Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 Maaşı Mart 2013 Dönemi Aylığı Alamayanlar / Kesilenler [Ana Konu]

78 dogumlular kesilmemişse eger cuma günü yatar

loris ödeme durumunda ne diyor

şimdi 144'ü aradım maaşım neden kesildi diye sordum bana; rapor süreniz bitmiş o yüzden maaşınız 2013 şubat ayında durdurulmuş dendi. Ama benim raporum süreklidir dedim. Bana artık sydm 'ye devrolduğu için yeni rapor isteniyor dendi. Tekrar rapor çıkarmalısınız dendi.

Evet arkadaşlar kesin olan birşey var artık artık sydm'ye devrolunduğundan ve süreklidir raporu da yazsa artık her 5 senede bir rapor yeniletmemiz gerekecek. Ne yapalım çıkaracağız artık.

@niyazibey; ödeme durumu derken? Ptt matiğie bugün baktım 22.98 tl gözüküyor. 2022 evrak takipte aktif yazıyor. Esgm sorgulamada provizyon alabilir deniyor. Ayrıyeten bugün eczaneye sordum şu an için provizyon alabiliyorsun dediler..

arkadaşlar mart ayını alamadık. Yeni raporu çıkardık ve tekrar maaşımız bağlandı diyelim. Bana toplu para verirler mi? Haziranda hem mart hem de haziran aylığını alabilir miyim?

2022 evrak takibinde ödeme durumu yazan bölümden bahsetiyorum bende

hani yönetmelikte yeni rapor istenmiyecekti ne oldu imf ye borç verecek hale gelen hükümetimiz özürlü maaşını kesmek için türlü türlü bahaneler üretip maaşları kesiyor bizlerde hiç bir şey yapmadan bekliyoruz bekliyelim bakalım nereye kadar yada suriye vatandaşımı olsak onlara nasıl olsa sağlık bedava iddaedilğine göre her ay 250 dolar para yardımı elektrik su faturası derdi yok 3 öğün yemekleri geliyor demekki suriyeliler kadar değerimiz yok

Loris;

e yazılanlara bakılırsa maaşın kesilmemiş gibi gözüküyor nerden kesildi kanatine vardın msela bende sorgulama yaptığım zamn gss dahi iptal olmuş kapsam dışı yazıyor ve sosyal yardımlaşmaya giderek gelir testi yaptırmam yazıyo sende aksine kaydınız bulunmakta provizyon alabilir falan yazıyor sen ptt ye sordunmu veya 144 ü arayıp sor birde olmadı sosyal yardımlaşmayı ara oradan bir bilgi al daha olmadı bizzat sosyal yardımlaşmaya giderek durumu anla eyerki gerçekten kesilmişse senide ben gibi hastahaneye sevk ederler sende bir an önce işlemlerine başlamış olursun ALLAH yardımcın olsun kardeşim bende aynı dertten gitmekteyim beni de hastahaneye sevk ettiler sil baştan müracaat ediyorum ve yeni rapor isteniyor kii önceki raporum süresiz olmasına rağmen neyse hayırlısı

loris.

rapor için sevk kagıdı ile birlikde,sevk edildigin hastanenin saglık kuruluna başvuracan.onlar muhtemelen 7 dr. adı yazılı bir dosya verecekler.o dosya ile adları yazılı bolumleri gezeceksin ve heyete gireceksin.inşallah alirsin raporunu.

her şey yolunda giderse ve hak edersen maaş almayı alamadıgın butun maaşları alirsin

kolay gelsin

@kare; 144'ü aradım. Bana maaşınız raporunuzun süresi dolduğu için durdurulmuş dendi. Zaten kaymakamlıkta beni hasteneye sevk yaptı. Pazartesi hastanede işlerimi halledeceğim.

@gezginemlak; teşekkürler..

şimdi bende aradım 144 ü hesabına yatmış diyor ptt yi arıyorum hesapta para yok nasıl iş anlamadım

arkadaşlar raporlar 5senede bi yenilenecek diyorsunuz ama ben raporu alalı 10 yıl oldu ben nasıl aldım maaşımı ozaman...............süreklidir benimkide.parayı bankamatikten çekmedim direk elden aldım.:cool:

servet merak etme sıra sanada gelir banada artık rapor süreli süresiz diye bir şey yok sdyv sgk asp kafalarına göre kural koyuyorlar koydukları kurallara kendileride uymuyor vatandaşı uğraştırıyorlar

arkadaşlar benim 18 yaş altı engelli bir oğlum var. ondan dolayı maaş alıyodum cuma günü maaşı almaya gittiğimde paranın olmadığını içeri sordum maaş kesilmiş dediler. 144 aradım bir kaç kez herseferinde değişik sebepler söylediler. ben eşimden ayrıyım çalışmıyoorum sadece sağ olan babamın sağlığından faydalanıyorum. bu maaş kesilme sebebi olabilirmi

T.C Kimlik No
AdıABDULLAH
Soyadı
CinsiyetErkek
Doğum Tarihi
Yakınlık TürüKendisi
Tescil Kapsamı60/c3 2022 65 Yaş
Yararlandığı TC Kimlik No
GSS Kapsamı60/c-3 kapsamında sigortalı olanlar
Sicil No
Provizyon Tarihi11.03.2013
Sigortalı TürüDiğer
Katılım Payı MuafiyetHayır
Sorgu Sonucu0000 - Müstehaktır, provizyon alabilir.

Arkadaşlar bende az önce E-sgm sorulamasını yaptım ama şu yazan ne demek anlamadım ( 0000 - Müstehaktır, provizyon alabilir.) ne demek acaba yardımcı olurmusunuz ?

ne demek olacak kardeş maaşa devam............benim sorgulamada da seninkilerin aynısı yazıyo.:cool:

yani hala gss kapsamıdasın muayne olabilirsin diyor provizyon hastaneye gittiğinde sgk varmı diye bakılan bir sistem provizyon alamasan devlet hastanelerinde bölüne göre muayne olduğun yere göre ücret alınır örnek devlet hastanesinde gssen veya sgk kan falan yoksa gastrolojiye git seni hemen vezneye gönderip 60 tl muayne parası yatırmanı isterler dahiliyeye gitsen vezneye 13 tl muayne parası yatırmanı isterler

Teşekkürler arkadaşlar Maaşı henüz çekmedim umarım devam ediyordur buradaki arkadaşların maaşların kesildiğini görünce bir bakayım dedim

[FONT=lucida grande]Kamuoyunda Fakir-Fukara Fonu olarak bilinen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın Kayseri temsilciliğinde muhtaç ve fakir 351 kişiye yapacağı toplam 1 milyon 462 bin 573.24 liranın bu kişi[/FONT][FONT=lucida grande]lere verilmeyerek sahte belgelerle zimmete geçirildiği ve
Fakir vatandaşların parasıyla Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin düğününde bile altın takılmıştı.
Kayseri Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Müdürü Refik Yılmaz’ın ifadesi:

“Görev yaptığım süre içerisinde Vali Nihat Canpolat, Vali Osman Güneş döneminde çalıştım ve Vali Mevlüt Bilici dönemlerinde hala çalışmaktayım. Her üç vali döneminde de özel kalem müdürü olarak Kadir Şimşek görev yapmaktaydı. Kadir Şimşek, zaman zaman vali bey Sosyal Hizmetler Yurdunda evlenen kişilerin düğününe gidecek yada bayram veya özel bir günde özürlü çocukları ziyaret edecek, çeyrek altın, tam altın veya yarım altın takmayı düşünüyor, bunları al getir diyordu. Ben de bunun üzerine vakıfta çalışan elemanları kuyumcuya göndererek altın alıp gelmesini söylüyordum, vakıf çalışanı da gidip altın alıp geliyordu. Genellikle Ahmet Yeşiltaş ve Bayram Özkan’ı altın almaya gönderiyordum. Altın alıp geldikten sonra sosyal güvencesi olmayan herhangi bir kişi adına çek yazıp tahsil etmesi için bankaya gönderiyorduk. Bu şekilde yazdığımız çekleri ismini yazdığımız sosyal güvencesi olmayan şahıslar gidip bankadan parayı alıp kuyumcuya veriyordu. Bazende Kadir Şimşek bana telefon ederek “müdür bey kuyumcudan 2-3 tane altın aldık. Onların parasını kuyumcunun gönderdiği şahıs adına çek yaz öde” diyordu.

(…)

Kadir Şimşek bana Mevlüt Bilici ve Nihat Canpolat döneminde böyle talimat vermedi. Yukarıda belirttiğim altın verme talimatlarını Osman Güneş döneminde bana verdi. Kadir Şimşek , Osman Güneş’in haberi olduğunu söylüyordu, gerçekte Osman Güneş’in haberi olup olmadığını bilmiyorum ayrıca birlikte çalıştığım vali yardımcılarının hiçbiri bu konuda bana herhangi bir talimat vermediler dedi.

Memur Bayram ÖZKAN’ın ifadesi:

Bir seferinde Kadir Şimşek, Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki’nin çocuğunun düğününe vali bey gidecek altın takacak, altın alın getir dedi. Ben de altını alıp Kadir Şimşek’e verdim. Altın bedelini de yukarıda belirtilen şekilde çok yazılmak suretiyle ödendi.

(…)

Ben Ali Mantı veya Fahri Oluka, valiler Osman Güneş ve Nihat Canpolat’a altın vermedim ancak valiler Osman Güneş ve Nihat Canpolat’a verilmek üzere Kadir Şimşek’e sayısını şu an hatırlayamadığım kadar tam altın, yarım altın ve çeyrek altın verdim. Benim gibi Refik Yılmaz , Ahmet Yeşiltaş altın alıp veriyorlardı.

(…)

Özel Kalem Müdürü Kadir Şimşek sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Hayrunnisa Gül şehit ailelerine yardım yapacak, 3000 TL para getirin dedi. Ben de bankadan çekler suretiyle tahsil ettiğim 3000 TL’yi 1000’er TL yarı zarfa koyarak toplam 3000 TL parayı özel kalem müdürü Kadir Şimşek’e teslim ettim. Kadir Şimşek bu parayı Hayrunnisa Gül hanıma verip vermediğini bilmiyorum dedi.
9 Temmuz 2012 tarihli vakfın mütevelli hayetini çağırdığı karar tutanağı

24: Sosyal Yardımlaşma Vakfı Mütevelli Heyeti üyelerinin bir sonraki celse tanık olarak dinlenmeleri için duruşmaya adlarına çağrı kağıdı çıkarılmasına…

5 Eylül 2012 tarihli vazgeçme tutanağı:

18) Sosyal Yardımlaşma Vakfı Mütevelli Heyeti üyelerinin bir sonraki celse tanık olarak dinlenmeleri yönündeki ara karardan vazgeçilmesine
MÜTEVELLİ HEYETİ ÜYE LİSTESİ

2) OSMAN GÜNEŞ : KAYSERİ VALİSİ ( 17/01/2007 – 08/05/2007) VAKIF BAŞKANI

4) OSMAN GÜNEŞ : KAYSERİ VALİSİ ( 26/10/2007 – 04/12/2007) VAKIF BAŞKANI

6) MEHMET ÖZHASEKİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI - MÜTEVELLİ HEYETİ ÜYESİ

bir yerde okudum arkadaşlar paylaşmak istedim doğruluğu ne derece doğru bilemem ama çoğu haber sitelerinde var bu.[/FONT]

konumuzla ne alakası var hem bu haber yalan kışın adam herkese sucuk dağıttı .....:cool:

arkadaşlar maaşı kesilmmeyipte alamayan özellikle ptt kart ile maaş ceken arkadaslar maaşlarınız kesilmedi ptt kartların yılda 1 defa şifreleri deişştiği için maaşlarınıız cekemiyorsunuz sgk dan gerekli bilgileri alıp ptt kartınızın şifresini deiştirerek en fazla 3 iş günü içinde maaşlarınızı ala biliirsiniz..

Işte bu kadar bizde güncelledik maaşımızı çektik günlerdir buraya yazıyorlar maaşımız kesildi diye ben buralarda kimsenin maaşının kesildiğini duymadım ama herkes bu sitede maaşım kesildi diye yazıyor ne gerekçeyle kesildi diye soruyoruz cevap vermiyorlar benimde kafam karıştı valla insanları yalandan depresyona sokuyorlar

yok adl merak etme gerçekten kesilenler oldu

en basiti kare arkadaşımızın loris arkadaşımızın kesildi

kimse kimseyi depresyona sokmuyor kare arkadaşımızın maşının kesilmesi kendi yazdı ikamet loris arkadaşımızın maaşının kesilmesi raporu süresiz olduğu halde 5 yılı geçtiği için yeniden rapor almaya yollamışlar lorisin yazılarına bakarsan görürsün adl kardeş bu yönetmelik kaldığı sürece 6. ay maaşı zor gibi görünüyor pazar günü izmirde eylem yapıldı haberlerde gördüm ne acıdırki önde gelen haber kuruluşlarının hiç biri bu haberi vermedi sadece bir kanal bu haberi verdi ismini söyleyerek reklam yapmak istemiyorum ama bi formda o kanaldan resimle beraber yazıyı kopyaladım çok inanmıyorsan lorise sor kare arkadaşımıza sor o kanala tel aç pazargünü izmirde maaşı kesilen engelli vatandaşlar eylem yaptımı diye sor adl kardeş

VALERA ARKADAŞIM NE Amaçla kesildi loris burada yazdı raporun süresi dolmuş diye yeniden çıkaracam dedi peki bu diğer maaşı kesilenler niye kesildi diye hiçmi bir yerlere sormadı kesildiyse elbet bir gerekçesi vardır maaşları kesilen arkadaşlar için bende üzüldüm inşallah yakın zamanda tekrar bağlanır ama loris arkadaş hariç hiç kimse sebebini araştırmamış öyle gözüküyor bu gün onlara yarın bize ne zaman ne olacağı belli değil sonuçta akp iktidarının insafına kalmışız hak arayacak bir kurumda yok adamlar ahime bile başvuruyu yasakladılar bu akp den neyin hesabını sorabilyoruz zaten maaşı kesilen arkadaşlar bir araştırsınlar bizde durumu öğrenelimki yarın bizimde başımıza gelirse hiç olmazsa nedenini biliriz

ya işin açıkçası yeni yönetmeliği uygularlarsa rayiç bedelleri falan giderlerin gelirlerden düşülmemesi çok kişinn maşı kesilecek birazda sydve çalışanların insafına bırakıldık

karede yazdı onun maşının kesilme sebebi ikamet bak bu sayfanın başında akılıç bi formda yazdı sydveden cumartesi evlerine gitmişler

evety hiçbir rtv kanalında görmedim doğrudur bu konuda yalan olmaz zaten bu durumlar şundan oluyor herhalde sgk dan aile ve sosyal politikalar bakanlığı eliyle sydv ye devroldu bu kurum aslında kaymakamlığa bağlı olduğu için bence kaymakamlıkta bir şeyler dönüyor allah belalarını versin mazlumun hakkını yiyenin allah yanına bırakmasın durum senin yazdığın gibiyse desene bizim ilerimiz kötü allah yardımcımız olsun

Üst Alt