Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 Maaşı Alanların Durumları Tekrar Değerlendirilecek

ya burda karda kışta 10 binlerce özürlüyü engeliyi hastane kapılarında süründürmek saçmalık bence?

bişey yazacam ama bazılarınız kızabilir yazamayada korkuyorum ama :D ..ben bunu birinden duydum .'' millet hem 2022 maaşı istiyor hem evde bakım maaşı istiyor olmadı daha başka maaş varsa istiyorlar kolay para diyorlar haketmeyenler daha çok istiyor tabi.2011 -2012 yıllarında başvuru sayısı kaç kat arttı devlet bunları denetlemek için yeni düzenleme getirdi şimdi herkes kızıyor .kusura bakmasınlar haksız yere maaş alanların maaşını kesmek zorundalar arada hak sahiplerine yazık olacak ''...buna benzer şeyleri diğer sitede yazdım engellemişler beni çünkü doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar.sitedeki memur arkadaşa kızmayın o sadece görevini yapıyor maaşları kesmeye meraklı değil tabiki..yeni raporlar istenebilir daha bi çok şey değişebilir.2022 maaşları ve evde bakım maaşları vakıflara geçtiğine göre her ay ödenme ihtimali var.bu yeni düzenleme kötü olduğu kadar iyide olabilir bu sitedende banlamayın :)

evet istenecekmiş herkesten kaynak sydv

destiny yeni düzenleme kötü olduğu kadar iyide olabilir diyorsunuz bunun neresinde iyilik adam yatalak hadi yeni rapor almak için hastaneye sonra sydvlerde kayıtlı olmayanların hane ziyaretine başlanacak giderin gelirinden fazla olduğunu düşün ama bu fazlalıkta belki kardeşin yardım ediyordur belki bi akraban giderin gelirinden fazla olursa 2022 alınamayacak sana yardım edenler var herzaman etsinler mantığıyla, örnek gideri gelirinden fazla olana şu soruyu sorsalar aradaki farkı nasıl kapatıyorsun desenizki dileniyorum devlet herhalde sen dilenmeye devam et bizden maaş isteme diyecek komuna getiyor sonra başka bi yerde bi form açılanı gördüm müjde devlet fakir aileye asgari ücret kadar aylık verecek buna kim inanır kadir inanır oy zamanı yaklaşıyorya birilerini kızdırırken birilerini memnun etmeye uğraşacaklar bu alınan 2022 maaşları son olmaması dileğiyle

yatalak kişilerin maaşları zaten kesilmez hak sahipleri zor durumda bırakılmaz. hane ziyareti yapsalarda yine kesilmez. benim dediğim iyi yönü 2022 maaşlarının her ay ödenmesi . . mesela burda gördüm : evde bakım maaşı alıyorlar ama evi var lüks arabası var 2000 tl maaşı var sence diğerlerinin hakkını gasp etmiyorlarmı ? düzenlemedeki maksat bunların maaşlarını kesmektir evde bakım maaşından bahsedince kızmayın. engellilerin durumu daha vahim

merhaba arkadaşlar ben yeni 2022 maaşına bağlandım eylül ayında ilk maşımı aldım 2022 maaşları tekrar değerlendirilecekmiş ben abimle yaşıyorum başka kimsem yok oda asgari ücretle çalışıyor herangi bir gelirimiz yok evimiz kira acaba aldığım maaş iptal olurmu yeni düzenlemede gelir tespiti neye göre yapılacak ?

tahminimce kesilmez koray26 hem abin sana bakıyor sayılır .

umarım kesilmez destinya kardeşim abimin aldığı maaş zaten kiraya faturalara gdiyor ay sonunu zor getiriyoruz rapor oranım yüzde 70 bana maaş bağlandı eylülde almaya başladım ama umarım kesilmez birazda olsa can simidi oldu bize.

benim fikrim kontrolede raporada eyvallah yanliz 2022 de kişi başı gelir 115 tl bu çok düşük bunu300tl falan yapsalar bence bütün endişeler giderililr

2013. 1 dönem mart ayı maaşlarımız ne olacak? 2022 sosyal yardımlaşma dayanışma vakfına devroldu? eski raporlar iptal edilip? tekrar heyeten yeni sağlık kurulu raporu çıkaracak deniliyor? bu süreçte önümüzdeki mart ayında alacağımız maaşlarımızın akibeti ne olacakkk?

zaten bu kanunun her harfinde acımasızlık var biyo 115 tl ile zaten bi insan 1 ay boyunca sadece ekmek yer. sınır 350 TL olmalı .yeni düzenlemeyle dahada zorlaştı.engelliye kolaylık sağlamıyorlar iyice zorlaştırıyorlar. Bende ne diyeceğimi şaşırdım :sss

022 sayılı yasa kapsamında 65 yaş üstü yaşlılık aylığı, özürlü aylığı ve 18 yaş altı özürlü aylığı alanların durumları 3294 sayılı kanun kapsamında fakru zaruret ve muhtaçlık durumlarına göre yeniden belirlenecek.Konu hakkında açıklama yapan Sarayönü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Turan, “2022 sayılı kanun kapsamındaki uygulamalara ilişkin Maaş bağlanması ve muhtaçlık kararı verilmesine yönelik uygulamalar, 05.11.2012 tarihinden itibaren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından gerçekleştirmeye başlanacak. Bu tarihten itibaren ilçemizde 2022 sayılı Kanun uyarınca halihazırda aylık alanların tamamı Vakıf aracılığı ile Bütünleşik Yardım Sistemi üzerinden 01.05.2013 tarihine kadar muhtaçlıklarının Vakıf Mütevelli Heyeti tarafından 3294 sayılı kanun ve 2022 sayılı kanuna göre tekrar değerlendirilecek. Buna göre kimin aylık alıp almayacağına heyet tarafından karar verilecek” dedi.2022 sayılı kanun kapsamında aylık alanların yukarıda belirtilen tarihler arasında kendilerine Gelir Testi Uygulaması yapılacağını belirten Turan, “Gelir araştırması yapılırken kişilerin eş ve bakımı ile mükellef çocuklarının gelir durumları da dikkate alınacak. Ayrıca ticari faaliyeti, tarımsal geliri, taşınır veya taşınmazlardan elde ettiği gelir, nafaka geliri, sosyal güvenlik sisteminden aldığı herhangi bir geliri, il sosyal hizmetler müdürlüklerinden, vakıflar müdürlüklerinden veya sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından yardım alıp almadığı, alıyorsa miktarı ile başka türlü bir geliri olup olmadığı konularında hane ziyaretleri yapılarak araştırılacak. Hesaplanacak gelir kişi başı 115 TL’yi aşmayanlara gerekli yaşlı, özürlü maaşlarının bağlanacak, bu miktarı aşanların ise aldıkları maaşlar iptal edilecek” diye konuştu??????? NOTT!!!? BURDA ŞUAN İÇİN 2022 DEN MAAŞ ALANLARIN YENİDEN RAPOR ÇIKARMASI GİBİ BİR KONU YAZMIYOR VAKIF HEYETİ TARAFINDAN DEĞERLENDİRECEKTİR YAZIYORRR?

Evet rapor falan yazmıyor buda demek oluyorki, raporlar geçerliliğini koruyacaktır.

rapor istemese ne olacak ki kişi başına düşen gelir 155 tl yi geçerse 2022 maaşı kesilecekmiş bu da şu anlama geliyor yarıdan fazla engellinin maaşı kesilecek demektir keşke yedniden rapor isteselerdi 155 tl şartı olmasaydı.

bence bu yasa 2022 maşı alanlara kesilmesine bir bahane olacak

inşallah kimsenin maaşı kesilmeden atlatılır bu sıkıntılı dönem

Bu 115tl kriteri daha önce yokmuydu bene daha öncede vardı?

bnim eişim 2022 maaş şı alıyo bnde annemle birlikte babamdan kalan bagkur maaş şını alıyorum 350 tl yani abimde ikamet ediyoruz yengemde bakıcı maaş şını alıyo eşimin maaş şı kesilirmiyani???

zaten 115 tl kriteri öncedende vardı. Ancak bu sefer söylenen, gelirlerden giderler düşülmeyecekmiş, örneğin faturalar kira mutfak masrafı falan.

milletin maaşını elinden almak için uydurulan rutin yasalar işte...

o zaman herkes sabah kalktıgında tayyıbe selamlarını yollar...:mad:

alo 144 ü aradım? sadece sosyal yardımlaşmaya devrolduğuunu şu an için 2022 den maaş alanların tekrar yeniden müracaat veya yeniden heyete girip sağlık raporu çıkarmayacaklar? eskii raporlarr geçerli olacaktırrr dedilerrr..

Alfa o zaman 100 de 100 herkesin maaşları kesilir çünkü sadece faturaları hesapladığınız zaman aylık 500 tl yi buluyor neredeyse birde bu giderelere gıda giderini koyarsak 1000 tl yi buluyor normal bir ailenin gideri üzgünüm ama eğerki kira fatura gibi giderler düşülmeden bir gelir testi yaparlarsa üzgünüm ama kimse bu maaşı alamaz şu an için maaş alanlarında maaşları kesilir..

alfa inanma öyle şeylere herkesin maaşı kesilir o zaman 2022 diye bi yasa kalmaz

Bu uygulama yapılabilir bir uygulama değil, inanıyorumki sydv ve yetkililer işin ciddiyetinin farkına varıcaklardır. Açıkçası bir düzeltme yapılır diye umuyorum.

benim kanımca vakıflara devr yapılır fakat şartlarda bir değişme yada başka bir uygulama olmaz aksi halde 115 tl baz alıp giderleri hesap a katmayaın demek 2022 yi kaldırmak demektir ben bu hükümetin böyle bir uygulama yapacağına inanaMIYORUM

vakıflara devredilince 2022 maaşları aylıklara bölünebilir.çünkü artık 3 aylıkla geçinmenin imkansız olduğunu anladılar

115 tl muhtaçlık sınırı için sadece gelirleri kişi sayısına bölmüyorlar, eğer giderler, gelirlerden daha yüksekse bu sefer giderleri kişi sayısına bölüyorlarmış. yani gelir ve giderlerden hangisi daha yüksekse onu kişi sayısına bölüyorlar. :)

bence bunlara gerek yok doğru düzgün mantıklı bi düzenleme yapsınlar 3 ayda bir verdikleri maaşıda keseceklerse devletten bişey istenmez bidaha ..bizdende oy istemesinler .

Üst Alt