Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
2022 Maaşı Mart 2013 Dönemi Aylığı Alamayanlar / Kesilenler [Ana Konu]
Selam. Arkadaşlar üzgünüm çünkü benim de maaşımı kesmişler. Bir bununla geçiniyordum. Allah büyük.
Şimdi arkadaşar egm ve 2022 evrak takipte aşağıdaki sonuçlar çıkıyor:
Bugün maaş almak için ptt kartım + nüfus cüzdanımla ptt şubesinden (atm değil) maaşımı çekeyim dedim. 22 tl yatmış. Oradaki bayan da bana herhalde raporunuzu yenitlemeniz gerekecek kaymakamlığa başvurun dedi.
Kaymakamlığa gittim ve bana raporunuzun süresi dolmuş. 5 senede bir yeniletmeniz gerekiyor dediler. Raporumda süreklidir yazmasına rağmen.
Bana kaymakamlık gideceğim hastanene için bir kağıt verdi. Bu kağıtla gidip tekrardan rapor alıp heyete gireceksin sonra eğer rapor verirlerse direk bize gönderip sen de bize 1 ay sonra uğrayacaksın dediler. Senden evrak isteyeceğiz sonra maaşın bağlanır 1 ay sürebilir dedi.
Önemli: Bazı arkadaşlar ptt'den benim gibi maaş aldıklarında 22 tl yatmış olduğunu gördüm ve orada bazı üyeler kartın pasif durumda olduğu için ve ptt şubesinden aktif hale getirip tekrardan maaşınızı çekebilirsiniz --- gibi sözler işittim. Acaba benimki de mi böyle bilmiyorum. Özellikle bu konu/konularda bizi aydınlatırsanız memnun oluruz.
Hepimize geçmiş olsun inşallah Allah hepimizin yar ve yardımcı olsun. Kalın sağlıcakla..
hani yeni rapor istemiyeceklerdi bazı arkadaşlar vardı yeni rapor istenmiyecek falan diyorlardı aslında mevzuaattada var yeni rapor istenmiyecek diye ama alttan alttan yavaş yavaş kesiyorlar helal olsun sayın bakan asp
loris kardeş çok üzüldüm artık süresiz ibareli rapor olsa ne olacak her 5 senede bir rapor yenilyeceksek anlamı ne ama anlamadığım şu burda bi sdyve çalışanı şunu yazmıştı 2022 maaşı kesilince provizyon almaman gerekir bi hastaneyi arayıp provizyon alabilyormusun onu bir sorarmısın belki sgk sitesinde senin buraya koyduğun şekil gibi kalmıştır 2022 si kesilen provizyona alamıyor diyordu sdyve çaılşanı şimdi merak ettiğim bi hastaneye tel ile sor provizyonu anakara veriyormu
hastaneyi aradım cevap vermiyor kapanmış herhalde. Bir de benim abim de 2022 maaşı alıyor ama onunkini çektik dün. İkimizinkinde de süreklidir yazıyor raporda. ?
ya tepecik sgk hastanesinin acilini bi arasana yada başka bir hastanenin isim verme bi hasta getirecez acaba provizyon alabiliyormu diye 469 69 69 bi ara tepecik bu acilini iste
yada nevvar salih alsancak hastanesini bi ara acil kısmını iste [FONT=Trebuchet MS]463 64 65 •[/FONT]
Bende bugün maaşı çekmeye gittim ptt'ye 15 tl yatmış dediler 15 tl verdiler geldim 144'u aradı sigortan yatırıldığı için kesilmiş dediler bende sigortamın olmadığını gss li olduğumu yani yeşil kartlı olduğumu bildirdim burada sigortalısınız diye görüniyor 3 ay sigortam yatırılmış ve kesilmiş olarak görüniyor bende az önce baktım bir petrol ofisinde 120 gün sigortalı olarak çalışıyor gösterilmişim hiç birşeyden haberim yok ne yapmalıyım bunlar nasıl benden habersiz çalışıyor gösterirler çok şaşırdım maaşımdan oldum ne yapmalıyım bir yol gösterin lütfen morelim çok bozuk ?
loris yada nöbetçi eczaneye bak bu gün veya yarın provizyon veriliyormu oysa ben çok sordum hastanelere provizyonu hasta getirecem dedim cevap verdiler
loris yukarıdaki şekilde müstehaktır provizyon alabilir diyorya o şu demek devlet hastanelerinde muayne olabilirsin demek ama 2022 maşı kesildiyse provizyon alınmaması lazım sdyveler öyle diyor maaş kesildiği anda gss tepiti isticekler yada sen müracat edicen bi hastaneden veya ezcaneden öğren provizyon veriyormu sgk sitesini güncellememiş olabilirler bi de edevletten bak bakalım provizyon varmı
Sorgu Sonucu0000 - Müstehaktır, provizyon alabilir. maaş kesildiyse provizyon verilemedi demesi lazım oyüzden diyorum bi hastane veya eczaneden öğren
Gidicem gereken herşey yapıcam 2 kuruş alıyoruz onuda zehir ediyorlar acaba bulunduğum ilçenin sgk bürosuna gitsem yeterli olurmu ?
@Loris;
Açıkmı değilmi bilgim yok ama ara istersen ayrıca sigortadan kaynaklı olup olmadığını anlayabilirsin yukarıda resimde olduğu gibi giriş yapıyorsun hizmet bilgisi sekmesinin altında hizmet bilgisi 4A tıklayarak sigortan yatmışmı yatmamışmı belli olur
@walera; benim ilaç raporum 26 mayıs 2013'e kadar devam ediyor ve her 6 ayda bir ilaç raporunu yeniletiyorum. Yarın cumartesi olmasaydı sağlık ocağından dizim için ilaç yazdırıp denerdim ama tatil. Bu arada e-devlet şifremi almadım.
özistar kardeşim ilçenin sgk bürosunada gitsen olur ama bi hatırla belki senin veya ailenden birinin haberi vardır sgk yapmışlardır yoksa çalışmadan sgk yatırtmak çalışıyormuş gibi göstermek suç iyice bir düşün haberin olmadan prim yatırıldıysa dilkçe vericeksin ben çalışmıyordum beni nasıl sgklı yaptılar diye ispat da edersen karşı taraf ceza alır iyi bir düşün istersen loris kardeşim hepimizin hakkında hayırlısı olsun bak akp mv kili murtaza beyin bana yazdğı mailin cevabını yazmıştım hani nezaman yapacaklar bu düzenlemeyi milletn maaşları kesildikten sonramı allah hepimizin yardımcısı olsun
yok kardeşim yok hiç bir şekilde bir başvuru vs mümkün yok bensiz hiç bir şekilde bir başvuru vs yapılamaz bu tamamen suçtur benim haberim yok bir xx adında bir petrol ofiside çalışıyor gösteriliyorum ihtiyacı olan birisiyim böyle birşey çok kötü oldu benim için bunun hesabını sorucam bir karışıklık yapılmış olabilirmi sanmıyorum tc kimlik ile baktığımda benim adım soyadım herşey doğru 120 gün sigortalı görünmüş oluyorum 3 ay sigortalı gösterilip kesilmiş bu nasıl bir işdir bunlar bilgilerimi nereden aldı nasıl böyle bişey yaparlar anlamıyorum
@Loris; 2000 - 2003 yılları arasında tek sigortan yatmış bunlar şuan için bir kusur olduğunu sanmıyorum başka bir sebeb'den kesilmiştir bence 144 ara bir sor
@Loris; 2003- 2004 yıllarında sigortalı olarak kayıtda var kardeşim bunlar sorun olacağını sanmıyorum benim durum 2012-2013 içinde benden habersiz bir sigorta girişi var benim bundan kaynaklı kesilmiş seninki farklı bence 144 bir ara iyi günler
bir sitede şu yazı dikkatimi çekti. Provizyon alabilir yazıyor gss kapsamı tescil kaydınız bulunmaktadır yazıyor ama maaş 22 tl yatıyor.
Acaba ptt matiğe gitsem kartım pasif de açtırmam mı gerekiyor?
Maaşım kesilmiş mi kesilmemişmi anlayamadım. Ama bana kaymakamlık raporunuzun süresi dolmuş (raporda sürekli yazıyor) 5 senede bişr sürekli de yazsa yenilenmesi gerekiyor diyor.
maaşı kesilen arkadaşlar için çok üzüldüm inşallah bir önce tekrar bağlanır yalnız anneminde kesildi sandım dün endişelendim dün çünkü kart pasif olmuş bugün annemi götürdüm ptt ye kart tekrar güncellendi maaşı çekebildik yalnız arkadaşların yorumlarına bakılırsa bu durumlar çok endişe verici üç ay sonra bakmışsınız bizimde kesilmiş aklıma gelende hep başıma gelmiştir hep yine allah göstermesin annemin raporundada sürekli yazıyor yalnız tekrar rapor isterlerse ne yapalım bizdev çıkartırız mecburen annem gerçi 81 yaşında biz raporu 2009 çıkardık ve o günden bugüne dahada düştü şu anki rapor %83 tekrar çıkarsa belkide %100 den aşağı almaz yinede inşallah gerek olmaz böyle bir şeye
ya arkadaşlar konuyla pek alakası yok ama acayip şeyler olmaya başladı bugün benim cep telefona akbanktan mesaj geldi güya ben ihtiyaç kredisi çekmişim ikinci taksit ödemi tarihide bu ayın 13 deymiş loris arkadaşın anlattığı gibi benimde bir şeyden haberim yok tabi bugüne kadar zaten akbankta ne bir alkam var ne bankadan içeri girmişliğim var neyseki bankaya gittim bu nedir diye orada hesabım olmadığı için nbir sorun yok dediler eğer hesabın olsaydı mesajı göndern kişi o parayı çekebilirdi dediler yani düşünebiliyormusunuz benim haberim yok bankanın haberi biri bana bankadan çekilmiş gibi sms gönderiyor ve hesabım olsa bu parayı çekebiliyor bu nasıl oluyor anlaşılması güç benimde aklıma geldi bazı sitelere üye olurken özelliklede internetten alışveriş yaparken kimlik numarasını istiyorlar kendimde dikkatli olacam sizede tavsiyem sizde dikkatli olun bu konularda burası türkiye herşey oluyor
@ackurt; sigartam varmış galiba öyle gözüküyor ama abiminde gözüküyor ama herhalde bu önemli birşey değil.
@Icemaker; evet kardeş 2007'de almıştım sanırım.
Evet arkadaşlar ne yazıkki 5 senede bir rapor yeniletmemiz isteniyor. Bana da kaymakamlık söyledi hatta sürekli yazsa dahi..
Allah büyük ya inşallah pazartesi gidip kaymakamlığın verdiği kağıtla gidip tekrardan heyete girip inşallah tekrar maaş almaya uygun ollurumda kurtuluruz. Her 5 senede bir yapılması isteniyor
pazartesi hasteneye gideceğim. Neler yapmam gerekiyor? Heyete nasıl giriliyor? Kaymakamlığın rapor yenilenmesi için hasteneye vereceğim kağıdı nereye göstermem gerekiyor? Yeni rapor çıkarlılması için neler yapmalıyım? Tecrübeli arkadaşlar anlatabilirler mi?
Kaymakamlık bana bu kağıtla hastaneye git yeni rapor al heyete gir eğer rapor verirlerse bize gelecek sen 1 ay sonra bize uğra senden gerekli evrakları isteyeceğiz dediler. Birde bana sana tekrar maaş bağlanır senin durumun belli dedi kaymakamlıktaki görevli. Hayırlısı bakalım.