırlar. Bu maaşlar özür gruplarına göre veriliyor ve en az %40 özürlü sağlık raporu almış olmanız gerekiyor. Bu özürlü maaşını alabilmek için bulunduğunuz yerdeki malmüdürlüğüyada maliye ye giderek başvurunuzu yapabilirsiniz.
Şimdi gelelim bu maaşların iptal ettirilmesi sürecine…
Şuan ÖzürlüPersonel İstihdamı ile atanan adayların çoğu bu özürlü maaşları almaktalar ve şuan nasıl bir süreç izleyeceklerini bilmemektedirler. Aşağıdaki yazımı dikkatlice okuyun.
Bu özürlü maaşları SGK ‘ya bağlı Primsiz Ödemeler Daire Başkanlığı tarafından verilmektedir. Ben de öğretmenliğe atandığım için bu maaşı iptal ettirmek istiyordum. Bugün 0312 458 12 07 numaradan Primsiz Ödemeler Daire Başkanlığı ile görüştüm ve “Bu maaşları almalımıyız yoksa hemen iptal mi ettirmeliyiz” diye sordum.
Öncelikle;
  • SSK ‘lı olarak işe girenler 90 gün içinde bu maaşlarını iptal ettirmeleri gerekiyor. Bu 90 gün içinde yatan maaşlarını çekebilirler, bir sakınca yok.
Ancak,
  • Devlet memurluğuna atanıp Emekli Sandığına tabi olanlar bu maaşlarını hemen iptal ettirmeleri ve göreve başladıktan sonra yatan maaşları kesinlikle çekmemeleri gerekiyor. Aksi taktirde çekilen maaşlar %50 faizi ile birlikte devlet memurundan tahsil ediliyor.
Peki bu maaşları nasıl iptal etireceğiz?
Herhangi bir malmüdürlüğüne giderek Özürlü maaşınızın sicil numarasını öğreniyorsunuz. Primsiz Ödemeler Daire Başkanlığı ‘na maaşınızın iptal edilmesi için dilekçe yazıyorsunuz ve bu dilekçenin içerisine sicil numaranızı da yazıyorsunuz. Maaşınızın iptal edildiğine dair size cevap yazısı gelecektir. Bu süre zarfında maaşınız ptt’de yatmış gözükse dahi kesinlikçe çekmeyiniz. Yoksa %50 faizi birlikte aldığınız maaş sizden tahsil edilir.
Şimdi gerçekleştirilen Meb Özürlü Personel Ataması yada diğer özürlü istihtamı ile devlet memurluğuna atanan adaylar eğer ki 2022 sayılı yasa gereğince özürlü maaşı alıyorlarsa bunu iptal ettirmek için Primsiz Ödemeler Daire Başkanlığı ‘na hemen dilekçe ile başvurarak maaşlarını iptal ettirmeleri gerekiyor. Önümüzdeki eylül ayında yatan maaşları ise kesinlikle çekmemeleri gerekiyor.
Daha detaylı bilgi için Primsiz Ödemeler Daire Başkanlığı 0312 458 12 07 telefon numarasını arayarak bilgi alabilirsiniz.
Bu arada maaşlarınızın kendiliğinden iptal olmasını beklemeyin yoksa adınıza borç yansıtılabilir.

Merhaba arkadaşlar. Yorumlarınızı tek tek okudum. Benim kafama takılan soru şu. Benim eşim trafik kazası sonucu engelli. 2022 sayılı kanuna göre maaş alıyor. Bir de kız çocuğum var . Yani evde üç kişiyiz. Fakat ben şimdi iş arıyorum. Benim çalışmam maaş kesilir anlamına mı geliyor. Yoksa işe başladığım yerden aldığım maaşın miktarına mı göre eşimin maaşını keserler. Bu konu hakkında net bilgisi olan varsa cevap bekliyorum Teşekkürler...

zeynepbrc eğer ki siz sigortalı bir işe girerseniz eşinizin 2022 maaşı kesiliyormuş bende bilmiyordum ama malesef durum böyle bende stedeki arkadaşlardan öğrendim bende 2022 maaşı alıyorum eşimde iş arıyor eğerki sigortalı bir işe girerse kesilir dediler 2022 maaşı

TOLGA_HAN;

sizi yanıltmışlar bu parayı kesme gibi bir durum söz konusu değil haciz bağlatma vs. de uygulanamaz kişiye yani şahsa ödenen bir nevi maddi destektir bakmayın siz maaş olarak göründüğüne sizin sigortalı bir işe girmeniz duruma engel olmaz ayrıca şu tekrar gözden geçirme konusuda realist değildir pratik olarak uygulanması çok güç 18 yaşını geçmiş herkes zaten bağımsız bir bireydir bu parada üzerindeki gayrimenkul vb. duruma göre belirlenir canınızı boş yere sıkıp telaşa düşmeyin.

Ya arkadaşlar çalışabilir özürlü ayrı değerlendirilecek diyosunuz devlet o zaman iş bulurmu bizi biyerlere yerleştirirmi diyceksinizki gir kpss ye kazan ya kazanamazsan zaaten özel işletmeler almak istemiyor alsada özürlü işçileri çok azarlıyorlar mesela ben bunu yaşadım hastanede taşeron olarak çalışıyordum ama rahatsızlığımdan dolayı anca 5 sene çalışabildim ve çıktım psikolojik olarak çok rahatsızdım üstelik sınavlara girsem kazanıp kazanamama tamamen şansa bağlı ben bu dünyaya sınavla gelmedim ben sınava giripte özürlü olmadım yani devletin bir tolerans tanıması lazım

arakadaşlar artık bu 2022 maaşlarınada yüce devletimiz el atmış bulunmakta bu konuyu açan arkadaş yazdığı konudaki bilgileri doğru şöyleki eskiden bi raporunuz varken yeni rapor alıp oranınız yükseldiğinde anrada bulunan primsiz öd genel müd lüğüne yollanıyordu artık primsiz ödemeler genel müdürlüğü kapanmış bundan sonra 2022 maaşı ile alakalı işlerinizi 1 aralık tarihinden itibaren yaşadığınız yerdeki sydv larına müracat ederek bilgi alınarak buraya müracat ederek işlemler yapılacak yeni bir rapor çıkartıyorum ankaraya nereye göndericem derken çok yeri aradım hepsi şunu söylüyor sydvlarına müracaat soyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarıda aile ve sosyal politikalar bakanlığına bağlanmış artık sydv larıda senin kaşının üstünde kıl var deyip maaşları kesmeslerse iyi çünkü 1 aralık 2012 tarihinden itibaren işlemler başlıyacağı için adamların önlerinde evraklar yığınla olacak bide şuan benim gibi rapor çıkarıp ankaraya yollamaya uğaraşan arkadaşlar varsa primsiz ödemeler genel müdürlüğüne hiç yollamasın şuan zate sistemler kapalıymış 1 aralık 2012 tarihinde açılacakmış kamuoyuna saygıyla duyrulur birde yukarda bi arkadaş maaş kestirme için primsiz ödemeler genel müdürlüğü ve nasıl dilekçe yazılacağının örneğini vermi primsiz ödemeler genel müdürlüğü kapandığına göre oraya hiç müracat etmeyen yeni birim kurulmuş ankarada sosyal yardımlargenel müdürlüğü herhalde maaşını lkestirmek isteyenlerde oraya müracat edecek tel nosu:0312 705 8000 705 8001

ben bu dünyaya sınavla gelmedim ben sınava giripte özürlü olmadım yani devletin bir tolerans tanıması lazım

GERÇEKTENDE ÇOK GÜZEL BİR TESPİTTE BULUNMUŞSUN AMA DEVLETİMİZİN BİZİM GİBİ ENGELLİLERE SAHİP ÇIKACAĞINA HERŞEYİ BİR YANDAN ZORLAŞTIRIYORLAR MALESEF

bence 2022 maaşına yeni başvuranları sydv ye yönlendiriyorlar .eskiden başvurup maaş alanları kapsamıyor bu durum.ben öyle anladım yinede tam anlaşılır şekilde anlatmaları lazım..

Valla bu ülkede hiçbirşet zamanında yapılmaz belkide eski düzenden daha da geç bağlanacak maaslar benim anneannem için dulluk maaşına başvurduk tam 3 ay oldu daha haber yok inşallah sosyal yardımlaşma her işini böyle yapmıyordur

sosyal yardımlaşmaya geçtiği için belki 2022 maaşları her ay olabilir . çünkü vakıf maaşları her ay ödeniyor .

noldu ya bu haber yalanmıymış yokmu resmi bir merci ile görüşen. maaşlar tehlikedemi

bu haber doğru ama 2022 maaşına yeni başvuranları kapsıyor bundan sonra maaş almak isteyenler sydv'ye gidecek eskileri karıştırmıyacaklar kanımca inşallah

haber yalan değil 3 aralıktan sonra resmi olarak sydv ler 2022 maaşına resmen el atmış olacaklar işlemler onların elinden geçecek

arkadslar bende bı soruda buluncam engelli maaası alıyordum 6 ay once evlendım esım asgarı ucretlı calısıyo kırada oturuyoruz ama maaasım kesılmemıs alsam sorun olurmu

destiny07 arkadaşım sana birşey söyleyimmi bence hiç birşey için kesilmesede senin maaşın bu bencil düşüncelerin yüzünden kesilir :) böyle birşey varmı ya takip ediyorum evde bakım maaşı alanlara kafayı takmışsın geneli yorumlarında evde bakım maaşı alanları dile getiriyosun engelliler gen tr den de yasaklandın bence bu tuhaf konuşmaların yüzünden yanlış anlama ama galiba sende biraz kıskançlık ve çekememezlikmi var desem :) hak bir başka engelli arkadaşını hedef göstererek aranmaz arkadaşım evet kesinlikle vardır hile hurdaile hakkı olmayan paraları alan insanlar ama sen genelleme yapıyosun buda çok yanlış bence bu tarz yorumlarını toparla arkadaşım hoş değil hı ben evde bakım maaşı almıyorum ama olsun ben almıyorum diye bir başka alan arkadaşımıda hedef göstererek hak ta aramam bana yanlış birde işinin içinde hile hurda olmayanlar neden çekinsinki araştırılmaktan varsınlar iğneden ipliye araştırsınlar hiç değişmez

Özlem eşin sigortalı çalışıyor ise bunu kuruma bildirmen lazım yok eğer eşin sigortalı çalışmıyor ise bir sıkıntı olmaz

ben kolay kolay yalan söylemem hepsinede iftira atmam dikkat ettiysen hepsinden bahsetmiyorum. bunu sadece ben söylemiyorum bakım maaşı alanlarda söylüyor.kıskanacak olsam bi şekilde bende bakım maaşı bağlatırdım 3 ayda bir maaş beklemezdim. başkalarının hakkına göz dikmem.ne gördüysem onu yazdım rahatsız ettiysem saygısız davrandıysam kusura bakma.

yoksa bu sitedendemi atacaksınız :D KaRe Yada maaşımı kestireceksiniz bana bu kadar karşı olduğunuza göre :p

şimdi anlamadım yahu maaşı iptal için nereye başvuram tam bilen var sa size zahmet...

siirtli56 en iyisi sen sosyal hizmetler şubesine git ordan iptal ettirebilirsin.şuan nereye gönderildiğini bizde bilmiyoruz ben paylaştım ama 2022 maaş servisi primsiz ödemelerden vakıflara devredilmiş. yani sydv şubesine gidip iptal ettirmelisin .bizim verdiğimiz adresten iptal ettirmene garanti veremeyiz

SYD Vakıflarına Yönelik Eğitimler Devam Ediyor23/10/2012

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıfları çalışanlarına yönelik 2022 sayılı Kanuna göre yürütülen aylık işlemleri verilen aylıklara ilişkin Genel Müdürlüğümüzce Kızılcahamam’da düzenlenen eğitim faaliyetlerinin ikinci bölümü tamamlandı.
Sosyal Yardımlar Genel Müdür Vekili Sayın İslam Emiroğlu eğitim faaliyetleri dolayısıyla yaptığı açılış konuşmasında Devletle Millet arasındaki kaynaşmada sosyal yardımların rolüne dikkat çekerek Vakıf çalışanlarına burada çok önemli görevler düştüğünü söyledi.
Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcısı Sayın Cemalettin Çogurcu da son 4 yılda sosyal yardım alanında Genel Müdürlüğümüzce gerçekleştirilen faaliyetleri içeren bir sunum gerçekleştirdi.
Şu ana kadar 1000 Vakıf çalışanın katıldığı faaliyetlerde mevzuat eğitimleri Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünde görevli Aile ve Sosyal Politikalar Uzmanları tarafından verilirken, Bütünleşik Sosyal Yardım Sisteminde geliştirilen 2022 Modülünün son kullanıcı eğitimleri ise TÜBİTAK yazılım ekibi tarafından gerçekleştirildi.
Eğitim faaliyetlerinin son bölümü ise 500 SYD Vakfı çalışanın katılımı ile 31 Ekim – 1 Kasım tarihlerinde Kızılcahamam’da gerçekleştirilecek.
2022 Sayılı Kanuna Göre Yürütülen Aylık İşlemlerine İlişkin Süreç

08.06.2011 tarih ve 633 sayılı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile 2022 sayılı Kanuna göre yürütülen aylık işlemleri Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü eliyle yürütülmek üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına devredilmiştir.
Bununla birlikte 11.10.2011 tarih ve 662 sayılı KHK ile muhtaçlık kararlarının alınması görevi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıflarına verilmiştir.
Bu itibarla, Genel Müdürlüğümüz TÜBİTAK işbirliğinde 2022 sayılı Kanuna göre yürütülen işlemleri Bütünleşik Sosyal Yardım Hizmetleri Bilgi Sistemine aktarılması, iş süreçlerinin düzenlenmesi ve mevzuata yönelik çalışmaları yürütmeye devam etmektedir.
Bu çalışmalar kapsamında, muhtaçlık kararının alınması ve aylıkların bağlanmasına ilişkin tüm iş ve işlemler SYD Vakıfları tarafından yerine getirilecektir.

kaynak: Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü | Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı | SYD Vakıflarına Yönelik Eğitimler Devam Ediyor

acaba geriye dönük bir inceleme yapılırmı maaş alanların durumu tekrardanmı incelenecek nolacak şimdi

2022 maaşıyla alakalı yeni düzenleme...

Bilindiği üzere 2022 sayılı kanunla ilgili olarak çıkartılan yönetmeliklerde bazı değişikler oludu. Peki bu durumda eskiye göre degişen kazanılan haklar ve kolaylıklar nelerdir aşağıda tek tek açıklamalı olarak anlatayım;

1-- Daha önce Primsiz ödemeler genel müdürlüğünce takibi yapılan 2022 maaşı başvuruları artık Sosyal güvenlik il müdürlüklerince yapılacaktır, böyle olmasının engellier açısından avantajı tartışılmaz, çünkü maaş başvurusunda veya maaşı alırken olası oluşan hata, eksik ve yanlışlıklar için direkt olarak Ankara ile iletişime geçerken artık il de bulunan SGK müdürlüklerinde işler halledilebilecek.

1.3. Halen Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğünce yürütülen aylık bağlama işlemleri Kurumca belirlenecek tarihten itibaren sosyal güvenlik il müdürlükleri ve sosyal güvenlik merkezleri eliyle yürütülecektir. Kurumca belirlenen tarihten sonra mahalli maliye teşkilatlarına yapılan başvurular, alınan muhtaçlık kararları ve diğer evraklarla birlikte sosyal güvenlik il müdürlüklerine veya sosyal güvenlik il müdürlükleri tarafından yetkilendirilecek sosyal güvenlik merkez müdürlüklerine gönderilerek aylık bağlama ve diğer işlemler taşra teşkilatlarımızda sonlandırılacaktır

2- Daha önce olası durumlarda alınmayan alınamayan maaşlardan dolayı 1 yılı aşan sürelerde maaşlar kesiliyordu, bu durumdan dolayı epeyce sıkıntı oluşmaktaydı, ancak bu durum biraz daha esnetilip bu süre 2 yıla çıkarılmıştır.

2.5.5. Aylığın 2 yıl boyunca aralıksız olarak alınmaması,

3- Daha önce 18 yaşını dolduran engellilerin maaşları kesiliyordu ve tekrar başvuru yapılması isteniliyor kurumdaki raporunun geçerliliğini hiç bir suretle kabul etmeyip yeni rapor istiyorlardı ancak artık raporu "sürekli olanlardan yeni rapor istenilmeden kolayca bir kaç evrakla maaşlarının devam etmesini sağlamış oldular.

2.6. 18 yaşını tamamlaması nedeniyle aylığı kesilen özürlünün 18 yaşını doldurduktan sonra kendi adına yaptığı başvurularda Yönetmeliğin 11 inci maddesinde sayılan belgeler istenir. Ancak özürlü sağlık kurulu raporu sürekli olanlardan yeniden sağlık kurulu raporu istenmez.

4- Daha önce başvurularda raporun aslı istenilip fotokopi ile işlem yapılmadığı söylenilmekteydi ancak bu magduriyet giderilmiş oldu ve hastaneden "aslı gibidir" imzalı fotokopi olan raporda işlem görecek, ancak kurum raporu kabul ederken aslınıda görüp uygunluk durumunu kontrol etmesi gerekecek ve takdik etmesinin ardından fotokopiyi kuruma verip aslını başka bir kurumda kullanabileceksiniz.

4.2.2. ilgili hastane başhekimliği tarafından mühürle onaylanmış örneği,
4.3. Özürlü sağlık kurulu raporunun aslının getirilmesi halinde, belgenin fotokopisi aslına uygunluğu kontrol edildikten sonra mahalli maliye teşkilatlarında birim amiri, Kurumda ise görevlendirilecek personel tarafından isim ve unvan yazılarak tasdik edilmiş ise kabul edilir.

5- Bilindiği üzere her ne kadar sürekli ibareli rapor olsada geçmiş yılların raporu eski rapor diyerek kurumdaki memurlar raporu kabul etmeyip yeni rapor istemek suretiyle engelliler magdur etmekteydi, ancak bu konuda düşünülmüş olmalı ki geçmişi dönük raporların başvuru tarihinden 5 yıl önceki tarihe kadar olması haline dahi kabul edecekler.

4.9. ilk defa aylık talebinde bulunan vatandaşlarımızın bu taleplerini yaptıkları tarihten önce (geriye doğru 5 yıl içerisinde) usulüne uygun olarak özürlü raporu vermeye yetkili hastaneden almış oldukları sağlık kurulu raporları kabul edilecektir.

6- Başvuru yapan engelli kişilerin raporlarında 2022 haklarından yararlanabilir yada 2022 maaşı alabilir ibaresi raporda mutlaka isteniliyordu, ve verilen oran yeterli olmuyordu, her ne kadar özür durumunu belirten bi rapor olsada bu ibareler yok diye kabul görmüyordu ancak bu sıkıntıda yine giderilmiş oldu ve %.. lik gösteren bir rapor yeterli görüldü.

4.10. Sağlık kurulu raporlarında %40 ve üzeri özür oranı belirtilmişse raporun kullanım amacında ayrıca “2022 sayılı Kanuna göre düzenlenmiĢtir” ibaresi aranmayacaktır.

7- Maaşlar alınırken sigorta kapsamına giren kişilerden 90 gün şartı aranılmakta ancak isteğe bağlı sigorta yatırma durumunda bu durum geçerli olmakta ve istege bağlı sigorta başlagıç tarihini takip eden ay itibariyle maaşlar kesilecek ve 90 gün şartı aranmayacaktır.

5.5. 01.09.2008 tarihinden itibaren isteğe bağlı sigorta primi ödeyenlerde 90 gün şartı aranmaksızın primin yatırıldığı tarihi izleyen dönem başından itibaren aylık kesme işlemi uygulanacaktır.

8- Yersiz ödenen aylıklardan dolayı hayli magdur olan arkadaşlarımızın geri parayı ödemeleri epeyce sıkıntı oluşturmutu, ancak her ne kadar cezalı olsalarda yeniden maaşlarını bağlatıp içerde biriken parayı borçlarını ödemek suretiyle borçlarından kurtulacaklar ama alacakları toplu para ödeyecekleri paradan az ise yeterli olmayacaksa devam eden aylıklarından 4/1 oranı kesilip borçları tahsil edilecektir.

5.8. Aylıkları kesilenlerin yeniden müracaatları üzerine aylık bağlanması halinde, herhangi bir nedenle kendilerine yersiz ödenen aylıklar var ise, birikmiş aylıklarının tamamı borçlarına mahsup edilecektir. Kalan borç miktarı aylıklarından ¼ oranında kesilerek ilgileye ve mahalli maliye teşkilatlarına bildirilecektir.

9- Daha önce annesinin babasının sadece sağlık haklarından yararlanmak suretiyle 2022 maaşı alamayanlar ve bu konuda epeyce büyük sıkıntı yaşayanlar, bu sıkıntıdan kurtulmuş olacaklar, bilindiği gibi her ne kadar yönetmelikte anne babasının sağlık haklarından yararlananlar 2022 maaşı alamaz diye bir ibare olmamasına ve bu yolda kazanılmış bir mahkeme olmasına ragmen kurumda memurlar maalesef daha evrakı işleme dahi almadan reddediyorlardı, ancak son düzenlemede artık anne babasından yararlananlar 2022 maaşı alabilecekler ve bu kişilerden bu yönde hiç bir evrak istenilmeyecektir.

5.11. Aylık almakta iken, kanuni yakınının sağladığı sağlık hizmetlerinden yararlanmak için aylığından feragat etmesi nedeniyle aylıkları kesilenlerden, daha sonra yeniden aylık talebinde bulunmaları halinde sağlık yardımından yararlanmadığına dair ayrıca belge istenmeyecektir.

Evet Şuan göze çarpan degşiklikler bunlar olarak tespit ettim, bu konularda sıkıntı yşayıp yeni yönetmelikte magduruyeti giderilenler içinde degişikliğin altında kırmızı yazıyla yönetmelikteki ilgili maddeyi ekledim bu umarım herkesin yararlanmasını sağlamış oluruz.

Üst Alt