Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 Maaşı Alanların Durumları Tekrar Değerlendirilecek

ev ziyaretlerine gelmeleri çok saçma o an evde misafir olabilir akraba yada bu durumu görmesini istemediğimiz birisi olabilir. zaten 3 ayda bir veriyorlar onuda keserlerse kimsenin güveni kalmaz

Ev ziyaretleri engellileri rencide ediyor başka birşey değil. Hiç bişeyede yaramaz yani boşuna zaman kaybederler ve engellileride etrafa rencide ederler.

ya bir tek eve gelseler neysede komşularında kapısını çalıp bilgi topluyorlar. ayıp gerçektende

aynen rezil ederler insanı bunu kaldırmanın yolu olmalı sonuçları kötü olur engelliler için .2022 maaşı alınmasının bilmesini istemediğimiz kişiler var mahalelinin diline düşme ihtimali var bu çözülmeli olmaz böyle. hem komşulara soruşturup hemde maaşımızı kesebilirler iki taraflı trajedi var bu işte

Selçuk Mumcu;
abi şimdi bekliyeyim mi dilekçe falan yazmaya gerek yok değil mi?

zaten raporu çıkarınca 40 yer gezdik gerekli soruşturma yapıldı tekrar bu karda kışta yeniden hastane kapılarında sürünmek saçmalık doğruya doğru

arkadaşlar ne yapacaklarsa yapsınlar. korkmaya gerek yok. doğrusu ben çalıştığım için en az 2022 maaşına 6 defa dilekçe verdim hala aktif gözüküyor. fakat ben almıyorum... ama sanırım bazı arkadaşlar evdeki eşyalardan dolayı korkuyorlar ki bu doğru. bilgisayarı bile mana yapıp keseceklerse yazıklar olsun. veya durumuna özülüp bi televizyon- bozdulabı v.s v.s hediye getiren akraba oluyor. mesela ben 14 aydır kira ödeyemiyom. sağolsunlar durumumdan dolayı şimdilik seslenmiyorlar. ewdeki eşyaların yüzde 70 şide akrabaların yardımı. lakin bunu onlara anlatamasın. varsın olacağına varsın. haklıyı haksızı ayırsınlar elbet ama adaletçe... bazı arkadaşların dediği gibi bir t.c ile herşey ortaya çıkar.. benle ilgisi olmadığı halde evdeki eşyalara bakılıyorsa endişeleri anlıyor hayırlısı diyorum. son olarakta aslında çalışabilir kişileri işe yerleştirseler daha iyi ve mantıklı olur diyorum.....

40 gün önce bizim mahalede iki gıravatlı bey dolaşıyordu caddede rastladım meğer bizim evden çıkmışlar neyse eve geldim dedim ne sordular bu ev sizinmi kaç kişisiniz bir geliriniz varmı sağlık güvenceniz ne arsa size mi ait kaç özürlü bu evde yaşıyor bunları sormuş ve gitmişler

bu sosyal yardımlaşmanın eve heyet göndererek evde incelemeler yapması nekadar saçma ve gereksiz birşey sanki evdeki eşyalar engelliye veya hanede yaşayan kişilere gelir getiriyor veya nebileyim yaşamına mali katkı sağlıyor TÜRKİYE nin saçma sapan işleri işte :)

siirtli56;

ne konuda bekleyelim mi diyorsun? Daha önce cevap yazdıysam sana, unuttum kusura bakma. Eğer yeni başvuru yapacaksan son genelge ile artık başvuruların alınacağı açıklandı. Pazartesi bulunduğun yerdeki syd vakfına giderek başvurunu yapabilirsin.

selçuk bey dört ay önce babaşvurduk oğlum için heyet raporu aldık heyetten sonra bizden birşey istemediler bu arada işlerler bildiğin gibi sydv'na geçti.bizim yapabileceğimiz birşey varmı?

evet eve gelmeleri çok saçma üstüne üstün komşulardan bilgi almaları gerçekten inalılmaz devlet hatası özel hayatamıza karıştırıyor devlet komşuları...aslında aramızda avukat varsa dava açsa kazanırız çünkü yargıtay daha geçen suçü sabitlenmiş rüşvet alan kişileri gizli kamaraya aldıkları için serbest bırakktı onları özel hayata midahle diye...

2022 kanuna göre melek hanımında belirttiği gibi 3294 sayılı kanunca işlem yapmaya hakları yok mevzuat yayınlanmadan hangi 2022 maaşı alanın evine gelir tespitine gidildi mevzuat değişmediği sürece 2022 maaşı alanların evlerine gelir tespiti için gitmeleri mevzuata aykırı hele yeni mevzuaat yayınlansın bakalım

bu gün sydv ye gittim 10 ocakta kararname yayınlanacakmış herşey ona göre belirlenecekmiş

walera
teşekkür ederim verdiğin bilgi ve uğraşın için.

alfa rica ederim amacımız bilgi alış verişi inşaallah yeni mevzuat hakkımızda hayırlı olur

daha ne mevzuatıymış bu ne yapmaya çalışıorlar verdikleri 3 kuruş maaş?

onu asp e sorman lazım azad 21 ben asp bakanı sayın bakana twitterden sordum bi cevap vermedi

Selçuk Mumcu;

selçuk abi memur oldum 2022 maaşının itali içn bekliyeyim mi? yoksa ne yapmmam gerekiyoır sana zahmet?

2022 aylıklarında sahtekarlık

ben bir arkadaşa sordum aylıkların yeniden denetlenmisi konusunu oda dediki sahte özürlü raporu alanlar var bakım aylığı için sahte rapor çıkaranlar var sadece onları tesbit etmek içinmiş evdeki eşyayla gelirle bir alakası yokmuş sgk da çalışan başka bir arkadaşım ise bakım aylığı için yeniden başvuru yapmamı önerdi annem 80 yaşında %83 özürlü ve temmuz ayından bu yana özürlü maaşı alıyor daha önce bakım aylığı için başrumuzu eve gelen heyet günlük işlerinbi büyük ölçüde görebilir diye reddetmişti iki yıl geçti şimdi annem dahada düşkün durumda tekrar başvuru yapacamda şu denetim durumlarının geçmesini beklesem aslında bir ölçüde daha iyi ben mesela çevremde sahte rapor alıpta engelli maaşı alan birini tanıyorum mesela sapasağlam hiçbir engeli yok adam bizim gibi engelli maaşı alıyor diğer mağdur kişilerin hakkını gapsetmiş oluyor değilmi sgk da çalışan memur arkadaşım bir hafta sonra falan bakım aylığı için yeniden başvuru yapmamı söylemişti siz ne dersiniz ters bir zamanda uygun olmaz herhalde?

O sahte raporla maaş alan bizlerin hakkını gasp ediyor.böylelerini tespit etmek için yeni sisteme geçmek zorunda kalındı.olansa bize oldu 10 ay dir maaşım daha bağlanmadı.bu sahte raporla maaş alanı bildiğin ve şikayetçi olmadığın için bana alınma ama sende o raporu veren doktor ve hastanede en az o sahte raporla maaş alan kişi kadar suçlusunuz.

eşref maden;

ben daha yeni öğrendim zaten başka bir arkadaşım şikayet etmiş yeni sistemde ortaya çıkacak zaten ayrıca tanıdık maddi durumları iyi olmadığı için şikayet etmeyi düşünmedim ve bir arkadaşıma durumu anlattım o şikayet etmiş sizde bu duruma anlayış gösterirseniz sevinirim sizin maaş konusuna gelince valla ben 15 ay bekledim düşünebiliyormusun yeni sistemden çıkıldıktan sonra sizinkide bağlanır inşallah bu gibi durumlarda işlemler uzuyor bizimkide sgk dan aile ve sosyal politalar bakanlığına geçiş olduğu için ondan uzun sürmüştü

evde bakım maaşı alanları yeniden incelemeye başlamışlar .hastayı muayene edip yeniden rapor veriyorlarmış ona göre maaşları kesilip kesilmemesi belli olacakmış .burda bi komşu dedi

Komşuna deki; ASP bakanlığının bütçesi %60 arttırıldı. Yersiz ödemelerin elbette peşinde olacaklar ama engellilere hissettirilmeden, rahatsızlık vermeden.

benimde anlamadığım raporda sıkıntı yoksa istedikleri kadar kontrol etsinler yani

bize gelenler hergün bişey söyler haber ajansı gibi hepsi.bazılarının bakım aylığı kesildi 2022 maaşıyla geçiniyorlar çalışamadıkları için.ama bana öyle geliyorki sydv maaşı keser 2013 mart maaşını alamam.inşAllah düşündüğüm gibi olmaz

arkadaşlar daha hiç bir şey belli değil her kafadan bir şey çıkıyor bu kadar sıkıntı yaratmaya gerek yok.

Üst Alt