Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
2022 Maaşı Mart 2013 Dönemi Aylığı Alamayanlar / Kesilenler [Ana Konu]
ne yani servet halit babanın maaşı kalmazsa arkasından ağlamazmısın keşke babam başımızda olaydıda hiçbirşeyi olmayayaydı bugün mezarlığına gittim dua okudum hüzünlendim yalnız seni anlayamadım şakamı yapıyorsun maaşı kesilenlerle alaymı ediyorsun bir insan bu kadar gamsız olurmu ya biraderim son aldığım habere göre bizim burdanda 3 4 kişinin maaşı kesilmiş 1 zaten içki içiyordu kumar oynuyordu onu şikayet etmişler yalnız şu an maaş alan biri var onuda biz şikayet edecez adam sapasağlam torpille ve bir maaş karşılğında sahte rapor çıkartıyor ve maaşa bağlanıyor şimdi hazır kesintiler başlamışken şikayet edeyim değilmi
septik kardeşim haklısın halkını soyup soğana çeviren dindar bir zihniyet olmaz zaten vatandaşı para basma makinesi olarak görüyorlar iğneden iplikten bile vergi alıyorlar bizim cebimizdeki parayı çalıyorlar kendi ceplerini şişiriyorlar bunlarında sonu gelecek elbette ama o son geldiğinde bu ülke ne hale gelecek biz ne halde olacağız düşünmek bile istemiyorum
birde yönetmeliğin başka saçmalığı evde yaşayanların maaşlarıda gelire ekleniyor olması..yani ablam bizde kalıyor dul maaşı alıyor buda benim maaşı tehlikeye sokuyor tabi ama bize faydası yok kayıp kimliğimi yeniden çıkarmak için 80 tl istedim vermedi bumu şimdi bana gelir oluyor onun insafına kalan bi gelir olurmu bu hangi akla sığar
mustafa kardeş kız evlat yok babam 900 küsür alıyo benden küçük erkek kardeşim var ada çalışıyo bizden ayrı sgk lı rapor işkurdaki yüzde 60 2022 raporuda yüzde 50 benden küçük erkek kardeşim 25 yaşında çalışıyo bu durumda kaç olur 360 ı geçer heralde değilmi..........yani erkek kardeşim okumuyo...
ad1l2;
topram diyorum sana çünkü ben aslen çorumluyum....yakınız yani hemşehri sayılırız ama ben 18 yıl oldu ankaraya geleli o yüzden doğduğun yere değil doyduğun yere bakıcan yani ben artık ANGARA BEBESİ yim.....babama gelince = başın sağ olsun kardeşim baban için üzüldüm ama benim babama karşı katı tutumumu o kendisi tayin etti geçen seneki uzun süren dondurucu soğuğu bilirsin her ilde oldu ama ANKARA nın ayazzı adamı yakar....yaşayanlar bilir babam beni o dondurucu soğukta evden tekme tokat döverek bizzat attı.....ve parkta yediğim soğuğu bir ben bilirim sonra karakola gittim sığındım komser babandan davacımısın dedi hatta bacağımda büyük bi yara olmasına rağmen hayır babamdan davacı değilim dedim....işte kardeşlerim ben böle bir ankara bebesiyim...he bide beni sen özürlüsün diye evlendirmedi bide kızgınlığım bu küçük kardeşimi evlendirdi o sağlam benim hastalığım nöroloji......şimdi soruyorum size suç kimde?(nese dövsede sövsede babamdır hakkı vardır.)
destiny07;
o zaman sana 80 tl yi çok gören dul kız kardeşine bizzat kapıyı göster.ben olsam öle yaparım.ben napım faydasız KİLİSE nin direğini......değilmi kardeşim.
servet halit senin aile içini meseleni bilemeyiz tabi belki haklı olabilirsin ama yinede sonuçta babadır bana başsağlığı dilediğin için ayrıca teşekkür ederim babam 25 yıl oldu nerdeyse 88 yılının 14 aralığında kaybettik onu o zamanlar 18 yaşındaydım ama ruhum çocuk gibiydi şaka gibi geldi bana ama gün geçtikçe insan acı gerçeği anlamaya başlıyor nur içinde yatsın ben babamdan bir fiske dahi yemedim ama herkeste olduğu gibi aramızda kuşak çatışması vardı tabi yinede allah başından eksik etmesin diyorum şimdi bir annem var sadece oda özürlü ve kalp hastası ve birgün onuda kaybetmekten çok korkuyorum evet geçen yıl çok ağır bir kış oldu burasıda öyleydi ankaranın soğuğunu bilmem ben yazın ankarda yazı çok kötü nem oranı çok yüksek diğer konuya gelince allaha şükür annemin engelli maaşı devam ediyor yalnız senin maaşı kesilen arkadaşlarla alay ediyorsun gibi geldi bana eğer yanlış anladıysam sen kusura bakma ama burdaki arkadaşların yorumlarından onlarında benim gibi düşündüğünü hissettim ben şunu anlatmak istiyorum ilerimiz belli değil durumumuz baş koltukta oturan kişinin ik dudağından çıkacak cümlelere bağlı her günümüzde aynı endişe adam birde herşeye karışıyor başladı yine 5 çocuk yapın diye yani hergün yeni icat çıkarıyor bekarlık olayına gelince bende bekarım 43 yaşına girecewm özürlü falanda değilim ama itiraf etmek gerekirse yakışıklı değilim hatta tipsizim diyebilirim belkide o yüzden bende evlenemedim hiçte şikayetçi değilim aslında hayat bize neyi gösterirse onu yaşayacağız bazı şeyler elimizde olmayabiliyor toprağım ne diyelim hayırlısı olsunda varsın geç olsun
hasankoc;
hasan koç kardeşim bu en son genel seçimden önce böyle bir uygulamanın olacağını birinden duymuştum onun için özellikle facede yazdım insanları uyardım sakın akp ye oy vermeyin dedim son defa bu adam fena g.ç.r.cek dedim dediğimde oldu kimbilir 2015 kadar dah neler yapacak bunlar iyi günlerimiz bizim koyun zihniyetli halkımız yüzünden bunun acısını bizler çekiyoruz
ad1l2; topram çocuk meselesine gelince sayın başbakan türkiyedeki bekarları tespit etsin bizi evlendirsin bide iş versin bak bakalım o zaman 5 çocuk değil 20 çocuk yapalım bide almanyadaki gibi çocuk
başına para versin .............TÜRKİYEDE O ZAMAN NÜFUS PATLAMASI YAPARIZ WALLA...........
SERVET HALİL
Güzel kardeşim buradaki kimse müneccim değil fakat o açıklamana kadar herkes sebebsiz bir baba düşmanlığı olarak düşündü ki bende dahil bizim ttoplumumuz bunu kaldırmaz ayrıca demogoji tutarıda zayıf yani şu sen olumsuz durum yaşaman başkalrını etki altına almanla alakalı sen yazınca üzüldüm yakışmaz insan oğluna buda yakışmasa dahi yapılmıcak anlamına gelmez ayrı konu yanlız başka dostların sıkıntıları söz konusu iken destek olmak gerekir dalga geçer tarzda cevaplar bilgiler yazarsan tepkiyide görürüsün.
Ayrıca bir arkadaş kim diyorsa yalandır falan maaş bağlanma konusunda ben klavye delikanlılarına çok sitede haddini bildiren bir insanken tutupta bu konuda yanlış bilgi verecek değilim en son ve halen geçerliliği olan ki bir kaç ay içinde değişmediyse
Emekli kişi vefat etmesi durmunda eşi mevcut emekli maaşının u i kadar alır.
Ailede engelli birey varsa vefat eden kişinin P si kadar maaş bağlanır.
Burada rakam vermek mümkün değil kişinin emekli maaşdan dolayı gelir tutarı önemli.
Neyse ne ama kimsenin iyi kötü durumunu istismara karşıyım. Cümlemiz en güzel şey ve günleri yaşayalım dileğiyle
bizimkide aynı duruma uğramış arkadaşım çocuğum doğuştan sipina bifida hastası raporu %70 olduğu halde hem ağır özürlü hemde sürekli yazıyo raporunda.hesap pasif yazıyodu bugün gittim güncellenmesi gerekiyomuş güncelleştirip çekebilirsiniz dedi memur fakat hesapta sadece 23.46 lira görünüyo bu ne oluyo.yatmışmı yatmamışmı hiç bişey anlamadım kafam karıştı.
turan yılmaz kardeşim geçmişi hatırlayalım diyorsun vakıf müdürünün babanı kovması insanın kendi kişiliği ile ilgili siyasetle değil mesela bizim buradaki müdür üç yıl bizim karşı apartmanda oturmaya başladı ben ne zaman vakfa gitsem çok iyiilgileniyordu ama geçenyıl şahsi komşuluk ilişkilerinden dolayı aramız açıldı geçen gün gittiğimde nerdeyse dövecek gibi davranıyordu koyun meselesine gelince estafurullah kimseyi koyun yerine koyduğum yok benim 5 6 tane kedim var onları bile aşalamıyorum allahın yarattığı hiçbir varlığı aşağılama veya hakaret etmem ettirmemde burdaki anlatmak istediğim biz koyun kaderimize razı olursak hakkımızı aramasını öğrenmessek ancak koyun oluruz anlamında bir laftır ve ben dahil genel olarak bu daha akp ye oy verenler için kullanılır daha facede hatta uzun bir yol ve bir koyun sürüsü ilerliyor ve resimde şöyle yazıyor durmak yok yola devam diye yani zihniyetimiz bu şekilde kardeşim malesef hakikat bu akp bu ülkeye ne zaman geldi o günden sonra kimse hakkını arayamıyor herkes susuyor korkuyor nedir bu korkunun sebebi ne demokrasi kaldı ülkede ne insan hakları sana diyorumki italyada bir gecede italyan halkı hükümet düşürdü biz bırak düşürmeyi protesto yürüyüşü yapamaz hale geldik diğer konuya gelince raporlarda süreki diye yazıyor ama gel gör ki şimdi sydy geçtiği için maaş kesmelere bahane bulmak için 5 yıda bir yenilecek diyorlarsa bu sgk dayken böyle birşey yoktu zaten vakıfa geçince böyle oldu dilerim biran önce kesilen maaşlar yeniden bağlanır
servet halil toprağım ben konuda facede şunu yazmıştım madem öyle bana bir kız bul ailesinden iste eşyalarımı al düğünümü yap birde beni ayda 1000 tl maaşa bağla evlenmesem namerdim diye yazmıştım çünkü bir miting konuşmasındada herkes evlensin diyordu adam alışkanlık haline getirdi illa herşeye karışacak ben olsam bu milletin yerinde ona inat bir tane çocuk yapmam
bizimkide bu ay öyle olmuş 23.46 lira görünüyo hesapda acaba yatmamışmı kafam karıştı.çocuğun sürekli raporu var doğuştan sipina bifida hastası olmasına rağmen 1 yıl olmuştu bağlanmıştı maaş şimdi baktım hesapda para görünmüyo
2013 Mart döneminde kesilen 2022 maaşları hakkında Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü duyurusu yayınlandı. Yapılan duyuruya göre bazı vatandaşların aylıkları SGK’nın sistemindeki hatadan dolayı sehven kesildiği belirtildi.
Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü 11 Mart 2013 tarihinde bir duyuru yayınlayarak 2013 Mart dönemi itibariyle kesilen 2022 maaşları hakkında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışanlarına bilgilendirmede bulundu. Duyuruda bazı vatandaşların sağlık kurulu raporlarının sürelerinin dolmasına rağmen hala 2022 aylığı almaya devam ettikleri ve bu durumda olan vatandaşların Mart 2013 döneminden itibaren 2022 maaşlarının kesildiği belirtildi.
Bununla birlikte aslında özürlü sağlık kurulu raporu sürekli olan bazı vatandaşların da raporlarının SGK’nın sistemine süreli olarak kaydedilmesinden dolayı maaşlarının sehven kesildiği aktarılmıştır. Yapılan duyuruda vakıf çalışanlarına SGK’nın sisteminden kaynaklanarak 2022 maaşı kesilen vatandaşların maaşlarının tekrar nasıl bağlanacağı hususunda bilgiler verilmiştir. Adres değişikliği, sosyal güvenceye sahip olma vb. 2022 maaşlarının kesilmesine direkt neden olan bir durumu söz konusu olmayan vatandaşlardan maaşı kesilenler maaşlarının tekrar bağlanabilmesi için “Sürekli” ibareli özürlü sağlık kurulu raporlarını bulundukları yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na ibraz etmeliler.
Ayrıca duyuruda maaşı kesilen vatandaşların hesaplarındaki 5, 15 ve 20 TL gibi küçük tutarda yapılan ödemelerin 2013 döneminde artan 2022 maaşlarının fark ödemeleri olduğu hakkında bilgiler verilmiştir. 2013 yılında memur maaş katsayısının artması ile belli miktarlarda artan 2022 maaşlarına ait 2013 Ocak ve Şubat aylarında verilmesi gereken bu fark ödemeleri 2022 maaşlarının 3 aylık verilmesi nedeniyle mart ayında toplu olarak verilebilmektedir. İşte maaşı kesilen vatandaşların hesaplarındaki bu küçük tutarlar 2013 Ocak ve Şubat aylarına ilişkin hakettikleri 2022 maaşı ödemelerinin farklarıdır.
Duyuruyu okumak için tıklayınız.
bizim çocuğun 2022 maaşıda kesilmiş dün gittim kaymakamlığa bana 3 neden söylediler kafam karıştı memurlarında bilgisi yok bu konuda.adres değişik görünüyo ondan kesilmiştir dedi bazı memurlarda nafaka alıyosan kesilmiştir dediler ne ilgisi varki çocuğum özürlü ve o nafakayı hakediyo hakim bile gerekli gördü kabul etti bağladı çocuğu görünce yani anlamadım gitdi zaten onuda doğru düzgün yatırmıyo ayrılmış olduğum eşim gecikmeli olarak kafasına göre yatırıyo bazen 140 bazen 170 yani.aydan aya günü bilebelli olmuyo.bazı memurlarda adres değişik görünüyo ondan kesilmiştir dedi ben geri müracat ettim acaba ne kadar sürer tekrar bağlanması içerde biriken parayı alabilirmiyim bilgisi olan varmı yardımcı olursanız çok sevinirim bu konu hakkında çocuğum ağır engelli raporuda sürekli%70 oranında yazıyo
evet arkadaşlar @alfa; arkadaşımıza öncelikle teşekkür ederim. Şimdi benim raporumda Sürekli yazdığı halde mart maaşım 22 tl yatmıştı. Yukardaki bilgilere göre benim maaşımda da aynı hata yapılmış.
Şimdi ben Pazartesi Kaymakamlığa gidip durumu bildireceğim. Lakin Kaymakamlıkta görevli bana Raporlar artık 5 senede bir sürekli dahi yazsan değişmesi gerekiyor demişti. Bakalım ne olacak?
Zaten belirttiğim gibi benim 2022 evrak takiipte AKTİF; E_sgm sorgulamada Provizyon alabilir, Müstahaktır. GSS Tescil Kaydınız bulunmaktadır. YAzıyordu.
Ben maaşımın kesildiğini ve rapor süremin dolduğunu varsayarak Kaymakamlığın bana verdiği dilekçeyi izmir yeşilyurt hastanesine vererek bana heyet polikiniklerinin bulunduğu kağıdı verdiler ben heyetleri dolaştım bir tek psikiyatri ve noroloji kaldı. Onu da 29 nisana gün verdiler. Yani yeniden rapor çıkarmak için başvuru yaptım. Eğer maaşlar yanlışlık yüzünden kesilmiş/durdurulmuş ise şimdi benim halim ne olacak? Ayrıyeten işkura'da başvurmuştum. Aydınlatırsanız memnun olurum Bu da ilgili düzeltme bildirisi:
yukarda belirttiğim belgenin çıktısını kaymakamlığa götürdüm bana "bu önemli bir şey değil. Raporda sürekli yazanlar 5 senede bir, süreli yazanlar senede 1 kez raporunu değiştirmeleri gerekiyor" dediler. Forumda bazı arkadaşlar 10 senelik raporum var ben nasıl alıyorum demiş ona ben de anlam veremedim.
loris 25 ocaktaki yayınlanan yönetmelikte varya hane ziyaretleri ve çevre ziyaretleri daha önce gss tespitinde uygulanan hane ziyaretlerine ek olarak birde çevrede sorulacak 25 ocaktaki yönetmelikte bentlerde var
2022 için 3 ay çalıştığım için bildirmediğim için sorun olurmu? geri ödeme vs çıkarmı başıma 3 ay sonunda para almadım ama sadece 3 ay çalıştım 3 ayın sonunda çıktım varsayalım ?
ozistar kardeşim eski yönetmelikte 90 gün sgklı çalışma hakkın vardı ama bu yönetmelikte ne olduğu ne olacağı belli değil inşşallah geri ödeme istemezler zate sen bildirmesen bile onların sistemi buluyor
walera; merhaba ama 3 ay tam maaş alacağım güne denk geldi o 3 ay içinde maaş almadım yani ondan öncede çalışmıyordum 3 ay süre içinde parada almadım çalışmadığım zaman aldıklarımı geri ödeme isterlermi ki ?
OzİStar;
yandın gitti kardeş çalıştığın halde haber vermediysen bırak 3 ayı 2 gün bile çalışsan verdikleri parayı senden artı faiziyle bağırta bağırta alır.........bişey biliyozki konuşuyoz kardeştabiki maaşında kesilir normal...kusra bakmayasın dost acı söler.
ozistar inşşallah istemezler kardeşim halen kimin ne yaptığı belli değil burda lorisin raporu 5 yılı doldurduğu için kaymakamlık hastaneye sevk etmiş izmirde aynı sorundan kaymakamlık hastaneye sevk etmiyor bize bilgi gelmedi diye daha hiç bir şey yerine oturmuş değil dua et inşşallah istemezler
@walera; sorma ya. Bütün heyetleri dolaştım bir Psikiyati ve Nöroloji kaldı. Psikiyatriye 29 nisan 2013 tarihine randevu verdi. 1 aydan fazla var. 29 nisanda gidip psikiyatri muayenesi olucam sonra 30'unda çağırıp nörolojiye gösterip heyete girecem. İnşallah %45 üzeri verirler.
ben gittim tekrar 2022 engelli maaşına müracaat ettim tekrar hastahaneye rapor için sevk ettiler heyete girdim herşey biti raporu biz göndeririz dediler 20 gün oldu halaa kuruma rapor gitmemiş sallamalar başladı bakalım dekadar süründürecekler
beni de sadece psikiyatriye gönderdiler zaten. Diğer heyetler mavi sadece psikiyatri kırmızı işaretli. Ben hepsini dolaştım bi psikiyatri ile nöroloji kaldı. Nörolojiyi de bitirecektim lakin önce psikiyatriye görünmem gerekiyormuş..
2022 Maaşı kesilenler sorunumuzu sosyal medyada dile getirelim!
merhaba arkadaslar bende maas kesilenlerdenim asağıda vereceğim mail adresine maasi kesilenler 2022 maas sorun yasayanlar sorunlari kisa ozetle mail adresine yollaya bilirlerse isim soyisim yazmadan rumuz yazmalari yeterli sosyal medya ve ihsan hak bey koşe yazısında dile getirecektir sorunu..
mail adresine lütfen 2022 sorunlari yasadığınız zor durumlari özetle yazip mail atiniz bu çok önemli çünkü bunlar sosyal medya daha çok dile gelmesi lazim