Uykumu kaçırdı bakanlık! rezalet bir tablo bu!
Selçuk Bey Şurada demişsiniz ki:
"Evet kanunda dediğiniz gibi evde bakım aylıklarının bir gelir olamayacağı hüküm altına alınmış; fakat kızılcahamam eğitimlerimizde her ne ad altında olursa olsun tüm gelirlere bakmamız gerektiği bildirildi bize. Yasa maddelerinde değişikliğe gidileceğine inanıyorum."
burada da yanlış bilgi vermişsiniz. Evde bakı aylıgının 2022 aylıgında gelir olarak dikkate alınmayacagı hukmu 2022 ile ilgili Yönetmelikle düzenlenmişti kanunla değil. Bunu düzelteyim öncelikle.
Bir de ilginçsiniz biz bi şeyler dedikçe söylemleriniz değişiyor. Neyse bu da sorun değil derdimiz bize yeter zaten.
Arkadaşlar
evde bakım aylıgı yönetmelikle düzenlenmişti. Yönetmelik hükümlerini düzenleme yetkisi maliye ve sgk müdürlüğüne verilmişti. Kurum değişikliği oldu ve ilgili kurum aile bakanlıgına devredildi. dolayısıyla bakanlık bu yetkiyi de devralmış oldu. Yeni yönetmelik düzenelenene kadar kanunu esas alarak düzenleme yetkisi var bakanlıgın.
Eger Selçuk Bey'in anlattıkları dogruysa, bakanlık yururlukte olan yönetmeliği dikkate almayacak ve sadece kanunu devralacaksa yandık.
Olasılıkları şöyle sıralayım (ilk aklıma gelenler) :
2022 kanunu değiştirmezlerse ve kanunu düzenleyene kadar bekleyeceklerse bu durumda yürürlükteki kanuna gore ne olur halimiz?
1. sgk'dan gelir ve aylık alanlar yine yararlanamayacak.
2. evde bakım aylıgı gelir hesabına dahil edilecek. Bu da şu anlama geliyor evde bakım aylıgı alanların çoğunun neredeyse yüzde doksanının 2022 aylıgı kesilecek. Hiçbir geliri olmasın sadece evde bakım aylıgı olsun bu aile hanede 5 kişiyse aylık kesilior. 6 kişi olurlarsa ancak kurtarır. tabi evde bakım aylıgından başka gelir yoksa. evde bakım aylıgı alanlar 5 kişi veya 5 kişiden azsa 2022 aylıklarını bu uygulama dedikleri gibi başlarsa unutsun gitsin. Ya da aile bakanlıgını topa tutmak için şimdiden yola koyulun. Maaşlar uçuyor elinizden zamanı iyi kullanmalısınız.
ama evde bakım aylıgı alıp da başka geliri yoksa ve hanede 6 kişilerse ancak aylık devam eder
3. Eger denildiği gibi Selçuk Bey'in bahsettiği uygulama başlarsa bu vakıflar nafaka miktarı yerine sadece gelirleri dikkate alacaklar. Düşünün haneye 1000 tl girior. 6 kişiler. kira vs giderleri saymayacaklar. bu durumda hanede 8 kişi olsa bile sınır geçilior
Bu durumda olanların da 2022 aylıkları gidecek.
bu hane bazlı gelir tesbiti kimlere yarayacak?
Evde bakım aylığı almayan, ailesinde sigortalı çalışan olmayan, araba bile alamayan, ayda ordab burdan eline geçecek kişi başına düşen 115 lirayı geçmeyenler alacak.
örnek vereyim.
2 kişilik bir ailenin toplam aylık geliri 230 tl2yi geçmeyecek. Şaka gibi di mi?
3 kişilik bi ailenin toplam aylık geliri 345 tl yi geçmeyecek.
...
10 kişilik bi ailenin toplam aylık geliri 1150 tl yi geçmeyecek
NOT: TMK 364 maddeye göre nafaka yukumlusu yakınların durumu ayrı. Bu konuyu henuz dikkate almadım burada. Ben bu maddeden şikayet ederken buna sarılacak hale geleceğimi hayal bile etmedim!
Bakanlık, bu şekilde uygulama yaparrsa eger engellileri ailelerine ömur boyu tapulayacak! Daha beter bir durum yani. Düşünün 364. maddeden medet ummaya kalkıorum. O derece vahim bi hal bu.
evet, 2022 aylıklarını unutun arkadaşlar, denilenler dogru çıkarsa.
ya da bu işin aslını sorgularsınız ve haklılık payı varsa bakanlıga protesto çekersiniz hakkınızı ararsınız. susarsanız da siz bilirsiniz. E susanın hakkını herkes elinden alır tabe mustehaksınız derim o zaman da.
benim kafamı bozan sadece bu olumsuzluklar değil.
Bir de bu kurumlar mevzuatla bu kadar oynuorsa bildiğini okuyorsa keyfilik, kayırmacılık vs de olacaktır. beni asıl korkutan da burası. bu konuya daha sonra girecegim.
evet, yumruklar havaya yuhlamak için!
Aile ve sosyal politikalar bakanlıgı koskoca bir yuhu hakedior, ama bunlargerçekten gerçekleşirse her şeyi hak edior.
Eger sokaga çıkmaz hakkınızı aramazsanız artık siz utanın.
uykumuzu kaçırdılar sonunda, bakanlıgı kutluorum. Düşündükçe aklıam bir sürü şey gelior. olasılıkları sırala sırala bitmez ki. Ya bir şekilde bizim nabzımızı ölçmeye kalkıyor kurumdakiler. yavaş yavaş alışalım diye. bu ihtimalden tutun bi sürü ihtimal. Anlaşılan engelliler anlamaz ne yaparsak bişi çakmazlar da diye düşünüolar bence. cahiliz vesselam ya onlara göre. elimizze çamur uzatsalar uzanırız o derece yani.
müstehak mıyız sizce bunlara?
NOt. sinirden imla vs bakmadım, özür.
iyi geceler.
Bari bir şarkıyla veda edim bu sinirim geçmez yoksa "Sana kutsal gelen bin yıllık çınar, fiske vuruşuyla yıkılır bir gün" :
http://www.youtube.com/watch?v=kD3WnzQlk3w&feature=youtu.be