Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 Maaşı Alanların Durumları Tekrar Değerlendirilecek

keşke onaylasa hükümet zor görünüyor ama ne zaman onaya sunulacak ???

sekobaba resmi gazete de gördüğün yazıdan pek birşey anlamadım
yeni bir kanun teklifi verilmiş CHP millet vekili tarafından meclise sunulmuş sen kanunun kabul edileceğine inanıyor yada ihtimal veriyormusun ?
böyle bir kanun çıkarmak isteseler bile CHP li bir millet vekilinin tasarısını kabuletmezler ancak ak parti kendisi isterse çıkarır bu dediğimiz olasılık ta 100 de 0 dır malesef.

TOLGA_HAN;

dostum bu yasanın partilerle alakalı değil yaklaşık 6 ay önce kadar böyle bir tasarı aile ve sosyal politikalar bakanlığınca açıklandı zaten bende bu yasanın çıkmasını bekliyorum net yılbaşından sonra belli olacak

sekobaba;

şöyle bir birşey gördüm resmi gazete de

Bide yeni tasarı önerilmiş keşke onaylansa

o zaman

Yani şöylemi olacak bir ayda 750 tl kadar para alacağız o zaman öyle demektir yalnız şu var sydv bi boklar yiyip çoğumuzun maaşını kesecek internet benim adıma özürlü maaşını alan annem onunla bir duruyoruz ben zaten bekarım yani benim evimde pc ve internet var diye annemin maaşını kesermi?

AD 1/2 arkadaşım sen inanıyormusun böyle bir yasanın çıkacağına ben rüyamda görsem inanmam ama sydv nin engellilere verilen maaşları keseceğine bende inanıyorum akıllarından şöyle bir düşünce geçebilir 2022 maaşı alanların yarıdan fazlasının maaşını keselim kalan diğer yarısınada asgari ücret tutarında aylık verelim diye bir düşünceleri olabilir diye düşünüyorum
Sudan sebeplerle maaşları kesecekleri konusunda söylentiler var evde internet yada plazma tv varsa eşyalar yeniyse vs.. Gibi durumlardan maaşların kesileceği söylentileri var bence bu sebeplerden dolayı maaşları keserlerse 100 de 90 kişinin maaşı kesilir.

tolga_han doğru söylüyor chp istediği için gerçekleşmeme ihtimali yüksek. bana göre sydv maaşları kesmek için bahane arıyor.kesildikten sonra engellilerin durumlarını düşünemiyorum.maaş bağlama işlemleri dahada zorlaşacak galiba tadı tuzu kaçacak bu işlerin.babamın emekli maaşından dolayı benim maaşımın kesilmesinin ne alakası var.onun maaşı ona.. hadi ilgilendiriyorsa 115 tl ile nasıl geçinilir bu ne mantıksız bi düzenleme dalga geçer gibi

Ben lokman ayva ya bir mesaj attım yok öyle bir durum dedi

hayırlısıyla şu 2022 maaşı alanların durumları bir incelenseydi yoksa karın ağrısından gidecez zaten engellilerin düşünmesi gereken birsürü konu var birde bu konu geldi beynimizin en gözde köşesine çömdü :)

kendisine 2022 maaşlarının sydv devredildiğini bundan böyle 2022 raporlarının yenileneceğini gelir tespit kriterlerinin değişeceğini sordum oda yok öyle bir şey dedi

Arkadaşlar ben bugün sordum ocak ayına kaldı dediler nasıl olacak dedim daha yazı gelmedi bize size gelmiştir dedi.sanırım yazı bizded gelecek eğer doğruysa ama daha birşey belli değil

bende bu gün sordum sydv ye aynen şöyle diyorlar 10 ocakta açılacak sistem dedikleri duyumlarımız var duyumlarınız nedir diye sordum 1.ihtimal süresis raporlar eğer 5 yıl içinde alındıysa rapor istenmeyecek 2. ihtimal 5 yıl içinde ve süresiz de olsa rapor istenecek 3. ihtimal rapor istenirse artık 2 yıllık olarak istenecekmiş 4. ihtimal 2022 alanların evlerinede hane ziyaretleri yapılacakmış bunları sydv çalışanı söylüyor ama işin ilginci 3294 sayılı kanunla 2022 sayılı kanunun ne alakası var maaş alanların değerlendirmesini 3294 sayılı kanuna göremi yapacaksınız diye sorduğumda başlarından savdılar sistem açık değil git kardeşim sistem açılınca gelirsin dediler bakalım ne olacak bu soruyu asp bakanınada sordum 2022 maaşı alanların yeniden değerlendirilmesi 3294 sayılı kanuna göremi olacak diye twitterden sayın bayan bakan cevap verme gereği bile duymadı

sayın biyo eğer sydvcilerin dediği doğruysa ki ateş olmayan yerden duman çıkmaz lokman ayvanın ya haberi yok ya ona bu konuları söylemediler yada akp içinde olduğu için susuyor

işimiz yaş walera maaş alanların çoğunun maaşı kesilir emekli maaşına zam yapıyorlar .sonra senin muhtaçlık oranın arttı maaşınız kesecez derler.evden birisi evlenir yine kesecez derler. ne yaparsan yap kesecek bi bahane var onlara göre

2022 leri keserlerse yeşilkatlarda gider 4 yıldır olamadım bi tedaviyi budda giderse ne para ne yeşilkart kalmayacak :D sağol TAYYİP sağol :D a...

neden insaları endişeye düşürüp bilip bilmeden atıyorsunuz arkadaşım! kesin konuşun kafanızdan sallamayın orayı burayı arayıp soruyorsunuz hepinizede farklı şeyle diyorlar okuduklarımıza göre herşeyi b.k eden hükümet bunuda çok gü
zel beceriyor maşallah inşallahh

devlet bütün kurumları devrediyor devir alanlar milleti sömürüyor

arkadaşlar nihayet ankaradaki sosyal yardımlar genel müdürlüğüne ulaştım oradaki görevli personelle konuştum 3294 sayılı kanuna göre işlem yapılmayacakmış 2022 kanununa göre işlem yapılacakmış: dedim ama sdvler farklı farklı şeyler söliyor dediki onlarda daha neyin ne olduğunu bilmiyorlar eğer yine bir sıkıntı olursa burayı arayın yardımcı olalım dedi allah razı olsun sosyal yardımlar genel müdürlüğü ankara, türkiyedeki tüm sydvler bu kuruma bağlı rapor konusunu da sordum son 5 yıl içinde alınan bi süresiz rapor varsa rapor istenmeyecek . ama herhangi bi işe girip çıktıysa belli bi zaman bi işte çalışıp tekrar 2022 maaşı almaya başladıysa şüpheli gördükleri kişilerden rapor istiyeceklermiş eğer dediği doğruysa ve hatta dedki şuan elimde 200 bin evrak var onların rapor işlemleri ile uğraşıyorum

her arayaana farklı şeyler söylüyorlar ben arasam bişi değişmez ortada bişi yokken bunları yapıyorsun

bu maaşa henüz yeni bağlananlar 1 veya 2 yıldır alanlarda inceleme gereği duymayabilirler. çünkü gelir testi yapılmış ve muhtaçlık kararı verilmiş. yeni olması dolayısıyla zaman kaybı olmaması için es geçebilirler diye düşünüyorum. yalnız şu sorunun cevaını hala kimse net bir şekilde veremedi 115 tl gerçektende çok düşük bir rakam. evde 1 kişi bile çalışıyorsa yada emekliyse o hanede 4 kişi yaşıyorsa maaşı kesilir demektir. 2022 hala geçerliyse neden böyle bir açıklama yapıldı ve bu rakam söylendi. ilginç ya

bende şunu merek ettim madem giderler fazla olursa, eve giren maaşı heaplamayıp giderleri baz alacaklarsa bakımparası alan annenin parası + eve giren en az bir emekli maşı harcandğında otomatik olarak 2022 maşı kesiliyor demektir.
kaldıki sadece emekli maşı gelir olsa 115 tlyi zaten aşıyor. bence bu haberler hep birbiri ile çelişiyor bekliyip görelim ne olacak maaşlar kesilmeye başlarsa hakkımızı ararız.

evet hizal arıyacaz zaten hakkımızı yada bu düzenlemeyi başbakana yada cumhurbaşkanına taşımak lazım

sosyal yardımlaşma dayanışma vakfını tekrar aradım 2022 den maaş alanlar tekrar yeniden başvuru veya yeniden sağlık kurulu raporu çıkarmayacaklarrr şu an almış olduğumuz maaşlar aynen devam edecektirrr? sadece kurum değişikliği?

azad21
öğrendiklerini bizlerle burada paylaştığın için sağol inşaallah doğrudur dedikleri.

[FONT=Helvetica Neue]Bildiğimiz gibi 2022 maaşlarının tüm başvuru ve karar işlemleri 5 Kasım 2012 tarihinde Mal Müdürlüklerinden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) devredileceği duyurulmuştu. Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü Türkiye’de 2022 maaşı alan 1 milyonu aşkın kişiyi Bütünleşik Sosyal Yardım Hizmetleri Bilgi Sistemi’ne son sürat hızla aktarmaktadır.[FONT=inherit][/FONT][/FONT]
[FONT=Helvetica Neue]Yapılan devir işlemleri kapsamlı bir çalışma ve uzun bir süreç gerektirdiğinden tam devir sürekli ertelendi ve SYDV’ler tam olarak işlem yapma yetkilerine şu ana kadar kavuşamadılar. Yapılan duyuruya göre tüm işlemlerin 5 Kasım 2012′de SYDV’lere tam devri gerçekleştirileceği sanılıyordu. Bu süre uzadı. Devir 26 Aralık gibi bir tarihe ertelendi duyumları oldu. 26 Aralık’tan sonra ise şu an [FONT=inherit]15 Ocak 2012[/FONT] tarihinde tam devrin gerçekleşmiş olacağından bahsediliyor. Zaten yeni başvuru için SYDV’lere giden bir vatandaşa çoğu vakıfta çalışanlarca yılbaşından sonra gelmesi bildiriliyor.[/FONT]
[FONT=Helvetica Neue]Bu sürekli erteleme tabi ki kimseyi hoşnut etmiyor; fakat 2012 yılı itibariyle 1.292.063 kişinin 2022 aylığından yararlandığı düşünüldüğünde gerçekten bu kadar dosyanın devir işleminin kolay olmayacağı tartışılmaz bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor. Şu an zaten hali hazırda 2022 maaşı alanların ödeme ve işlemlerinde bir aksaklık yok ama yeni başvurular bu devir ertelemeleri nedeniyle alınamıyor. Bu hususta 2022 Sayılı Kanun’dan yararlanmak için başvurmak isteyen vatandaşların Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’nün kapatılan SGK Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğü personellerinin de desteğiyle son sürat çalıştığını bilmeleri, durumu değerlendirmede anlayışlı olmaları bekleniyor.[/FONT]
[h=3]2022 maaşları SYDV’ye devredildikten sonra ne olacak?[/h][FONT=Helvetica Neue]Tüm devir işlemleri bitip sosyal yardımlaşma vakıfları tam olarak işlemleri yürütmeye başladıklarında artık yeni 2022 maaşı başvuruları SYDV’ler tarafından alınacak. Yeni başvurularda başvuran kişilerin muhtaçlık durumları Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanacak olan yeni yönetmeliğe göre değerlendirilecek. Keza halihazırda 2022 aylığı alan vatandaşların tümünün de 2013 mayıs ayına kadar muhtaçlık durumlarının tekrar değerlendirilmesi öngörülüyor. Bu yeniden değerlendirme sonucunda muhtaçlıklarının sona erdiği kanaatine varılanların 2022 aylıkları kesilecek muhtaçlıklarının devam ettiği kanaatine varılanların ise maaşlarına dokunulmayacak.[/FONT]
[h=3]2022 maaşları için SYDV yeni muhtaçlık kararını nasıl verecek?[/h][FONT=Helvetica Neue]SYDV’lerin bilgisayar üzerinden kullandıkları Bütünleşik Sosyal Yardım Hizmetleri Bilgi Sistemi’nden yapılacak merkezi incelemeler ile 2022 maaşı alan engelli ve yaşlı vatandaşların sosyal güvencesi olmaması gibi genel şartları kontrol edilecek. Genel şartları sağlamadığı görülen kimselerin aylıkları kesilecek. Merkezi inceleme haricinde SYDV Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlileri tarafından 2022 maaşı alan kişilerin hanelerine yapılacak olan ziyaretlerde ilgililerin muhtaçlıkları yerinde incelenecek. SYDV inceleme görevlilerinin vatandaşı görerek yazdığı sosyal inceleme raporları SYDV’nin bağlı bulunduğu kaymakamlık ya da valilikteki mütevelli heyetince değerlendirilecek ve bu değerlendirme sonucu mütevelli heyeti ilgilinin muhtaç olup olmadığına karar verecek. SYDV’lerin muhtaçlık kriterleri konusunda duyumlar olmakla birlikte en doğru bilgiyi yeni 2022 maaşı yönetmeliği yayınlandığında göreceğiz.[/FONT]

Üst Alt