Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 Maaşı Alanların Durumları Tekrar Değerlendirilecek

benim bildiğim devletin bazı memurları bu paralar ceblerinden çıkıyormuş gibi hareket ediyorlar.oysaki asıl işleri vatandaşa hizmet neyseki bunlara karşı mücadele edenler var
teşekkürler
melek hanım
erdal bey

aynen biyo burdada öyle sanki yardımlar maaşlar ordaki memurun maaşından kesiliyormuş sanki kendi cebinden çıkıyormuş gibi davranıyorlar bunu yaşadım gördüm. gördükten sonra dahada gitmedim sydv 'ye

Ya gidin arkadaşlar bir malmüdürlüğüne bakalım 2022 başvurusu yapmak istiyorum diyin. Bakalım sizin başvurunuzu alacak mı? Yoksa SYDV'ye mi gönderecek? Bu tweeti yazan bakanlık çalışanları şu anki mevzuata göre hareket etmişler. Ama durum böyle mi acaba? Dediğim gibi gidin bir malmüdürlüğüne bakalım ne olacak?!!

Evet, olacaklar hakkında bilgi veriyorum. Hatta durum kesinleşti malmüdürlükleri başvuru dahi almıyor, siz burada işin içinde olan biri olarak benden daha iyi bildiğinizi iddaa ediyorsunuz. Buyrun malmüdürlüklerine, kaymakamlık bünyesinde faaliyet gösterirler. Gidin 2022 maaşı başvurusu yapmak için ya da 2022 ile ilgili bir soru sormak için bile gidebilirsiniz. Sizi gönderecekleri yer SYDV'dir!

siirtli56;
Şu anki aşamada beklemek durumundasınız, zaten aylıklar bakanlığımıza geçtikten sonra aynı dul maaşında olduuğu gibi bir işe girdiğiniz anda engelli aylığınız anında kesilecek. Siz şu durumda yılbaşından hemen sonra bağlı bulunduğunuz SYDV'ye uğrayın yine de.

Mevzuata göre kesilmeyecek, değişiklik yok!
2022 Maaşı Rehberi | sosyalyardimlar.net
En üstteki mavi kutucuğun altındaki DUYURU'yu okuyunuz.

Selçuk Bey öncelikle teşekkürler. Duyuruyu okudum. Aile Bakanlığı sitesinde aradım bulamadım tabi.
Böyle gelişmeler oluyor ve engelliler bilgilendirilmiyor bile! Bakanlık ayıp etti!
Bu insanlar en ufak bir bilgi için malmüdürlüğü, SDYV vs kurumlar arasında gidip gelmeye mecbur mu? Böyle rezalet olur mu yahu?
Tam bir kaos demekte ve tedirgin olmakta haklıyım.
Selçuk Bey ne sizin bir şeyleri bilmeniz ne benim bir şeyleri bilmemiz bu yaşanılan kaos ortamını engellemiyor. Gördüğünüz gibi Bakanlık twitter uzerinden kendisiyle çelişmiş bir de" malmüdürlükleri/defterdarlıklara başvurulsun" demiş.
Sırf bu bile yaşadığımız sorunu içinde bulunduğumuz süreci gözler önüne seriyor. Tam bir karmaşa.
Acaip bir bilgi kirliliği var şu an. Bundan geçtim engelliler ne yapacak nasıl edecek onları adam yerine koyup bilgilendiren yok yahu?
Ayıp yahu!
Yukarıdaki duyurudaki bilgiler halen geçerli mi, değişiklik oldu mu?
Çünkü o duyuruya göre şunlar deniliyor özetle:
1.5.10.2012 tarihinden itibaren muhtaçlık kararının alınması, aylıkların baglanmasına ilişkin tüm iş ve işlemler vakıflar tarafından yapılacak.
Yani 2022 aylığı için SDYV'na başvuracaksınız arkadaşlar. Muhtaçlık kararlarını İL/idare kurulu değil vakıflar alacak karara baglayacak.
2. 15.10. 2012 tarihinden itibaren muhtaçlık kararı alınan, eksik evrak vb. nedenlerle yazışma yapılması beklenen dosyalar SDYV, Malmüdürlükleri/defterdarlıklar tarafından Genel Müdürlüğe gönderilmeyecek.
Bu, şu demek. Bu tarihten itibaren bu dosyalar bekletilecek.Bütünleşik sistem modülleri, vakıfların kullanımına açılmasından itibaren dosyalar sisteme işlenecek. Yani Bütünleşik sistemi vakıflar kullanınca işlemler başlatılacak.
15.10.2012 tarihinden itibaren muhtaçlık kararı alınan eksik evrak vs nedeniyle yazışma yapılaması gereken arkadaşlar bekleyecek mecburen.

3. halen aylık alanlar Bütünleşik sistem üzerinden vakıf bazında dağıtılacak. Halen aylık alan arkadaşların muhtaçlıkları 5.10.2012 tarihiyle 1.05.2013 tarihleri arasında yeniden degerlendirilerek Mütevelli heyeti Kararı alınacak. Ayrıca yeniden sizlerden sağlık raporu istenecek bu süreçte.
Şartlarınız uygun bulunursa aylıklara devam, aksi takdirde aylıklar kesilecek.
Bir değişiklik olmazsa duyuru bunları diyor.

bu işi sırf maaşlarımızı kesmek için yapmış hükümet

3. halen aylık alanlar Bütünleşik sistem üzerinden vakıf bazında dağıtılacak buradaki anlatılan nedir?

2022 Maaşı Rehberi | sosyalyardimlar.net hali hazırda aylık alanlar ..... özürlü aylıkları için raporların yenilenmesi gerekiyomuş hastene raporuysa bu çileyi tekrar çekmek işkenceden başka bişey değil :confused: inşallah hastane raporu değildir.

Raporun yenilenmesi gerektiği nerde yazıyor?

Bir de arkadaşlar, gelir tespiti ile ilgili yeni bir çalışma yapılıyormuş sanırım 2022 ile ilgili. Belki eski sisteme daha yakın bir gelir tespiti olabilir, belki daha da iyi olabilir. Bekleyelim, görelim hep birlikte.

arkadaşlar bu yazıyı anlayan beri gelsin.mesela ben evliyim 2022 maaşı alıyorum.babamın evinde kalıyorum.babam 750 tl emekli maaşı alıyor.hanede 5 kişiyiz.750 yi 5 e bölünce 150 tl oluyor.benim maaşım kesilecek mi?bir yaşında bebeğim var.yazıklar olsun.bence daha kolayı var.devlet tüm engelleri toptan imha etsin.uğraşmasınlar boşuna.bu daha kolay olur
[h=4]2022 maaşı gelir hesabı nasıl yapılıyor, 2022 maaşı gelir hesabına kimler dahildir?[/h][FONT=Helvetica Neue]2022 aylığı için gelir hesabı yapılırken başvuran kişinin ikamet ettiği hanede yaşayan kendisi de dahil tüm kişilerin gelirleri ve giderlerinden yüksek olanı dikkate alınır. Bu şekilde bulunan hanenin toplam geliri hanedeki kişi sayısına bölünerek hanede kişi başına düşen gelir hesaplanır. Örnek vermek gerekirse 5 kişilik bir ailenin aylık 1.500 TL geliri 1.600 TL de gideri yani harcaması bulunsun. Bunlardan yüksek olanı yani ailenin giderleri dikkate alınıp 1.600 TL’lik gider hanede bulunan kişi sayısına (5′e) bölünerek hanede kişi başına düşen gelir hesaplanır. Örneğimizde 1.600 / 5 sonucu kişi başına düşen gelir 320 TL çıkmıştır. 320 TL 115,97 TL’lik gelir sınırını (Bu sınır 25 Kasım 2012 itibari ile dikkate alınmıştır. Gelir sınırları her 6 ayda bir memur aylık katsayılarına göre tekrar güncellenir.) aştığından başvuran kişinin 2022 aylık talebi reddedilecektir.[/FONT]
[FONT=Helvetica Neue]3294 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu’unda belirtilen hane bazlı yaklaşım gereği 2022 maaşında gelir hesabına dahil edilecek kişiler başvuranla birlikte hanede ikamet eden tüm bireylerdir. Bu kişilerin yakınlık dereceleri ya da kan akrabalığının olup olmadığına bakılmaz. Hepsi bir hanenin ferdi olarak kabul edilir. Öyle ki aynı hanede ikamet eden birden fazla aile bile olsa bu kişiler tek bir hane halkı olarak dikkate alınarak gelir, gider ve hanede yaşayan birey sayısı hesabı buna göre yapılır. Başvuran kişinin başka adreslerde yaşayan akrabaları (Annesi, babası, kardeşi vs. Her ne ad altında olursa olsun tüm akrabaları) kişinin gelir hesabında dikkate alınmaz.[/FONT]

Yanlış bir durum yok malcolmx hanede kişi başına düşen gelir 115 tl yi geçerse 2022 maaşı kesiliyor
115 tl yi geçen zengin sayılıyor yani mantıksızlık diyecedğim artık terbiyem müsade etse daha çok şeyler söyleyeceğim
mesela 4 kişilik bir aile düşünülem ailenin kişi başına düşen gelir kişi başına 120 tl kabul edelim 120x4 =480 tl yapıyor şimdi bu aile zengin sayılıyor ve maaşı direk kesiliyor
mantıksızlığa bakın halbu ki aylık faturaları hesap etseniz 500 tl yi geçiyor bu olay hakkında ne söylesem boş kişi başına 115 tl ile geçinen bir aile varsa nobel ödülü vermek gerekir
gerçektende içler acısı bir durum ..

iyi de engellilerin çoğu zaten mecburen ailesiyle yaşıyo.onlardan destek alıyo.devlet bebeğimin mamasına mı göz dikti şimdi? ayıptır günahtır?benim % 80 raporum var.ne yapayım.nereye gideyim.böyle müslümanlık olmaz.

Hepimiz aynı durumdayız ama elden de birşey gelmiyor kanun çıkarmışlar uygulayacaklar ama işine gelen kanunu uyguluyor işine gelmeyenide uygulamıyor
şimdi ben beklyorum ne zaman eve gelecekler ve ne zaman maaşımı kesecekler diye bekliyorum aynen ölümü bekleyen hastalar gibi oldum..

geçerilebilir çünkü içlerinde hak etmeden maaş alıp esas hak sahiplerini madur edenler var ama tabi işin tadını kaçırmadan

sağlam türk işin tadı çoktan kaçmış kişi başına 115 tl yi geçenlerin maaşları kesilecekmiş sence bu işin tadı mı kalmış haketmeyipte maaş alanları bizlerde lanetliyoruz ama haketmeyip te maaş alanların maaşını da devletin memurları bağlıyor yani herşey devletin elinden geçiyor eğer ki sahtekarlıkla maaş alanlar varsa bu devletin suçu bizim suçumuz değil

Sahte rapor veren hastane suçlu muhtaç olmayıpta torpille maaşı bağlayan devletin memurunda suç sahtekarlara maaşı bağlıyor sonrada haketmeden maaş alanlar var onları tespit etmek için yeniden gelir testi yapıyorlar kendi suçlarını kabuletmiyorlar gerçekten engelli ve muhtaç olanlara 115 tl gelirin var evde lcd televizyonun var diye maaşını kesecek sahtekarlık varsa devlet içinde arasın gerçekten muhtaç olan engellilerde değil...

anlamadığım tekrar yeniden heyete girip rapormu çıkaracağız çok saçmalık bence?

azad 21 selçuk beyin yayınladığı 2022 Maaşı Rehberi | sosyalyardimlar.net bu yazıda 2022 maaşı alanlar için yeniden rapor istenecek diyor ama işin ilginci rapor isteyecek diye 81 ilin vailiğine yazı gönderen müdür beyin alltta ismi soyadı var telefonu var o telefonu nu gün kaç kez aradım çalmaya bile çalmıyor bi başka acaiplikse bugün sydv ye tel açtım onlar şunu söylüyorlar daha raror istenecektir diye bir talimat gelmedi ama duyduğumuza göre rapor istenecekmiş ve bu raporlar 2 yıllık olacakmış güya öyle duymuş sydv çalışanları ama dediğim gibi henüz bi talimat yok ama ateş olmayan yerdende duman çıkmaz

raporu çok eski olanlardan tekrardan isteyebilirler belki ben öyle tahmin ediyorum yoksa onca engelliyi hastanelere yığmak onlarında işine gelmez rahat olun ya karamsar olmayın o kadarda

mantıklı bi teori mertata benim rapor temmuz 2011 e ait .

hanesinde 1 kişinin bile sosyal güvencesi varsa kesilecekmiş....

bu kadarda olmaz :S babamın sosyal güvencesinin bana faydası yokki bu nasıl iş kesmek için bahane çıkartmışlar resmen bu kadar katı olmamalı . ee çalışamıyorumda ????????

olamaz öyle birşey ya nerden duydun mert mahalenin bakkalındanmı? :))

ortada büyük bir dezenformasyon var.durum netleşmeden bir şey söylemek güç

bu söylentileri heyecan yapmak içinmi çıkardılar.yada gerçekse bu işssizlikte maaşı kesilenlerr iş bulamaz.sydv kapıaları aşınır artık birde ne zaman sydv ye gitsem kovmaktan beter ediyorlar

selçuk bey siz biliyorsanız açık olarak şunu yanıtlayın 2022 maaşı alanlardan yeniden ropor istenecekmi istenmiyecekmi?

Bu doğrumu peki ne zamana kadar incelenecek hemde yanlış bir uygulama 2022 kurumuyla yardımlaşma vakfının bağlantısı ne

aykiz;

peki bize herhangi bir bildirimde gelmedi bizde bir yere başvurmadık zaten annem temmuz döneminde maaşa bağlandı 15 ay uğraştık bağlansın diye şimdi yinemi uğraşacaz o zaman bende bakım aylığı için başvururum annem özürlü olduğu için bakımını ben yapıyorum öyle dajha iyi olur o zaman zaten şu anki aldığı maaş yetersiz

doğan_56;

sizin dediğiniz gibi olursa o zaman milyonlarca kişi mağdur olacak evet sahte rapor alanlara bende karşyıyım fakat kurum tekrar inceleme yaparken ince eleyip sık dokuyacak zaten hayat şartları gün geçtikçe artıyor devlet bizimle uğraşacağına öncelikle kendi milletvekili maaşlarını düşürsünler

tolga_han;

hay ağzına sağlık doğru valla benimde vevimde televizyonum çift çanak antenim vede internetim var ne yani olmasınmı birde gidip avrupaya baksınlasr onlar ne şartta yaşıyor biz ne şartta önce milletvekini maaşlarını çok aşağı düşürsünler daha fazla tasarruf ederler ne bu ya evdeki eşyaya göre aylık kesilirmi bari cep telefonların lüks olup olmadığınıda baksınlar utanmazlar bu akp den herşey beklenir evdeki tüpün gazını özel tüketim sayıp vergi alan hükümetten ne beklersinki

destiny07;

annemin raporuda 2009 eski sayılırmı sence

aykiz;

evet sdyv deki şef ve müdür bizim mahallede duruyor gerçi kişisel bir meseleden dolayı müdürle aramızb fazle iyi değil ama daha iki gün önce sdyv den para yardımı aldım onuda annemin adına alıyorum senede üç dört defa 100 veya 150 tl kadar veriyorlar bundan sonrada direk banka hesavbına yatacakmış kömürde veriyorlar şefle aramız iyi sayılır iyi derken yanlış anlamayın kollama diye birşey yapmaz o konularda babasını tanımıyor aramız bozuk olan müdür bile ondan daha yani diyeceğim şu öyle bir durum olsa bana şef bu konuda birşey söylerdi ve ordaki iki memurda bizim mahallede müdürle aynı apartmanda duruyorlar onlarlada aramız bozuk çünkü evimizi yıkıp yeniden yapmak istediler biz müsade etmedik çünkü bu ilçede durumu olmayan birçok kişiye kaymakamlık tarafından yeniden ev yapıldı biz istemedik çünkü hisseli yer olduğu için soreun çıkacaktı neyse dediğim gibi yinede bir yerden duyardık muhtarlada samimiyiz oda bu nkonuda bir şey demedi herhalde yeni yılda belli olur ne olacağı

evet arkadaşlar herkesten yeni rapor istiyeceklerniş bari sistemi açsalarda onlarmı sev edecek nasıl yapacaklarsa bir an önce başlasın zate şuan hastaneler en az 3 ay sonraya gün veriyor ozaman kim bilir kaç ay sonraya verirler allah bilir

Soru: Yeni rapor herkes için tekrardan istenecek mi? Kaynak verebilir misiniz. Evetse veya Hayırsa..

evet biraz eskiymiş rapor.herkesten yeni rapor isteyeceklerse sizinkide değişmek zorunda .

Üst Alt