Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 Maaşı Alanların Durumları Tekrar Değerlendirilecek

şimdi benim anlayamadığım biz sydv gidip herhqangi bir şey yapacakmıyız yoksa onların denetlemeye gelmesinimi bekleyeceğiz birde şu var gelecekler bakacaklar hadi muhtaçlığın tespit edildi tekrar gidecen özürlü raporu çıkaracan dilekçe verecen tekrar bakacaklar falan bu iş mart aylıklarına yetişmeyebilir o zaman desene mart maaşı karambole gidecek bu konuda bilgi sahibi olan varmı?

yaa sydv çok tehlikeli yaa korktuğum başıma geldi geçen sene martta bağlandı benm maaşım 1 yı olmadan kesilecekmi şimdi ?

Ya arkadaşlar bu kadar abartmaya gerek yok sakin olun yahu. Daha hiç bir şey belli değil...

Yeni yapılacak düzenlemeler engellilerin lehinedir, korkmayın aleyhine birşey yok. Bugüne kadar yapılan hangi düzenleme kötü olduki? hep daha iyisi olsun diye çalışmalar var, İşte bunu düşünerek hareket etmeli bilmem anlatabildimmi.

sdyv. yi telefonla aradım ayın 15 inde gel günceleme yapılacak dedi bende anlamadım günceleme ne anlama geliyorrrr

şu an için 2022 den maaş alanların tekrar yeniden başvuru ve sağlık kurulu raporu çıkarıp çıkarmayacaklarını sordum? bana söylediği ayın 15 nde günceleme yapılacak ? ne anlama geldiğini bende bilmiyorum?

mart ayındaki maaşlarımızın ne olacağıda belli değillll

arkadaşlar rapor istenmez kesinlikle muhtaçlık sorgulaması yaparlar sadece kolaymı kaçbin kişi engelli var magdur etmezler

bencede yeniden rapor istenmesi saçmalık bu karda kışta yen rapor istensede mart ayındaki alacağımız maaşlar ne olacak nasıl yetişecek

ocak ayının 15 inde netleşecekmiş sanırım sydv

emeklilere intibak yasası yüzünden ocak ayında maaşlarına zam yapılacak .sydv bunu muhtaçlığın kalkması için fırsat bilecek babasıyla yaşayan engellilerin maaşı tehlikeye girecek .bu iş hiç hoşuma gitmedi kıllandım .dikkat edin borç bile çıkarabilirler.benm kardeşim genel sağlık sigortasına başvurdu şimdi 430 tl ücret ödüyor.boşu boşuna neden? geçen sene devlet 30 ocağa kadar sağlık güvencesi olmayanlara zorunlu hale getirdiler şimdide borçlandırıyorlar.

azad21;

onlar kendilermi i gelecekler bizmi arayacağız benim sydv de iki üç memur var tanıdık var müdürde bizi
m karşı apartmanda komşu öykle dediysem kimse yanlış anlamasın sadece işlerini yaparlar asla kayırmacılık yapmıyorlar diyeceğim şu eğer biz başvuru yapacaksan bana söylerlerdi şu tarihte şuraya gel diye benim tahminim kendileri eve gelip bakacaklar herhalde daha öncedende bankalarda yüklü bir hesabın varmı gayrimenkülün falan varmı diye gelir durumu nedir diye internetten bir araştırma yaparlar şu var mesela çok sıkıntı olacağını sanmıyorum fakat ben bekarım annemle bir duruyorum annem 80 yaşında % 83 özürlü maaşı alıyor maaş alalı onunda bir yılı dolmadı zaten lüks olarak benim internet aboneliğim var bu bir sıkıntı yaratırmı ya bu konuda tam yetliki bir ağızdan birşey öğrenme şansımız yokmu?

ya arkadaşım hem 3 memur tanıyorum diyorsun hem müdür komşumuz diyorsun birde bize soruyorsun. bi zahmet kendin sorda o adamlara sen bilgilendir bizi. ayıbı yok günahı yok.

Mert ata haklısın ama birde şöyle bir durum var benimde tanıdığım bir memur var sydv de burası küçük biryer bizim köyden birinin gelini bende sordum birkaç defa en son iki hafta önce bana bizde bilmiyoruz 10 ocak'ta açılacak dedi kesin mi dedim son toparlamalar yapılıyor dediyayınlanan genelgeyi sordum.bize yollayacaklar ama daha gelmedi dedi.şifre verilecekmiş sydv ye o şifre olmadan dosyaları göremiyorlarmiş.yani onlarda bişey bilmiyor.

bu tekrar düzenleme 2022 muhtaç yani 18 yaş üstünüde kapsıyor mu ? yeniden rapor isteniyor mu acaba*bilen varmı.

tamamda müdürle şahsi bir meseleden dolayı aram iyi değil diğer iki memurlada öyle sadece bir memur var oda oranun şefi oluyor bir daha rastgelirsem sorarım birde şu var benim iki iç tanıdığım olması sizi yanıltmasın diğer insanlara nasıl davranıyorlarsa banada öyle davranıyorlar herhangi bir kayırmacılık yok bazı şeylerde resmi olarak gizli kalıyor herkese söylemiyorlar bunu anlaman gerekiyor

aslında sormaya gerek yok bi kaç güne herşeyi açıklarlar

Selam arkadaşlar benim anlamadığım Eşim%60 ben %98 engelliyiz yani evliyiz.Annem emekli ama benim adıma bakım aylığı alıyor aynı evde ama katlarımız ayrı bu durumda aylıklardan birinin kesilmesi söz konusu olabilirmi.Evimde çalışırken aldığım LCD TV,Bilgisayarım ona bağlı olarak internet kullanıyorum

şu an için 2022 den maaş alan arkadaşlar bu gün sosyal yardımlaşma vakfına gitttim. raporun aslı gibidir onaylayıp tekrar işleme tabi tutulacakmış

evet bende az önce sydv daki şefi gördüm durumu sordum sen gel daireye müracat et orda bakarız ne olacağına dedi yeniden rapor çıkacakmı evet ama sen önce bir müracat yap bakarız duruma dedi belkide zaman kaybı olmasın diye raporun onaylı fotokobisi yeterki olur o kadar insana bir anda rapor çıkarmak hastenelerde yoğunluk artacağı için hastaneninde işine gelmez isteyecekleri aslı gibidir fotokobisi şu an var zaten daha önce bakım aylığı başvurusu red olduğu için bizde özürlü maaşı için başvuru yapmıştık yalnız şu var eğer öyleyse mmaşlarda bir sorun olmazda fakat tekrar rapor isterlerse mart maaşlarına yetişmeyebilir

adil bakım aylığı çin itiraz hakını kulanmadınmı benimde rededildi itiraz ettimmm dilekçe yazdım onayladılarrrr

Birde şu var arkadaşlar ben samsunun çarşamba ilçesinde ikamet ediyorum bir yerden duyduğuma göre burdaki bir roman vatandaş bütün akraba ve dostlarına para ilede diğer insanlara samsundaki bir hastanedeki bir doktorla anlaşıp sahte rapor çıkararak maaş bağlatıyor aslında hiç özürü bulunmadığı halde sapasağlam birde içki içen romanların bazılarının maaş aldıkları bilgisi zaman zaman söyleniyor hatta çarşambadaki bir doktorla romanın biri adete kavga edecekti illada bana yüzde kırk yaz diye bende şahit olmuştum ama o doktor çok dürüst bir insandı ve asla kabul etmedi öyle bir karşı çıkışı olduki roman kişiye bende doktor beye hakvermiştim ama samsundaki başka bir hastanede başka bir doktorun adını bilmiyorum yalnız sadece çalıştığı hastaneyi söylediler ben şimdi bu doktoru ve o roman vatandaşı en yetliki olarak ihbar etmek istiyorum ama nereye yapılacağını bilmiyorum yani sağlık bakanlığınamı yada başka bir yeremi elimde herhangi bir belgede yok vede adımın duyulmasması gerekiyor çünkü bu romanların hedefi haline gelirim burdaki romanlarda çok belalı bir bilgi verirseniz sevinirim

peki azat kardeşim eve gelip inceleme falan yapacaklarmı herhangi bir açıklama yaptılarmı

delil ve kanıt olması lazım? çok zor birazz

yarın işin aslını tam olarak öğrenir burda sizlerle paylaşırım arkadaşlarrr? sadece bana söylenn raporun aslı gibidirini onaylatıp getir dedilerrr

azad21;delil ve kanıt olması lazım? çok zor birazz

peki teşekkür ederim diğer konu içinde ben başka yerden duyum aldım çoğu insanında bu durumu bildiğine eminim peki sağlık bakanlığına ihbarda bulunsak o hastaneye bir müfettiş göndermezlermi acaba en azından o doktor telaşa kapılmazmı belkide bir daha yapmaz bir korkuya kapılırsa keşke adını bilsemde öyle ihbar ederdim ama bu günün türkiyesinde seninde dediğin gibi ispatlayacaksınki eğer tekrar yeni rapor istenirse yaptıkları sahtekarlıklar ortaya çıkar ancak bu tekrar rapor işi zaman kaybı olacağı için bizim mart ayı maaşlarında sıkıntı olur ve durum biz daha sıkıntaya sokar herhalde

sydv bu gün gittim şu an için 2022 maaşı alanlar için herhangi bir sıkıntı yokkk. maaşlar aynen devam edecektir.

% 90 biraz abartı olmuş ama şu an belli bir yüzde tahmini var bakanlığın. Düşeceği kesin. Bunun yanı sıra evde bakım aylıklarının da önümüzdeki yıllar içinde SYDV'ye devredileceği de konuşuluyor. Bu tabi net bir bilgi değil ama eski genel müdürümüz şimdiki iç işleri bakanlığı müsteşar yardımcımız bahsetti bu konudan.

SYDV ye bakım aylıklarıda devredilirse işte ozaman engelliler ben dair hapı yutarız zaaten hep engelliler diken üstünde oturuyor

zafer neden hapı yutacakmışsın,

işlemler çok daha hızlı ve kaliteli olacak. 2022'de aynı durum olacak. bakın. mal müdürlüğünün aylarca bağlayamadığı maaşları sydv 15 günde bağlayacak. SYDV çalışanı olduğum için kurumumu övmek adına söylemiyorum ama gerçekten işlemler çok daha hızlı ilerliyor vakıflarda. haftada bir mütevelli heyeti toplantısı oluyor. toplantıda her şey karara bağlanıyor. 2022 başvuruları da dahil.

kayb ol selçuk sdyf hep ilgisiz alandan personel aldı ne cüretle maliye personeli ile kendinizi kıyaslarsınız adamlar idari ve mali uzman sizin gigi 4001 niteliksiz elemanlar değil di

biz engelliler boynumuzu eğdirmeyiz kalitesiz sydf personeli önünde selçuk BİLGİ ÇAĞINDA yaşıyoruz gitti artık o eski memur brokrasisi siz bizim önünde boynunuzu bökeceksiniz çünkü siz bizim hizmetkarımızsınız selçuk BEY

Engelli bireyler 3294sk. kapsamında sosyal yardım almadığı için 3294sk. kapsamında değerlendirilmeyecektir.

Üst Alt