Selçuk Bey öncelikle teşekkürler. Duyuruyu okudum. Aile Bakanlığı sitesinde aradım bulamadım tabi.
Böyle gelişmeler oluyor ve engelliler bilgilendirilmiyor bile! Bakanlık ayıp etti!
Bu insanlar en ufak bir bilgi için malmüdürlüğü, SDYV vs kurumlar arasında gidip gelmeye mecbur mu? Böyle rezalet olur mu yahu?
Tam bir kaos demekte ve tedirgin olmakta haklıyım.
Selçuk Bey ne sizin bir şeyleri bilmeniz ne benim bir şeyleri bilmemiz bu yaşanılan kaos ortamını engellemiyor. Gördüğünüz gibi Bakanlık twitter uzerinden kendisiyle çelişmiş bir de" malmüdürlükleri/defterdarlıklara başvurulsun" demiş.
Sırf bu bile yaşadığımız sorunu içinde bulunduğumuz süreci gözler önüne seriyor. Tam bir karmaşa.
Acaip bir bilgi kirliliği var şu an. Bundan geçtim engelliler ne yapacak nasıl edecek onları adam yerine koyup bilgilendiren yok yahu?
Ayıp yahu!
Yukarıdaki duyurudaki bilgiler halen geçerli mi, değişiklik oldu mu?
Çünkü o duyuruya göre şunlar deniliyor özetle:
1.5.10.2012 tarihinden itibaren muhtaçlık kararının alınması, aylıkların baglanmasına ilişkin tüm iş ve işlemler vakıflar tarafından yapılacak.
Yani 2022 aylığı için SDYV'na başvuracaksınız arkadaşlar. Muhtaçlık kararlarını İL/idare kurulu değil vakıflar alacak karara baglayacak.
2. 15.10. 2012 tarihinden itibaren muhtaçlık kararı alınan, eksik evrak vb. nedenlerle yazışma yapılması beklenen dosyalar SDYV, Malmüdürlükleri/defterdarlıklar tarafından Genel Müdürlüğe gönderilmeyecek.
Bu, şu demek. Bu tarihten itibaren bu dosyalar bekletilecek.Bütünleşik sistem modülleri, vakıfların kullanımına açılmasından itibaren dosyalar sisteme işlenecek. Yani Bütünleşik sistemi vakıflar kullanınca işlemler başlatılacak.
15.10.2012 tarihinden itibaren muhtaçlık kararı alınan eksik evrak vs nedeniyle yazışma yapılaması gereken arkadaşlar bekleyecek mecburen.
3. halen aylık alanlar Bütünleşik sistem üzerinden vakıf bazında dağıtılacak. Halen aylık alan arkadaşların muhtaçlıkları 5.10.2012 tarihiyle 1.05.2013 tarihleri arasında yeniden degerlendirilerek Mütevelli heyeti Kararı alınacak. Ayrıca yeniden sizlerden sağlık raporu istenecek bu süreçte.
Şartlarınız uygun bulunursa aylıklara devam, aksi takdirde aylıklar kesilecek.
Bir değişiklik olmazsa duyuru bunları diyor.